Søk i stiler
 

Styrtrike investorer, en fare for fotballen?


Et leserinnlegg om styrtrike investorer som Roman Abramovich, Mohamad Al Fayed osv.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:05.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Et godt spørsmål, som er spesielt aktuelt nå som Roman Abramovich sitt Chelskji (som Roman sier), eller Chelsea som de egentlig heter, ser ut til å valse over all motstand og på god vei mot sin andre Premier League (PL) tittel på rad…

 

Det er, og har vært, en del rike ”onkler” innenfor fotballen. På en måte er de viktige dor at klubber som går i underskudd skal overleve. Men på en annen side kan det være farlig for fotballen hvis ”onklene” er så rike at de kan kjøpe seg til suksess med en gang. Det er ikke mange som har gjort det til nå, men med Roman ser man en trend som kan ha kommet, om ikke til å bli unormalt, så hvertfall ikke uvanlig om noen år.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Roman Abramovich

 

En styrtrik fyr kjøper opp en klubb for en slikk og ingenting, og på noen sesonger er klubben blitt en av landets beste. Et eksempel er jo Fulham (som faktisk nylig slo Chelskji), de vant kanskje ikke noe av betydning, men de lå i tredjedivisjon før Mohamed Al Fayed kjøpte dem opp. De valset over all motstand helt til de kom til PL, da hadde (heldigvis?) ikke Al Fayed mer penger.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Mohamed Al Fayed

 

Så kommer Roman og kjøper opp et haltende Chelsea. Etter den første sesongen spraker han manageren og ansetter en ny. Han har brukt over 2 mrd n.kr. på spillere de to sesongene, noe som resulterte til Chelseas første ligatittel på 50 år! Det er selvfølgelig positivt for klubben, men før Roman kom var Chelsea rundt midten på tabellen, hele tiden. Nå er det nesten ingen som kan slå dem, og de har spillere andre lag bare kan drømme om å ha råd til og ha som benkevarmere.

 

Et annet, litt motsatt eksempel, er amerikaneren Malcom Glazer som i sommer fullførte sitt kjøp av Manchester United. Glazer var (ja, du leste rett: var) styrtrik (han har fortsatt penger, men ikke like mye som før) før han kjøpte Manchester United av børsen. Nå har mr. Glazer minustall på konto, mest på klubben, men det har gått kraftig ned også privat for ’gnomen’. Det meste av de pengene han lånte for å kjøpe er overført på klubbens konto (£500mill). Dette på en klubbkonto som aldri, gjennom 128 år (ja, Manchester United er en 128 år gammel klubb), har hatt et eneste minustall på kontoen.

 

Dette lånet vil Malcom Glazer og hans sønner betale tilbake ved å øke billettprisene på The Theatre of Dreams (Old Trafford), og på supporterutstyr o.l..

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Malcom ”Gnomen” Glazer

 

Chelsea har (og hadde) stor gjeld før Roman kom. Men nå er tydeligvis ikke lånet noe problem lengre.

 

Skillet mellom de store og små klubbene blir stadig større, om som om det ikke var vanskelig nok fra før med dominansen fra Arsenal og Manchester United så har Chelsea (som var en ”liten” klubb før) også begynt å gjøre livet surt for de andre lagene i Premier League.

 

At et lag er så dominerende som Chelsea er for øyeblikket, skaper jo alt annet enn spenning i PL. Fram til nå er det mange som har sagt at Chelsea har vunnet allerede, men ligaen avgjøres ikke før i mai, så alt kan skje. Fotballen er og blir rund.

 

Alt i alt kan man konkludere med at styrtrike ”onkler” som Roman, Al Fayed og Gnomen er fy - fy i fotball. Selvsagt er det noen unntak, ikke alle er som Roman. Men han blir nok ikke den eneste multimilliardæren innen fotball om noen år…

 

Men hva skjer når f.eks. Roman er ferdig å leke med Chelsea? Vil de klare seg selv når de sitter igjen med alle stjernene og lønninger så store som Grand Canyon?


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews