Søk i stiler
 

Døden og religon


Kåseri om forskjellige syn på døden.
Sjanger:KåseriLastet opp:01.06.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Død
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Døden har eksistert i naturen like lenge som selve naturen har eksistert. Men likevel er vi så trangsynte at vi ikke forstår den enda. Vi er rett og slett redd for døden. MEN HVA SKJER EGENTLIG NÅR VI DØR? SKJER DET NOE ETTER DØDEN?

 

Ja faktisk ifølge flere religioner skjer det en hel masse etter døden, dette kan vi komme nærmere inn på.    Vitenskapen forklarer døden som en slags søvn, bare tenk på tiden før du ble født, hæ, ikke sant? Tenkte meg det. Men, du våkner aldri opp, men det er ikke farlig, for du kommer jo ikke akkurat til å kunne savne livet heller, for du tenker jo ikke!

 

Kommer du til HIMMELEN?! Ja det gjør du, i hvert fall ifølge kristendommen. Himmelen er et paradis der Gud tar deg imot og gir deg sin barmhjertighet. MEN, hinduistene liker å tro at de bli gjenfødt, hva du blir gjenfødt som er det din karma som bestemmer, karma er nesten det samme som moral, eller det er vel egentlig helt det samme, så anyway, hvis du har dårlig karma blir du gjenskapt som en rotte med stygge utslett på de verst tenkelige steder på kroppen, hvis du har god karma derimot, blir du gjenskapt som prinsen av India, eller liknende. Buddhistene tror at menneskeheten, det å være menneske, er en eneste stor sirkel som du kun kommer ut av hvis du gjør hva en feit steinstatue sier, altså Buddha. Når du da kommer ut av denne såkalte ”onde sirkelen”, kommer du til paradis der søte asiatiske jenter deler ut blomsterkjeder og frisk frukt.

 

Jødedommen er vel nesten lik kristendommen, bortsett fra at de har et litt mer realistisk syn på saken, men bare litt. De beskriver døden som lyset i enden av tunnelen og at du kommer til paradis. Noen flere enn meg som reagerer på alle disse paradisene, hvor skal alle disse få plass hen? Men! Nå må vi ikke glemme de viltre muslimene som kravler rundt i sanden i Midtøsten med gamle rustne dolker og skjærer strupen av amerikanske ungdommer. De må like døden veldig, spør du meg, som dreper seg selv så mye, blir ikke overasket hvis de også tror på et lite sandparadis med burkababes hoppende fram fra hvert hjørne med tradisjonelle musikkinstrumenter og vodka.

 

Uansett, jeg personlig liker å se på døden i felleskap med vitenskapen, du sovner! BIG DEAL! Det er ikke smertefullt å være død, smerten blir igjen i de personene som bryr seg om deg og er glad i deg!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

..
11.03.2008 13:39

Bra!
9
anbefalinger
Jeg skjønner ikke humoren i dette kåseriet. Ikke morsomt, fordømmende og krenkende.

Arinna
30.11.2006 14:44

Bra!
4
anbefalinger
Noe bra her, men du kan roe ned litt. Du er frekk mot nesten alle religionene. du må skrive slik at folk er enig i teksten din ikke skape fordommer.

TheCursedMuffin
03.10.2008 16:04

Bra!
3
anbefalinger
Joa, et kåseri er ikke en artikkel og det er masser av rom for egne meninger. Og kåserier skal gjerne være provoserende. Men de skal være det på en underholdende og konstruktiv måte. Og måtehold kan ofte være lurt hvis du ønsker å få fram budskapet og ikke bli oppfattet veldig useriøst.

anonym
08.12.2013 15:18

Bra!
3
anbefalinger
Fordomsfullt, krenkende og dønn useriøst. Du snakker generelt sett dritt om alle religioner, men spesielt mot muslimene, er det faktisk veldig rasistisk. At du dømmer en hel religion fordi noen få ekstremister tar det alt for langt ut viser bare hvor lite vett du har i hodet. (Jeg er ikke muslim selv sånn btw)

Anonym
14.02.2008 23:47

Bra!
2
anbefalinger
Hei, hvorfor er alle så evig negative? Jeg veit dette innlegget er litt sånn... sent lagt inn men, Hvis dere ikke har fått det med dere, er dette et kåseri. Altså, man har litt humorstisk sans og lager ironi av dette. Kun slike som dere er så trangsynte at dere ikke kan se dette. Få finger'n ut og les igjen!


15.02.2012 22:39

Bra!
2
anbefalinger
Jeg ser påenget ditt, men jeg er uenig i at vitenskapen ser på døden som en lang søvn. for å begripe hva døden er må man forstå hva livet er. vi er dyr, vi er ihvertfall bygd opp på samme måte som dyr, vi har samme bevisthet som dyr, og vi dør som dyr. våre tanker, følelser, alt vi er er organiskt og kan brytes ned til nerver som sender signaler gjennom hverandre. du føler smerte, kjærlighet, sorg, lykke, alle disse følelsene kommer av stoffer og signaler som blir sendt gjennom kroppen til hjernen som tolker dem, du èr disse stoffene og signalene. når man dør så fungerer ikke det lenger, akkuratt som en flamme når den dør ut så èr man ikke lenger. dette er ihvertfall min tro, og uansett hvor mye jeg skulle ønske å overbevise meg selv at døden er en rolig søvn, så klarer jeg ikke å snu.

Marai
26.04.2019 10:48

Bra!
2
anbefalinger
Du er bare så respektløs mot andre religioner spesielt muslime, bare fordi du skal skrive et artikkel som ikke gir mening og som ingen kommer til å få bruk får trenger du ikke å tro at kristendommen er bedere en alle andre religioner...

Ken
26.05.2008 09:16

Bra!
1
anbefalinger
Vel, jeg er snart 17 og er kristen, og jeg skjønner egentlig ikke meninga med dette kåseriet. Hva vet egentlig vitenskapen om døden?? Ingenting! Ingen vet akkurat hva som skjer etter døden, det er bare de som er døde som vet det. Jeg tror at de som har tatt imot Jesus i hjertet, kommer til himmelen, mens de som ikke har tatt imot Jesus... vel... Synd det!!!!

morra sønn!!!
03.03.2010 18:21

Bra!
1
anbefalinger
hva faen skriver du!!! skjerp deg!!!!!! DU er jo drit frekk!!

chill
07.02.2011 18:52

Bra!
1
anbefalinger
Hahaha, jeg syns dette var dritbra. Dags at alle religiøse mennesker våkner opp og tar del i virkligheten....ehh gud skapte jorden og mennesket.....? Hva med dinosauriene som levde her før oss? Hva med dyrene og plantene som vi ikke klarer å overleve uten? Vi har alle en rolle på denne planeten og SORRY...men å være religiøs inngår ikke i den rollen! Bra at noen tør å skrive om dette!!!  Smile :-\)

eggebege
31.10.2006 15:58

Bra!
0
anbefalinger
ååoohh!!!!

moah
02.12.2006 15:55

Bra!
0
anbefalinger
bra noen tør å snakke rett fra levra.. (;

En som ikke skjønner hvorfor folk er negative
21.02.2007 17:00

Bra!
0
anbefalinger
Skjønner ikke at folk er så negative til dette kåseriet. Det er jo tross alt ikke en artikkel og da er det lov å snakke rett fra leveren.

per
17.03.2011 09:52

Bra!
0
anbefalinger
syntes det var bra jeg! det er jo et kåseri?

Fghjklasdf
26.04.2019 10:42

Bra!
0
anbefalinger
Jeg tror jeg blir muslim får dette her gir ikke mening


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews