Søk i stiler
 

Utvandring fra Norge til USA


Mange nordmenn søkte lykken i USA rundt århundreskiftet i 1900.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:23.04.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Norsk historie
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Frem til århundreskiftet var norsk utvandring preget av unge mennesker med menn i flertall. Men det var også mange familier med store barneflokker, og underklassen var i flertall.

 

Etter århundre skiftet ble det dette litt forandret, det var fortsatt menn i flertall. Men det ble et økende antall unge ugifte kvinner. De fleste på denne tiden reiste på grunn av eventyrlyst, eller for å tjene penger. Ca ¼ av de som reiste da, reiste tilbake etter noen år.

 

Emigrasjonen fra Norge var veldig stor, det var bare Irland som hadde større, i forhold til folketallet. Så i 1920 var 1 million mennesker i USA enten født i Norge eller av norske foreldre i USA.

 

Grunnen til utvandringen fra Norge var den store befolkningsveksten, som førte til fattigdom. Og nordmennene ville bort fra fattigdommen og dårlige kår. USA var på mange måter et fristende land for nordmenn, der kunne de få en ny start. Det var ikke uten grunn USA ble kalt for mulighetenes land.

 

Utvandring til USA dempet befolkningspresset i mange bygder. Det var størst utvandring fra indre strøk på vestlandet og fra fjellbygdene på Østlandet.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

kongen
08.01.2010 09:16

Bra!
0
anbefalinger
eyLegg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews