Søk i stiler
 

Det gode liv: Fotball


Fotball som det gode liv.

Karakter: 5

Sjanger:ArtikkelLastet opp:23.05.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Det gode liv, kan være mange ting. Familie er for eksempel en viktig del av av det gode liv for mange mennesker, for alle er jo avhengige av familie. Penger og makt kan også være en deilig del av det gode liv, men hva handler egentlig livet om?..er det familien?, pengene?, makten?.

 

I denne artikkelen vil jeg skrive om positive og negative sider ved fotball, for jeg syns det gode liv for meg er fotball.

 

Fotballinteresserte:

Rundt om kring i verden er det mange gode fotballspillere. Brasilianere er kanskje de mest kjente i verden, navn som «Ronaldo, Ronaldinho og Lucio» sier veldig mye rundt om kring i verden blant unge fotball spillere.

 

Unge spillere idag er vel fremtidens fotball generasjon. De er interesserte og fotball gale, de har en drøm om å bli verdens beste fotballspiller, alle sammen har den samme drømmen, de mener det er «det gode liv». Jeg er enig for jeg er selv en sånn gutt.

 

Fotballspillere:

Fotballspillere finner du overalt, i alle byer kan man si. I kongsberg er det flere lag, pga det er så mange fotballspillere. A-laget til kongsberg har mange gode spillere, unge og friske. De kan bli kjøpt opp fra bedre lag og skrive kontrakt med dem.

 

Spillere fra Norge har blitt kjøpt opp rundt om kring i verden, de tjener penger på det og får stor opplevelse, og ikke bare som fotballspiller, men også som vanlig person. «Morten Gamst Pedersen» ble kjøpt opp fra Tromsø til det engelske laget «Blackburn». Nå tjener han fett med penger og lever som en konge, han har en dyr bil, dyr hus osv. Dette syns jeg hadde vært topp, hvis det hadde vært meg, det kaller jeg livet.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Fotball redder mennesker:

Fotball har reddet mange menneskes liv rundt i verden. Spesielt i Sør-Amerika og i Afrika. I Brasil for eksempel er det mange gatebarn som har blitt rike og tatt vare på fordi de har en fotballtalent.

 

Ronaldinho, han kom fra en fattig strøk nede i hovedstaden i Brasil, han gikk ikke på skole eller noen ting, han spilte fotball hele dagen, og det ble han god av. Og nå er han kåret til verdens beste fotballspiller. Afrika kalles for den nye fotballkontinentet fordi stadig nye får hjelp og det begynner å bli bedre.

 

Fotball, sosialt:

Fotball har mange gode egenskaper, en av de er at det er bra sosialt sett. Altså skape et sosialt miljø rundt laget skaper bra forhold mellom spillerne og laget. Det gir også bedre resultater og bedre samhold rundt hverandre. Man får nye venner og blir bedre kjent med hverandre. Sosial er viktig rundt et lag, det er et veldig viktig punkt under fotball lag generelt.

 

Fotballiga:

Det finnes mange fotball ligaer. I Europa er det spesielt mange, i de fleste landene i verden er det fotball ligaer. Ikke nok med ligaene, er det Europa mesterskap, der spilles det landskamper mellom alle landene i Europa og det beste landet i Europa vinner. Verdensmesterskap spilles hvert 4. år og der spiller land fra hele verden mot hverandre. Brasil vant sist VM, ikke akkurat som en bombe.

 

Trenere:

Fotball trenere ser alltid opptatt ut, de maser, de skriker og de er aldri fornøyde. Spillerne gjør så godt de kan, men forsatt er treneren sur, det kommer av at treneren skal ha dem bedre og bedre, treneren har håp og tanker om laget, men noen ganger går det over streken. De roper «hold kjeft, NEEI, LØP LØP», det er nesten galskap, for jeg spiller fotball for å ha det gøy, ikke for å bli kalt stygge ord. Dette er ikke det livet jeg ville levd i, av trenere som slenger dritt til deg hele tida. Man føler seg rett og slett presset. Men de sier hele tida at de mener det beste for oss spillere, de bruker det som unnskyldning.

 

Jeg ville aldri godtatt de kommentarene hvis det ikke var for mitt beste. Det virker ikke som om de har det gøy idet hele tatt, de står der og skriver stemmen av seg, skjønner ikke at de gidder engang.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Dommeravgjørelser:

I fotball kamper er det alltid diskusjoner med dommeren, det skjer bestandig. Under den ene kampen jeg spilte for noen uker siden var det klager hele tida på dommeren, i en periode var vi enige med dommeren pga det var fordel for oss, men i den andre perioden var vi imot dommeren. Sånn er det bare, dommeren dømmer så rettferdig han kan. I noen lad betaler de dommeren til å dømme imot motstanderen bare for å vinne, det er svindel, dessverre er det mange som gjør det.

 

Jeg husker «Anders Frisk» dømte en kamp mellom Roma og et annet Italiensk lag, da husker jeg at publikum klikket helt pga han dømte i et situasjon der det var imot hjemmelaget Roma, og han dømte rettferdig, men så blei det kastet ting fra tribunen som traff hodet til Anders Frisk og han blødde over hele hodet. Da blei Roma straffet med bot, ikke nok med det, de fikk heller ikke lov å ha publikum på tribunen på 3 kamper. Dette er selvfølgelig en katastrofe som ikke burde skje, etter min mening, dette er negativt.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Fotball og rus:

Fotballspillere idag bruker mye rus i form av Alkohol, snus, røyk osv. Mange av de er avhengige dessverre. Men et stort tall holder seg unna rus heldigvis, mange sier at årsaken er at det ødelegger for fotballen. Dette er positivt. Rus ødelegger selvsagt for fotballen, det ødelegger kroppen fysisk og psykisk. Å holde seg unna det er veldig bra og trenere oppfordrer spillerne sine til det. Mange mener at fotball har reddet mange ungdommer fra rus og rusproblemer og det hjelper stadig.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Det gode liv kan være en hemmelighet, for alle sammen, men for mange er det kanskje familie og for noen ander er det penger og makt. Mange barn idag i verden er fotball interessert og de drømmer om en dag der de er verdens beste i fotball. Fotballspillere blir solgt og kjøpt i hytt og pine, de tjener penger og dette er et stort marked innen verdens fotball lager. Fotballen har også reddet mange folks liv, i den sammenhengen mener jeg i fattige land, spesielt Brasil og land i Afrika. Fotball er viktig sosialt, det er et viktig moment for et lag. Mange spillere er kanskje imot trenerne sine eller hater dem på en måte, men de vil det beste for spillerne og de vil hjelpe dem til å bli gode. Det har vist seg fra erfaring rundt om kring at dømmer avgjørelser kan koste seg dyrt, for eksempel episoden i Roma. Fotball og rus er ikke bra sammenligning, og mange holder seg unna det pga fotball eller sporten de driver med, det er positivt. Jeg syns alt av det negative burde gå bort fra fotballen og at folk skal tenke «positiv» når de hører fotball. Fotball er et bra og mest utbredd sport som burde tas vare på av oss, sånn at vi ikke ødelegger sporten eller forandrer på den, så neste gang du sitter hjemme, kan du heller dra å se kamp.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Gangstashit
02.07.2006 16:38

Bra!
11
anbefalinger
kul stil du7 la fram, ordentlig saklig med gode argumenter for det med fotballen. Jeg ser at du skriver så fasinerende, og jeg får bare lyst til å si deg at du er en lovende forfatter, med mange gode talenter.

dsfvd
12.10.2006 16:56

Bra!
10
anbefalinger
ikke del ord...norske ord skal henge sammen.....fotballgale er fks. i ett ord

kidlwhf
26.10.2006 18:20

Bra!
6
anbefalinger
skikkleig bra Very Happy :-D men alt for mage skrivefeil. det burde trekke nde karakteren itt....


12.03.2007 18:36

Bra!
6
anbefalinger
Jeg synes teksten din var bra... U har fått med masse bra om det positive med fotballen, det likte jeg..Men det er masse viktige negative ting som bør nevnes Very Happy :-D

meg...
14.05.2007 20:02

Bra!
3
anbefalinger
jeg synes det var dritt bra..æ sjøl e litt fotballnerd.. ..hehe.. men det var litt skrivefeil...men det kunne være mange Useriøst? Varsle red.
negative sider om fotball..min karakter: 5


19.11.2008 19:06

Bra!
2
anbefalinger
bra. takk skal du ha fikk 5+ her...!!!!!

meg..
14.05.2007 20:00

Bra!
1
anbefalinger
jeg synes det var dritt bra..æ sjøl e litt fotballnerd.. Smile :-\)..hehe.. men det var litt skrivefeil...men det kunne være mange negative sider om fotball..

Pirkete
03.04.2008 20:26

Bra!
1
anbefalinger
Hehe, her klager tilsynelatende selvgode nordmenn på andres skrive feil  Razz :-P både dsfvd og kidlwhf har skrivefeil i kommtentarene sine  Very Happy :-D

Bernt
07.12.2010 20:38

Bra!
1
anbefalinger
den læreren som verdsetter dette til 5+ må være mentalt tilbakestående

hjiuygtdfd
07.04.2010 12:03

Bra!
0
anbefalinger
det var bra

Bernt
07.12.2010 20:27

Bra!
0
anbefalinger
Lucio er vel ikke den største publikumsyndlingen blant fotballspillere, er han vel?

Bernt
07.12.2010 20:29

Bra!
0
anbefalinger
I kommtentarene sine?
Den er vell heller ikke helt strøken


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews