Søk i stiler
 

9 års søvn


Novellen handler om hvor galt det kan gå når en ikke hører på hva folk sier. Valgene forfølger deg resten av livet. Og angeren er ikke til å holde ut.

Karakter: 5+ (10. klasse)

Sjanger:NovelleLastet opp:30.04.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ulykker
Verktøy:UtskriftDøra gled forsiktig opp. Rolige steg nærmet seg senga. Hvisking fylte rommet. Gardinene var trukket for, og lufta var tung. ”NÅ” sa Hilde forsiktig slik at bare Rune kunne høre henne. ”Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to Stian, happy birthday to yoooooooou” Stian lå urørlig i senga og snorka fremdeles, helt til store broren Rune hoppet oppå ryggen hans og begynte å kile ham der han var mest kilen, under armene.

 

Rune var ikke akkurat lettest i familien heller. Han hadde store muskler. Trente mye slik at han kunne komme inn på et godt fotball lag i Norge, Det var hans store drøm. Han var med på det lokale a- laget så det var en lang vei å gå.. Rune hadde helt blå øyne, akkurat som moren, Hilde, og helt mørke brunt hår som faren Henning. Stian derimot lignet ikke på noen i familien. Det var bare storebror rune og lillesøstera hans tone som hadde likhets trekk fra foreldrene. Stian hadde halv langt blond hår og helt brune øyne. Han var litt brun i huden i motsetning til resten av familien som kunne sammenlignes med en hvit ost.

 

Stian satte seg fortumlet og trøtt opp i senga. Han hadde vert hos kjæresten sin Ellen, kvelden før og var ikke hjemme før kl. 3 om morgenen Hun skulle reise dagen etter så hun kunne ikke være med på selskapet hans, så de feiret det litt før heller. Men Stian måtte le da han så på sin bror Rune. Han hadde tydeligvis vert enda lenger ute enn Stian. Det lange håret hans som nådde ned til albuene og som pleide å være knyttet i en hestehale bak i nakken var helt rufset og han hadde poser under øynene, man kunne begynne å lure på om han faktisk gikk i søvne.

 

På omeletten moren til Stian hadde laget stod det: ”Gratulerer med 16 års dagen gutten vår!!”

Det var skrevet på med ketchup. Stian elsket omelett med ketchup.

Men hans absolutte favoritt mat måtte være farens hamburgere, de var en smakebit av himmelen mente tone.

 

Tone er akkurat lik alle andre plagsomme lille søstere i alderen 6 år. Springer rundt deg hele dagen og maser om alle mulige ting. Denne perioden spurte hun mest om kjæresten hans, Ellen. Det var ukens mest spennende nyhet. Sist uke var det runes kjæreste som var midtpunktet for tone. Hun var som en irriterende tysk avis.

 

Stian hadde ikke tid til å kaste vekk flere timer på å spille x -box denne dagen som han pleide å gjøre en vanlig lørdags morgen. Han var nødt til å hjelpe moren med å ordne til selskapet som skulle stå senere på kvelden. Det var tradisjon i jørgensen familien at de hadde familie selskap på dagen de fylte året, og så hadde de heller et party med venner senere. Slik hadde det alltid vert.

 

Stian hadde gleda seg til denne dagen helt siden han fant ut av hva moped var og hvor gammel du måtte være for å få lov til å kjøre den.

 

Stian gikk rundt og rundt hele dagen og tenkte bare på en ting, lappen. Han visste at han ville få den i dag. Han klarte ikke å konsentrere seg om noen ting. Ikke om noen av slektningene som var kommet langveisfra for å feire ham.

 

Selskapet var begynt og det kom mer og mer venner og familie på døra. Alle hadde med seg pakker, men Stian brydde seg ikke så mye om det akkurat nå. Gavebordet ble mer og mer fullt men Stians øyne var festet, ja nærmest limt til EN av pakkene. Det var den lille, tynne pakken med rødt bånd og blått gave papir. Det var den han skulle åpne først. Det hadde han bestemt seg for, for lenge siden

 

Nesten alle var kommet. Faren til Stian hadde kjørt til byen for å hente farmora hans som bodde på det nyeste gamle hjemmet i byen. Hun var ikke helt god i toppen. Sist gang de var å besøkte henne måtte hun bli minnet på hva de het minst ti ganger på en halv time. De vurderte å henge på seg navnelapper til slutt.

 

Stian og familien hans bodde 11 km fra Kristiansand. Så de følte seg ganske øde. Det var vanskelig å holde kontakt med venner når de måtte sykle i 35 min hver gang de skulle til byen. De ble litt giddelause til slutt. Det var derfor Stian var så desperat etter moped lappen. Det var ingen problemer for Rune for han hadde egen bil. En gammel Volkswagen han kjøpte fra en gamling i Arendal. Han ville vist begynne å sykle av en eller annen grunn.

 

Stian begynte å bli veldig utålmodig. Farmora og oldeforeldrene hans var ikke kommet. Stian hadde fått streng beskjed fra moren sin at han ikke fikk åpne en eneste pakke før alle var der. Det var uhøflig hadde hun sagt.

 

Tiden gikk forferdelig sent og Stian kikket på klokka for hvert minutt som gikk. Oldeforeldrene hans bodde helt i grimstad. Og de hadde vist hatt problemer med bilen. De hadde bedt dem starte selskapet uten dem så nå var det koldtbord. Med masse godt. Faren til Stian hadde laget ekstra mange hamburgere for tanten og onkelen hans var helt gale etter dem. Det var mange forskjellige brød typer med masse forskjellig pålegg som søskenbarnet deres Alice hadde kjøpt inn. Men hamburgerene og kyllingvingene var Stians favoritter. Men han spiste ingenting. Han bare satt der i stolen og ventet og ventet. Han var så utrolig klar for den lappen at han tenkte ikke på mat i det hele tatt. Glasset med Cola onkelen hans hadde sjenket ham, stod like fullt foran ham på bordet.

 

Telefonen ringte og det var faren til Stian som snakket. Han ville bli forsinket sa han, så de måtte bare begynne med å åpne pakkene etter maten. Farmoren deres var blitt dårlig å kunne ikke komme allikevel. Men faren til Stian kunne ikke bare gå med en gang, så han bestemte seg for å bli en stund med henne på gamle hjemmet.

 

Stian brå snudde seg i stolen, Han kunne høre en bil i oppkjørselen deres utenfor huset. Det tok ikke mange sekundene etter at oldeforeldrene hans hadde kommet inn i gangen før han hadde slengt seg over pakken han hadde sittet å sett på i en og en halv time.

 

Men han ble brått avbrutt av Hilde som ville at de skulle synge først. Han kunne føle rød fargen stige opp i fjeset, Og det var ikke på grunn av at han var flau, nei.., Han var rasende!

 

Det med å telle til ti når du var sint burde funke nå tenkte han med seg selv. Han brydde seg ikke om noen eller noe, bare mopedlappen.

 

Ordene som kom ut av hildes munn var overaskende deilige å høre. Det følte akkurat som at han hadde vunnet over manchester united i finalen i champions league på Fifa 2005 (et av de mange dataspillene Stian spilte i times vis etter at han kom hjem fra skolen.)

”Nå kan du begynne å åpne pakkene kjære”

Stian var allerede godt i gang med å pakke opp pakken før hilde hadde fått fullført setningen sin. Hun så tydeligvis litt brydd ut og gav Stian det blikket hun alltid gav ham da han ”skjemte” henne ut foran foreldrene hennes. Stian var drit lei av dem, gamle sure snobber pleide han og rune å kalle dem, spesielt når de begynte å gå rundt i huset å pirke på hvor billige de fleste av tingene deres var (og det meste var faktisk kjøpt på salg. Så det var litt meningen at det skulle være billig hadde tone sagt til dem da mormoren deres kommenterte om og om igjen. Når tone sa slike ting var faktisk Stian ganske glad i henne.)

 

Det blå gavepapiret lå opprevet på golvet og Stian satt helt urørlig i stolen, mens alle satt og så på ham som at han hadde funnet ”the golden ticket” til Willy Wonkas sjokolade fabrikk. Det var helt stille i rommet, bortsett fra onkelen deres som satt og jafset i seg hamburgere. Det var trolig hans 6. burger han slengte inn i munnen. Noen av søskenbarna så ham og stod og kniste litt. Det var tvillingene Laila og Kristine. Stian likte ikke dem så godt. De var begge 14 år og passet VELDIG godt rollen som 14 åringer. Det de var flinkest til var å spille teite. Fnisingen deres var den eneste lyden i rommet.

 

Men etter en stund med øynene festet til drømmen hans som han faktisk holdt i hånden reiste Stian seg i en sånn fart at oldefaren som satt rett ved siden av ham stokk slik at gebisset hans holdt på å falle ut. Det hjalp ikke akkurat på fnisingen til Laila og Kristine. De stod og dirret av latter.

 

Stian sprang ut av stuen inni gangen og slengte på seg den nye mørkeblå skinnjakken sin og sprang ut. Han åpnet den doble garasje porten og lyset gikk automatisk på. Det var veldig kaldt ute til å bare være starten på september. Garasjen var stor og romslig. De hadde to biler men den ene hadde faren som ennå var sittende hos farmoren deres. Den andre bilen stod helt i enden av garasjen, og det gav Stian fri bane til Runes gamle moped. Selv om den var oppi 7 år gammel og nokså slitt (De nye gardinene hilde hadde fått fra farmoren deres var til og med finere en det skrapet. Gardinene var knall, knall rosa. Farmor var fargeblind hadde hilde unskyldt det med til Henning etter at hun hadde fått dem) Men Den sykkelen var det fineste Stian hadde sett på lenge. Hadde han ikke vert en så ”tøff” type kunne han nok grått av glede.

 

Men gleden skulle ikke vare. Kort tid etter at Stian hadde fått satt seg på den kom Rune, broren hans, busende inn med et forskrekket og skuffet utrykk i hele ansiktet.

”Hva i helvete er det du tenker med Stian????!!!”

 

Stian bare satt der og stirret på Rune med et uforstående utrykk i ansiktet.

”hva mener du med det?? Dette er nok alvor siden du banner slik, det pleier du aldri å gjøre med familien med bare 2 meter unna” Sa Stian med en litt frekk og arrogant tone i stemmen. Den han pleide å bruke til læreren når han ble sendt på gangen etter ”dårlig oppførsel i klassen”. Rune stod der og så enda mer sjokkert ut nå en for litt siden.

”Du har en hel slekt som sitter der inne å venter på at du skal åpne gavene dine som de har brydd seg med å kjøpe til deg, ikke at jeg skjønner hvorfor de har gidda å gjøre noe slikt når du oppfører deg på denne måten! Mamma sitter der inne å holder på å knekke sammen av skam. Oldemor og oldefar har liksom kjørt helt fra grimstad for å feire at du blir 16!!”

 

Stian satt fremdeles med et arrogant og litt frekt smil rundt munnen. Han prøvde å komme til men Rune fortsatte ”Jeg trodde du visste bedre en dette! Fy faen så skuffet jeg er av deg!!!!”

”jada mamma” Sa Stian med en mumlende stemme, fremdeles like frekt.

Rune gikk to skritt nærmere Stian, vred nøkkelen ut av hånden hans og la den i sægge bukse lommen sin. Stian satt og måpte. Han skjønte nå hva som skjedde.

”Du kan glemme å få låne mopeden min på en stund, Denne buksa kan jeg bruke i flere dager til før den blir skitten. Og hele tiden skal jeg ha denne lille gjenstanden nedi der” Sa rune og dunket litt forsiktig med hånden på lommen. Han smilte ikke.

Stian måpte. Nå var han skikkelig forbanna. Synd han ikke kunne la det gå utover bokseputa si. Den var i treningshuset utenfor i hagen, Og utsikten dit var fin fra stuen gjennom de store vinduene. Folk ville tro han hadde psykiske problemer hvis han gikk behersk på den nå.

 

Etter en liten stund i sine egne tanker om hvordan han skulle kverke Rune etter at alle var godt hjem. Gikk han sakte inn igjen. Han kunne se at Hilde var opprørt over hvordan han hadde oppført seg. Hun var tydeligvis sint. Gikk rundt å tørket støv i hyllene midt i selskapet. Det var hennes måte å få ut sinne, stress eller frustrasjonen på. Det var nok grunnen til at det alltid var rent hos dem, for det var ofte Hilde var stressa.

 

Stian merket at mange av gjestene var blitt fornærmet over oppførselen hans. Stian likte seg ikke. Han viste ikke hva det var, ikke dårlig samvittighet i hvert fall! Tenkte han med seg selv. Han smilte så vidt men han kunne kjenne at musklene i ansiktet var blitt avstengt, det var som at de streiket. Stian klandret dem ikke for det. Det var sikkert på grunn av sinnet han slet med å holde inne.

 

Han gikk bort til gave bordet og tok frem en firkantet pakke. Den var veldig tung. ”fra mormor og morfar” leste han med så lav stemme at de som satt bakerst i stuen drog stolene fram for å kunne høre hvem gavene var fra. Han åpnet den, det var en bok, en stor og kjedelig bok.

 

Stian drog i snora på doen. Han hadde egentlig ikke vert på do men han trengte litt fred fra alt og alle. Han satte seg på kanten av boble badet som ikke funket, Hvis ikke den lille fetteren hans pelle hadde badet der da. Han var kjent for å spre vonde lukter rundt seg. Og bobler hadde det vert nok av. Stian så seg i speilet. Hilde hadde mast på ham lenge om at han måtte klippe seg. Men han likte at håret hang litt ned i øynene. Han syntes det så bra ut. Og det gjorde Ellen og. Hun satt hele tiden å lot hånden sin gli gjennom det. Stian likte å tenke på Ellen. Det var deilig å få en pause fra ”tilværelsen”.

 

Stian skyldte fjeset fort med vann. Idet vannet traff ansiktet hans og han kunne kjenne det kalde vannet renne nedover halsen fikk han en ide. Familien hans trengte jo ikke å vite at han var ute. Problemet var bare det at Rune hadde nøklene til mopeden.

 

Stian hørte Mormorens falske latter helt opp fra stuen i 1. etasje. Den falske latteren hun brukte når morfar fortalte en av sine forferdelige svenske vitser, som han hadde lest fra en dårlig vitsebok han hadde fått fra dem på jobb.

”et leksikon?” Hvisket Stian for seg selv. ”de gav meg et leksikon??`” Han smilte og lo litt hult for seg selv ”Att det går an!!”.

 

Inne i stuen var det full fest. Stemningen hadde lettet litt, og det så faktisk ut som at de hadde det gøy. Rune, Laila og Kristine hadde gått ut for å bade i det lille vannet huset deres lå rett ved. Selv om sommeren var for lengst over. Det var vist noe om et veddemål.

 

Stian så ned på dem fra kjøkkenvinduet. Det var vanskelig å se Kristine og Rune men Den knall rosa bikinien til Laila var ikke til å overse. Da slo det Stian. Rune bader jo ikke med bukse. Stian snek seg inn på Rune sitt rom i kjelleren. Han visste veldig godt at han ikke hadde lov å være der. Buksa lå slengt over på senga. Stian gikk med raske steg bort og kjente i alle fire lommene. Men de var ikke der. Idet han snudde seg for å gå ut, Kjente han at han trødde på noe og det laget en herlig metallyd. Stian så ned og der lå nøklene. Stian kjente gleden strømme gjennom kroppen.

 

Han gikk ut kjeller døren og rett opp til garasjen. Han var så glad. Endelig kunne han sette seg ned og kjøre avgårde, og det med at han gjorde det ulovlig var enda mer spennende. Stian satte seg oppå og strøk over sykkelen med håndflatene. Han satte nøkkelen i og startet den helt plettfritt. Han åpnet garasjeportene og kjørte forsiktig ut og vekk fra det røde huset med hvite roser utenfor. Men det var selvsagt umulig å ikke lage lyd med det gamle skrapet.

 

Rune snudde seg raskt da han hørte lyden av en kjent motor. Han slengte håndkleet over skulderen og sprang oppover plenen med flipp flopper på bena som laget skikkelig flipp flopp lyd. Han sprang rundt huset og slengte håndkleet i bakken når han fikk se at garasje porten var åpen. Hilde tørket støv som aldri før mens Rune ringte og gav beskjed om det til Henning. Han var på vei hjem.

 

Stian var kommet ut på hovedveien. Det var ingen biler å se. Han kjente vinden blåse i håret. Hjelmen droppet han for han ville virkelig debutere med stil. Han var kommet opp i 30. Det gikk ikke så fort men han kjente at mopeden kunne klare bedre. Han fikk den opp i 45 og farten fortsatte å stige, Gud! 55, 60 nå var han oppe i 70! Han kjente at magen begynte å kile, og fjeset var på vei hjem til huset og de hvite rosene. Han kjente insektene knuse inn i fjeset hans. Det gikk bare enda fortere nå. Nå nærmet han seg 80.!! Nå gikk det farlig fort. Rune hadde gjort en bra jobb med å trimme sykkelen! Veien hadde vert helt strak men nå kunne Stian skimte en sving der fremme. Han konsentrerte øynene for å kunne se. Men tårene presset på, på grunn av den sterke vinden. Han kunne ikke se.

 

Før han visste ordet av det så han to lys komme fram rundt i svingen, Han var for nære. Han klarte ikke å bremse i tide for å klare svingen. I panikken skrentet Stian fra fil til fil og så var han framme, midt i svingen klarte ikke bremsene mer. Bilen som kom i mot måtte brå bremse og gikk rett inn i fjell veggen, Stian hadde ikke tid til å tenke. Han kræsjet i noe som så ut som et stålgjerdet. Sykkelen skled langt bortover hovedveien, mens Stian stupte over gjerdet og 5 meter ned i ei grøft ved vei kanten.

 

Smellet var ubeskrivelig. Han kunne kjenne lyden på hele kroppen. Men så ble alt stille.

 

”Doktor , doktor!! Han er våken”

Var det en kvinne som ropte. Han klarte ikke å åpne øynene sine. Det var like vanskelig å røre på seg. Han følte at han ikke hadde brukt musklene sin e på flere timer. Det var ingen i rommet. Hvor var han?

 

Etter mange forsøk på å få åpnet øynene så gikk det. Han så seg rundt. Rommet han var i var helt lyse blått, med noen ubehagelige spy grønne gardiner. Det var ikke mye inne i rommet. En stol, et lite plastikk bord borte ved vinduet og sengen han lå i. Det var noen knagger bak den lukte døren. Der hang det en mørke rød jakke som gjorde veggene enda styggere å se på.

 

Luktene tydet på at han var på et sykehus.

 

Han kunne se sykepleiere gå forbi døren. Det gjorde vondt i nakken når han skulle snu seg. Plutselig åpnet døren seg, og inn kom en hel gjeng med folk. Stian husket dem, Det var familien hans. Rune og ei dame Stian ikke hadde sett før. Moren hans og en liten pike, som måtte være Tone.

 

Stian så seg forvirret rundt i rommet. Hildes øyne var fulle av tårer. Han kunne ikke skjønne hvorfor. ”Hva er det mamma?” Spurte Stian med forvirret stemme. Rune hadde klippet seg og dama han stod ved siden av hadde en stor kul på magen. Stian kikket ned på den lille jenta. Det var ikke tone. Det kunne ikke være henne. Det lignet ikke. Døren gikk opp enda en gang, og inn kom en nydelig tenåringsjente. Hun hadde langt mørkt hår og brune øyne. Akkurat som moren, Hilde. Hun gikk bort til sengen og smilte forsiktig til Stian. Rune hadde ennå ikke sagt noe. Men han nikket forsiktig da han så det spørrende blikket til Stian.

 

Han så seg til venstre. Der var det et nattbord, han ikke hadde lagt merke til. Det var prydet med blomster og små gaver. Hilde så hvor han hadde blikket sitt festet. Hun strekte seg etter et av kortene på bordet. Det var bilde av en Stor elefant på forsiden. Han regnet med at den lille piken som satt ved sengekanten hans hadde tegnet det. Stian smilte forsiktig til henne.

 

Før Stian begynte å lese kortet så han på alle og han la merke til at de hadde forandret seg. Rune hadde skjeggstubber og moren var også forandret. Hun så veldig trøtt ut. Stian begynte å skjelve. Han skalv sånn at han nesten ikke klarte å holde kortet i hendene. Han åpnet det og inni stod det: ”Gratulerer med 25 års dagen gutten vår”. Stian så opp fra kortet, bort på Rune og ned på magen til den fine blonde damen som stod der og holdt den lille jenta han trodde var Tone i hånden.

 

Hildes øyne var nå helt fulle av tårer, og blikket til Stian viste at han begynte å skjønne det. Hun holdt et godt tak om hånden hans og skulle ikke slippe. Stian viste ikke hva han skulle si. ”Hvor er pappa?”

 

Hilde brøt sammen i gråt. Dette ble mer og mer likt en skrekkfilm enn noe annet og Stian trakk til seg hånden og gjemte den under den tynne sykehus dyna. Der telte han på fingrene.

 

9 år. Han husket det, Han husket selskapet den sene septemberkvelden. Han husket krangelen med Rune og, og.. Bilen.

 

Stian kjente at hårene på armene hans reiste seg. ”Det var en bil der jeg kræsjet, Han kjørte rett inn i fjell veggen, jeg husker.” Sa Stian med en hes og livredd stemme. Moren hans nikket bare forsiktig med hodet mens hun bet av en liten bit av neglen på lille fingeren. Hun pustet tungt og hikstet. Hilde klemte Stian, hardt. Men han var ikke tilstedet. Han var tilbake den natten. Den natten han gjorde det verste valget av alle valg. Hvordan kunne han?

 

Det tok noen uker for Stian å komme seg. Når han kom hjem var ingenting som før. Huset var tomt å lydene og luktene var ikke de som Stian kjente. Men det verste var at lørdagskveldene ville aldri bli de samme uten Hamburgere på menyen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Alan
22.10.2013 21:39

Bra!
66
anbefalinger
Herregud, det er en av de beste novellene jeg har lest. Jeg går i tiende klasse nå, og jeg lurte på om jeg kunne fått litt hjelp til å skrive en god novelle. Hvis det er noen som har noen tips eller anbefaler noe man skal gjøre før man skriver at tankekart; da sender du det bare til meg takk !!!  Smile :-\) alanharkness@hotmail.no

Tobbe
24.09.2013 10:03

Bra!
60
anbefalinger
Mye skrivefeil og dårlig flyt til tider, men historien var ok. noen logiske brister her og der. MYE unødvendig tekst, det drar denne teksten mye ned.Språket var ok, noen steder bra. det er alt for mye unødvendig info som gjør teksten dørgende kjedlig og lite gripende til tider. Strukturen er god, men til tider litt dårlig, f.eks. avsnitt etc. Alt i alt en god teks,men tor jeg ville sett for meg en 4/5 eler 5/4.

Klypa
14.12.2006 14:45

Bra!
54
anbefalinger
hei! Først til your girl: jeg vet neimen ikke hvilken grønnskolling som er norsklærern din, han kan umulig være bra utdanna. Så til madagaskar: Bra, likte stilen din  Smile :-\) Du er godt på vei til å bli en god novelleforfatter, men hvis jeg skulle gitt deg noen tips så..
1) Må du ikke blande engelsk grammatik sammen med norsk. Du gjør orda dine engelske ved at du deler ord som egentlig skal henge sammen, feks "lørdagsmorgen" som du deler som "lørdags morgen" fyfy!  Razz :-P
2) Det er en mye informasjon som gjør at novella de blir altfor lang. Du kunne godt ha utelatt en masse ting som egentlig ikke har så mye med historien å gjøre. Man kan si mye med få ord  Smile :-\)
3) Dette er nesten det viktigste. Du må ikke gjøre historien for opplagt. Jeg skjønte helt i begynnelsen av historien at han kom til å kræsje på mopeden.Prøv heller å pakke det inn litt, men legg ut noen frampek om hva som skjer.
Ellers er den veldig bra til en tiendeklassing å være  Wink ;-\)

Lisa
15.07.2006 15:45

Bra!
45
anbefalinger
Dette var en sinnsyk bra tekst!! Herre gud, skjønner ikke hvorfor du ikke fikk 6 på denne her asså! Du har avsluttet den på en genial måte.
Har du tenkt på å skrive bok noen gang? Jeg kjøper den hvertfall!

abc
11.01.2007 19:25

Bra!
27
anbefalinger
Hei! Wink ;-\)
Knaall braaA stil Smile :-\) eg er enig med nokon over her som sa den var litt lang, men eg tykkte ikkje det gjorde so mykje. Me har ein aning om kva som vil skje og da syns eg det e bra du dreg det ut litt Smile :-\)
eg sat med tåre i augedn på slutten ,Genial slutt! Smile :-\)
Eg slite med skrivefeil sjølv, så eg merka ikkje noke til skrivefeila dine,hehe Wink ;-\) syns du burde få 6 eg, trass skrivefeil Wink ;-\)
stå på;p drit i negative kommentara, dei e berre misunnelige! Wink ;-\)

slutten
13.11.2006 17:28

Bra!
23
anbefalinger
slutten... endte med.. HAMBURGERE? hehe..

re
26.09.2006 11:50

Bra!
21
anbefalinger
Litt rar, synes jeg. Selv ideen var bra, men det er masse skrivefeil og merkelige setningsformuleringer.

dødsbra
26.10.2006 20:55

Bra!
20
anbefalinger
Detta va faen meg ei av dei beste novellene eg har lest.. skrive gode stiler sjøl å pleier som regel å få 6 er på alle.. du burde fått 6 på denne pga en kjempe bra spenning gjennom hele teksten..  Smile :-\) skrive feil eller ikkje.. desidert verdt ein 6!

