Søk i stiler
 

Far og jeg på fisketur


En kort historie om en fisketur.

Skrevet i 6. klasse.

Sjanger:FortellingLastet opp:28.03.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Friluftsliv
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Fjellet er glatt og vått mens helleristningene er ru og tørre. Solen er på vei oppover åsen. Far og jeg skal ut på fisketur. Vi risser inn noen helleristninger i fjellet for det sier far vil gi fiskelykke. Selv skjønner jeg ikke helt hvorfor vi skal gjøre det, men gjør det allikevel. Vi risser inn flere fisker, en båt med far og meg i og mange andre ristninger som har med sjølivet å gjøre. Da vi har gjort oss ferdig med det skal vi ut og fiske. Far går først opp i båten og hjelper meg ned rett etter seg. Da vi seiler ut på fjorden begynner jeg å fryse litt, men da henter far et saueskinn som jeg kan ha over meg. Og like etterpå er jeg god og varm. Far styrer båten langt, langt utover. Da vi er kommet langt nok stopper far båten og sier at nå skal vi fiske. Jeg går bak i båten og finner snøret som vi har byttet med en gammel fisker. Jeg gir det til far og spør om jeg kan hugge av hodet til fiskene hvis vi får fisk, men da sier far at jeg er for liten til det og at det er det han som skal gjøre, men om ett par år kan jeg få lov. Så da får jeg vel heller se på, tenker jeg litt lei meg, men blir straks glad igjen da far sier at han har en stor torsk på kroken. Jeg får hjelpe til å dra og nesten med en gang har vi en 12 kilos tung torsk om bord i båten. Far og jeg jubler og jeg tenker at det ikke var så dumt med helleristningene allikevel for hvis vi ikke hadde risset de inn hadde vi vel ikke fått en så stor torsk? Etterpå da vi seiler hjem har vi fått en stor torsk, tre makrell og en fisk jeg ikke kan navnet på. Til middag sier far at vi skal ha den store torsken, men den får mor tilbrede sier han lurt og blunker til meg…

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Hei
19.10.2017 14:19

Bra!
1
anbefalinger
Du er en fagot


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews