Søk i stiler
 

"Da Vinci-koden" av Dan Brown


Bokanmeldelse om den berømte boken "Da Vinci-koden" av Dan Brown.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:11.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Da Vinci koden
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Dan Brown (1965-) er uteksaminert fra Amherst College og Phillips Exeter Academy, hvor han også var engelsklærer. Browns kone Blythe, som er historiker og maler, bidrar i hans undersøkelser og er med ham på hans mange research-reiser. Boken Engler & Demoner ble skrevet før Da Vinci-koden, og er den første boken Dan Brown skrev med Robert Langdon i hovedrollen. Filmrettighetene til begge bøkene er kjøpt av Columbia Pictures og Da Vinci-koden går allerede på kino med Tom Hanks i rollen som professor Robert Langdon.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Dan Brown er forfatteren som gjorde det godt i 2004. Han har skrevet bestselgerne Den digitale festning (1998), Engler & Demoner (2000), Iskaldt Bedrag (2001) og ikke minst Da Vinci-koden (2003) som har vært på The New York Times' bestselgerliste i samme uke. Da Vinci-koden som er en av de største bestselgere gjennom tidene har solgt i mer enn sju millioner eksemplarer og har ført til mange slags debatter og protester.

 

Mannen bak den omtalte salgssuksessen har tjent millioner på mystikk og vanskelige koder. Boken ble tatt imot av en hel verden. «Alle» leste den, «alle» ville diskutere den og «alle» likte den. Eller?

 

Mens et opphold i Paris, blir den amerikanske professoren i religiøs symbologi Robert Langdon oppringt midt på natten. Konservatoren på Louvre-museet i Paris er funnet død. Han ligger naken, med armer og ben spredt ut i samme stilling som motivet på Da Vincis berømte skisse «Den vitruviske mann». Kroppen hans og gulvet rundt er dekket med forvirrende symboler. Mens Langdon og en begavet fransk kryptolog som også er barnebarnet til den avdøde kuratoren, Sophie Neveu, kastes ut i heseblesende jakt gjennom bisarre gåter blir de overveldet over å oppdage en sti av spor som er gjemt i Leonardo Da Vincis verker. Spor som er synlig for alle, men mesterlig kledd av maleren.

 

Noe som er enda mer skremmende, er at den gamle kuratoren var medlem av den hemmelige organisasjonen Priory of Sion som også hadde medlemmer som Sir Isaac Newton, Victor Hugo, Boticelli og Da Vinci. Han voktet en gripende historisk hemmelighet. Med mindre Langdon og Neveu kan tyde dette labyrintiske puslespillet – samtidig at de må unngå fienden som følger hvert eneste skritt de tar – vil den eksplosive, eldgamle sannheten gå tapt for alltid…

 

Denne boka er briljant! Jeg hadde problemer med å legge den fra meg, selv om jeg ikke ville bli fort ferdig med den. Jeg ønsket rett og slett at boka ville vare evig. En 500-siders utsøkt roman som på et genialt sett blander fakta og fiksjon, og som gir leserne lyst til å forske videre i temaene som blir tatt opp. En historie fylt av spenning, dramatikk og overraskende vendinger – slik god kriminalroman skal være. Jeg kan ikke annet enn å beundre Dan Browns tålmodighet med å undersøke forskjellige kilder. Så mange vri - som alle er tilfredsstillende, men mest uventende. La oss bare si det sånn at hvis ikke denne romanen får pulsen din til å stige, må du nok bestille time hos legen…

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

jjjjjjjjjjjjj
07.01.2007 17:15

Bra!
4
anbefalinger
slutten din er skrevet av fra den engelske utgaven


31.01.2007 12:06

Bra!
2
anbefalinger
veldig bra! hentet mye til et prosjekt om dan brown fra denne siden!

Mr. Bean
03.05.2007 17:27

Bra!
2
anbefalinger
Tusen takk! Fikk mye fra stoff her til en bokomtale jeg selv skulle holde Wink ;-\)

Frida
04.03.2007 13:19

Bra!
1
anbefalinger
Jeg må bare få en ting klart her, og denne feilen har jeg sett tidligere i media, gjort av voksne! Brilliant på engelsk kan ikke oversettes til briljant på norsk! Disse ordene brukes ikke på samme måte.

Dan Brown
12.12.2007 15:31

Bra!
0
anbefalinger
Takk Takk. Fikk mye stoff til bokomtale Razz :-P


02.06.2008 19:33

Bra!
0
anbefalinger
Hei!
Denne tbokanmeldelsen er hentet rett fra www.propaganda.no ... hmmm
Ellers bra Razz :-P

Peus
04.03.2010 09:41

Bra!
0
anbefalinger
hahaha, feil navn på kona da, men xD

mugvart
09.01.2011 12:50

Bra!
0
anbefalinger
mye av dette er tatt nesten rett fra bokomslaget, men ellers bra takk


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews