Søk i stiler
 

Øst er best!


Morsom tekst skrevet av en utlending som klarer å skrive norsk.
Sjanger:KåseriLastet opp:16.03.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdier
Steder i Norge
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Oslo by eller tigerstaden, her er det folk fra alle mulige rare land, folk med forskjellig kulturer og religioner, dette har de fleste av oss Oslo borgere kjennskap til, men Oslos ungdom i dag har flere meninger om Oslo som en fargerik by. Oslo er faktisk delt i to soner: øst for middelklassen ”gangster” og ”getto” kortere sagt slummen, men vestkanten derimot er for rike ”sosser” med de store husene og dyre merkeklær.

 

I helgene går gutta boys fra østkanten på de mest Schpaa festene i Groruddalen, for å kjekke opp kæbene, med skikkelig ”Bling Bling”, og heftig G-unit stil og Yankee kaps. Og i mens de Keege guttene fra vest gjør seg klare for å dra på party, går gjennom alt slags skjønnhetsprodukter og hudkremer, rosa klær, pannebånd, stelle det halvlange håret med den dyreste geleen i markedet, noen liter parfyme, men det mest viktigste for gutta i vest er pappas visa kort.

 

For å ikke snakke om søndager, de kjedeligste dagene som eksisterer, øst gutta står opp, blakke etter lørdags festen, men heldigvis er det en femti lapp i baklomma som overlevde lørdagen, men den går til en kebab. Og her er vestkant gutta ” heldige”, har dem ingen penger igjen, så fungerer pappas eller mammas kredittkort som den beste løsningen, pappa betaler alt, til og med søndagens Kafé besøk med ”venninner”.

 

Gutta i vest må være ordentlige barskinger for å krysse grensen til den andre bredden for å få tak i litt dop, for her i øst er det beste dopmarkedet, vi kan si det slik at gutta i øst er så snille at de kommer helt ned til grensa ” Akerselva” for å få solgt sine varer for høyest mulig pris, og denne jobben er risikofull, blir man tatt så går alle ” Amsterdam”-drømmene i vasken. Men jobb må man ha, i øst er de fleste foreldrene ikke fult så rike at de klarer å dekke alle behovene til ungene, derfor må barna jobbe litt for å klare seg selv, altså dopsalg, jobb i Rema 1000, men noen tøffinger velger den lette veien, ran og innbrudd i den andre bredden vest, her er det alt mulig, til høy pris, med litt arbeid etter kl 12 om natta så er månedslønna garantert.

 

I vest er det så få politifolk og det bidrar til arbeidsforholdene blir ganske gode, ingen kamphaner som tør å forsvare området sitt der heller. Men dessverre ødelegger teknologien alt for de arbeidslystne gutta fra øst, kameraer og alarm overalt, man skulle ha trodde det var Norges bank men det er bare en vanlig riksmannsvilla i vestkanten.

 

Uansett kultur og hudfarge forskjell så er alle gutta i øst enige om en ting, det er at de har det best, foreldrene deres trenger ikke slite og jobbe, sosialhjelpen fikser alt, for å ikke snakke om trygden, her er det snakk om å leve på bekostning av vestkanten, rikingene jobber og betaler skatt, mens i øst lever de av vestens skattepenger i form av forskjellige statsstøtter.

 

Man legger merke til at den offisielle sporten i øst er jo fotball, men hva skjer om vinteren? Nettopp det er jo få av østkantungdommene som driver med vinteridrett, det fleste her har jo ikke sett snø før, og snøhat viruset klarte disse utlandske ungdommene å dyrke i den norske ungdommen, å gå på ski i øst er ute av stil, den sporten er hvitmannssport, men vesten klarer å påvirke Østen på flere måter, man kan jo treffe en innvandrer fra Tøyen som pakker ting og tang i skiboks på bilen, man skulle ha trodd Ali er klar for å dra på hyttetur, men tro meg brur det er ikke ski inn den, det er frukt og grønsaker som skal på plass i neste morgen, som Ali må ta seg av.  

 

 

Kilde

http://www.daria.no/skole/?tekst=5572


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Gutten fra det blå
07.05.2013 21:29

Bra!
26
anbefalinger
Helt enig med vestkanting som skrev over her. Dette her var ikke bra i det hele tatt. Dårlig norsk rett og slett... Btw, jeg er fra Øst, så ikke ta meg for det.

Vestkanting
21.07.2012 00:24

Bra!
15
anbefalinger
Jeg skal prøve å holde meg saklig.
Men dette er den verste dritten jeg har lest. Du skriver i ingressen at du er "en utlendig som kan skrive norsk". Vel, du fikk sikkert 5+ på dette her på Haugenstua skole ellerno, på min skole ville dette vært en svak 3er eller en sterk 2er. Og dette uten å overdrive. Gramatikken kunne lillesøsteren min på 9 gjennomført bedre, og det skinner tydelig igjennom at du ikke aner hva du snakker om.
Denne kommentaren er et bedre kåseri enn den driten der, beklager.

Thea!
26.04.2006 15:11

Bra!
5
anbefalinger
Dødsbra

WTF
20.06.2007 20:56

Bra!
4
anbefalinger
Jeg er utlending som bor på øst kanten* stolt* Ikke tro at det er bare vestkanten som kalles får sosser, selv jeg er en soss( ikke får å skryte generelt) det finnes mange som har penger på østkante, men de gidder ikke å bruke på alt tull som dere sosser bruker i vestkanten, vi bruke rpengene våres på fornuftige ting..ikke homse tings som skjønnhets greier osv Confused :-\?

Så ikke skryt jævla pappagutter( sosser) leker overlegne fordi dere bruker D&L, GUCCI OSV..skaff dere liv..kom til østkanten JARLES så skal du se hvordan deet er å bo her...Lenge leve Østkanten!!!;D Smile :-\)

Hmmm
24.07.2006 19:54

Bra!
3
anbefalinger
Rasismen flyter over ja...Ta det med ro. Det er jo et kåseri.

Jarle
17.05.2006 17:34

Bra!
2
anbefalinger
Heisann! Gutter fra vestkanten bruker liter med parfyme men har ihvertfall råd til CK og Lacoste, men ikke sånn som på østkanten der man kjøper old spice på europris!!!!! Haha! for å si det som man sier på østkanten; SUCKA!

=)
11.10.2006 07:42

Bra!
2
anbefalinger
haha! morro! bor ikke oslo selv, men er der ofte på besøk dah! østkanten ruler!

Hoppla
18.10.2007 12:58

Bra!
1
anbefalinger
idioter.. alle vet at vest er best... gå å legg dere... men kåseri er gøy uansett.. dette var bare ikke så veldig morsomt.. kanskje var det min dårlige vestkanthumor som ikke er god nok... skjønner ikke at du tørr å legge ut sån skit...

kaney west 2020
09.10.2015 11:09

Bra!
1
anbefalinger
wallah dette r så bra jeg leste det nettopp i timen selvom jeg ikke bor i oslo så føler n den brur bor i drammen og et r det samme strømsø r øst og bragnes r vest haha15.11.2009 09:26

Bra!
0
anbefalinger
Det var bra, men kanskje litt lite humor

østkant jente
26.10.2010 19:54

Bra!
0
anbefalinger
skikkeelig braa as!!! haha det du skriver er så riktiig. kjenner igjen en del ting fra teksten  Very Happy :-D. Veldig bra humoor !!

Østkanting
30.12.2011 17:51

Bra!
0
anbefalinger
Enig at Oslo øst er best! Forresten, WTF, du skreiv at de hadde homseting, men hva er egentlig så gærent mednå være homofil?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews