Søk i stiler
 

Linkin Park


Stilen inneholder litt om Linkin Park.

Karakter: 6 (8. klasse)

Sjanger:ArtikkelLastet opp:05.05.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Mange lurer på hvordan Linkin Park ble til? Hvor møtte band medlemmene hverandre? Nu-Metal er en ganske ny sjanger innen musikk og det er kanskje ikke så mange som vet om den. Hva er den? Hvor kommer den fra? Her får du vite mer om hobbyen min: Linkin Park og om sjangeren Nu-Metal.


Bandets begynnelse: Bandet Xero (senere Linkin Park) ble opprettet i 1996, samme året som Mike Shinoda (Den ene av bandets to vokalister) og Brad Delson (Bandets gitarist) hadde gjennomført Agoura High School.. Etter at de var ferdige med College, bestemte Mike seg for å søke ved Pasadena, Californias Art College of Design. Der han møtte den relativt ferske Dj`en Joseph Hahn (Mr. Hahn). Mike spurte Joe om han ville være med i bandet. Mike mente at Joe ville passe utmerket i bandet. Han mente at det ville være en helt ny dimensjon musikk som ville gjøre bandet enda bedre musikalsk. I mellomtiden studerte Brad ved UCLA og delte leilighet med bassisten David Michel Farrell (Phoenix). Farrell ble senere med i bandet Xero.

 

Det gikk ikke helt som det skulle for Xero. De ble avslått av plateselskap etter plateselskap. Plateselskapene mente at noe manglet. De kastet ut Mark Wakefield fra bandet, og bandet begynte å søke etter vokalister som var ute etter et band å spille i. Dette gjorde de via Zomba. Jeff Blue som arbeidet i Zomba hadde hørt rykter om en lovende ung vokalist. Ryktene kom imidlertid fra en av Phoenix`s kamerater. Navnet på vokalisten var Chester Bennington. Blue visste at Bennington var på utkikk etter et band og ringte han umiddelbart.

 

Neste dag fikk Chester en pakke i posten. Den inneholdt to Xero demoer. En med Mark Wakefields vokaler og den andre med kun instrumenter. Etter at han hadde hørt igjennom låtene, tenkte han at dette bandet hadde potensial. Han begynte å skrive deler til låtene basert på hans egen tolkning. Han dro til et lokalt platestudio for å legge hans vokaler oppå melodiene. Han dukket opp tre dager senere med ”det ferdige produktet”. Tapen ble sendt tilbake til Blue. To dager senere var han i Hollywood på audition for den ledige vokalist stillingen. Bennington var så rå at de andre som var på audition bare kunne ta av seg hatten å gå hjem. Chester passet perfekt til bandet.

 

Etter at Chester ble med, skiftet bandet navn til Hybrid Theory (Som også ble navnet på Linkin Parks debut album). De begynte å produsere musikk for første gang som et samlet band, og ga senere ut det seks-sporede albumet Hybrid Theory EP.

 

Hybrid Theory begynte å søke etter et plateselskap, men ble avslått 42 ganger. De fleste band ville lagt musikk karrieren på hylla. Men ikke Hybrid Theory. De fortsatte å søke men ble fortsatt avslått. Men alt håp var ikke ute. For det var fortsatt folk som trodde på dem, nemlig Jeff Blue. Blue hadde forlatt Zomba til fordel for Warner Bros Records i 2000. Bandet skiftet på nytt navn og ble til Linkin Park. De hadde endelig funnet et plateselskap: WBR.

 

Musikken: Tittelen på bandets debutalbum var som sagt Hybrid Theory. Det beskriver alle medlemmenes mål og deres ønske om å lage musikk. Det er få band som kan matche Linkin Parks salgstall i løpet av de siste årene. Linkin Park er blant de fremste eksponentene av såkalt Nu-Metal. En ”uhipp” sjanger som blir slaktet av musikk kritikere. Formelen: En halvdel metal og en halv del rap, forent i en posete og kommerisiell innpakning. Tøffe tunge gitar-riff avløses av allsangrefrenger. Bandets musikk forsterkes tydelig med deres utrolige, fantasktiske låtskriving. Som de fleste Nu-metall band synger de om hvor vanskelig ungdommen har det. Mange ungdommer kjøper platene pga at de kjenner seg igjen i tekstene


Litt fakta om band medlemmene:

Mike Shinoda

Født: 11. februar 1977

Instrumenter (Oppgave i bandet): Vokaler, samples, keybord og gitar

Mike er halvt japansk

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Chester Bennington

Født: 20. mrs 1976

Instrument (Oppgave i bandet): Vokaler

Chester begynte sin karriere som 16-åring

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Brad Delson

Født: 1. desember 1977

Instrument: Gitar

Brad er en stor fan av Britney Spears

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Phoenix

Født: 8. februar 1977

Instrument: Bass

Phoenix ble født i Plymouth, Massachusetts

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Joseph Hahn

Født: 15. mars 1977

Instrument: Sampling og bakgrunns vokaler

Joe er fra Glendale, CA. Men bor i Los Angeles

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Rob Bourdon

Født: 20. januar 1979

Instrument: Trommer

Rob er Jøde

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

Selve sjangeren, Nu-Metal: Nyere Heavy-Metal fra USA, som kom på 90-tallet. Bandene blander inspirasjon fra flere sjangere, og da spesielt Hip-Hop med energien til tyngre Heavy-Metal band. Blandingen av Hip-Hop, Metal og frustrerte tekster om vanskelig ungdoms-tid har nemlig gjort sjangeren til en av de største og viktigste for amerikanske ungdommer. Linkin Park fremstår vel som en light utgave av sjangerens grunnleggere nemlig Korn.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Bandets debutalbum Hybrid Theory

 

Kilder:

http://www.linkin-parkworld.com/

http://www.lpassociation.com/

www.google.com


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Solveig
11.07.2006 03:32

Bra!
8
anbefalinger
Hei! Jeg bare elsker Linkin Park

cool guy
30.08.2006 18:58

Bra!
6
anbefalinger
lp ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuler!!!!  Smile :-\)

cool guy
30.08.2006 19:00

Bra!
5
anbefalinger
denne sia er helt rå azz nå vet jeg dobbelt så mye om lp!!!

ps: ch(k)ristian ruuuuuuuuler


20.03.2007 19:41

Bra!
5
anbefalinger
de e såååååååå jævlig god;D har alle sangene deres;D de ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuler for ever!!

liknin park fan
21.11.2006 10:14

Bra!
3
anbefalinger
hei,stilen er hentet rett fra wikipedia.no
dååålig gjort.. ikke fortjent karakter

kamilya
22.03.2007 10:55

Bra!
3
anbefalinger
moi kamilya de maroc je taime boucoup linkin park

Dozer
22.03.2007 13:23

Bra!
3
anbefalinger
Dette kommer til og hjelpe meg med musikk

sier jeg ikke til deg
22.03.2007 13:23

Bra!
3
anbefalinger
dene siden er bra har aldddddddri setttt no beeeeeddddddddddddddre vi er bkompiserrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\); du er kuil

Bryr ikke deg
22.03.2007 13:25

Bra!
2
anbefalinger
DDDDDDDDDDRRRRRRRRRRIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTT BBBBBBBBBBRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAA SSSSSSSSSSSIIIIIIIIIIIDDDEEEEEEEEE. Hilsen meg

det er meg han som ikke sier navne sitt
22.03.2007 13:25

Bra!
2
anbefalinger
halo Smile :-\) Wink ;-\) Razz :-P siden din er bra men gjør den litt fetere var her for 1 min å du har ikke gjort en dritt hva er det for no

En annen
22.03.2007 13:26

Bra!
2
anbefalinger
Bra side

haha
16.01.2008 17:14

Bra!
2
anbefalinger
litt for enkelt me ctrl-c og ctrl-v egentlig.... du skal være glad læreren ikke skjekket stilen

Meo
22.01.2007 00:48

Bra!
1
anbefalinger
Fy søren, enig med linkin park fan.... http://no.wikipedia.org/wiki/Linkin_Park Her er nøyaktig det samme som står her.

Dj flip mix
07.05.2007 19:28

Bra!
1
anbefalinger
Detta her er krenkende mot dette baand vi ser her. jeg aksepterer ikke slikt tullball fra deg. gå på www.runescape.com å sjekk sikkelig forum på dette såkalte band


06.07.2007 15:34

Bra!
1
anbefalinger
Herregud, det er jo Wikipedia , dust ! ! ! !

Anonym
12.02.2008 18:47

Bra!
1
anbefalinger
Veldig bra stil! Nå vet jeg dobbelt såmye om LP!! DØDSBRA!!!!!!!!!!!!!!!!

Andreas
11.12.2009 13:56

Bra!
0
anbefalinger
LP eier!!!! LP HATERS burn!!!

lol
15.04.2010 17:16

Bra!
0
anbefalinger
hvis læreren ga deg en 6er må han eller hun ha vært blind! Fordi hvis du tror dette er en artikkel tar du jammen feil!

MargretheP
22.05.2013 12:51

Bra!
0
anbefalinger
Du skulle hatt med mer om Chester Benningtons bakgrunn, han hadde jo spilt lenge i bandet Grey Daze før han ble med i Hybrid Theory (utrolig bra band btw). Du kunne også hatt mer om LP i dag, deres voksende popularitet og variasjoner i musikken, for de spiller ikke bare Nu Metal, de spiller Alternative Rock også  Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews