Søk i stiler
 

Mikroskopering av løkcelle


Rapport fra GK. Gode illustrasjoner.
Sjanger:RapportLastet opp:22.05.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Naturfagsrapporter
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Hensikt:

I dette forsøke skulle vi se hvordan en plantecelle ser ut i forstørret tilstand. Dette er for å unngå å kun se på skjematiske tegninger men å få se med egne øyne.

 

Utstyr:

-       mikroskop

-       dekkglass

-       objektivglass

-       dråpeteller

-       løk

-       vann

 

Fremgangsmetode:

Jeg hentet alt nødvendig utstyr til å begynne med. Etterpå skar vi av et tynt lag av løken og la det på et objektivglass. Deretter preparerte vi løkbiten ved å ta en dråpe vann på objektglasset, og så la ned dekkglasset. Vi måtte være nøye med å ikke ta for mye vann på glasset for å unngå luftbobler. Nå skulle vi begynne å observere. Jeg begynte med den minste forstørrelsen, og finskrudde linsen til vi kunne se løkcellene. Det samme gjorde vi med de andre forstørrelsene og noterte det vi så.

 

Observasjon:

Ved den minste forstørrelsen som forstørrer 40 ganger, så vi celler som lå tett ved siden av hverandre. Det var ingenting rom mellom cellene, og det så slik ut:

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Ved den andre forstørrelsen som forstørret 100 ganger kunne vi så vidt se cellekjernene ved noen av cellene:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Da vi stilte mikroskopet på den største forstørrelsen, som er 400 ganger forstørret, så vi lettere kjernen. Vi kunne nå få et innblikk om hvordan en celle er oppbygd. Dette så slik ut:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Konklusjon:

Jeg har i dette forsøket sett nærmere på hvordan en løkcelle er oppbygget. Det vi hadde mulighet til å se var celleveggen, vakuole og cellekjernen. Kort oppsummert, slik som denne:

         

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Dermed har vi aldeles ikke sett alle delene av cellene. Det vi ikke har klart å sett var blant annet ribosomene, mitokondriene, arvestoffet i cellekjernen (noe jeg egentlig ikke ventet ettersom vi så vidt klarte å se cellekjernen), cytoplasmaet og cellemembranen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


22.10.2008 12:03

Bra!
4
anbefalinger
jeg er imponert


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews