Søk i stiler
 

Frihetsgudinnen


Frihetsgudinnen, et verdenskjent landemerke i New York.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:23.04.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Frihet
USA
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Frihetsgudinnen eller The Statue Of Liberty står på Liberty Island som ligger i New Yorks havn.

 

Frihetsgudinnen ble satt opp 28. oktober 1886, og den var en gave til det amerikanske folket fra franskmennene, som tegn på deres gode vennskap. Etter hvert har statuen blitt et symbol på frihet og demokrati.

 

Statuen forestiller en kvinne, med strålende krone. Hun er kledd i en fotsid drakt, og har slavelenker under føttene, i høyre hånd holder hun en fakkel, som er hevet mot himmelen. I venstre hånd holder hun en tavle, med skriften July IV MDCCLXXIV (4 juli 1776.) det var da den amerikanske uavhengighetserklæringen ble signert.

 

De 7 piggene på krona symboliserer de 7 hav, eller de 7 kontinentene. Statuen er 46 m høy, og står oppå en 47 m høy steinsokkel. Nesen er 120 cm lang.

 

Denne statuen er en populær attraksjon for turister. Det er blant annet et museum i steinsokkelen, og det går an å ta heis opp til statuens korne, der er det god utsikt over New Yorks havneområder. Før var det mulig for turister å klatre i en stige opp mot fakkelen. Men nå er det bare de som jobber der som får tilgang.

 

Det finnes mindre kopier av denne statuen andre steder i verden, for eksempel Paris, Hanoi, Bordeaux og Osaka.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildetTeksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no