Søk i stiler
 

Kristendommen


Et leserinnlegg om kristendommen. Hva er det? Hva går det ut på?
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:21.03.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristendom
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookMennesker kan tro på de utroligste ting, selv om det ikke er bevist. Mange mennesker har noe de tror på, det kan være en religion. En religion skal definere de grunnleggende verdien og den egentlige virkelighet. Definisjonen av en religion kan være forskjellig fra person til person, alt ettersom hvilken trosoppfatning vedkommende har. Religion gir felleskapsfølelse, det gir trygghet, og det er med på å opprettholde kultur på både godt og vondt.

 

Kristendom?

- Det finne mange religioner, men Kristendommen er den største av verdensreligionene.

Kristendommen er delt i flere forskjellige kirkesamfunn. De største er den romersk-katolske kirke, den ortodokse kirke, den protestantiske kirke, og den anglikanske kirke.

Kristendommen gir de kristne mål og menig med livet. For enkelte, som meg, mener jeg at Jesus gjennom liv, død og oppstandelse viser hvem Gud er og hva han vil.

 

Hva er mening med livet på jorden?

- Jeg tror at meningen med livet er å finne en mening.

Jeg har funnet min. For meg som er kristen, tror jeg at meningen med livet her på jorden er å tjene Gud. Å tilbe han som gav oss livet. Leve livet og nyte det slik han ville.

 

Hvorfor tror folk på Gud?

- Det kan være mange grunner til at folk velger å tro på en Gud. Mange er født og oppvokst i et samfunn eller en religion der som tilsier at de skal tro på en spesiell Gud. Det er veldig mage som søker svar på hva som er meningen med livet? Eller det kan være fordi de selv har opplevd noe som gjør at de tror på høyere makter. Mange folk har mange grunner til å ha det vondt inni seg, disse plagene kan både være psykisk og psykisk. Da er det bra å ha noen å kunne be til, og føler at de får trygghet gjennom dette. Selv om det ikke er vitenskapelig bevist at det har noen effekt.

 

Vi som er kristne mener at dersom man tror på at Jesus som ble skapt av den hellige ånd, født av Jomfru Maria, døde for våre synder og stod opp etter døden, skal man leve evig med ham i himmelen, selv etter døden.

 

Det er mange folk som ikke respekterer den kristne tro, men det er også de som gjør, men har problemer med skapelsesteoriene.

 

Er Gud en god gud?

- Ja, det er han! Han gav oss livet og hans eneste sønn, slik at han kunne dø får våre synder! Nå tenker du sikkert: Hvorfor er det da så mye elendighet blant menneskene? Jo, det skal eg si deg! Fordi det finnes så mange egoistiske mennesker som bare tenker på seg selv. Og ikke vil leve slik Gud ville vi skulle. Gud gav oss fri vilje til gjøre akkurat slik at vi kunne gjøre akkurat hva vi vil. Han er dermed ikke en allmektig gud!

Da er det dømt til å gå galt. Jeg tror gud "tester" oss, slik han gjorde med eva og adam. Slik at de som tjener og tror på ham skal få evig liv og samles i paradis med han.

 

Hva er en Gud?

- Jeg hadde egentlig tenkt å la dette punktet stå tomt, eller kanskje ikke ta det med i det hele tatt, men jeg fant ut at det kanskje er det viktigste av alle spørsmål. Jeg tror at det ikke er noen som vet eller kan forklare nøyaktig hva en Gud er! Men jeg kan jo prøve å forklare hva jeg tror det er. Jeg tror at en Gud er noe du ikke helt vet hva er eller hvem det er, men allikevel løfter sinnet ditt mot for å ha et håp. Jeg tror ikke at en Gud er en fysisk skapning, men en ånd som er overalt rundt oss.

 

Jeg tror at mange av de som ikke er kristne, og kanskje ikke har en tro, eller føler at det er vanskelig å tro på noe som ikke er vitenskapelig bevist, er misunnelige på oss. Fordi vi har en meningen med livet, noe å se fram til etter døden. Vi har evig liv! Etter døden skal vi få leve i paradis sammen med han som skapte oss, han som gav oss selve livet, han som døde for våre synder!

 

Hvordan kan jeg bli kristen?

