Søk i stiler
 

Terror av barn og unges fritid


Et leserinnlegg om terror av barn og unges fritid, eller lekser som skolen kaller det!
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:23.05.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Læring og pedagogikk
Verktøy:Utskrift


Jeg fant en artikkel på Drammens Tidendes nettside som engasjerte meg veldig. Artikkelen er fra onsdag, 21. desember 2005. Artikkelen handler om to fedre som mener at barn og unge bruker altfor mye av fritiden sin til lekser. De ønsker en skolehverdag som er bedre tilpasset den moderne virkelighet, og at de minste bør få slippe leksepresset hjemme. I artikkelen forteller Marius Olsen svært engasjerende over hva hans påsyn på hvor mye negativt lekser kan påføre barna. ”Ungene går ut av huset kl. 07.35 for å ta bussen, og eldstemannen kommer ikke hjem før kl. 15.40. I tillegg må de bruke fritiden sin på lekser etter skolen. Barna er ”slitne” etter å ha hatt en lang ”arbeidsdag” som er nesten like lang som arbeidsdagen for en voksen. Og i tillegg må barna ”jobbe overtid” hjemme. Voksne folk tar sjelden med seg arbeidet sitt hjem og jobber med det hjemme. Hvorfor må da barna gjøre det da? Hvordan hadde voksne folk reagert dersom de måtte gjøre overtidsarbeidet hver eneste dag etter at de kommer hjem fra jobben? Og om de ikke hadde gjort ”leksene sine”, får de en type ”anmerkning” av sjefen. Skolen er faktisk mye mer ”arbeid” enn en helt vanlig jobb. Når du jobber, kan du i de fleste tilfeller legge fra deg jobben på arbeidsstedet, og ikke tenke mer på det før du skal på jobb igjen neste gang. Det kan du ikke når du går på skolen. I hvert fall ikke hvis du vil ha gode karakterer.”

 

Jeg er for så vidt fornøyd med herr Olsen. Jeg mener at hjemmelekser bare er unødvendig, vi får ikke bedre karakterer ved å gjøre tre timer med lekser ekstra. Jeg har alltid gjort leksene mine, og vært svært pliktoppfyllende på skolen, men hvor mye jeg gjør får jeg aldri bedre enn 4. Likevel må jeg gjøre dem i tilfelle noen av lærerne sjekker leksene. På videregående skoler, blir leksene gått igjennom i timene dagen etter. De fleste lærerne gir oss ”en bunke” med lekser uten engang å tenke over om vi i det hele tatt kommer til å gjøre dem. Noen ganger er det greit med litt lekser en gang i blant, men når det blir for mye, er det ikke sikkert at vi ”orker” å gjøre dem i det hele tatt.

 

Det er ikke bare lekser vi må bruke fritiden vår på, i tillegg må vi sitte hjemme og pugge til prøvene. Det er prøvene som teller mest. Dette er stikk motsatt i USA, noe som jeg har hørt fra en venn som studerte i Amerika for et år siden. Han fortalte at den første terminen da han gikk på skolen der, strøk han i nesten alle fag. Han trodde at skolene der var nesten det samme som her i Norge. For i Amerika er det leksene som er mer viktig. Om du gjør alle leksene du har blitt bedt om og gjør det dårlig på prøvene, kan du likevel få 5’ere og 6’ere i boka. Men om du ikke gjør leksene og gjør det bra på prøvene kan du likevel få et dårlig resultat.

 

Det jeg prøver å komme fram til, er at det er greit med litt lekser. Men og måtte komme hjem etter en slitsom dag etter skolen og sitte og gjøre lekser til midnatt er unødvendig. Selv om vi går på videregående skole, har vi også andre ting som vi må prioritere i fritiden, som å trene håndball o.l. Vi unge må også ha litt fritid!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

LekseLei
01.11.2007 09:26

Bra!
4
anbefalinger
Er lei av lekser ass, kommer hjem halv 5 hver dag å i tillegg har vi lekser.

Kris H
11.09.2008 21:06

Bra!
4
anbefalinger
Jeg skal fortelle dere noe.. jeg gjorde alle leksene mine i 8 og 9 og alikevell hadde jeg 3,75 i snitt.. I 10 dreit jeg i leksene og fokuserte på prøvene og snittet mitt gikk opp til 4,7.... Dette sier en god del om lekser!!!!!

Lene
28.09.2006 20:37

Bra!
2
anbefalinger
Jeg også skriver et lesarinnlegg om det her. Barneplageri Delux!..Flink å skrive Wink ;-\)

Klem< 3

Julie
09.02.2009 09:50

Bra!
2
anbefalinger
Jeg er ganske enig.. Jeg får ikke gjort leksene i uken for vi har så mye prøver, så jeg prioriterer å øve på prøvene også tar jeg igjen leksene i helgen  Confused :-\? Jeg har gode karakterer, men jobber dritmye for å få de.. Men jeg synes at vi kunne gjort leksene på skolen og gjort prosjekter etc og pugget til prøver hjemme.

wein
22.09.2009 16:09

Bra!
2
anbefalinger
helt enig lekser er unødvendig,men lengre skole dag hadde vært bedre!!!

Knut
15.10.2009 18:10

Bra!
2
anbefalinger
Enste leksen vi skulle hatt er pugging eller prosjekt

Sandra
24.01.2011 20:00

Bra!
1
anbefalinger
Jeg kan ikke bli mer enig!


23.03.2012 09:21

Bra!
1
anbefalinger
ida likes dette! : P KLEM


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.027 sec - 1 pageviews