ARNIE BOY
06.11.2006 13:08

Bra!
17
anbefalinger
dette var den beste novella jeg har lest!!!!!!! Very Happy :-D herregud hvorfor fikk du ikke 6er på denne???? djisøs!!! foresten.. BONNEN! du er fin

Meg
05.01.2007 09:48

Bra!
14
anbefalinger
Selve historien var bra, men mye skrivefeil og litt for langtekkelig, det trekker litt ned... At du fikk 5+ overrasket meg, ikke for å være frekk altså... Et sted mellom 4 og 5 ville jeg lagt den... Til your girl: tviler på at du noen gang har fått noe særlig mer enn toere i norsk hvis du skriver slik til vanlig...

Krister
15.07.2006 15:47

Bra!
13
anbefalinger
Hvordan kom du på å skrive en sånn novelle?
Den har en kul tittel. Passer kjempe bra til innholdet.
Jeg likte novella di. Den var veldig godt skrevet.

tia madagaskar
04.12.2006 11:55

Bra!
13
anbefalinger
Hei hei dette er meg som har skrevet teksten.
Det er ikke en sann historie altså..
Jeg ville bare takke for alle de koselige komentarene og takke for tipsene jeg har fått. Gunnen til alle skrive feilene er vel at jeg ble så revet med da jeg skrev teksten tror jeg. Håper dere tilgir meg! hehe.. Smile :-\) Jeg Håper dere fatta slutten da... Les den om igjen hvis dere ikke forstod den Smile :-\)

Melon
17.07.2006 23:21

Bra!
12
anbefalinger
en go del skrive fel. men, men. Novella di var så go at det merka ein ikke.
Go jobb! likte ikke helt slik du hadde beskreve novella di. Var ikke så spennende at en "ville lese det!" men ei ble ikke skuffa da ei leste den. Knall slutt!! U orginal, og man må ha lest heile novella for å fatte den.

Elise
22.02.2007 19:57

Bra!
10
anbefalinger
Ey, "your girl", lær deg å stave sjøl for du kritiserer andre a  Wink ;-\) Bra tekst, spesielt slutten. Litt lang.
Stå på  Very Happy :-D

Silje
15.07.2006 16:13

Bra!
9
anbefalinger
Keg likte novella di veldig godt. Men du hadde en del skrivefeil som var veldig irriterende. Novellen fortjente absolutt 5 men jeg ville ikke gitt deg 6 pga. skrivefeilene. Jeg er enig med Lisa at du avslutter teksten genialt.

ARNIE BOY
06.11.2006 13:09

Bra!
9
anbefalinger
dette var den beste novella jeg har lest!!!!!!! Very Happy :-D herregud hvorfor fikk du ikke 6er på denne???? djisøs!!! foresten.. BONNEN! du er fin

tia madagaskar
09.01.2007 10:24

Bra!
9
anbefalinger
hei "meg"
takk for at du likte historien Smile :-\) Jeg er enig meddeg at den var litt lang og at det var MYE skrive feil... hehe Smile :-\) Jeg har lest gjennom den selv, nå for første gang på leeenge, og jeg ser at det var ikke helt verdt den 5 + en som jeg fikk... Men takk for komentar Smile :-\)

Meg :)
14.02.2007 18:52

Bra!
9
anbefalinger
Hallaa.. så utrolig bra stil lixom.. OMG  Confused :-\? du er drit kul

maren
02.03.2007 18:12

Bra!
9
anbefalinger
Jeg synes historien var helt grei, om man ser bort ifra alle skrivefeilene som irriterte meg ekstremt, og ikke minst at den var så lang. Jeg er tiendeklassing selv, og vet at det er kult med lange stiler, men det meste her ble for unødvendig og kjedelig. Som andre har skrevet før meg visste jeg også i begynnelsen hva som kom til å skje, men til at det er en skolestil synes jeg den er helt grei, selv om den kanskje ikke hadde fått så mye som 5+ av meg. Men så er jo ikke jeg lærer.  Smile :-\)

T:D
10.05.2007 10:44

Bra!
9
anbefalinger
jeg begynte seriøst å grine på slutten..elsker denne stilen. synes ikke den på noen måte er for lang ellernoe sånt. og det må gjerne være opplsgt hva som skjer bare det er godt skrevet...

tia madagaskar
03.01.2007 11:10

Bra!
8
anbefalinger
hei hei klypa!
Tusen takk for veldig gode tips. Jeg går på vidergående nå men harferemdeles ufattelig mye feil pgav at jeg splitter ord som skal stå sammen. Det er irriterende. Jeg blander mye engelsk gramatikk fordi at jeg vokste opp i ut landet, og har mange språk blanda med norsken.. Smile :-\) ikke helt lett å skille gramatikk regler. Jeg setter pris på at du gir meg tips på den måten du gjør og ikke angriper meg slik "your girl" gjorde...=9 Det viser hvor mye smartere person du er enn henne Smile :-\) Jeg skal prøve å pakke inn novellene mine bedre fremover Smile :-\) veldig godt tips!! Jeg vil også si at jeg er en person som digger å lese noveller med en del useriøse litt morsomme og kansje teite komentarer i... Smile :-\) men det betyr jo kansje ikke at andre en meg liker å lese det... hehe.. skal prøve å huske det til neste gang Smile :-\)

christian
23.05.2007 16:51

Bra!
8
anbefalinger
shit! hvorfor fikk ikke du en sekser!!??
håper ikke jeg får en så kritisk lærer til sensor  Sad :-\(

"Tia Madagaskar"
17.07.2006 23:24

Bra!
7
anbefalinger
Hei hei! Tusen takk for meldinger til dere som har skrevet. Hygelig at dere likte den! Til Lisa: som de andre har understreket så hadde jeg for mye skrive feil....
Kult at dere likte avslutningen Smile :-\)

bisken
07.11.2006 16:53

Bra!
7
anbefalinger
sinnsygt br a skreve!! e d en sann historie? fekk tårer i øynene av å lesan..!!

lis
13.11.2006 17:17

Bra!
7
anbefalinger
lær deg å skrive samensatte ord uten å dele dem! blir irriterende å lese...veldig veldig bra...

tia madagaskar
12.01.2007 08:49

Bra!
7
anbefalinger
takk "Abc" Det var kjekt å høre at du likte den Smile :-\) Nå ble jeg kjempe gla!

tia madagaskar
26.04.2007 18:46

Bra!
6
anbefalinger
takk phillip. jeg har skrevet denne novellen på nytt og brukt mange av de tipsene jeg har fått av alle dere som har lest den. Jeg synes den er mye bedre nå jeg også Smile :-\) Takk for hjelpen!

Tia Madagaskar
31.05.2007 00:33

Bra!
6
anbefalinger
Til Kristine. Det kan godt være du har lest en lignende novelle som denne jeg har skrevet. men det har ikke jeg Smile :-\) Det er et viktig tema, og det kang godt være noen har skrevet lignende som denne. men jeg har ikke kopiert den. Jeg kom hjem 4 måneder før jeg skrev denne novellen på tentamen. Da hadde jeg bodd i afrika i 9 år. For å si det som det er (selv om det er flaut) hadde jeg så vidt peiling på hva internett var da jeg kom tilbake. Jeg fatter ikke hvordan jeg, på nen som helst måte skal ha hatt muligheten til å kopiere denne novella Smile :-\) Dessuten er jeg ikke så gla i banning.. Kritikk er greit.. men ikke banning... Spar meg for det neste gang du bestemmer deg for å snakke om/kommentere ting du ikke vet noe som helst om Smile :-\) Lykke til videre i livet!

mld
31.12.2007 04:13

Bra!
6
anbefalinger
hmm... D e altfor opplagt ka så skjer + at du har skreve så masse unødvendig pjatt bare for å fylla novella. Blir litt i d mesta laget, husk at det er novelle og ikkje roman du skriver. D blei litt for typisk... moralsk og forutsigbart liksom. Kanskje overskriften var litt for avslørende og. men... for all del, du er god til å skrive!! Du har teknikken inne og i og med at du har budd på madagaskar så e d bra språk til å være 10. klassing, skrivefeilå kvitter du deg nok med i løp av vgs  Wink ;-\) Sjøl så foretrekke eg å bruga dialektå så møje eg kan så du ser  Razz :-P men d e jo kje muligt på skulen  Sad :-\(

tia madagaskar
04.12.2006 11:53

Bra!
5
anbefalinger
Hei hei dette er meg som har skrevet teksten.
Det er ikke en sann historie altså..
Jeg ville bare takke for alle de koselige komentarene og takke for tipsene jeg har fått. Gunnen til alle skrive feilene er vel at jeg ble så revet med da jeg skrev teksten tror jeg. Håper dere tilgir meg! hehe.. Smile :-\) Jeg Håper dere fatta slutten da... Les den om igjen hvis dere ikke forstod den Smile :-\)

Tia madagaskar
07.12.2006 11:24

Bra!
5
anbefalinger
hei hei, meg igjen!
Jeg ville bare si at jeg er glad for at "your girl" ikke er den som skal sette karakterer på tentamen stilene mine fremover...=b hehe Smile :-\)

nea
15.02.2007 11:35

Bra!
5
anbefalinger
En veldig bra novelle, men enig i at skrivefeilene trekker ned. ^^
Fikk frysninger på slutten.  Wink ;-\)

mayday
16.02.2007 10:26

Bra!
5
anbefalinger
dude.... fantastisk bra asså! helt ufatteli:-b

Kristine Back
09.04.2007 13:27

Bra!
5
anbefalinger
Hmm.. litt spess stil.. veldig mange skrivefeil :/ men men

karro
24.04.2007 12:26

Bra!
5
anbefalinger
Bra novelle Very Happy :-D
men du har noen litt utydelige settninger og formuleringer... Jeg ville gitt den 4-5 siden du går i 10. da burde man kunne skrive med mindre skrivefeil...
men selve historien er skikkelig gripende og bra Very Happy :-D Very Happy :-D


24.04.2007 19:20

Bra!
5
anbefalinger
Dette var en fantastisk novelle! Jeg skal skrive novelle nå og dette var en særpreget god inspirasjon for meg og novellen min! Det eneste som er dumt er at du har hoppet over noen kapitler når det gjelder orddeling. Dette er ikke bare noe som står 2-3 ganger, men 10-12 ganger i denne teksten. Den kunne også vært forkortet litt, og det kunne vært lagt til en god del geniale frampek. Bortsett fra dette er historien fin, original og påvirkende på de som leser den. Når du får rettet opp skrivefeilene dine og lært deg orddeling, kan du fort bli en mesterforfatter. Lykke til!;D

IDA
28.09.2007 10:14

Bra!
5
anbefalinger
DØDS BRA =D Kjempe bra skrevet, jeg skriver veldig mye sjøl. jeg ble imponert, som alle har sagt var det bare skrive feilene som ødela. Du fortjente den 5+  Very Happy :-D STÅ PÅ !!

Nina
09.10.2007 21:49

Bra!
5
anbefalinger
Den Teksten var drit bra(:

Ankii:)
29.10.2007 15:47

Bra!
5
anbefalinger
denne her var kjempebra  Very Happy :-D men jeg skjønner hvorfor du ikke fikk sekser og for å få det må man ha en feilfristil. noen av ordene som du bruker i din stil skulle vert sammensatte ord og ikke 2 ord. fks: vei kanten (som du skrev) riktig: veikanten, skjønner? men jeg har aldri lest en berde stil  Wink ;-\)


26.11.2007 12:38

Bra!
5
anbefalinger
orker ikke å lese hele den


MariitaxD
13.12.2007 21:57

Bra!
5
anbefalinger
Heii : )
Først: en kjempegod novelle. du er utrolig flink! men bare en ting jeg lurer på, om du kan forklare slutten litt sånn ordentlig ? den var litt diffus.  Smile :-\) skjønte at faren sikkert døde, men var det HAN som var i bilen ? Jeg er litt treig (a) Hehe..
Men KJEMPEGOD novelle, gøy å lese sånne !!

Kontrapunkt
13.01.2008 00:47

Bra!
5
anbefalinger
Fin og original historie, men skrivefeilene dine trekker ganske mye ned. Hadde du vært dyktigere rent skrivemessig så kunne dette blitt veldig bra. Du har talent, men du har mye å lære når det gjelder rettskriving og måten du bygger opp setningene dine på. Slik det er nå, er det fryktelig klønete.

Ellen
28.01.2008 16:51

Bra!
5
anbefalinger
Utrolig bra stil  Smile :-\) Ville gitt deg 6 vist eg bestemte! Bra slutt, men noen få skrivefeil. Husk å ikke bruke engelsk grammatikk! Du skriver sammensatte ord som to ord, men ellers er den kjempe bra!  Very Happy :-D

Ordeling
04.03.2008 11:56

Bra!
5
anbefalinger
Ordeling må du kvitte deg med

maria
27.09.2008 18:04

Bra!
5
anbefalinger
Det var ikke så veldig bra til å være 10. klassenivå! Og dessuten en masse skrivefeil, og ikke minst orddelingsfeil. Temaet var OK, men det var ikke godt skrevet. Men stå på videre!

Lars
13.10.2008 13:34

Bra!
5
anbefalinger
Latterlig at du får en sterk femmer når du har sånne brølere av noen orddelingsfeil!

Kj
20.11.2008 20:47

Bra!
5
anbefalinger
Jeg synes denne novellen var kjempe bra...hvertfall slutten.....det er et moral i denne novellen at hvis man gjør det man ikke skal gjøre så må man ta imot belønningen dems!!!

Zimty
15.11.2009 01:05

Bra!
5
anbefalinger
Først må jeg bare si at jeg kommer til å gjenta ganske mye av det som allerede er sagt. Jeg skal nemlig si alt jeg har på hjertet (og det kan derfor også bli litt langt).

Positivt:
- Spennende! Da jeg først hadde begynt å lese, måtte jeg finne ut hvordan det skulle ende.
- Bra språk, hvis du bare pirker litt på det.
- Naturlige replikker
- Avslutning der man får tenke litt selv, og lese mellom linjene.
- Fine beskrivelser av tankene og følelsene til hovedpersonen.
- Mesteparten av novellen var skrevet innenfor et veldig kort tidsrom, noe som er bra. Sånn skal noveller være. Du lar det gå 9 år før man kommer til den siste biten. Dette fører til at det blir et ganske langt tidsrom. Jeg kan ikke sjangertrekkene i noveller så veldig godt, men jeg tror det bør være et kort tidsrom. LIKEVEL tror jeg ikke det gjorde noe i dette tilfellet, siden såpass mye av novellen var på 1 dag, og det dessuten bare er 2 forskjellige tider, om du skjønner hva jeg mener.
- Ordene er sjeldent skrevet feil

Negativt:
- Orddelingsfeil som ødelegger leseropplevelsen
- Litt knotete setninger til tider
- Altfor lite bruk av komma
- Mye unødvendig informasjon
- For mange personer som du egentlig ikke hadde trengt å ha med (noveller skal ha få personer)
- De fleste beskrivelsene var litt overbeskrevet. Dette er en novelle; man skal lese mellom linjene.
- Litt lite språkvariasjon
- Du tuller litt med stor bokstav. Noen ganger har du liten forbokstav i navn, og noen steder kommer det plutselig en stor bokstav på feil sted.
- Du hadde med flere sammenlikninger, noe som er bra og som hører hjemme i noveller. Problemet var bare at de liksom ikke "kom automatisk". Noen steder ble det bare litt rart.

Både positivt og negativt:
- Selv om jeg tidlig skjønte at hovedpersonen skulle kræsje med mopeden, ble jeg likevel overrasket. Det var uventet at han skulle kræsje med faren og drepe ham, og også at han skulle falle i koma. Jeg likte at slutten var litt overraskende, men jeg kunne jo ikke vite det da jeg begynte å lese, så jeg KUNNE ha tenkt "Nei, æsj, dette gidder jeg ikke å lese. Jeg vet jo hva som skjer uansett!" Bare husk på at du ikke må lure meg til å tro at det er kjedelig når det ikke er det.  Wink ;-\)

Selv om jeg kanskje har skrevet litt mye negativt, synes jeg dette var en veldig fin novelle!  Smile :-\) Jeg likte den virkelig. Så stå på, og fortsett å skrive. Jeg tror du har evner til å bli en god forfatter om du bare konsentrerer deg om å forbedre dine svake sider.

Hvis jeg skal mene noe om karakteren, så er jeg virkelig usikker på hva jeg skal mene. Om jeg ikke har misforstått, er dette en eksamensoppgave. Da har du altså vært nødt til å skrive dette under press, og det kan være vanskelig. Selv får jeg nesten alltid jernteppe i sånne situasjoner. Idéen din er veldig god. Det er språket som er problemet. Språket kan ikke ha så veldig mye med press å gjøre. Selvfølgelig kan man jo slå opp ord og sånn hvis man har god til, men kan man det virkelig, trenger man ikke det. På grunn av språket/grammatikken ville jeg ikke gitt deg 6 om jeg kunne bestemt. Kanskje ikke 5+ heller. Et sted mellom 4+ og 5, tror jeg at jeg ville gitt. Men så har jeg ikke greie på sånne ting, da. Vet ikke om jeg hadde giddet å skrive dette i det hele tatt hvis ikke noen andre hadde gjort det.

Lykke til videre med skrivingen, og bruk talentet ditt!  Very Happy :-D

- Zimty

Jess
30.09.2007 16:33

Bra!
4
anbefalinger
"giddelaus" ? Jeg synes ikke det ordet der burde brukes i en novelle av en 10'ende klassing Smile :-\) Det norske Bokmålet er uendeli med ord  Very Happy :-D
men uansett så digger jeg stilen din ! fortsett å skriv ;D

Tina:)
28.10.2007 01:23

Bra!
3
anbefalinger
Utrolig BRA skrevet! Du burde bli forfatter..


23.11.2007 15:34

Bra!
3
anbefalinger
ååh, fy f***  Surprised :-o Så sinnsykt bra stil! Utrolig rørende også! Begynte å grine jeg..
Den var sykt bra! du er ufattelig flink til å skrive stil! bør bli forfatter. Anbefales!

eeeeyyy
02.12.2007 16:50

Bra!
3
anbefalinger
Det var veldig bra.. Når man kommer inn i den så blir man skikkelig rørt, men det er sinnsykt mange skrivefeil som "ødela" leseropplevelsen min da.
Men det var bra jobba, på vidregående får du svi ganske brutalt på sånne skrivefeil, bare så du vet det.
PS. your girl er skada. Hu går sikkert på skole for tilrettelagte homofobe drittunger som har skrivevansker, eller bare utlending ^^.

Gina.
08.05.2008 22:34

Bra!
3
anbefalinger
Stilen var utrolig lang! Jeg orket ikke å lese hele, for midten var rett og slett veldig kjedelig. Du hadde ikke trengt å beskrive så veldig mye. LSutten var utrolig bra, og det var jo for så vidt resten av teksten også, med tanke på hvor lang den er. Bare et lite tips er at du kanskje ikke burde ta med så veldig mye som er unødvendig for leserne å skjønne poenget. Det var mye leserene ikke hadde trengt å vite. Ellers var dte en grei tekst. Stå på! Den neste blir bedre!

Gina.

Sofie
25.02.2009 19:00

Bra!
3
anbefalinger
Dette var en ekstremt dårlig skrevet novelle. Mye skrivefeil og ulogiske setninger. Du burde jobbe med å få et mer presist språk, og unngå barnslige og usakelige ord. Ellers var handlingen grei, men litt lite original.

Gunnar
08.04.2013 11:54

Bra!
3
anbefalinger
Den sugde balle

erdi
21.10.2013 13:46

Bra!
3
anbefalinger
jeh har liten pikk det samme gjelder jonathan jeg sjekka

junathån
21.10.2013 13:46

Bra!
3
anbefalinger
jg er homooo pappa til thurai

Bennebeate
02.10.2007 17:20

Bra!
2
anbefalinger
Hei!
Kjempe fra stil da men jeg forsto iike slutten helt med at du pluteslig var 25 år... Surprised :-o
ok kansje de er forde jeg er litt dom?? Hehe du RULER

tia madagaskar
07.10.2007 14:56

Bra!
2
anbefalinger
Til bennebeate: du er ikke dum en plass. hehe, d var meningen at d skulle være litt vanskelig å forstå Smile :-\) poenget er at han kræsjer og havner i koma. 9 års søvn=9 år i kome. skjønner du? Smile :-\)

marte
07.04.2008 18:58

Bra!
2
anbefalinger
dette var en veldig bra stil. Venter på masse mer fra deg!!!

tia madagaskar
21.04.2008 11:50

Bra!
2
anbefalinger
hehe. ja denne novellen er full av skrivefeil Confused :-\? så egentlig fatter jeg ikkje hvordan jeg fikk den 5+ karakteren Very Happy :-D men jeg har ikkje tenkt å klage til sensor.. hehe. Det går nok over etter hvert Smile :-\) Men takk for alle kommentarer. Setter pris på både kritikk og ros Wink ;-\)


24.04.2008 12:54

Bra!
2
anbefalinger
Dritbra novelle!
Drit i skrivefeil. Noen har vanskeligheter med det, og det er ikke deres sak. Utrolig bra! Så på!


17.05.2008 19:06

Bra!
2
anbefalinger
dritbra tekst. Du har en del skrivefeil når det gjelder sammensatte ord. Man skal unngå å dele dem opp i 2 biter, "sommer kveld" er feil. I norsk gramatikk så skriver man ordet som det høres. Det vil ta bli en "sommerkveld". Lykke til med skrivingen. Jeg har eksamen i norsk og denne teksten var til stor hjelp for "skrivefølelsen"
Stå på!  Smile :-\)

Henriette
21.05.2008 19:27

Bra!
2
anbefalinger
Dette var utrolig bra. ! En god del skrivefeil. Men historien var så god at det lå eg ikke merke til. ! Dette var en stor inspirasjon for meg. ! Stå på !  Very Happy :-D


22.05.2008 19:35

Bra!
2
anbefalinger
Dette var knaasans bra du fortjener en 6er jeg skal skrive rett av deg på norsk tentamenen jeg har i morra XD


21.04.2009 16:47

Bra!
2
anbefalinger
jeg leste den første linja, så orka jeg ikke mer xD er ikke veldig leseglad ..men fortsatt alt for lang ;O

Thurai Appathurai
21.10.2013 13:48

Bra!
2
anbefalinger
Mirusaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnn suck me


04.06.2008 11:26

Bra!
1
anbefalinger
halla gutta sverger hauketo er best  Razz :-P huuuuuuuuuuuuuh juventus gutta

Linda
03.11.2008 15:41

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra skrevet. muligens begynnelsen kunne vært kortet ned litt. men likte slutten din utrolig bra  Smile :-\) stå på !

.
12.11.2008 18:36

Bra!
1
anbefalinger
oi, denne var utrolig bra! Jeg pleier ikke å gidde å lese så lange tekster, men når jeg startet på denne så klarte jeg ikke å stoppe. du er kjempeflink  Smile :-\)

Imponert
18.03.2009 16:22

Bra!
1
anbefalinger
Fy søren!
Jeg er bare helt overrumplet!  Surprised :-o
Denne novellen var skikkelig, skikkelig bra! Helt fantastisk!  Very Happy :-D
Skrev du den på tentamen?
Nå skal jeg fortelle deg noe..... Jeg tuller ikke! Jeg begynte å grine! Jeg mener det!
Denne novellen satt skikkelig inntrykk i meg!
Det er tre grunner til det:
1. Utrolig godt skrevet!
2. Jeg er 16
3. Jeg har vurdert å ta mopedlappen
Hilsen en imponert person!  Very Happy :-D

chrstine
24.05.2009 14:05

Bra!
1
anbefalinger
fytti nakke for en driiiiit bra stil  Very Happy :-D

ZapZap
05.02.2010 09:40

Bra!
1
anbefalinger
Leit, den var sinnsykt lang. Og mye skrivefeil ...
Historien syntes jeg var derimot lite engasjerende

Kremt
07.03.2010 14:31

Bra!
1
anbefalinger
Teksten din hadde et bra utgangspunkt, og du følger reglene til en novelle bra. Teksten var alt for opplagt, og jeg forstod hva som kom til å skje med en gang mopedlappen ble nevt, kanskje fordi du snakket om den for mange ganger. I steden for å si "mopedlappen" hele tiden, kan du referere til gavene litt oftere, at blikket ditt vender mot det lille bordet osv. Det er mye her som du bør kutte ut, og da tenker jeg på personene først og fremst. Det er alt for mange personer til at jeg vil kalle dette en fullverdig novelle. Tvillingene f.eks. kan kuttes helt ut. Oldeforeldrene kan byttes ut med besteforeldrene, så blir det enda to mindre. Du bør også rette opp de, unnskyld ordet, patetiske feilene som sjuendeklassinger gjør. Det er lenge siden jeg har orket å slite meg gjennom en slik tekst. Jeg synes ikke denne teksten fortjener en 5+, men heller en hel karakter ned (4+ da altså). Du er på god vei til en femmer.

Alt i alt; teksten var grei nok.

Norsk examen i morgen
19.05.2010 18:26

Bra!
1
anbefalinger
Får å si det sånn, du får ikke bedre karakter jo mer du skriver. Jeg fikk 2+ på nynorsk tentamenen min i 9. trinn som var på 4 pg 1/4 side, og hadde du gått på min skole hadde du sannsyneligvis fått rundt 3/4 - 4/3 , men jeg likte novellen. god ide. regner med at målet ditt var å få leserne til å bli litt triste. det gikk sånn akkurat  Razz :-P GG

Hallo ;D
20.05.2010 16:55

Bra!
1
anbefalinger
hei ! Jeg gadd nesten ikke å lese hele stilen pga. at den var så laaang , men jeg leste de 3 første avsnittene og jeg ble helt sjokka! ikke pga. det du har skrevet, men pga. at en jeg går i klasse med har skrevet det andre avsnittet og sagt at det er hennes verk ;o her er det : ''Rune var ikke akkurat lettest i familien heller. Han hadde store muskler. Trente mye slik at han kunne komme inn på et godt fotball lag i Norge, Det var hans store drøm. Han var med på det lokale a- laget så det var en lang vei å gå.. Rune hadde helt blå øyne, akkurat som moren, Hilde, og helt mørke brunt hår som faren Henning. Stian derimot lignet ikke på noen i familien. Det var bare storebror rune og lillesøstera hans tone som hadde likhets trekk fra foreldrene. Stian hadde halv langt blond hår og helt brune øyne. Han var litt brun i huden i motsetning til resten av familien som kunne sammenlignes med en hvit ost.'' Men tilbake til deg  Wink ;-\) du skriver bra! skjønner at du har mange skrivefeil fordi det er jo en kjempelang stil og da er det litt vanskelig og se feilene, men etter lang tid da du leste den, kjønte du sikkert hva som var feil ogsånn! men keep on the good work  Wink ;-\)

Singh
18.06.2010 12:10

Bra!
1
anbefalinger
Bra skrevet, men husk stor bokstav på navn!


13.03.2011 15:47

Bra!
1
anbefalinger
bra!

Loop
14.03.2011 10:47

Bra!
1
anbefalinger
Har nettopp lest novellen din, og må desverre si at jeg ikke ble like imponert som andre. Det at du fikk 5+, er faktisk uforståelig. Dersom vi ser bortifra kommafeil, orddelingsfeil osv, synes jeg sammenligninger og beskrivelser nesten blir for tåpelige. Jeg ser tanken bak novellen, og skjønner at selve historien kan være grei nok i seg selv, men måten du skriver på blir helt feil. Selv er jeg glad i å skrive noveller og har fått flere tilbakemeldinger på egne verk, blir derfor ekstra kritisk, men dette var ikke ''sykt bra''.
Håper likevel du lærer av tipsene du har fått tidligere!

SHANIISME
25.02.2013 12:28

Bra!
1
anbefalinger
BLI MED I SHANIISMEN

...
03.04.2013 21:11

Bra!
1
anbefalinger
... skjønner virkelig ikke hvordan du fikk 5+ på denne... vår lærer hadde ALDRI gitt det.(går i 10ende sjæl)
Altsa, likte Ideen veldig veldig godt, det var litt støkk i magen når han våkna opp til 25-årsdagen sin.
Men det som ødela alt var alle orddelingsfeilene, noen steder hadde du glemt punktum, og generelt dårlig oppbygde setninger og "dårlig språk" her og der.... I tillegg burde du ha kuttet vekk sikkert minst halvparten av teksten, den ble for å si det rett ut, gørrkjedelig med alle de detaljene. Jeg gad ikke å lese alt. Hvorfor trenger jeg å vite at det var Alice som handlet maten????? Jeg vet ikke engang hvem det er. Det er HELT uintressant!! I tillegg bør du prøve å gjøre den liiit mer spennede på starten, og bygge opp(VIKTIG!!) mot vendepunktet.


23.07.2013 16:27

Bra!
1
anbefalinger
Faktisk fikk jeg ikke helt med meg at det var faren som døde, før jeg leste kommentarene! Jeg synes historien var ALT for lang, og mye unødvendig. Husk at Novelle skal ha få personer! Jeg begynner i tiende nå, og hvis jeg hadde skrevet den historien hadde jeg nok fått 4+ fordi det er så utrolig mye skrivefeil, kommafeil, orddeligsfeil osv. Uansett, bra konsept! Men få historien litt mer spennende, for jeg hadde lyst til å bare slutte å lese den midt i.

Julia
16.10.2013 16:32

Bra!
1
anbefalinger
Synes det var bra, men tok ganske lang tid, før du kom til "spenningstoppen"! Var også noen irriterende skrivefeil noen plasser... Men kjempebra slutt!!!

alse
21.10.2013 13:41

Bra!
1
anbefalinger
slutt med det tulle deres. noen kan bli lei seg av det tulle deres...

Ninja
27.03.2014 23:33

Bra!
1
anbefalinger
hei jeg er ninja.


03.02.2015 11:24

Bra!
1
anbefalinger
Mye skrivefeil og dårlig flyt til tider, men historien var ok. noen logiske brister her og der. MYE unødvendig tekst, det drar denne teksten mye ned.Språket var ok, noen steder bra. det er alt for mye unødvendig info som gjør teksten dørgende kjedlig og lite gripende til tider. Strukturen er god, men til tider litt dårlig, f.eks. avsnitt etc. Alt i alt en god teks,men tor jeg ville sett for meg en 4/5 eler 5/4.

Charlie
12.05.2015 21:04

Bra!
1
anbefalinger
Wow, for en utrolig bra tekst, jeg fikk tårer i øyne på slutten!! Stå på!!!!!!!! Jeg vet at denne teksten er skrevet for noen år siden, for jeg skriver dette i 2015. Glad for at jeg ikke gikk glipp av den uansett hvilket år jeg skulle lese den i  Smile :-\) den karakteren fortjente du! Jeg er 15 år, blir 16 år om litt. Jeg har egentlig ikke lyst til å ta mopedlappen, men etter å ha lest denne teksten, har jeg bestemt meg; NOT! .........

ole0101@bergenskulen.no
06.03.2017 14:16

Bra!
1
anbefalinger
E bur i bergen og du burde få 1 på den sier læreren mi til den teksten e fikk 3 på den

Spgutten
20.03.2017 09:01

Bra!
1
anbefalinger
JAY SNART FÅR Æ MÆ MOTORSYKKEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Very Happy :-D

Spgutten
20.03.2017 09:02

Bra!
1
anbefalinger
Feresten det e 2017 nu

Spgutten
20.03.2017 09:04

Bra!
1
anbefalinger
Allahu Akbar

Alice
01.02.2009 17:11

Bra!
0
anbefalinger
Kjempebra stil!  Very Happy :-D
Bare et bittelite tips, ikke start over halvparten av setningene dine med han, Stian eller Rune.
Men det er bare småpirk, kjempe bra stil!

fredd
18.03.2009 11:13

Bra!
0
anbefalinger
Litt langt til å være Novelle ??

Anonym
18.03.2009 20:03

Bra!
0
anbefalinger
Detter er noe av det bedre jeg har lest. Du hadde fortjent en 6-er på denne teksten og den ga meg masse inspirasjon til å skrive en egen tekst. Takk for det, og fortsett med skrivingen fordi du er flink!!!

Anonym
24.03.2009 19:36

Bra!
0
anbefalinger
Bra tekst, bra overskrift og ikke minst; bra avslutning! Fortsett med skrivinga!

hjsplit
27.04.2009 18:29

Bra!
0
anbefalinger
Bra tekst! Veldig lang, men bra! Jeg synes karakteren er fortjent.

sil17
25.05.2009 09:47

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra skrevet! Smile :-\) Litt lang kanskje.. Likte siste del av novella veldig godt Smile :-\)

motig
30.06.2009 13:17

Bra!
0
anbefalinger
5+? Det kan ikke ha vært en så bra lærer? Jeg skal begrunne. Innholdet kunne nok alene blitt en 5+, men det var en del komma og særskrivningsfeil. Hadde spårket vørt mer korrekt ville du nok fått en 6, men jobb med å få ordene riktig. Ikke del dem.
Men utrolig bra innhold!


09.11.2009 16:10

Bra!
0
anbefalinger
Dette var KJEMPE BRA!!!!! skulle ha fått 6, men det har kansje noe med at du blander engelsk og nors gramatikk siden du fikk 5,men bra jobba!! fortjener 6 fra meg Wink ;-\)

HMM
10.11.2009 23:21

Bra!
0
anbefalinger
ord deling....


19.11.2009 09:46

Bra!
0
anbefalinger
Jeg orket desverre ikke lese gjennom hele teksten, fordi jeg har lest lignende tekster før. Allerede på starten skjønner man at noe kommer til å skje med Stian. Jeg skrive nesten helt identiske noveller selv, så jeg skjønte poenget før jeg kom til det...

DR. extrame
22.11.2009 21:41

Bra!
0
anbefalinger
jeg likte denne veldig godt! jeg har nesten aldri lest noveller for å få inspirasjon før, til min tentamen i morgen  Razz :-P. Jeg liker vell egentlig ikke og lese, og er dårlig på det meste innen norsk ;P. med denne utrolige novellen fikk jeg bare lyst til å lese mer! denne fanget meg opp, og klarte ikke og stoppe  Razz :-P. Det er bra gjort på en som ikke liker å lese! syns dette var en kjempe bra novelle, og du ga meg kjempe bra med inspirasjon til i morgen! Very Happy :-D.

anonymus
25.11.2009 21:31

Bra!
0
anbefalinger
Bra handling, men litt mye skrivefeil.
Likte slutten godt!
Jeg forstod hva som kom til a skje ganske tidlig, men det er jo ikke alltid like lett å "pakke det inn".  Wink ;-\)
Skal skrive stil selv i morgen, og nå fikk jeg noen ideer i tillegg til at jeg nå bedre forstår hva en novelle er.  Smile :-\) tusen takk!

Hanna
23.03.2010 13:26

Bra!
0
anbefalinger
Synd at det var mykje skrivefeil.

anonym
09.05.2010 00:30

Bra!
0
anbefalinger
Novellen din var veldig bra, selv om det var en del skrivefeil. Men jeg må si at slutten var litt merkelig. Stian hadde mistet 9 år av livet sitt, og faren sin, også var det værste at han aldri ville få smake på den hamburgeren igjen? Hva søren?!

Ya0k91
25.05.2010 17:51

Bra!
0
anbefalinger
ehh? DET HER VAR JO DRIIITBRA! noen skrivefeil, men skitt au!  Very Happy :-D hva 3/4 - 4/3 ? dette her er jo rene sekseren jooo  Very Happy :-D Very Happy :-D awsome! keep on keeping on  Wink ;-\)

Meg
27.03.2011 18:13

Bra!
0
anbefalinger
Du har veldig god fantasi og jeg fikk inspirasjon av novellen din.

HVA!?
08.04.2011 09:49

Bra!
0
anbefalinger
Den var . . . . bra nok

WOW!!
30.03.2012 12:35

Bra!
0
anbefalinger
Det var en utrolig god historie eller novelle. Glad jeg leste den  Very Happy :-D Jeg fikk litt sånn gøy følelse i magen på slutten assa  Razz :-P Skikkelig bra!

Julia
30.05.2012 13:59

Bra!
0
anbefalinger
Spennende og bra skrevet  Smile :-\)

Thurai
21.10.2013 13:37

Bra!
0
anbefalinger
TodoSan


21.10.2013 13:37

Bra!
0
anbefalinger
HAHAHAHHA svarrte mirushan han er melkegutten på stovner vgs

Thurai
21.10.2013 13:38

Bra!
0
anbefalinger
Je vet ike

erdi
21.10.2013 13:39

Bra!
0
anbefalinger
jeg liker deg thurai

sureshkumar
21.10.2013 13:39

Bra!
0
anbefalinger
je homo lem

hassan
21.10.2013 13:40

Bra!
0
anbefalinger
har noen grønt

Thurai-Tan
21.10.2013 13:41

Bra!
0
anbefalinger
Je vet ike! je bænke erdi!

todooo
21.10.2013 13:41

Bra!
0
anbefalinger
jonaaataaan hembe meg

dariushhh
21.10.2013 13:42

Bra!
0
anbefalinger
Jeg liker thurai, slutt!

totothan
21.10.2013 13:43

Bra!
0
anbefalinger
jeg og thurai er i familie vi er fettere

Miru
21.10.2013 13:43

Bra!
0
anbefalinger
OK?
Gutta jeg liker thurai, vi har vært sammen i 2 måned!

Erdi
21.10.2013 13:43

Bra!
0
anbefalinger
Jeg kjører tyrkisk volvo hele dagen

dariush
21.10.2013 13:44

Bra!
0
anbefalinger
Jeg er homo faen!

dariush
21.10.2013 13:45

Bra!
0
anbefalinger
j har stor nese

stian
21.10.2013 13:45

Bra!
0
anbefalinger
j hr skyline

Ramalingam Appathurai
21.10.2013 13:46

Bra!
0
anbefalinger
ike kodd med min barn , dine mammapulver. mirusa jeg skal ringe politii

Gunna Gunnarsen
21.10.2013 13:45

Bra!
0
anbefalinger
Jeg heter Gunnar

Ahmed Jatt
21.10.2013 13:47

Bra!
0
anbefalinger
æn tå trææ!! jai bænke dere alle samen!!!

dariush
21.10.2013 13:47

Bra!
0
anbefalinger
Jeg liker todo, vi pullleee

TODO
21.10.2013 13:49

Bra!
0
anbefalinger
svarte miru, vi pulleee, vi slikkeee, j fingre hann, svart ku, liten køk!

Thurai
21.10.2013 13:48

Bra!
0
anbefalinger
slutt!

thurai
21.10.2013 13:50

Bra!
0
anbefalinger
jeg er i familie med dariush og todosannn , miruusannn

Mariel
21.10.2013 13:50

Bra!
0
anbefalinger
Hei gutter , skal vi pule litt ?

Skjult ID
21.10.2013 13:50

Bra!
0
anbefalinger
அதை நிறுத்தĬ- 9;!

niklas
21.10.2013 13:51

Bra!
0
anbefalinger
ok, vi knulle

Erdi
21.10.2013 13:52

Bra!
0
anbefalinger
hei

parajumper jenta
21.10.2013 13:52

Bra!
0
anbefalinger
skal vi knulle?

Parajumper jenta
21.10.2013 13:53

Bra!
0
anbefalinger
jeg har ikke bukser  Wink ;-\)

fystikk jenta
21.10.2013 13:53

Bra!
0
anbefalinger
dariush, hva spiser du?

Tigern Miru
21.10.2013 13:54

Bra!
0
anbefalinger
AHAHAHAH jeg er en tiger

Hassa
21.10.2013 13:57

Bra!
0
anbefalinger
Sånn weed liksom.....

otjgfoerm
25.11.2013 19:07

Bra!
0
anbefalinger
Mange enkle feil 4

tore
13.05.2014 21:19

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra!

lærern din
19.05.2014 10:07

Bra!
0
anbefalinger
likte den ikke... den va altfor lang. dårlig språk og veldig kjedelig


17.11.2014 19:46

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra men trenger med mat. den er sulten...


17.11.2014 19:47

Bra!
0
anbefalinger
veldig bra men trenger med mat. den er sulten...

emali
08.12.2014 21:46

Bra!
0
anbefalinger
ok
men skrivefeil, gramatikk og lignene
jeg mener
halo
det går ann å skrive liitt bedre
jeg fikk blank 6 på eksamen i norsk, i 10ende
den var jøvli vanskli
og jg hadde mNFE skricfefeil
hDE
HILSEN EMALI
(FRA DANMARK))
MEEEN JEG SNAKKER NORSK


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.108 sec - 1 pageviews