For deg som ikke er kristen og har lyst til å bli det, uansett alder, er det ikke for seint. Vis du har skjønt at den kristne tro er noe du tror og vil dele livet ditt med er det ikke mye du må gjøre. Be en liten bønn som kommer innerst inne fra hjertet ditt:

”Jesus, jeg tror at du døde for mine synder og stod opp fra de døde. Jeg vil at du skal være Herre i mitt liv. Kom inn i mitt hjerte, Jesus. Frels meg, fyll mitt hjerte med Den Hellige Ånd!”

 

Hvorfor og hvordan skal jeg fortelle til andre at jeg er kristen?

Mange sier: ”Kristendom er en privatsak som det er best å holde for seg selv!” Men tenk om hva som hadde skjedd vis disiplene hadde holdt det for seg selv?

Mange er redd for å fortelle vennene sine at de er kristne. De er redd for hva andre skal tro eller si om deg. Det gjorde jeg, og tenkte tanker som: ”Jeg vil ikke virke som en religiøs tomsing, jeg aner ikke hva jeg skal si til folk, o.l.”.

Å fortelle om Jesu betyr ikke at du trenger å stå på et gatehjørnet med en diger bibel og rope til alle som går forbi! Du trenger ikke engang å være noen ekspert på før du begynner. Før eller sener kommer folk til å merke at noe er annerledes med deg, og de begynner å stille spørsmål. Fortell dem ganske enkelt hva som har skjedd hendt i livet ditt. Fortell dem hav du har opplevd. Vis ikke dine venner kan respektere deg for hvem du er og hva du tror på, er de da gode venner?

 

Våg å vær annerledes. Gud ønsker at vi skal leve livet mens vi lytter til hans stemme. Det betyr ikke at vi blir skrudd! Å være en kristen er å bli det Gud først og fremst hadde tenkt for oss… Venn med ham! Hvorfor ikke? Hva skader det å prøve?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


09.05.2006 17:18

Bra!
5
anbefalinger
KJEMPEBRA innlegg! Smile :-\)

Er likevel uenig med en ting. Gud ER almektig. Han skapte himmel og jord, mennesker og dyr. Han vet hva som skjer med hver enkelt akkurat nå, og han kan drepe alle mennesker samtidighvis han vil. Han er altvitende.

Maja
21.05.2006 17:13

Bra!
2
anbefalinger
Stakkars deg som er kristen faktisk! neij da vet ikke du hvordan det er å være kristen! Dety var et suuupert innlegg!

Rinnskog
16.10.2006 13:07

Bra!
2
anbefalinger
Hvordan kan du bevise at gud ga oss livet.. Kan du motbevise at bibelen er oppfunnet av en eller annen pjokk som var dritings? gjør det... Det tror jeg ikke at du kan!

Esther
04.02.2008 23:46

Bra!
2
anbefalinger
Er helt enig med Anita og Maja  Wink ;-\)

Esther igjen ;P
04.02.2008 23:47

Bra!
2
anbefalinger
Mente at jeg var enig med Anita og HANNE  Smile :-\) hehe

Memmona
25.02.2008 19:32

Bra!
2
anbefalinger
kjempe bra, men er uenig men en masse.

Morten
22.04.2008 21:01

Bra!
2
anbefalinger
Spar oss for sånne innlegg, Rinnskog! Det er grunn til at det kalles TRO. Hvis dette hadde vært bevist, ville du kommet på dine knær og tryglet om å bli kristen. Noen velger å tro andre vegler å ikke. Ved å velge å tro på Gud, Jesus og den Hellige Ånd får du som belønning komme inn i himmelen.

vesla
08.12.2008 13:27

Bra!
2
anbefalinger
ikke så værst skrevet  Wink ;-\) MEN, litt teit det du skreiv med at det bare var og be en kjapp bønn så er man liksom kristen..! man må jo være villig til og leve et liv for gud, og oppgi ALLT ! først da kan du kalle deg kristen  Wink ;-\)

?
02.01.2009 13:50

Bra!
2
anbefalinger
De som trur på bibelen ordrett, trur ikke på dinosaurer.. X)

Annat
21.01.2009 20:23

Bra!
2
anbefalinger
Fint innlegg, men det kunne stått noe om hva kritne tror på...  Wink ;-\)

...
21.09.2009 00:49

Bra!
2
anbefalinger
Rinnskog, nettopp det er jo det å tro.

Du kan ikke bevise at Gud ikke ga oss livet. Yooo kan selvfølgelig heller ikke bevise at Gud ga oss livet.

å TRO - kalles det. Å tro på en religion.

Gud er allmektig, og med den allmektigheten gjorde han slik at alle mennesker kan kontrollere seg selv. Det startet med Adam og Eva. Disse er symboler for dagens mennesker. Vi gjør ikke som Gud forteller oss. Vi religiøse har en egen evne - vi kan be om tillatelse. Og vi kan be. Og om vi tror på dette føler vi oss mye bedre med en gang. Dette er religion.

Gud er vilje. Gud er håp. det er det Gud er... Hvorfor finnes det ikke en kur mot AIDS i dag? Fordi mennesker ikke har villet nok lage det. Nå tenker du "eh, de som dør vil jo selvfølgelig få en kur". Da svarer jeg: nei. gjør de noe med det? - ikke at det er deres skyld at de dør, men bare man sier: "å nei, jeg har Aids, nå dør jeg" - så begynner det å bli for sent. En lege som studerer og forsker på en kur mot AIDS HVER DAG i 10 timer daglig vil ikke nok. Hvorfor ikke 13 timer daglig?

jeg legger MYE i ordet "vil". Og hvis du ber til Gud gir han deg et spark i rumpa. Du tenker "Hmm, nå har jeg bedt, men jeg jobber ikke mer for det". Så skjer det ingenting. Sparket gjør slik at du psykisk tenker: "Hmm - nå må jeg jobbe litt ekstra". Men dette skjer BARE om du tror! Om du ikke tror skjer dette med: "Nå har jeg bedt, men hvorfor gjør ikke Gud slik at jeg ikke er trøtt så jeg kan jobbe mer?". Om du tror på Gud, så får du ikke denne tanken.

Skolegutt..
02.12.2008 22:03

Bra!
1
anbefalinger
Hey jeg synes at det du har skrevet var kjempe bra!

Yoooo
15.06.2009 12:46

Bra!
1
anbefalinger
Til Rinnskog
Kan du bevise at Gud ikke ga oss livet? Det tror eg ikke du kan! xD

Einar
12.02.2009 11:14

Bra!
0
anbefalinger
Hvorfor er det så mye elendighet blant menneskene?
fordi egoistiske mennesker bare tenker på seg selv, og vil ikke vil tjenegud. -.-

MR
25.03.2009 19:43

Bra!
0
anbefalinger
Jeg tror at mange av de som ikke er kristne, og kanskje ikke har en tro, eller føler at det er vanskelig å tro på noe som ikke er vitenskapelig bevist, er misunnelige på oss. Fordi vi har en meningen med livet, noe å se fram til etter døden. Vi har evig liv! Etter døden skal vi få leve i paradis sammen med han som skapte oss, han som gav oss selve livet, han som døde for våre synder!

Mener du dette seriøst? Bedreviter, ser sånn ut!

Yoooo
15.06.2009 12:47

Bra!
0
anbefalinger
lol, så akkurat at det var skrevet i 2006  Razz :-P


25.07.2009 18:48

Bra!
0
anbefalinger
Til Yoooo... Kan DU bevise at GUD ga oss livet da? Det tror ikke jeg at du kan

OT
01.10.2009 12:53

Bra!
0
anbefalinger
? skrev: "De som trur på bibelen ordrett, trur ikke på dinosaurer.. X)"

Dinosaurer er jo nevnt i bibelen! Les den før du kommer med usaklige argumenter Wink ;-\)

yes
16.01.2011 16:18

Bra!
0
anbefalinger
til ... : siden det er ett år side du har skrevet her så har du sikkert fått med deg nå at de har funnet en kur mot AIDS  Wink ;-\)


16.02.2016 20:13

Bra!
0
anbefalinger
jEG ER ENIG MED VESLA OM BØNNEN


16.02.2016 20:19

Bra!
0
anbefalinger
Bønn er veldig hellig. Man må be fra hjertet og sakte. Det å be er å snakke eller å ha kontakt med Gud. Gud er noe veldig, veldig stort, det finnes ikke noe større eller noe mektigere enn Gud.
Teksten din er veldig bra Charlotte Trefall, så ikke ta det som negativt, men det bønnen måtte jeg bare rette på.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.021 sec - 1 pageviews