Søk i stiler
 

Vi er ikke satanister


Handler litt om media og de uvitendes syn på metal/punk osv.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:24.04.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rock
Verktøy:UtskriftDet finnes ufattelig mange musikkmiljøer her i verden. Jeg ”tilhører” det som hører på alt mellom punk og heavy metal. (metal/emo/punk/rock/screamo/hardcore/trash/ osv..)

 

Det som er dumt med punk-metal miljøet, er at man ofte blir sett ned på av media og de uvitende rundt som ikke hører på denne formen for musikk. Ofte ser de på oss som satanister! Over 60% av de såkalte ”satanistene” er faktisk kristne individer! Jeg tviler sterkt på at de som kaller oss satanister i det hele tatt vet hva satanisme er! Og de som ikke er kristne, de er som regel ateister og humanister! Det finnes omtrent ikke virkelige satanister i dag. Media fremstiller det også som noe negativt å være satanist, fordi de ikke vet hva det egentlig dreier seg om. Media fremstiller det som djeveldyrking, noe som er feil! Djeveldyrking – det er noe som uvitende fjortis-ungdom driver med for å vise at de er i mot foreldrene og vise omverden at de er opprørske. Heh..

 

Men tilbake til punk/metal. Som sagt er det negative at man ofte får et rykte på seg som satanist. Men det er også mange positive sider ved dette miljøet. Det er veldig lett å bli kjent med nye mennesker, som har den samme musikksmaken. Uansett alder, sjanger eller utseende. Særlig på konserter er det lett å bli kjent med hverandre fordi alle er der for å høre på de samme bandene. Denne musikkstilen er også lærerik, man lærer faktisk mer av den enn hip-hop som forsåvidt bare klager over livet på gata og om det å være ”gangstaah”. Mange trur at ALLE ”rockerne” er dophuer ( sex, drugs and rock ’n’ roll) noe som også er veldig feil. Det er faktisk sunne mennesker, det er blitt bevist i mange tester. ( Omtrent alle som driver med musikk har holdt seg unna dop, uten om de få som har tippa over da de ble for berømte til å kunne bevege seg ute.) Det er faktisk ”gangstaah”-gutta som er de værste dopvrakene. Daglig blir det observert rappere som gjør illegale ting. Ikke så mange punkere.

                                    

Punk/metal er deilig å høre på, men mye av musikken, særlig metalens mer tunge sjangre, kan bli litt for heavy for de som ikke er vant til den musikkstilen. På den måten er det kanskje mulig å skjønne hvorfor hip-hoperne kaller oss satanister, men i stedet for å gå rundt å slenge dritt om noe de ikke vet hva er, burde de sette seg ned å høre på tekstene i de mange sangene. Da tror jeg de blir ganske overrasket, for det er under halvparten av metal/punk-bandene som er satanistiske. Og de som er det, jah, de er ikke så vanvittig PR-kåte. Det er vanskelig å få tak i musikken deres, med mindre man er på konserter eller kjøper CD-er på nettet. Dimmu Borgir blandt annet, er et norskt heavy metal band. Mange av sangene hans er dedikert til døden, og noen få av dem til satan. Men mange av sangene minner litt om gamle vuggeviser, hører man bare på teksten. Vi har vanvitting mange metal-band her i Norge, men de er ikke så kjente, fordi de blir foraktet og sett på som satanistiske av uvitende mennesker som ikke hører på musikken. Mange av sangene handler om kjærlighet og ulykkelig kjærlighet, akkurat som hip-hopen..

 

En god venninne av meg ble innlagt på psykiatrisk sykehus en gang, og hu fikk ikke lov til å ha med enkelte CD’er fordi legene mente at musikken var for destruktiv. Hu fikk bare lov til å ta med seg Blink 182-CD’n sin. En av de andre CD’ne var Dimmu Borgirs ”For all tid”. Hadde legene bare hørt på tekstene, burde hun fått lov til å ha med seg den også.

 

I horisonten langt vekk

Skimtes den sigende skodde

Horder av ild rider manelyset i flokk

Ved daggry de samles ved en bortgjemt odde

Den iskalde snoen

Har kommet

Denne gang

I evig fokk

 

Utdrag fra Dimmu B.’s Raabjorn Speiler Draugheims Skodde. Det var jo veeldig destuktivt, må jeg si. Legene og hip-hoperne har en ting til felles, de vet ikke hva denne musikk sjangeren virkelig går ut på. Heh.. Hva er deres meninger om metal/punk/emo/screamo/hardcore?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

søster til min bror
20.11.2006 16:49

Bra!
3
anbefalinger
satanisme er negativt siden det er djevel dyrkning.

mee!
24.05.2007 22:46

Bra!
3
anbefalinger
hallo?! (til de folka som har skrevet før meg) det er ikke noe galt i å høre på metal, punk osv.. jeg hører på det selv og enig med deg som har skrevet oppgaven, folk tar heelt feil av folk som hører på sånn musikk..


20.05.2007 20:06

Bra!
2
anbefalinger
ikke rart venninnen din ble innlagt på psykiatrisk sykehus hun hørte jo på punk /metal den type musikk ødlegger folk.. gå å skaff dere hjelp så det blir slutt på punk

per
10.10.2007 13:22

Bra!
2
anbefalinger
herregud for en elendig artikkel. du bygger bare oppunder manges oppfatning av at sånne emokids/wannabes er noen skikkelige idioter. Artikkelen forteller meg absolutt ingenting. Argumentene dine er håpløse og har absolutt ingen ryggrad.
"Daglig blir det observert rappere som gjør illegale ting. Ikke så mange punkere."
FOR en faglig tyngde du legger bak argumentene dine. Er du noenlunde oppegående kulturelt sett, blir dette smør på flesk. Totalt unødvendig artikkel syntes jeg.

Jun.
19.09.2007 21:29

Bra!
1
anbefalinger
ah, blir så sint på alt sånt. Leste en tekst vi fikk på skolen om overtro, det stod "satanisme er dagens værste overtro" og si det er jo det samme som og si at kristendommen er overtro. Jeg ser på satanisme som en religion og en livsstil, og respekterer satanister på lik linje med kristne, muslimer, hinduer hva du enn vil.
Enig med det at metalheads blir kalt for satanister for jeg ble det mye selv før. Det er bare folks uvitenhet som får dem til å si dumme ting. Etter en stund blir slike ting lett og overse. Man blir etter hvert skikkelig lei av å gå og forklare folk, så det er bare og la vær med en gang.

Jeg synes alle mennesker burde prøve og respektere hverandre. Om du er satanist eller konservativ kristen.

Mari
20.08.2008 13:17

Bra!
1
anbefalinger
Bra artikkel. Jeg er veldig enig med deg i det at mange som hører på rock, blir fordømt
som satanister, og jeg liker det ikke noe særlig. Jeg hører på en del heavy metal, selv, og
ser ikke noe farlig i det. For min del er det ganske greit, fordi folk trenger forskjellig type musikk i livet. De fleste satanister kan like så godt være menn i 50 - årene. Bare les om
Church Of Satan, og lederne der, de er jo godt voksne menn! Så det er dumt og fordømme folk, fordi de ser sånn - eller - slik ut liker den - eller - den musikken. Jeg kjenner både folk som digger hip - hop, og de som hører på svartmetall,og annen rock, som er helt helt vanlige, og anstendige mennesker):

hiphop 4 ever
13.06.2007 16:08

Bra!
0
anbefalinger
heey jeg er helt enig med deg (love hip hop).. metal, punk osv ( med respekt til dere punk fans) så er det bare noe driit ikke bruk tiden deres på noe djevelsk pørv heller å leve fargerikt og lykke
love  Smile :-\)

Mari
20.08.2008 13:32

Bra!
0
anbefalinger
Og det kan jo forøvrig satanister være og, satanisme handler om et slags filosofisk levesett. Men du snakker om at mange punkere ikke gjør noe galt? Hvel...
kriminelle mennesker finnes hvel, overalt.

Men jeg tenker jo litt på Blitz - miljøet. Der har det jo vært folk som har blitt tatt i voldsaksjoner. Og Blitz anerkjennes jo som et punker - miljø.

Ny - nazister kan også være punkere, forresten. Noen av dem kler seg som skinheads.

Ikke alle skinheads er nynazister eller rasister, og heller ikke alle nynazister er kriminelle. Men det finnes nynazister som har gjort alvorlige, kriminelle, handlinger.

Til syvende og sist kan man jo se på kirkebrannene, Varg Vikernes, osv. på 90 - tallet.

Kriminelle folk er ofte fortapte mennesker som trenger hjelp, spør du meg, og da handler det mer om hvem man er selv, en musikken man hører på.

Petter
05.12.2009 00:44

Bra!
0
anbefalinger
for å ta et eksempel kan du ta Disturbed som synger ganske hardt... men vokalisten er JØDE å synger om å be.
eller ISKALD som er et screaming metal som faktisk synger kristen blackmetal.

Leo
02.12.2010 19:04

Bra!
0
anbefalinger
Finnes mange ekte satanister i dag som identifiserer seg med laveys filosofi i den sataniske bibelen.

Mari.
22.07.2012 01:32

Bra!
0
anbefalinger
Det er jo opplagt fordi Laveys er den mest kjente og utbredte formen for satanisme i dag. Og det finnes mange etablerte medlemmer av Church of Satan som sikkert aldri har hørt en KIZZ-plate, engang.

Veldig få i metall-miljøet er medlem der. Jeg kan komme på toppen tre. Marilyn Manson, King Diamond i Mercyful Fate og så var det et medlem i Morbid Angel. Vet Ihsan fra Emperor har gitt uttrykk for å være satanist, tidligere, men jeg tror ikke han er det lenger.

ass
13.04.2015 10:57

Bra!
0
anbefalinger
mine favoriitband faller innenfor denne sjangeren, altså death metal/emo/goth o.l, og jeg må bare få si at det er veldig provoserende å høre fra siviliserte folk at dette er satans avskum og annet. Jeg liker ikke så veldig godt boybands o.l, men jeg sier ikke at de kommer til å brenne i helvete hvis de liker å høre på sånt. Alle sier at man skal få likestilling uansett, men suck my ass. Det r ikke likestilling hvis ikke engang norske ungdom kan høre på den sjangeren de vil. Og den sjangeren som ville falt innenfor "satanistisk", er en veldig god måte å uttrykke f.eks depressjonen sin, jeg har gjort dette selv noen ganger.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.020 sec - 1 pageviews