Søk i stiler
 

Kristin Lavransdatter - Forholdet mellom Kristin og Erlend


Kort om forholdet mellom Kristin og Erlend i Sigrid Undsets Kristin Lavrandsdatter.
Sjanger:Analyse/tolkningLastet opp:26.04.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristin Lavransdatter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Når Kristin kommer til en klosterskole i Oslo, fordi hun hadde blitt anklaget for å ikke være jomfru lenger, møter hun Erlend. Det er kjærlighet ved første blikk, og de blir veldig glade i hverandre. Senere redder han hun fra å bli tatt av røvere. Erlend og Kristin lurer seg til hemmelige møter utenfor klosteret. De treffes jevnlig og en gang har de samleie i en låve etter å ha søkt ly for regnet.

 

Erlend er vakker og sjarmerende. Han har ikke det beste ryktet, men kjærligheten har fått makt over Kristin, og hun klarer ikke å stå i mot. Hun elsker å være i nærheten av Erlend, men er ikke så glad i at han berører henne og prater til henne. Hun innleder et lidenskapelig forhold til Erlend, og hun er bestemt på å holde fast på han på tross av foreldrenes vilje.

 

Hun får trosset seg til ekteskap med Erlend, og det ender med at Kristin og Erlend gifter seg, og at hun venter på å få barn. Hun er ulykkelig, ikke fordi hun ikke liker Erlend, men fordi hun føler hun har oppført seg dårlig mot foreldrene.

 

Kristin Lavransdatter var en sterk, pålitelig person. Hun hadde alle kvinnelige trekk og kunne beskrives som den perfekte jenta for guttene. Hun var omsorgsfullt og sjenert for berøring men samtidig nytet det. Hun var veldig samvittighetsfullt og derfor føltes det ekstra vondt for henne når hun syndet.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Malene
04.02.2015 19:34

Bra!
12
anbefalinger
Første setning er feil. Det var ikke derfor Kristin ble sendt i kloster. Hun ville selv bli sendt dit fordi hun var blitt forsøkt voldtatt, Arne var blitt drept og hun ville utsette bryllupet med Simon Darre.

Eksamen idag!!!
29.04.2015 07:39

Bra!
1
anbefalinger
Bra

3IDB
24.10.2018 08:15

Bra!
1
anbefalinger
Neeeeei, juksa på fagdagen


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews