Søk i stiler
 

Slanking


Meninger om slanking, konsekvenser, osv... Skrevet i 9. klasse.
Sjanger:EssayLastet opp:12.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Utseende
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Slanking er den nye ”moten” blant ungdommene. Alle går på forskjellig dietter for å se ut som Paris Hilton og Jessica Simpson. De prøver å kutte ned alt usunt, og bytte det ut med grønnsaker, og annen sunn mat. De lager til og med lister over hva de skal spise og ikke spise til daglig.

Det kaller jeg fritidsproblemer i aller høyeste grad! Venninna mi, for eksempel, var helt normal før hun begynte å slanke seg. Nå har hun blitt kvitt 13 kilo på bare noen måneder! Et snaut år har det kanskje gått. Hun starta med å kutte ut måltider, og spiste mindre og mindre.

Hun gikk ned i vekt ved å spise i underkant av ett måltid om dagen!

Si meg, er slanking det eneste som står i hodet på ungdommen i dag? Kan man ikke bare være fornøyd med den man er, i stedet for å være så opptatt av å miste kilo? For alle har jo forskjellige kroppsfasonger og er forskjellige kroppstyper! Men sånn tenker de tydeligvis ikke.

Jeg, personlig, syns at det er media’s store fokus på kropp som har skylden! Hvis det ikke hadde vært for alt dette fokuset og oppstyret rundt det, hadde ikke ungdommer vært så utrolig opptatt av temaet heller!

Det er mange tilfeller av anoreksi, bulimi, og andre sykdommer som har med spiseproblemer å gjøre, som har tatt liv!

Jeg gir media skylden for det!

Men selvfølgelig er det viktig å holde en viss normalvekt, men sånn som ungdommene holder på med nå til dags, er å gå alt for langt over streken!

Jeg tror egentlig at ungdommene som driver av med dette, faktisk ikke vet hva de setter seg selv utfor! For det første er det tullete, det er uselvstendig, det er et tegn på usikkerhet og det skaper uro for medmennesker.

For eksempel, så veit jeg om et par stykker som fikk til å gå ned et par kilo, ved omtrent å slutte helt med å spise. Etter en liten stund, begynte de å gå opp igjen. Så, hva er vitsen da? Når de egentlig ikke veit hvordan man slanker seg, og når de bare går mer opp i vekt etterpå? Jeg hvert fall, ser null poeng i det.

Jeg skjønner ikke at folk ikke bare kan tenke at man er som man er, og gå inn for å skjønne det, enn å lese Se & Hør, og bruke det som et fakta- og læreblad! Jeg begynner nesten å stusse på om ungdommer tror det er sånn som Se & Hør fremstiller kjendisene; at det er sånn man skal være?

Noen er tynne fra naturens side, mens andre er kraftigere. Sånn er det bare! Og hva er det som er så gøy med å være slik som alle andre er da? Hvis alle her i verden hadde vært like, hvor kjedelig hadde samfunnet i dag vært da?

Men la oss si det var sånn da, at alle var like. Da hadde nok mennesker gjort alt for å skille seg ut! For eksempel å prøve å legge på seg!

Men, men… Sånn er det ikke. Folk skal bare slanke seg og slanke seg! De er helt opphengt!

Jeg syns man skal ta til takke med den man er, i stedet for å stresse med noe slange- opplegg! Det er direkte IDIOTISK og SIMPELT!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Julie
26.06.2006 17:34

Bra!
0
anbefalinger
Utrolig bra essay, dette her! Very Happy :-D Kjempebra! Velskrevet og flott.  Smile :-\) Klem

HIV
02.11.2016 00:17

Bra!
0
anbefalinger
NÅ BLE DET AIDS


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews