Søk i stiler
 

"Ringenes herre: Atter en konge" av J. R. R. Tolkien


Bokanmeldelse av Ringernes herre.

Karakter: 5+ (8. klasse)

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:22.05.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ringenes herre
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookBoken jeg har valgt å skrive om er den tredje og siste boken i Ringenes herre, som heter ”Atter en konge”. Og den er skrevet av J.R.R. Tolkien. Den ble utgitt på norsk først i 1975 av Tiden Norsk Forlag. Boken har 270 sider og er inndelt i 19 kapitler. Denne boken er et eventyr blanding med spenning. Når du først har begynt og leste boken må du bare lese videre, så spenndene er den.

 

J.R.R. Tolkien`s egentlige navn er John Ronald Reuel Tolkien. Han ble født i Bloemfontein i Sør-Afrika (den gang hovedstaden i Oranje-fristaten) 3. januar 1892. Senere flyttet han og familien til England. Han lærte og lese veldig tidlig, allerede i fire års alderen og det likte han veldig godt. Han kunne over 11 språk og gikk på skole nesten hele livet sitt.

 

Han døde 18. september 1973 - 81 år gammel. Dette var en trist dag over hele verden og fans og beundrere var i sorg i lengre tid. Han har også skrevet bøkene ”Silmarillion”, ”Hobbiten” og alle ”Ringenes herre”-bøkene. Ringenes herre kan du få i 3 bind. Den første boken heter ”Ringenes brorskap”, den andre heter ”To tårn” og den tredje jeg har valgt heter ”Atter en konge”. Han opplever stor suksess nå siden Peter Jackson som har filmatisert filmen. I år vant den 11 av 11 Oscar på Oscar utdelingen i år for filmen ”Atter en konge”.

 

Hovedpersonen i boken heter Frodo. Men bipersonene er veldig viktig i handlingen spesielt hele brorskapet, Arwen, Smyagol/Gollum, Theoden, Sarumann, og den onde Sauron. Jeg liker veldig godt hovedpersonen han virker snill, tankefull, omtenksom og men også litt redd og skeptisk. Han forandrer seg etter hver bok fordi ringen preger han veldig og den tynger på sinnet hans. Boken er skrevet i tredje person. Handlingen foregår i Midgard i slutten av tredje tideverv. Du kan nesten se for deg lange store sletter og store fjell, så godt beskrevet er boken.

 

Men på den tiden er ikke det bare fryd og gammen, boken handler om det gode og det onde, mellom menneskeheten og de onde. Boken er basert på ringens kraft og den onde Sauron som smidde ringen.

Jeg liker boken veldig godt, den beskriver alt mellom himmel og jord, det er ikke rart at Tolkien er verdens kjent. Aldersgruppen for denne boken synes jeg er alle, en kjempe fin bok! Vært og lese!

 

Handlingsreferat:

Atter en konge handler om den siste ferden i Ringenes herre. Frodo, Sam og Smyagol/Gollum skal komme seg inn i Mordor og kaste ringen ned i dommedagsberget. Frodos sinn begynner og visne og han vet ikke om han skal klare oppgaven sin. Smyagol lurer Frodo til å sende vekk Sam fordi da blir det enklere for Smyagol og prøve og ta ringen fra Frodo. Sam vet at Smyagol vil drepe dem begge to og ta ringen, men Frodo vil gi Smyagol en sjanse til og vise at han er snill. Så Sam finner veien til Mordor selv og hjelper Frodo til Dommedagsberget.

 

På andre siden av Mordor der Gondor ligger kjemper Aragorn, Legolas, Gimli og resten av brorskapet for menneskeheten på Pennelenorssletter utenfor Minas Tirith ”hovedstaden” til Gondor. Der slåss det mer enn 200 000 orker, troll, varger og beleiringstårn og mange tusen menn fra hele midgard. ”Atter en konge” handler også om hvordan Aragorn sønn av Arathorn skal bli konge av Gondor og hvordan han skal få kvinnen i sitt liv alveprinsessa Arwen.

 

Men Frodo klarer og kaste den ene ringen ned i dommedagsberget med Smyalgol. Begge to ender opp nede i lavaen nede i berget. Frodo klarer oppgaven sin og redder hele menneskeheten fra å gå ned i ruiner for den onde Sauron og hans orker. Aragorn klarer plikten sin, og blir kongen i Gondor sammen med dronningen Arwen.

 

tre ringer for alvene under det blå;

syv er for dverger i saler av stein;

ni for menn som all kjødets gang må gå.

Men for mørkets herre en eneste èn i det dunkle Mordor hvor skyggene rår. Èn ring skal samle dem, en Ring finne dem, èn Ring betvinge dem og i mørket binde dem

I det dunkle mordor hvor skyggene rår.

 

Dette står inne i den ene ringen!


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.032 sec - 1 pageviews