Søk i stiler
 

Solveig Hisdal


Tekst om klesdesigneren og billedkunstneren Solveig Hisdal.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:04.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kunst
Mote
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Solveig Hisdal er klesdesigner og billedkunstner, og nå fast designer for Oleana, som produserer pledd og strikkevarer. Hun er utdannet på Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen. Hun er innkjøpt av Norsk Kulturråd, Vestlandske Kunstindustrimuseum og Fondet for Norsk Kunsthåndverk. Hun fikk Scheiblers legat i 1995, Sølvmedalje i Det Kongelige Selskap for Norges Vel i -98 og hun er tildelt Merket for God Design i 1993, 97, 99, 01 og 2002. Solveig Hisdal ble tildelt Jacob Prisen fra Norsk Form i 2000, det er den høyeste utmerkelsen man kan få som formgiver her i landet. Hun har laget flere bøker, hvor hun også har arrangert og tatt fotografiene. Hun har deltatt på utstillinger i inn - og utland siden 1998. Sist på Festspillene i Nord Norge/Harstad i 2002, og på Det Norske Teater desember 2002.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Hennes spennende og stilige klær

Solveig Hisdal arbeider med klær, i spennet mellom det unike og masseproduksjonens standardisering. Arbeidene hennes preges av utsøkte materialer, farger og formfølelse. Hun mestrer å gi klærne egenart, samtidig som hun innfrir høye krav til kvalitet og brukervennlighet.

 

Hisdal har som intensjon å forene kulturarv med nåtidens uttrykk. Inspirasjonen fra besøk i museumsmagasiner, god stilhistorisk kunnskap, og fornemmelse av hvilke drømmer og historier de gamle gjenstandene er bærere av, og dette kommer tydelig fram i hennes arbeider.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews