Søk i stiler
 

Døden


Et essay om døden.
Sjanger:EssayLastet opp:15.05.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Død
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Døden er en slags lang reise. Den kan komme bare plutselig, eller snike seg innpå en. Døden er en urettferdig ting, den kan ta liv fra mennesker du elsker, den kan gi deg vanskelige og tunge sorger, som begraver seg dypt inn i hjerteroten. Døden er også en fantastisk ting. Tenk å bare kunne gi slipp på alt, og bare fly inn i evigheten. Føle friheten, ingen bekymringer, ingen lekser, og ingen irriterende foreldre som forteller deg hva du skal gjøre. Livet hadde vært deilig uten det, men og velge døden som en løsning på problemer, er vel ikke et bra alternativ.

 

Kanskje en engel henter deg. ”Dødsengelen”. Med sine svarte øyne ser den deg dypt inn i sinnet og renser deg for alt ondt. Dens myke skjønnhet føles nedover hele den døde kroppen. Ja, døden er kanskje ikke så verst. Selvfølgelig er det forferdelig når unge mennesker dør, kanskje alt for unge. Døden er en merkelig del av oss. Som ett ukjent land langt borte.

 

Er det noen som vet hva som skjer etter døden? Mange sier de har opplevd en ”nærdøden” opplevelse. Ett sterkt lys skinner gjennom en tunnel, og det myke underlaget kjennes under føttene. Hva om man bare forsvinner etter døden. Tenk og bare ikke være til lengre. Ingenting. Ingen følelser, ingen venner, ingen hukommelse. Sjelen din bare flyr med vinden, langt vekk. Vekk fra alt. Det kan jo også hende at du blir født på nytt. Kanskje du blir en bille i ditt neste liv. Kanskje livet bare går og går i en stor sirkel. Du dør, så blir du født på nytt.

 

Vi har mange religioner, som har forskjellige syn på hva som skjer etter døden. Noen tror du flyr opp til Gud, eller paradis. Andre tror du blir født på nytt, men at du blir noe du fortjente å bli. Om du var ett snilt og gavmildt menneske, kunne du kanskje bli en søt hund, som bor hos en snill familie.

 

Døden er ett vanskelig og langt tema, som kan diskuteres i flere timer, ja, kanskje i flere år. Dør du helt, eller blir du til nytt liv? Kanskje den lange reisen av livet akkurat er begynt når du dør. Dette er ett spørsmål som surrer i hodet på alle. Til og med deg.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Tone troi
27.11.2006 19:11

Bra!
0
anbefalinger
Er du vittig eller? Dette er min stil din dust... Gidd å vær kreativ... ÆSJ


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews