Søk i stiler
 

Religion, nåtidens største samfunnsproblem!


Stil hvor jeg rett og slett sier at religion er noe dritt! Noe det er!
Sjanger:ArtikkelLastet opp:15.03.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Religion
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookReligion er unødvendig! Dette er, for meg, klarere enn måneskinnet i et blikkstille vann på en skyfri sommernatt. Du synes kanskje dette var sterke ord? Kanskje du er en av de som tror på ”gud” eller en høyere ånd som våker over oss alle? Du mener kanskje helt alvorlig og seriøst at mennesket ble skapt av en allmektig skaper i himmelen? Kjenner du deg igjen, da trenger du ikke å lese denne teksten. For mine tanker har ikke tid til slike som deg. Slike mennesker som mener at en høyt utdannet vitenskapsmann, som har bekreftet at mennesket har utviklet seg fra apene, bare tuller og ikke kan tas alvorlig. ”For det er jo ”gud” som har skapt oss”, sier du kanskje. Uansett, det jeg vil frem til er at hvis du mener ”gud” er skaperen, og overhodet ikke er interessert i å høre noe annet, kan du slutte å lese og kastet papiret dette er skrevet på med en gang, og ikke tro at jeg bryr meg.

 

Flott, siden du fremdeles leser, regner jeg med at du er en av de som har sett lyset og forstått at religion er totalt unødvendig, og at det er vitenskapen som har rett!

 

For det er i moderne tid blitt bekreftet gang på gang av utallige forskere og vitenskapsmenn fra alle jordens hjørner at mennesket stammer fra apene. Vi har gjennom flere ledd gått fra å klatre i trær, til å bo i huler og helt frem til å bli Homo sapiens sapiens, det moderne mennesket. Vi er i dag mer utbredt enn noe annet dyr på denne planet, eller i henhold til vår kunnskap, i hele universet. Mennesket er så å si den mest suksessrike skapningen vi kjenner til. Vår evne til å bruke sansene våre sammen, for å løse problemer vi har møtt gjennom oppveksten, har helt klart gjort at vi i dag står der vi står.

 

Men det denne teksten handler om er jo religion, og hvor unødvendig det er. Bare tenk en verden uten religion; ingen uenigheter basert på religion, ingen mennesker som kaster bort deler av livet på noe som ikke engang eksisterer. Noe som en gang for lenge siden ble oppdiktet av en fantasifull, og muligens en smule gal, person med altfor god tid og altfor lite å gjøre. Personlig synes jeg synd på de menneskene som ikke har skjønt at livet er mer en det en bok med navn bibelen, koranen, toraen eller en hvilket som helst annen hellig sier. At de tar denne teksten, skrevet for lenge siden på en tid hvor de ikke visste en hundredel av det vi vet i dag, såpass alvorlig at de styrer livet sitt etter det den sier. Jeg har større forståelse for fortidens samfunn og innbyggere, de som levde sitt liv før vitenskapens æra. De kunne jo ikke vite bedre, alt de var på utkikk etter i sin hellige bok var et behov for å svare på alle spørsmålene om hvordan verden de bodde i hang sammen. Men at religion ikke har blitt avskaffet ennå, skjønner jeg virkelig ikke. At en stor del av de seks milliardene vi deler denne planeten med, ikke har skjønt at tiden går og at vi må legge ting bak oss, overrasker meg. Selvfølgelig skal de få lov til å tro, men når sikkerheten til oss andre, vi som har skjønt hvordan verden henger sammen, står i fare. Fordi de som fremdeles tror ikke kan bli enige seg i mellom, da har det gått for langt! Når man ikke kan gå en tur i byen uten å måtte bekymre seg for religiøse ekstremister, noe som er et faktum i for eksempel Israel. Da har det gått for langt, såpass langt at vi andre må gjøre noe med samfunnsproblemet som omringer oss. Hva vi skal gjøre, eller hvordan vi skal gjøre det er et vanskelig spørsmål. Men at vi før eller siden må finne en måte å beskytte oss på, er for meg en selvfølge.

 

Selv om det muligens kan høres lik ut, planlegger jeg ikke noen revolusjon mot de religiøst troende. Men jeg mener bare at religion er et voksende problem for samfunnet vårt, som før eller siden må gjøres noe med!

 

Hvis du var veldig oppmerksom, eller kanskje du bare er en ekstremt god tekstanalytiker, så oppdaget du at jeg i begynnelsen av avsnitt nummer tre skrev; ”..alle jordens hjørner..”. Dette var et eksempel på menneskelig språkbruk, som henger igjen fra eldre tider. Akkurat dette eksempelet kommer fra tiden da vi fortsatt mente at jorden, planeten vår, var flat som en pannekake. Men siden den tid har vi tilegnet oss ny, bedre og riktigere kunnskap om planeten vår. Vi vet nå med den sikreste sikkerhet at jorden er rund som en kule. Det finnes ikke et eneste menneske som fremdeles mener at jorden er flat. Det er nettopp dette, som før eller siden, må skje med religion! At hver og en av oss, menneskene som lever sammen i det store samfunnet vi kjenner som verden, skjønner at religion har hatt sin tid, men at den tiden nå er forbi og at det er vitenskapen som nå gjelder.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Helene
04.04.2006 15:31

Bra!
9
anbefalinger
Dette er det dårligste og mest useriøse kåseri jeg noen gang har lest.30.03.2006 03:15

Bra!
6
anbefalinger
hehe.. jeg har aldri bedt noen om å være enig med meg (mulig det står i teksten, men det er jo bare en stil).. Og siden dere synes det er så viktig å respektere og forstå andre trosrettninger og meninger, kan dere kanskje begynne med å respektere det jeg mener ved å ikke rakke ned på stilen der jeg skriver det jeg faktisk mener!

-Darkangle-
01.05.2006 15:57

Bra!
6
anbefalinger
Utrolig bra oppgave... Jeg er selv relgiøs og er derfor ganske uenig i hva du skriver... men du får frem meningene dine på en utrolig overbevisende og bra måte. Derfor leste jeg videre. Relgion er ikke bare negativt, som du vil ha igjennom her... Jeg respekterer meningene dine 100% men da håber jeg også at du respekterer mine. Jeg synes ikke det virker som om du prøver og ha noen som helst forståelse for de som faktisk er relgiøse. Relgion er ikke bare til fordi man ønsker viten om hvordan jorda ble skapt, osv. De fleste som er troende ønsker og ha noen og støtte seg til, eller vil ha noe og leve for. Kansje noen er relgiøse fordi de er redde for å dø? Eller de har det vanskelig og de får trøst og tryghet gjennom sin relgion. Hvis vi ikke hadde hat relgion tror jeg at antall selvmordskandidater ville steget betraktelig... Jeg kaller meg selv for kristen, men jeg må innrømme at hvis jeg hadde trodd på alt det som står i bibelen, vill jeg ganske enkelt brenne i helvete når jeg dør. Alikevell er jeg kristen... Man velger helt selv hva man tror på, om det så er humanismen, kristendommen eller islam for den saks skyld.

Christian
02.04.2006 16:28

Bra!
5
anbefalinger
Vil også bemerke at du har eit veldig trangt syn på religion. Og det du seier om at religion er noko som berre kjem til å gå over i i historia er og noko som eg er meir enn sterkt uenig med. Jøderdommen har jo no eksistert i ca. 5000 år, sjølv om fleire enn Hitler har prøvd å utrydde dei.

Det du òg seier at religion er eit problemem i samfunnet er feil. Det er berre eit fåtall av dei som har ein religion, som gjer fæle ting. Dei aller fleste religioner har leverreglar om korleis man skal vere mot andre. T.d. kristendommen; i Bibelen blir det fleire gonger gjenntatt at man skal gjere vell mot nesten din o.l.

Religion har gjeve samfunnet vårt mykje positivt! i form for mange ting. For å nevne nokre dømer: Fresesarmeen, Krirkens nødhjelp, osv. Tenkt litt på det ÒG


Mathisen
02.06.2006 16:09

Bra!
4
anbefalinger
Jeg tror at de som har så mye imot religion som deg egentlig ikke vet så mye om det..du har antakelig bare et bilde av at"sånn er det!",men du har egentlig ikke peiling..Jesus er en bra kar! Smile :-\)..Syns det er er så bra det en skrev over her.."let så skal du finne,be så skal du få.." Synes du skal ta bort skyggelappene fra øya dine og åpne hjertet ditt litt,så kanskje du kan se ting fra en litt annen vinkel du også..God bless Smile :-\)

Even
20.08.2006 22:18

Bra!
4
anbefalinger
Jeg synes det er så mye dumt..

Glad jeg ikke er hjernevasket til å tro at Gud ikke finnes..

Hvilke kunnskap har dere som kan si at Gud bare er tull ? Det er bare folk som ikke har lest bibelen som sier dette til meg..

Dere eier ikke logikk.. Dere forstå ikke betydningen av Guds ord..

Hyklere lo av Jesus akkurat som de ler av oss idag.


Tenk, det var de religiøse leder som tok liv av Jesus..

Ingen person lyser frem som jesus03.04.2006 15:08

Bra!
3
anbefalinger
Religion er opium for folket.03.04.2006 15:48

Bra!
3
anbefalinger
nigga plz. dette er ikke en artikkel, det er mer enn noe annet et essay. du har et subjektivt syn.

Anti_Anita_dobbelpost
11.05.2006 23:42

Bra!
3
anbefalinger
Til Resten: Min tro på Gud er ingen trøst. Jeg kan fortelle mange opplevelser med Gud. Jeg har sett undrer og mirakler ved hjelp av bønn. Jeg har følt Gud og Gud taler til meg direkte. Gud er som vinden. Vi føler den selv om vi ikke ser den. derfor vet vi at den er der.

Poetisk!

...bare ett spørsmål til deg Anita: Hvilken religion tror du at du hadde hatt hvis du hadde vokst opp i Iran? Tror du at dine følelser for din egen religion er anderledes enn alle de andre religionene som hevder at deres religion er den rette. Har du tatt deg tid til å se på andre religioner? Kan ikke du stikke innom www.islam.no og ta en saftig diskusjon med den gjengen som henger der.
Trorsbeskjennelsen til muslimer: Det finnes bare en Gud ( Allah), og Muhammed er hans profet. Er dette "sannheten"?

Jeg syns du er veldig naiv, eller rett og slett svak på mange områder.

Eskild
17.06.2006 16:49

Bra!
3
anbefalinger
Til Anita:
Vennligst ikke be for meg (slik du skriver du skulle) . Da du visstnok opplevde gud eller hva det nå var, du var tilfeldigvis ikke dopa på noe?

Karl Marx hadde faktisk et par gode poeng, det var bare Stalin og den gjengen der som misforstod ham.
Det beste poenget må nok være dette sitatet: RELIGION ER OPIUM FOR FOLKET. Dette kan tolkes som at religion er en slags dop, med at en ikke greier å se virkeligheten (hallusinasjon er en vanlig dop-effekt). Og opium er som kjent et narkotisk stoff som fører med seg store plager som f.eks fattigdom, avhengihet, sløvhet osv....

Religion er som overtro:
Totalt unødvendig!

h
21.06.2006 13:32

Bra!
3
anbefalinger
jeg synes du burde lese litt mer om relgion før du uttaler deg så sterkt om det!!
les mer om flere relgioner, ikke bare de man lærer om på skolen.. det er jo så mange relgioner og jeg er sikker på at du ikke hvet alt om alle, det er;islam, kristendom, jødedom, zoroastrisme , bahai troen, hinduismen, buddhismen og mange fler... det er jo også mange forskjellige retninger innenfor forskjellige relgioner...
jeg råder deg til å få litt mer kunnskap før du uttaler dg igjen..

h
21.06.2006 17:58

Bra!
3
anbefalinger
nei jeg hvet nok heller ikke alt om alle...
men en del hvet jeg...
har lest bibelen jeg.

Eskild
25.06.2006 12:51

Bra!
3
anbefalinger
Rettelse til Anita:
Hjertet er en muskel som pumper blodet rundt i kroppen. Det er ikke mulig at noen/noe kan bo der (bortsett fra kreftsvulster da) og ingen følelser kan egentlig komme fra hjertet (siden hjertet ikke har noen fri vilje).

Grunnen for at jeg ikke vil at du skal be for meg er at jeg ikke liker tanken på at en galning sitter å tenker på meg (du har selv sagt du var gal Smile :-\) ).
Dessuten så er det bortkastet tid er ikke vits i å klage/snakke/be ol. til noe som ikke finnes!

Du ser kanskje på meg som antikristen men det er jeg ikke. Jeg er imot all religion og mener at folk kaster bort tiden på det.
Religion var noe menneskene fant opp fordi de ikke kunne forklare ting. F.eks. vikingene: Tor lagde lyn og torden når han slo med hammeren.
Vikingene visste helt enkelt ikke hva lyn og torden var for noe og fant dermed på en forklaring.

Dette med å finne på forklaringer til ting vi ikke vet noe om er noe mennesket har hatt med seg siden de begynte å tenke på andre ting enn mat og generelle behov. Mennesker er nysgjerrige og finner de ikke ut av noe så vil de bli redde for det fordi de ikke kan si om det er farligt eller ikke for å hindre dette så har naturens evolusjon utstyrt oss med evnen til fri tenkning og dermed så vil vi automatisk finne på en forklaring til noe vi ikke vet hva er. I nåtiden er ikke dette så veldig utbredt siden vi har kunnskap om omtrent alt det dagligdagse som omgir oss. Vil du ha bevis for denne "teorien" kan du se på barn (1-5år f.eks) de vil finne på forklaringer til ting og tviholde på denne forklaringen uansett hvor gal den kan være.

Overtro er helt enkelt slike tanker og religion er egentlig overtro.
Eksempler:
1.Du skal ikke krysse veien til en svart katt.
2. gud skapte mennesket

Forklaring:
1. Svart/sort er en farge som i overtro og religion som går igjen som den "onde" fargen. Dette kommer av at før når mennesket hadde begrenset lys (kun sola) så var det nettopp slik at mennesket selv var bytte for enkelte rovdyr. Og mange av disse jaktet om natten (i mørket). Dermed får du påstanden "Farer lurer i mørket" som med tid kan overførest til at alt det sorte/mørke/svarte er farligt og det farlige er jo som kjent ondt osv...

2. Skapelses beretningen i bibelen skal forklare hvordan mennesket ble til dette er igjen en fabrikert forklaring fra mennesket. Vi mennesker "oppstod" fra den samme ursuppa som alt annet levende. Ursuppa oppstod igjen fra tilfeldige kjemiske reaksjoner mellom forskjellige grunnstoffer, noen av disse reaksjonene utviklet seg videre til molykyler og senere celler (enkleste formen for liv), og enda senere reagerte noen celler med hverandre og skapte flercellede organismer, disse utviklet seg senere videre til enda mer komplekse organismer. Slik har livet blitt dannet og utviklet seg over MANGE millioner av år, de fleste ledd (organismer) har utviklet seg videre andre har dødd ut og noen har overlevd i samme "tilstand". Stammdyret til menneskene var felles til aper og men de utviklet seg ulikt osv. Tilslutt endte vi opp slik vi er i dag.
Grunnen til at vi har "sjel" eller rettere sagt tankene som gjør oss til den enkelte vi er har mennesket ikke funnet ut nok om til å si hva det er og hvordan det oppstod. Men en dag vil vi nok ha svaret på dette og. Jeg velger å ikke fabrikere et svar på dette spørsmål som du ser ut til å ha gjort (gud skapte deg ol.) og vil heller svare med at ALT HAR EN NATURLIG FORKLARING selv de spørsmål vi ikke skulle klare å svare på.

Eskild
09.07.2006 11:32

Bra!
3
anbefalinger
Carpe diem, grip dagen.
Vel Anita jeg vil si at det er større sjangse for at en bare forsvinner enn det er for at man blir gjenfødt, kommer til himmelen osv....

Jeg ser du reagerer kraftig på det jeg sier og det var faktisk det jeg trodde du ville.
Som tidligere sagt mennesket er redd for det det ikke forstår. Døden har de ikke forstått og det at en bare skal forsvinne er en skremmende tanke for noen. Av og til kan det logiske være skremmende.

Jeg har det slettes ikke travelt med å gjøre mest mulig i løpet av livet. Jeg er 16 år og har (hvis jeg fortsetter å leve livet sunt slik jeg gjør nå) ihvertfall 70 år til å leve (hvis jeg ikke blir drept i en trafikk ulykke eller en religiøs ekstremist tar livet av meg da Smile :-\)). 70 år er god tid til å gjøre det meste ut av livet vil jeg si. Og det å sette spor etter seg vel i realiteten så er det kun noen få utvalgte som setter varige spor, resten som oss vanlige folk vil sette spor som forsvinner etterhvert (familie, venner) disse er borte om et par 100 år. Dem som setter skikkelige spor er dem som står i historie bøkene og disse vil vare i et par 1000 år og mer.

Du spør altså om jeg er et ubetydelig individ som ingen vil huske? Svaret på dette er ja, jeg er et helt vanlig individ som ingen vil huske som de fleste andre mennesker inkludert deg.

Hva jeg vil få ut av min levetid det vil rett og slett tiden vise.
Kanskje blir jeg husket som en stor tenker, kanskje ikke.
Kanskje blir jeg husket som en dyktig kunstner, kanskje ikke.

Hva er vitsen i å spekulere?
Som sagt tiden vil vise...........

Eskild
09.07.2006 17:53

Bra!
3
anbefalinger
livet er fullt av motgang og jeg er vel en av dem som ikke trenger noe "ekstra" en måte å flykte fra problemene på. veikingene må ha noe usannsylig å tro på fordi de ikke kan takle virkeligheten slik den er.

Jeg er en av dem som tør å stille spørsmål ved ting andre ikke tør. Jeg ser livet og verden av og til fra siden. Dermed kan jeg stille spørsmål og kritikk med grunnlag og av og til tilogmed konklusjoner.
Det er utrolig hva en kan finne svar på hvis en ser verden sett fra siden uten å ha noen innbilninger på forhånd (religion og slikt).

Anita
19.07.2006 21:45

Bra!
3
anbefalinger
Bare en liten vitenskaplig opplysning:

Det er teoretisk sett umulig at mennesket har blitt gjenføtt fordi det i dag lever like mange mennesker på jorda som det har levd mennesker før oss tilsammen.


Eskild
25.07.2006 21:08

Bra!
3
anbefalinger
Bibelen er kun en bok...
Basert på overtro, rykter, fortellinger og andre usanne historier.
Et par galne folk begynte å tro på dette mens de tygde fluesopp og fant på enda flere historier. Overtroiske folk ble overbevist og startet å tvinge tankene på andre (også kalt misjon). Et par "smartasses" fant på at de skulle skrive galskapen ned på papir, og voila en bibel. Enda flere folk begynte å tvinge hva de nå kalte religion på andre. Og etter 2000 år går fortsatt folk rundt å mener denne galskapen er sann og det "eneste rette".

Grunnen til at religion overlever er at stadig nye folk blir hjernevasket (eller bare blir gale). Mange av dem er fortapt men noen kan fortsatt reddes.

DET ER VÅR PLIKT Å HINDRE RELIGION Å ØDELEGGE SINNET TIL VANLIGE MENTALT FRISKE FOLK.16.08.2006 20:06

Bra!
3
anbefalinger
det er alltid noe fornuft i galskapen

Anita
01.09.2006 18:36

Bra!
3
anbefalinger
Even: Vi kristne har mange måter og tolke bibelen feks så har vi ulikt dåpssyn osv. Jeg har ikke tenkt å diskutere hva jeg mener i forhold til deg, men jeg tror det er viktig at vi som kristne fokuserer på det viktigste.

At Jesus er Herre. Vi har som oppgave og forkynne Jesu ord. Han sa at den som tror skal bli frelst. Den som tror at Jesus døde for oss for så å stå opp etter tre dager skal bli frelst.

Vi som kristne bør stå sammen. Jesus sa at vi er et legeme, og det legme vil ikke kunne fungere så lenge vi strider om spørsmål som ikke har noe med mitt og ditt forhold til Gud å gjøre. Legmet klarer ikke å gå hvis den ene foten er uenig med den andre foten. Våres jobb er ikke å dømme andre etter deres gjerninger. Det er Guds jobb.

Søk først Guds rike og hans rettferdighet. Da vil du finne sannheten. Søk Gud, ikke mennesker, predikanter eller andre forbilder. Se om det du hører stemmer med Guds ord. Hvis ikke er det ikke sannhet.

Husk først og fremst at det er ditt forhold med Gud som er viktig. Ikke hva andre mener!

Gud velsigne deg! Wink ;-\)


18.11.2006 20:58

Bra!
3
anbefalinger
Er det dumt at vi diskuterer? Den har jeg hørt før fra dere "kristne". Her viser jeg deg viktige reelle sannheter men du er jo bare likegyldig?! Du bryr deg ikke mye om sannheten.. jesus hadde ikke vært akkurat vært kjempe lykkelig for at du viste likegyldighet for sannheten. Klart vi kan bli enige. Er det ikke bibelen vi skal gå ut ifra da?? Du vil ikke diskutere sier du.. da lærer du heller ingenting. jeg er enig med deg i mye av det andre du skrev, men det er ikke likegyldig til hva vi tror..

Du trenger ikke be for meg, be heller for at du skal komme til sannheten. Jeg skal be for det til deg..

E
22.11.2006 22:04

Bra!
3
anbefalinger
Jeg tror jeg kjenner sannheten. jeg har et personlig forhold til jesus, og det er det som betyr noe for meg. Da har det ingenting å si hva andre mener, for jeg vet at min far elsker meg. Jeg er likegyldig til dine sannheter fordi jeg mener at det du sier er feil. Du sier at vi skal gå ut ifra bibelen. det er jeg enig i. Men siden min bibel er "falsk" er vel det litt vanskelig?

det er litt komisk å da.... Vi ber begge til Gud om at den andre skal lære sannheten å kjenne Wink ;-\)... TAKK FOR FORBØNN.... Gud velsigne deg!

....
28.03.2007 12:31

Bra!
3
anbefalinger
bare spørre om en ting hvordan kan Adam og Eva ha skat hele verden? når de fikk barn måtte barna demmes ha sex da? dere ar vell sett hva som skjer vi noen i nær famillie har sex, ungen blir mongo:/

Kathrine
28.03.2006 19:12

Bra!
2
anbefalinger
Jeg må si at du er veldig trangsynt. Religion kan også gi deg mye, du får håp ved å tro på noe. Religion er veldig viktig for mange mennesker og livet kan virke meningsløst når man ikke tror på noe.


...
28.03.2006 19:20

Bra!
2
anbefalinger
Jeg tror heller ikke på noen Gud, men jeg skriver ikke tekster som dette bare for det. Jeg ville argumentert med sikre bevis, som du sier du har men ikke sier så mye om. Vent heller med å skrive til du har noe skikkelig å komme med, heller enn å sitte å skrive dritt om andre som ikke deler ditt livssyn!

Eskild
02.04.2006 14:24

Bra!
2
anbefalinger
Endelig en annen som også ser på verden fra siden, som kan se problemet religion og tørr å snakke om tabutemaet religion. Ingen trenger egentlig religion men noen ser vist ut og mene at de trenger det HVORFOR? Mange religionsfanatikkere er rett og slett svake mennesker. De greier ikke å se verden slik den er og må gjemme seg i sin religion. Ikke misforstå, noen trenger religion (tror de) spesielt folk som har vært utsatt for tragedier ol. Selvfølgelig skal vi respektere andres livssyn men noen ganger går det for langt. Vi skal tolerere men det betyr ikke at vi ikke skal kommentere og kritisere for den saks skyld.

Greit skrevet men du kunne gått litt dypere og hatt sammenligninger ol.
Keep it going.03.04.2006 23:48

Bra!
2
anbefalinger
FLOTT å se at dette pirrer hjernen til folk, både med og mot meg.. nøyaktig det jeg vil ha!

Så til tema; Vær så snill å les mitt forrige svar til ovenforstående kommentarer. I tillegg vil jeg legge til at jeg ikke ser ned på religiøse folk på noen som helst måte, jeg sier kun at jeg ikke forstår dem, noe som etter min oppfatning burde være lov! Og selvfølgelig vil det rundt dette temaet være uenigheter mellom de aller fleste, så ønsker heller ikke å overbevise noen om at JEG har rett og DU tar feil.. Men siden dere ber meg respektere deres meninger, så kan dere samtidig få lov til å respektere MINE meninger!

BTW.. Jeg har skrevet en "oppfølger" til denne stilen, men den finnes kun håndskrevet på papir (skrev på tentamen). Men dersom dette ønskes av noen, så skal jeg ta meg tid til å føre den inn på data og publisere her på daria.no  Smile :-\)

what
04.04.2006 16:29

Bra!
2
anbefalinger
Sier alle forskerne at mennesker stammer fra apene? Dette er totalt useriøst og helt feil! Vitenskapsmennene i dag sliter med å bli enige, og flere teorier er stillt opp i mot hverandre. Og en ting, Darwin gikk vekk fra sin teori om dette på sine gamle dager. Han avsluttet livet med å si at hvis jeg forkaster min egen teori, ja da er det bare en løsning: Det må finnes en Gud.

Christiano_89
04.04.2006 19:48

Bra!
2
anbefalinger
Veldig fin oppgåve! Very Happy :-D Eg er sjølv ateist og støttar deg 100%!!!!

Christiano_89
04.04.2006 19:58

Bra!
2
anbefalinger
Hadde norsk foredrag om nettopp dette emnet, og denne oppgåva var svært hjelpsom! Takk Smile :-\)

daniel
04.04.2006 21:30

Bra!
2
anbefalinger
snedig punchline det der med \"..alle jordens hjørner..”.

Veldig subjektiv og urettferdig argumentering, greit som sikkelig kåseri. men ville nok ikke levert det inn til eksamen uten å gjøre det litt mer objektivt.

Kristoffer
04.04.2006 22:56

Bra!
2
anbefalinger
Sært..


" Let så skal du finne -
Be så skal du få. "

Kåre
05.04.2006 19:13

Bra!
2
anbefalinger
Utrolig bra! Endelig en til som har skjønt det! Bli hedning da vel! Wink ;-\) www.hedning.no ! Står masse interessant!!

Lykke til videre! Wink ;-\)

what tha f***!
07.04.2006 12:46

Bra!
2
anbefalinger
dette var ganske dårlig ,og hold deg langt unna religioner hvis ikke du vet noe om det...det er ikke no vits å skrive en hel stil om vitenskapsmenn og religioner med mindre du ikke har no peiling på religioner..jeg er selv en troende og det føles som om du sier at vi bare skal glemme hele greia liksom og at vi plutselig burde høre mer på vitenskapsmenn...du har rett til å si det du mener, men å rakke ned på religioner,er det samme som å si at det bare er no tull..og at alle ateister er bedre! Det var bortkasta tid å skrive om det, men du er sikkert "veldig" stolt over det...

Friedrich Nietzsche
07.04.2006 20:08

Bra!
2
anbefalinger
Religion er de svakes asketiske idealer. Det er destruktivt og selvmotsigende livsførsel. Men det er makt. Dere kan lese mer om hva jeg har å si om religion i boken min "Moralens opprinnelse". Takk


09.04.2006 18:40

Bra!
2
anbefalinger
Grunnen til at kristendommen eksisterer er fordi Gud finnes. Det er fordi han har skapt hver enkelt av oss. Eller tror du kanskje det var en tilfeldighet? Tror du virkelig at noen partikkler tilfeldigvis krasjet sammen og ut av ingenting? Tror du at disse partikklene kunne utvikkle seg til bakterier, aper og senere mennesker? Mange tror det. Det er fordi vi mennesker vil vite alt. Vi er nysgjerrioge. Men hvordan kan en ape gå over til et menneske med humor sammvittighet og høyt intelligens? Ingen har funnet "the missing link", eller overgangen fra ape til menneske. Jo mer forskerne forsker på det, jo mer usikkre blir de.

Grunnen er fordi at ingenting er en tilfeldighet. Gud skapte deg med en spesiell mening. Han tenkte på deg før du ble født. Han synes du er unik! Jeg synes du er unik!

Du spør kanskje hvorfor verden er så ond i dag hvis det i hele tatt finnes en Gud. Svaret er enkelt. Vi har et valg. Gud ville ikke skape roboter som bare gjorde det han sier. Han skapte mennesker som selv kan velge om de vil tro på ham og følge ham. Satan prøver å få deg bort fra Gud. Han hater Gud og hater alle som følger ham. Det er han som sier at du ikke er god nok for denne verden. At du er tykk, dum og stygg. Han vil at du skal lyve, baksnakke osv. Gud er ikke enig i dette. Han synes du er verdens vakkreste. Han elsker deg uansett hva du gjør. Han har en helt spesielle plan for livet ditt!

Da Gud så at vi ikke klarte å la være å synde i løpet av livet sendte han sin egen sønn Jesus. Jesus tålte verdens værste tortur for at du skulle bli tilgitt. Han døde på korset, for så å stå opp igjen. ikke engang døden kunne bekjempe Gud.

Historien slutter ikke med det. Jesus vil komme igjen snart. Er du forbredt på det?

Jeg vil be for deg som skrev dette kåseriet. Be indelig om at du skal få møte Jesus. Be for at det skal gå bra på skolen, blant venner og ellers i hverdagen.

Hvis du som skrev dette kåseriet har noen synspunkter, spørsmål eller vil ha forbønn så mail meg på anzita89@hotmail.com

Gud velsigne deg! Smile :-\)

DaveGrohl
11.04.2006 21:33

Bra!
2
anbefalinger
Jeg er enig i det du skriver BK. BRA! Tenk alt dritte verden hadde sluppet viss det ikke fantes religion!

Eskild
14.04.2006 17:31

Bra!
2
anbefalinger
Re: Anita
Er du prest? ....eller bare gal?? ....eller begge deler?

Hvis gud finnes hvor sitter han da og hvorfor er han der?

Faktum er at det er ingen gud/guder...Så det betyr at ingen hverken din eller andres religioner har rett....

Jeg ber deg ikke å stoppe å tro på galskapen din, jeg ber deg om å holde kjeft og holde den for deg selv.

Anita
15.04.2006 14:09

Bra!
2
anbefalinger
Jeg er GAL Wink ;-\)

Gud er overalt. Han sitter ikke på en bestemt plass. Han er overalt. Han bor i hjertet ditt. Grunnen til at han er her er fordi han skapte dette.Han skapte oss fordi han villle være sammen med oss fordi han elsker oss.

Grunnen til at jeg ikke klarer å holde kjeft er fordi jeg vet at det er et liv etter døden. Da vil du møte Gud og han vil spørre deg hva du har gjort med ditt liv. Du har garantert gjort mye galt. Det gjør alle. Derfor har Jesus tatt på seg skylden for deg. Men da må du takke ja til ham. Hvis ikke havner du i helvete, og det vil jeg at du skal slippe. Derfor forteller jeg om Jesus slik at du får en advarsel.

Skal be for deg å

Per
19.04.2006 19:05

Bra!
2
anbefalinger
må vere enig med ein del folk her på at du er rimleg trangsynt, relgion er ikkje rota til alt ondt her i verden, det er menneskets natur som er ond, det er mennesket som missbruker tilliten andre har til dei ( som dei feks kan ha fått av å vere eit relgiøst overhode ) som gjer til at religionen blir galen.
dei fleste relgioner har jo det motsatte som syn, feks har kristne ( som går ut i frå nye testamentet ) ein gylen regel som heiter du skal gjere mot andre som dei gjer mot deg.
mens meste parten av austens relgioner, har ein regel om at alt liv er verdt like mykje og at du derfor ikkje har retten til å ta liv.
synes denne teksten derfor virker trangsynt og viser mangel på kunnskap om kva dei forskjellige religionane virkeleg står for.

Martin
20.04.2006 15:32

Bra!
2
anbefalinger
Religion er menneskets største tabbe! Religion ble skapt fordi mennesket ikke taklet at når det er slutt er det slutt! De måtte finne på ideer om "liv etter døden" og "evig lykke". Det de ikke kunne forklare ble bortforklart med at det var en høyere kraft som styrte det.

Voksne personer i det 21. århundret burde vite bedre enn å tro på dustete historier og eventyr. Jeg selv mener at Bibelen er et skjønnlitterært verk som ble feiltolket som historiske kilder.

Dessuten er religion årsak til mange konflikter i dag og har vært det i århundrer. Det er på tide å vike fra disse sinnsvake ideene og stole mer på vitenskapen.

Naturalist
20.04.2006 22:02

Bra!
2
anbefalinger
DETTE VAR EN _MEGET_ DÅRLIG SKREVET ARTIKKEL! Han har lite faglig grunnlag for å skrive om dette temaet! Religion er ikke bare negativt! Det eneste du har rett i, er at naturens lover gjelder, ikke noe hinsidig... Men det er ikke så enkelt! Religion i seg selv er et sosialt gode, som har til de grader gjort denne verden bedre, sett med historiske briller. Jeg er naturalist, men jeg er sterkt uenig i at religion er nødvendig! Man kan se at du er lite lærd på området. Du burde kontakte en som har utdanning innenfor området, han ville gitt deg mange gode svar. Det er for mange utrolig viktig å ha noe å tro på utenfor denne verdenen. Det er ikke religionen i seg selv som har skapt konfliktene i verden, det er en fin blanding av kapitalisme og imperialisme. Visste du at over 80% av muslimer verden over har en drøm om å flytte til USA? Jeg blir lettere irritert over "artikkelen" din! Du er en av mange som vil være kontroversiell, og kritisere religioner. Det er vel og bra det, men du har null peiling på det du skriver om! Ta en bachelor i samfunnskunnskap, så vil du neppe ha de samme synspunktene. Skam deg.24.04.2006 21:04

Bra!
2
anbefalinger
Anita hva feiler det deg!?
Norge vil ikke akkurat at folk ikke skal tro på en religion!? Norge er en kristen stat som hvert år gir kirkene i Norge flere millioner årlig, de gir også moskeer templer og andre livssyn pengestøtte!
For meg ser det ikke ut som om Norge prøver å utslette religion men DYRKE det.
Religion burde for lengst ha vært avskaffet det er bare noe vås, som en hel del mennesker er dumme nok til å tro på!
Verden hadde vært et mye bedre sted uten religion!

libby
25.04.2006 17:24

Bra!
2
anbefalinger
Hej!
Her e da ein del trangsynte personer ja!
Du som skriv seier at "den som har funne opp religion" har masse ubrukelig tid.
Da snakka du om....: Du sit å rakke ned på andre sine livssyn, han brukte no iallfall tida si på nåke han trudde på!!! Du trur jo ikkje på nåke...korleis føles da?!
Trua er som 50:50....om du har feil tapar du ingenting, er det rett...ja då har du da godt 4ever! Gogo Anita!

lars
25.04.2006 17:25

Bra!
2
anbefalinger
RE:
"Hej!
Her e da ein del trangsynte personer ja!
Du som skriv seier at "den som har funne opp religion" har masse ubrukelig tid.
Da snakka du om....: Du sit å rakke ned på andre sine livssyn, han brukte no iallfall tida si på nåke han trudde på!!! Du trur jo ikkje på nåke...korleis føles da?!
Trua er som 50:50....om du har feil tapar du ingenting, er det rett...ja då har du da godt 4ever! Gogo Anita! "
100% enig med deg!

John
25.04.2006 20:59

Bra!
2
anbefalinger
Hallo!
Må innrømme at jeg syntes stilen var dårlig. Du snakker som om du vet alt og at alle forskere i verden er enige om at vi stammer fra apene. Om du virkelig er interessert i religion må du få synspunkter fra flere sider. Om du ser på hvilket grunnlag forskere har for sine meninger, finner du ut at veldig mange forskere med bra grunnlag for sine meninger, kan bevise at Jesus døde på korset. Om han sto opp igjen fra det døde og er Guds sønn er en tro sak.

Du sier at religion bare skaper problemer, men om du leser i Bibelen tor jeg ikke at den rettledningen du får der, fører til veldig mye problemer. Fører det til problemer å ikke drepe?

I stilen står det at du respekterer religiøse, men om man leser alt det andre du skriver, respekterer du i alle fall ikke meningene våre. Jeg respekterer deg, men ha litt bedre grunnlag for det du skriver i neste stil om religion.

PS: Jesus elsker deg slik du er! Rock the clock!becky3
26.04.2006 08:53

Bra!
2
anbefalinger
Vi stammer ikke fra apene, men har SAMME stamfar som apene....


26.04.2006 10:17

Bra!
2
anbefalinger
Uten Gud kunne du faktisk ikke skrevet det kåseriet...
Lær deg litt om respekt.
Dessuten er det ikke religionene som skaper krig, det er menneskene og det vonde.

R00n
26.04.2006 19:55

Bra!
2
anbefalinger
Jeg er så utrolig enig med deg gjennom hele din tekst. Stå på, flere slike tekster og du holder meg glad. Tror at religion er noe vi må innse som en ting fra fordums tid, den hører ikke hjemme i denne verdenen(den vitenskapelig beviste sirkelformete). Når Galileo Galilei på 1600 tallet påsto at jorden var rund ble han av høyt autoritært religionske mennesker satt i husarrest, for resten av sitt liv. Nå har religiøse mennesker alle som en godtatt at jorden er rund. Håper det utvikler seg mer så til slutt religion blir avskaffet. Stå på, jeg beundrer dette arbeidet.

Actimus
27.04.2006 14:32

Bra!
2
anbefalinger
Dere må forstå at religion ble "oppfunnet" da mennesket lette etter noe å jobbe for, noe som kunne hjelpe dem gjennom den tøffe hverdagen som var tillfelle for en hel del år siden. Man bør heller ikke lese f.eks bibelen som om den prøvde å overbevise deg om at de tingene som skjer der faktisk er mulige. Prøv heller å se ting som "at gud skapte mennesket" som et symbol for at en kraft vi ikke har kontroll over og som vi må respektere, har etter langt om lenge skapt en mann og en kvinne. Ikke bare en av hver men en av hver type. Hvis man tenker over hvorfor religion faktisk eksisterer er det ikke rart at folk, selv nå etter alle mulige vitenskaplige oppdagelser, faktisk velger å tro på noe, tro på at det er noe etter det lille helvete av et liv vi må leve først. Er selv ikke religiøs på noen måter men synes alikevel man bør forstå hvorfor mange velger å følge en religiøs sti, i stor eller liten grad. Forresten så visste folk helt tilbake til romertiden at jorda var rund.

per
27.04.2006 20:38

Bra!
2
anbefalinger
Helt elendig stil
greit nok at du mener det, men for at det skulle være noe vits med å legge den ut på internett burde du ihvertfall hatt med noe fakta
du burde skamme deg

HK
01.05.2006 19:23

Bra!
2
anbefalinger
Dritbra stil!
Grunnen til all religion er fordi alle er så redde for å dø.

Well, waky waky!; ALLE DØR!

-darkangle-
01.05.2006 19:51

Bra!
2
anbefalinger
Vell... Jeg vil vel ikke akkurat si at alle er redde før og dø da. Men man får gjerne en slaks tryghetsfølelse av og tro på noe. Og at noen bryr seg.

-darkangle-
01.05.2006 19:51

Bra!
2
anbefalinger
Vell... Jeg vil vel ikke akkurat si at alle er redde før og dø da. Men man får gjerne en slaks tryghetsfølelse av og tro på noe. Og at noen bryr seg.02.05.2006 03:12

Bra!
2
anbefalinger
Har lest bedre stiler, men er likevel enig med mye. Religion er rota til mye vondt, men som nevnt - den bringer frem også positive sider (!).

Nemo
02.05.2006 13:16

Bra!
2
anbefalinger
Man trenger ikke vite alt, man trenger ikke forstå alt. Noen ganger er det nok å håpe og tro.

Nemo
02.05.2006 13:21

Bra!
2
anbefalinger
En ting til, angående ekstremister: Ikke fordøm religion pga. dem! Ikke straff AlLLE for det EN gjør! Ikke vær som en gammel grinete jomfru som setter ungdommern i bås!

-Darkangle-
02.05.2006 17:21

Bra!
2
anbefalinger
Enig med deg Nemo... Det er jo i hovedsaken ikke relgionen som skaper krig og slikt. Men menesker som vet og misbruke relgionen slik at de kan skape krig og kaos for egen vinning... Terror og hellig krig skyldes først og fremst ekspreminister som har litt problemer oppi toppen...

-Darkangle-
02.05.2006 17:22

Bra!
2
anbefalinger
*ekstreminister*

R00n
03.05.2006 17:02

Bra!
2
anbefalinger
Ta å se på hvor mange kommentarer han fikk på teksten sin...Han har oppnådd akkurat det han ville. Furorè rundt arbeidet sitt, veldig godt gjort... Razz :-P

R00n
03.05.2006 17:03

Bra!
2
anbefalinger
BTW.. Jeg har skrevet en "oppfølger" til denne stilen, men den finnes kun håndskrevet på papir (skrev på tentamen). Men dersom dette ønskes av noen, så skal jeg ta meg tid til å føre den inn på data og publisere her på daria.no

Vær vennlig å gjør det btw!  Smile :-\)

Oda
04.05.2006 00:46

Bra!
2
anbefalinger
Dersom gud er allmektig- hvorfor har han da ikke kontroll over Satan?
Gud kan ikke være allmektig siden satan finnes og gjør mot hans mening- da er gud nemlig ikke allmektig!

-darkangle-
06.05.2006 23:45

Bra!
2
anbefalinger
Er ikke satan også liksom almektig da? Hehe... Det er komplisert det der.
Ifølge bibelen er det jo en slaks kamp mellom det gode og det onde vet du.

Anita
09.05.2006 16:24

Bra!
2
anbefalinger
Til Oda: Gud har kontroll over Satan. Han har vunnet kampen over ham da Jesus døde for oss på korset. Likevel lar han oss ha et valg. Han vil ikke tvinge på oss tro. Hvis vil velge Satan (Det gjør du hvis du ikke tror på at Jeus Kristus døde for deg på korset). Det som skjer videre er at Gud vil at så mange som mulig skal tro på han slik at de skal slippe å havne i helvete. Satan vil hindre dette. Snart vil Jesus komme igjen på Jorda, og da vil han ta med de kristne. Da vil Gud skape en ny himmel og en ny jord. Fram til da vil verden bare bli verre og verre og satan vil komme til jorda i menneskeform. Mange skal tro han er en Gud og han vil ble en slags hersker over verden. Det skal senere vise seg at han er ond. Da vil kristne bli forfulgt (noe de er mange steder i verden) verden over.

Til Darkangel: Bibelen er Guds Ord bokstavlig talt. Ingenting kan forandre på det. Å ja, Satan er mektig, men ikke allmektig. Satan er ond og vil deg bare ondt.

Til Resten: Min tro på Gud er ingen trøst. Jeg kan fortelle mange opplevelser med Gud. Jeg har sett undrer og mirakler ved hjelp av bønn. Jeg har følt Gud og Gud taler til meg direkte. Gud er som vinden. Vi føler den selv om vi ikke ser den. derfor vet vi at den er der.

Anti_Anita
11.05.2006 23:32

Bra!
2
anbefalinger
Hm...jeg har vokst opp i et kristent hjem slik som mange her i Norge, jeg har gått på søndagsskole og bedt kveldsbønnen før jeg la meg. Dette var før og i løpet av barneskolen. Når man er liten tar man alt inn over seg uten å tenke noe særlig over hvorfor det nettopp er slik, man kan ikke stille seg kritisk til det som man blir lært eller fortalt. Jeg er ikke overrasket over at det er mange mennesker som tror av hele sitt hjerte at det finnes en Gud, en som er allmektig og har skapt alt. Foreldrene våre har vokst opp med den samme troen som deres foreldre har vokst opp med og generasjonene før det igjen. Går man langt nok tilbake i tid trodde ikke "nordmenn" eller vikingene på Gud eller Jesus, de trodde på Tor og alle de andre krigsgudene. Mennesker har et sterk behov for forklare alt det "unaturlige" eller uforklarlige som skjer. Jeg tror at kristendommen, islam, jødedommen, hinduismen, satanisme og resten av religionene vil forsvinne slik som religioner har gjort før det igjen. Det er ganske merkelig å tenke på at vikingene i Norge trodde at Tor (med hammeren) skapte lyn og torden? De trodde helt sikkert på det av hele sitt hjerte....

Måtte sunn fornuft seire! Ha en fortsatt fin dag!


12.05.2006 13:07

Bra!
2
anbefalinger
Ja jeg har vokst opp i en kristen familie, men store deler av livet har jeg levd et dobbeltliv der jeg var "kristen" hjemme og ikke kristen på skolen. Jeg hatet at foreldrene mine var kristen og skjemtes av bildene som hang på veggen og bøkene som sto i bokhyllen. Grunnen til det var at jeg aldri hadde møtt Gud. Jeg hadde bedt til ham, godt på søndagskole osv, men jeg hadde aldri opplevd den freden bare gud gir. Det gjorde jeg for et år siden, og da ble jeg kristen igjen. Forskjellen er at nå har jeg et personlig forhold til Gud. Det hadde jeg ikke da. Personer som har kjent meg lenge vil si at jeg er totalt forandret. Jeg er ikke lenger den usikkre jenta som aldri viste hva hun skulle si. Gud har gitt meg livet og jeg er så utrolig takknemlig.

Hvis jeg hadde vokst opp i Iran hadde jeg antaglivis vært muslim. Men da tror jeg også at jeg ville vært samme type muslim som den "kristne" personen jeg var før. Jeg ville trodd det fordi det har kommet inn med morsmelka. Ikke på grunn av det personlig forholdet jeg har med gud i dag. Jeg tror at Allahs lære er feil og at det er en menneskeskapt religion som ikke gir deg fred i hjertet.

Er jeg naiv når jeg kjenner en makt hinsides all annen makt? En makt som er bedre enn all rus? Hvis du har kjent det jeg har kjent ville du ikke sagt at jeg var naiv.

Kan jeg få spørre deg på et spørsmål Anti_Anita? Hva vil du få ut av livet ditt? Hva vil du oppnå med livet på jorda?

-Darkangle-
12.05.2006 18:48

Bra!
2
anbefalinger
Anita: Man velger helt selv hva man ønsker og tro på av det som står i bibelen, og hva man ikke helt tror på. Grunnen til at jeg stusser over enkelte ting er at bibelen ble skrevet mange hundre år tilbake i tid. Gud skrev ikke bibelen selv, gjorde han? Det er profeter, disippler og andre MENESKER som har gjenfortalt det de mener gud har sakt dem. Eller det de selv hevder at de har sett. Hvordan hvet man om kilden er politelig? Og hvor mange ganger har vel ikke bibelen blitt gjenfortalt? Dessuten er bibelen blitt misbrukt til mye ondt. Jeg er kristen. Selv om det kansje ikke virker sånn... og noe av de tingene som jeg faktisk stusser litt over har du brukt i komentarene dine. Er det virkelig slik at bare kristne får det godt etter døden? Kommer alle ikkekristne til helvete? Hva om en ikkekristen hadde et bedre liv en en kristen da? Ville det vert riktig at han/hun kom til helvete da? Jo da, helvete er jo satans verk... Så gud vil ikke at vi skal dit,. VED MINDRE VI IKKE ER KRISTNE men da driver jo gud og satan å fordeler oss mellom seg når vi dør da... "Lise går til deg og Hanne tar jeg" Synes det bare blir litt vel sprøtt jeg. Kansje jeg kommer til helvete fordi jeg har skrevet dette?

Mitt navn
13.05.2006 10:24

Bra!
2
anbefalinger
Noen av dere sier at vi kommer fra apene, hvis vi virkelig gjør det. Hvorfor har alle meneskene forskelige finger avtrykk og ikke apene ?

Anita
15.05.2006 09:39

Bra!
2
anbefalinger
Ja bibelen har blitt skrevet av mennesker, men jeg tror at disse personene har levd et liv for Gud. Disse profetene, disipplene osv. har lagt ned sitt liv for Kristus. Jeg tror Gud har åpenbart til dem hva de skal skrive. Ut i fra dette har vi beibelen som er Guds ord.

Ja kristne har misbrukt bibelen VELDIG mye. de har misbrukt Guds ord. Men det betyr fremdeles ikke at Guds ord ikke er sant.

Ja, det er bare kristne som kommer til himmelen. Det vil si personer som har tatt imot Jesus kristus som som sin frelser og tror at han er Guds sønn. Disse tror at Jesus døde for å ta på seg våre synder for så å stå opp igjen. Jesus sa: "De som tror på meg skal aldri i evigheten kjenne døden."

Ikkekristne kommer ikke til himmelen fordi de ikke har tatt imot jesus Kristus som sin frelser. Jesus tok på seg alle synder da han døde. Derfor vil de som har tatt imot Jesus være renset for synd. Selv om han/hun har myrdet noen er hun skyldfri fordi jesus tok hennes synd da han døde for han(henne på korset. Så lenge du ikke har tatt imot Jesus betyr det ingenting hvor perfekt du lever.

Kan ikke skrive mer nå... svarer på resten senere


15.05.2006 16:04

Bra!
2
anbefalinger
Du fikk vel svar på spørsmålene dine der? Jeus tilgir alle syndene dine hvis du ber om tilgivelse. Det er ikke vanskligere enn det. Da er du skyldfri.

§|§|
18.05.2006 18:27

Bra!
2
anbefalinger
Når du mener at Jesus tilgir alle syndene dine Anita, vil han da tilgi Hitler? Hvorfor skal Jesus ta skylda, når vi gjør noe dumt, som Gud ikke liker ?? Anita ??

Gunn
18.05.2006 18:51

Bra!
2
anbefalinger
Det kan være lurt å prøve appelsinen før en sier at en ikke liker den! Har du sagt til Gud at dersom han finnes må han vise seg for deg! Eller tør du kanskje ikke!

Det er faktisk slik at religion kommer til å bli forbudt i alle verdens land. Men det er ikke før Jesus har hentet hjem alle sine, og alle folk skjønter at de tok feil. Jeg er så glad for at sannheten kommer for en dag.

Å tro at alt har blitt til av seg selv er helt ufattelig. Det trengs en baker for å lage en kake.....!

Håper du får øynene opp en dag, før det er forsent. Gud være med deg!

Anita
19.05.2006 13:17

Bra!
2
anbefalinger
Ja Jesus tilgir også Hitler såframt som Saddam Hussein og alle andre massedmordere. Grunnen til at Jesus har tatt på seg skylda er at han vil at vi skal komme inn til himmelen. For å komme inn til himmelen må man være skyldfri. Før Jesu tid måtte man følge mange lover for å komme til himmelen. Men da Gud så at menneskene ikke klarte å følge loven sendte han Jesus. Fordi han elsket hver enkelt av oss så høyt sendte han sin egen sønn for at han skulle ta alle syndene som alle vi har gjort og kommer til å gjøre. Dermed kan vi ved å ta imot Jesus bli skyldfrie æå ha adgang til himmelen.

§|§|
19.05.2006 16:28

Bra!
2
anbefalinger
Hvis Jesus er sønnen til Gud, hva heter faren til Gud da?

Anita
20.05.2006 10:26

Bra!
2
anbefalinger
Gud har ingen far. Gug er Gud. Ingen kan forandre på det. Du har kanskje hørt treenigheten. Altså Gud, Jesus og Den Hellige Ånd? Vi sier at Gud er skaperen. han skapte oss. Jesus er forsoneren. han tok på seg våre synder. Det er Den Hellige Ånd som virker i oss når vi blir kristen. Da er det han som gir kraft og taler til oss. Likevel sier vi at treenigheten er en. Dvs: Gud.20.05.2006 21:51

Bra!
2
anbefalinger
hehe, rått! Her var det kommet så mye diskusjon og meninger både frem, tilbake og på tvers at jeg ikke har ork til å lese alt.. Men FLOTT at folk faktisk bryr seg.. Siterer mine forrige svar på kommentarer: "jeg har aldri bedt noen om å være enig med meg (mulig det står i teksten, men det er jo bare en stil).. Og siden dere synes det er så viktig å respektere og forstå andre trosrettninger og meninger, kan dere kanskje begynne med å respektere det jeg mener ved å ikke rakke ned på stilen der jeg skriver det jeg faktisk mener! I tillegg vil jeg legge til at jeg ikke ser ned på religiøse folk på noen som helst måte, jeg sier kun at jeg ikke forstår dem, noe som etter min oppfatning burde være lov! Og selvfølgelig vil det rundt dette temaet være uenigheter mellom de aller fleste, så ønsker heller ikke å overbevise noen om at JEG har rett og DU tar feil.. Men siden dere ber meg respektere deres meninger, så kan dere samtidig få lov til å respektere MINE meninger!

Og Anita, du er en morsom en du.. Selv fatter jeg ikke hvordan det er mulig, men sett fra din synsvinkel henger vel alt du sier sammen på en eller annen måte..  Smile :-\) Bare å fortsette å diskutere folkens, I love it!

-Darkangle-
21.05.2006 17:02

Bra!
2
anbefalinger
Anita: Nå begyner jeg bare og lure litt... Er du prest? Du står virkelig for det du tror på. Det beundrer jeg... Selv vet jeg ikke hva jeg skal tro. Men hvis gud vil oss bare godt og sånt. Hvorfor skjer det da fæle ting? Hvorfor hjelper han ikke altid?

§|§|
22.05.2006 19:23

Bra!
2
anbefalinger
Ok Anita, du snakker akkurat som en "bibel"  Smile :-\) Et spørsmål til:
Hvis Jesus er sønnen til Gud. Og vi alle vet at Gud dør ikke, så hvordan/hvorfor døde Jesus ?
En venn av meg fortalte at han så en narkoman som hold et skilt, der sto det Og du sier at Jesus er Gud's sønn, men Gud'er (Gud's sønn) dør ikke, ikke sant ?
PS: Jeg håper du er ikke slitten av alle spørsmålene. Hvis du kan forklare meg det så holder jeg munn, takk  Smile :-\) :|

§|§|
22.05.2006 19:30

Bra!
2
anbefalinger
Oi hvorfor kom ikke hele teksten ???
Det jeg skulle si akkurat var : En venn av meg fortalte at han så en narkoman som holdt et skilt, der sto det Jesus er Gud og han døde for deg. Og du sier........(se opp)..........

ikketroende!
22.05.2006 21:23

Bra!
2
anbefalinger
her var det flust av gode poeng.

ikketroende!
22.05.2006 21:25

Bra!
2
anbefalinger
i artikkelen altså.

Anita
22.05.2006 23:43

Bra!
2
anbefalinger
Re: Darkangel. Nei jeg er ikke prest nei... Er ikke gamlere en 16 1/2 Razz :-P.Det du spurte om er noe som jeg også lurte på før jeg ble kjent med Jesus.

Grunnen til at det skjer fæle ting i verden er fordi Satan eksisterer. Og han vil at vi skal skal gjøre fæle ting. Siden VELDIG mange ikke kjenner Jesus er det lett å bli lurt av Satan. det er også som regel den enkleste veien. Vi kan velge å lyve, baksnakke osv. og så fører det til værre ting som hat, krig osv. Kristendommen sier at vi ikke skal gjøre noe av dette. (Ikke misforstå meg. jeg er ikke perfekt og gjør mange gale ting hver dag. Men jeg vet at det er galt og derfor prøver jeg å slutte med det. )

VELDIG mange kristne lever også som alle andre. Derfor tror de fleste at kristendommen er noe dritt. KRISTNE GJØR VELDIG MANGE FEIL!! Mange vil ha en religion der de får bestemme hva som er rett og galt. Men vi vet ikke hva som er rett og kalt og hva som er best for oss. Den eneste som vet det er Gud, fordi han har skapt oss. Derfor velger jeg å gjøre det han sier. Det har gitt meg utrolig mye glede.

OK... kom litt ut av tema men... Her er svaret på det andre spørsmålet ditt. Grunnen til at Gud ikke gjør noe med det er fordi at han ikke vil at vi skal bli tvunget til tro. Han vil at vi skal velge det ved fri vilje. Gud hjelper oss ved å gi oss kraft og fred. Den freden som han gir gir total tilfredsstillelse. Han gir også kraft til å komme igjennom vansklige ting.

Re Embarassed  <IMG alt=" src="http://www.daria.no/sms/editor/icon_redface.gif" border=0>/$/ Jesus døde, men etter tre dager sto han opp igjen. Ikke engang døden kunne bekjempe han. Deretter vandret han på jorda i x (40?) antall dager før han dro opp til himmelen. Over 500 personer så han i den perioden. Det er foresten grunnen til at vi feirer kristi himmelfart på torsdagen Smile :-\)

Det narkomanen antaglivis mente med at JESUS DØDE FOR DEG var at Jesus tålte helt umenskelig tortur (har du sett pasion of the christ?) for at du skal få komme til himmelen.

PS: Takk for komplemangene Wink ;-\) Bare spør hvis det er mer du/dere lurer på. Svarer gjerne. Vil heller at dere skal lære om ekte kristendom i stedet for alt det dere lærer av media osv.

PPS: Veldig mange av statskirkene i dag er kjipe. ER HELT ENIG. Det finnes fler grunner til det.
1. Det er mange prester som ikke er kristen (faktisk) eller bare litt kristen.
2. Preknene de brukert i statskirka er skrevet ned fra til 2008. Dermed har ikke prestene mulighet til å fortelle om det Gud vil for menigheten akkurat der og da.

Vet at det finnes unntak, men det er få. Hvis du har vært i en kirke der GUD regjerer har du kanskje sett at kristendommen ikke er fult så kjip som mange tror....

God loves Y_O_U!Julie
23.05.2006 15:01

Bra!
2
anbefalinger
Hadde vi ikke hatt religion å krige over hadde vi sikkert funnet noe annet.

-Darkangle-
25.05.2006 22:34

Bra!
2
anbefalinger
Du er som en åpen bibel du Anita... Hehe. Bra du vet hva du vil stå for og tro på...

Komoppimatte:(
29.05.2006 22:42

Bra!
2
anbefalinger
Religiøse ekstremister som sprenger bomber i Israel? Neppe, les historie boken din, så kanskje du kan uttale deg litt klokere neste gang..... ellers helt grei tekst, mangler litt objektivitet i tenkningen

Meg
01.06.2006 15:58

Bra!
2
anbefalinger
Skam bra skreve  Wink ;-\) heilt rett.. relgion er bortkastet tid  Wink ;-\)

lawl
09.06.2006 20:59

Bra!
2
anbefalinger
"Akkurat dette eksempelet kommer fra tiden da vi fortsatt mente at jorden, planeten vår, var flat som en pannekake."
Bare denne setningen her får hele kåseriet ditt til å eie seg selv. Hadde du kunnet leksen din, så ville du visst at helt siden 300 f.Kr. har lærde ment at jorden var rund, noe enhver historiker som kan faget sitt vil fortelle deg...

"Skam bra skreve  Wink ;-\) heilt rett.. relgion er bortkastet tid  Wink ;-\)"
Og du er vel så flink til å bruke tiden din konstruktivt.

mirjam
14.06.2006 20:17

Bra!
2
anbefalinger
anita! utrolig kul du er assa...hadde aldri klart å svare sånn!
uansett, Jeg synes d kåseriet var litt drøyt og jeg tror egentlig ikke du mener alt du skriver...er enig med en der oppe at: den som skriver sånn om religion egentlig ikke vet så mye om det..hvis du hadde tatt deg tid til å finne litt ut om religionen hadde du nok ikke sett sånn på det..! religion er en støtte for mange selv om de til og med tror på feil!!
du skriver nok en del for å være morsom, og vet nok godt at det ikke er sant at uten religion hadde samfunnet blitt bedre...
allikevel er du nok veldig imot det...
hva er ellers meningen med livet? og er ikke det hele mer sansynlig at det finnes en smart gud enn at alt er skapt ved en tilfeldighet!? hvor kom kreativiteten fra? hvor kom "smartheten" fra? hvem eller hva kunne laget noe så vakkert som himmelen for eksmpel? livet blir tomt og kjipt ass uten noe å ha som mål her i livet...du skaffer deg bra jobb og har den i kanskje tredve år også dør du og alt var bortkasta?? men siden gud fins så kan du jo få tildelt en plan med livet ditt fra han som du skal prøve ditt beste på å utføre og deretter tar han deg inn til himmelen og du kan leve der for evig, himmelen er akkurat som et luksushotell bare at du kan med sikkerhet vite at ingenting dut komme til å hende deg..ingen stjeler fra deg, ingen snyter deg for penger, du blir ikke sett ned på, og du blir ikke snakka stygt om..livet er jo bare en ventetid eller prøvetid til du kommer til himmelen... (dessuten synes jeg du burde sette deg litt mer inn i ting før du skriver artikkel, det ser jo ut som noe bare har poppa opp fra huet ditt og derfor skreiv du det ned på papiret...)...jaja..

Anita
20.06.2006 14:04

Bra!
2
anbefalinger
Litt morsom du Eskild.

Guds nærvær kan føles på mange måter. Selv om Gud bor inne i hjertet mitt er det ikke hele tiden jeg merker ham. De gangene jeg gjør det kan det være på flere måter:

1. Den beste måten er kanskje at jeg får hvile i Guds nærvær. Da får jeg en glede i hjertet mitt som er bedre enn al type dop. da føler du deg perfekt akkurat på samme måte som Gud vil at vi skal være perfekt.

2. De gangene Gud påminner meg på en synd jeg har i livet. Da er det noe jeg gjør galt som ikke er til hans behag. (Det vil det foresten alltid være fordi ingen mennesker er perfekt.) Siden han har skapt meg vet jeg at han vet hva som er best for meg. Dermed velger jeg å gjøre det han sier.
Et eksempel på det er baksnakking. Det er ikke noe bra derfor har Gud sagt til meg at jeg skal slutte å baksnakke folk uansett hvor mye de irriterer meg. Det er noe jeg fremdeles jobber med for det er ikke alltid like enkelt.

3. Gud spør meg om gjøre noe for han. For eksempel kan det være å snakke høyt i en forsamling. Fortelle om Jesus til en person. Be høyt for noen. Tilgi personer som jeg har blitt sinte på osv. Dette er ofte vanskelig.

Så hvordan kjenner jeg Gud? Enkelte ganger er det som freden senker seg i hjertet mitt. Andre ganger er det som en visshet om at dette ikke er bra. Når jeg synder vil jeg innerst inne vite at dette er galt. Når jeg da innrømmer dette for Gud vil jeg være svært ydmyk. Da kan jeg gjerne reagere med gråt. Når Gud spør meg om å gjøre noe er det som en stemme som kommer inn i underbevistheten. Hjertet dunker hardere og du kjenner at dette skal du gjøre. Hvis du da overvinner skrekken (du har som regel ikke lyst til å gjøre det fordi du er redd for hva andre måtte si osv.) vil du få en visshet om at dette er bra. Da vil du oppleve den gleden som bare Gud kan gi som beskrevet på punkt 1.

Jeg var ikke dopa da jeg ble kjent med Gud. Lurer på en ting Eskild. Hvorfor kan jeg ikke be for deg når du ikke har noen tro på bønnens makt??

Forventer svar.

Til Mirijam: Takk for komplemanget. Syns du klarer skrivejobben bra jeg Wink ;-\) Ha tro på deg selv!

Anita
20.06.2006 14:06

Bra!
2
anbefalinger
Har et spørsmål til alle. Tror dere på noe overnaturlig som feks. demoner, gjenferd osv???? Bare lurer

Mullah
21.06.2006 01:38

Bra!
2
anbefalinger
jaja dere, takk og lov ikke alle er jehova folk. '

les bibelen som meg å bli ateisk sier jeg!!!

www.bibelguiden.com for noen som skulle være i tvil Very Happy :-D (bra siden med masse seriøst, begrunnet og grundig stoff)

uansett så finnes det ingen bevis som kan peke på at noe av det som står i bibelen har skjedd, prøv å vær litt kritisk, bruk hodet og tenk. ikke la en prest eller morra di stå over å hjerne-vaske deg. vær realistisk og konsentrer heller på at dagen i dag er livet, ikke lev i frykt for at du skal brenne i hevette eller no sånt piss.

her er noen fine sitater til hu som mente at gud var så mild og viste kjærlighet til alle mennesker og hvorfor dette ikke kan høre hjemme i et moderne samfunn:

5Mos 22,11
11 Du skal ikke gå i klær som er vevd av to slags stoff, ull og lin.

1Mos 03,16
16 Til kvinnen sa han:
«Stor vil jeg gjøre din møye
så ofte du er med barn;
med smerte skal du føde.
Din lyst skal stå til din mann,
og han skal råde over deg.»

2Mos 22,18
18 En trollkvinne skal du ikke la leve.

1Mos 06,06
6 Da angret Herren at han hadde skapt menneskene på jorden, og han var full av sorg i sitt hjerte (ops?)

2Sam 24,15
15 Så lot Herren en pest komme over Israel fra morgenen og til den tiden han hadde fastsatt. Det døde sytti tusen mann av folket, fra Dan til Be’er-Sjeba.

Hos 14,01
1 Samaria skal bøte,
fordi folket i byen var trassig mot sin Gud.
De skal falle for sverd,
deres småbarn skal bli knust,
og deres svangre kvinner skal skjæres opp.

Matt 10,34
34 Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.

Åp 21,08
8 Men de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder og som driver hor, trollmenn og avgudsdyrkere og alle løgnere, deres plass skal være i sjøen som brenner med ild og svovel. Det er den annen død.»

3Mos 20,13
13 Når en mann har omgang med en annen mann slik som en har omgang med en kvinne, har de begge gjort en avskyelig gjerning. De skal dø; det hviler blodskyld på dem.

Ok hvor skal jeg starte, jo.. les bibelen (!!!) og bli facinert av galskapen.
"herren" var gud til et folke slag for dritt mange år siden, han plyndret, drepte, (liknet kanskje litt på djevelen?) og ga sitt folke slag utallige absurde regler og levemåter og straffet dem om de ikke gjorde som han befalte.

>>> God loves Y_O_U!

mullah
21.06.2006 17:19

Bra!
2
anbefalinger
lese mer om relgion?
holder ikke bibelen asså?

det som poenget er at jeg har lest om relgion, derfor poster jeg her Smile :-\) les bibel selv faktisk, kan ambefales på det sterkeste^^

>>og jeg er sikker på at du ikke hvet alt om alle

mullah
21.06.2006 17:20

Bra!
2
anbefalinger
ops, skjedde en feil der tror jeg:/

h
21.06.2006 18:21

Bra!
2
anbefalinger
i bibelen står det om jesus og moses m.f
men det er jo flere andre profeter...

Anita
21.06.2006 19:20

Bra!
2
anbefalinger
Til mullah: Du har rett at disse tingene står i bibelen, men de fleste av disse du nevner er bragt helt ut av sammenheng. Dette er min tolkning a disse versene:

1. 5Mos 22,11 Dette verset handler om de lover og regler som jødene fikk fra Gud da de var i ørkenen. Disse lovene gjelder ikke i dag da Jesus kom og befridde oss fra loven.

2. 1Mos 03,16 Dette sa Gud til Eva like etter at hun hørte på djevelen og åt av eplet. Gud ble meget skuffet og Eva, kvinnenes mor, ble straffet. ved å ete av det treet lærte mennesket synd å kjenne. Det er derfor vi gjerne blir lokket til synd.

3. 2Mos 22,18 Dette er også en lov. se punkt 1.

4. 1Mos 06,06 Ja Gud angret. Grunnen til det var at: 1mos.06 Surprised :-o5 Herren så at menneskenes ondskap var stor på jorden. Alle tanker som rørte seg i deres hjerter, var onde dagen lang. Dvs: menneskene fulgte Satan (det onde) ikke Gud. Gud skapte menneskene fordi han vil være sammen med oss. men han vil ikke at vi skal være onde. Det var da Gud laget storflommen. (Historien om Noah).

5. 2Sam 24,15 israelsfolket og David (Jødenes konge på den tida) hadde gjort en stor synd mot Gud. Til straff kunne David velge 7 års hungersnød, 3 månder flukt fra sine finder, 3 dager med pest. David valgte det siste. Det som vanligvis skjedde var at Isralittene fulgte guds ord en stund før de glemte det og begynte å synde. For å få Israel på rett spor igjen brukte Gud straff. Da skjønte Isralittene hva de hadde gjort galt og de begynte å følge Herren.

Grunnen til at vi skal følge Herren er at han er det gode. Han vet hva som er best for oss siden det er han som har skapt oss. Når vi ikke følger Herren følger vi djevlen, dvs det onde. Hvis vi lever etter det onde vil vi oppleve negative ting. Feks lyving, dårlig selvtilitt, mord osv. dette er det Satan vil at vi skal gjøre. Hvis alle har fulgt Gud ville det bare ha skjedd positive ting, og livet ville vært hærlig. For mennesket er det likevel umulig fordi at Eva og Adam, ved å spise av eplet, gjorde oss syndige. Derfor vil vi synde helt til vi kommer til himmelen. Syndene kan vi likevel få tilgitt fordi jesus tok på seg straffen for oss da han døde på korset.

6. Hos 14,01 Dette handler om det samme som forrige punktet. Folket har vært ulydige.

7. Matt 10,34 Dette er faktisk en av mine favorittvers som så mange antikristne tror de forstår. Med dette mener Jesus at han ikke har kommet for at vi skal late oss og se på all ondskapen i verden. Han har kommet med sverd, dvs våpen for å bekjempe Satans ondskap. Dette våpenet kalles den hellige ånd og er ikke et fysisk sverd! Det betyr at kristne skal kjempe for evangeliets skyld. dette våpenet har mye mer makt enn et sverd. Den hellige ånd bor inne i hjertet hos kristne.

8. Åp 21,08 Dette er et vers som snakker om livet etter døden. Det kan ikke bortforklares. Personer som ikke tar imot jesus havner i helvete. Dvs Evig pine.

9. 3.Mos 20,13 Dette hører også til loven. Jesus tok den straffen da han døde for oss. Verset handler om homofili. Gud sier klart ifra at det er synd og det er ikke slik Gud har skapt oss. Likevel har jeg lært gjennom Jesus at selv om homofili er synd skal de ikke behandles nedverdene. Jesus elsket alle like høyt uansett hvor mye, eller lite de syndet. Har skrevet mer om Homofili i et annet innlegg. Der kan du se klarere hva jeg mener om homofili

Mullah: Har du lest bibelen, eller har du lest utdrag som vist på bibelgudien?? Siden bibelgudien er anti-kristelig vil de ta me de versene som kan bringe tvil hvis du ikke forstår sammenhengen. Det er ikke rart at du ikke tror på Kristendommen!!! Men sannheten er at kristendommen ikke handler om det du tror. i det gamle testamentet finner du mange vers som kann sette tvil til troverdigheten til bibelen hvis du ikke skjønner hva det handler om. I det nye testamenet finner man Jesus ord, og ikke loven eller andre ting som man kan bli forvirret av. Hvis man ser på det nye testamentet og lever etter Jesu ord vil man snart finne ut at det er umulig. Da vil man også skjønne at Jesus levde et perfekt liv som ikke inneholdt noe ondskap.

www.bibelguiden.com viser et bilde på kristendommen så negativt som mulig. Jeg viser kristendommen så positivit som mulig. Både jeg og Mullah prøver å overbevise deg på best mulig måte. Mullah anbefaler deg å lese bibelen. det er jeg helt enig i. men jeg syns ikke du bør lese fra en side fra kristent eller antikristent synspunkt med bare utdrag fra bibelen. da vil det påvirke deg og du vil ikke få hele sammenhengen. jeg råder deg til å lese selv å se hva du selv mener. Var jesus en ond mann?

Det finnes foresten ingen bevis som motbeviser bibelens sannhet. ingen forsker kan med sikkerhet peke på noe i bibelen som er feil. Får jeg bare spørre deg om noe Mullah. Hvordan kan du se på den vakre himmelen og naturen og tenke på at det ikke finnes noe mer. Hvordan kan du tro at den hårfine balansen i naturen bare er tilfeldig? Hva tror foresten du skjer etter døden?

keep on searching for the truth gays! Wink ;-\)


21.06.2006 20:42

Bra!
2
anbefalinger
jeg må si jeg syntes stilen var bra, du har skrevet ned dine meninger om saken og det respekterer jeg. Selv om jeg ikke kan si meg helt enig( jeg er selv relgiøs), synes jeg alle skal kunne komme med egne selvstendige meninger uten å bli kritisert. det er ivertfall min mening.

Julius
22.06.2006 09:59

Bra!
2
anbefalinger
Ditt såkalte kåseri er vel noe av det mer naive og infantile jeg har lest. Tenke seg til å skulle bevise eventuelt motbevise religion ! Du viser med pinlig tydelighet at du hverken har fattet hva religion eller naturvitenskap handler om. Hvis du våger å stille med et åpent sinn og setter deg inn i ditt team på en mer seriøs måte, vil du kanskje om noen tiår se hva det hele dreier seg om. Lykke til !

Anita
25.06.2006 22:31

Bra!
2
anbefalinger
Eskild. Du har mange gode argumenter og vet hva du står for. Du har rett til at de fleste religioner er menneskeoppfunnet fordi mennesker har behov for å vite svartet på alt mulig. det ligger i oss. Vi er nysgjerrige vesner. Det vi mener er rett, vil (nesten) alltid for oss være det rette.

Jeg ble kristen for 1 1/2 år siden. Før det var jeg lik så sikker på evlusjonslæren som deg. (SERIØST!) Men en dag så opplevde jeg Gud, og kjente at det var noe som var utenfor menneskets fattevne. Alt har ikke en naturlig forklaring. Som feks når blinde plutselig ser eller personer som sverger på spøkelser. Jeg har hørt om det på nyhetene flere ganger.

Evulusjonsteorien kan faktisk ikke bevises. Det er flere problemer med den. Det største er at forskerne har problemet med å finne \"the missing link.\" Det vil si overgangen fra ape til menneske. Darwin sa at hvis man ikke fant den var teorien hans uten verdi. Med tanke på all forskning som foregå i dag burde de ha funnet den hvis den eksisterte... Forskere har faktisk forfalsket the missing link en gang og det hviser litt hvor desperate de er. Det som vi har trodd på i hundre år viser seg å være falskt.

Den hellige ånd er noe overnaturlig som vi ikke ser men kjenner. Han bor inne i hjertet mitt.

hva tror du skjer etter døden??? Jeg bare lurer for det virker ikke som du tror på noe overnatulig.....

Even
01.07.2006 23:18

Bra!
2
anbefalinger
Hei du Isaak B. Du har kanskje ikke satt deg inn i eller har en hjertetilstand som er ute etter noe sannheten. Du tror fullt og helt på forskere, som mange andre. Det er uklokt. Du har tydeligvis ikke satt deg inn i hva bibelen dreier seg om, og hvilke betydning den har, utifra hvordan du skriver.. Jeg også synes religioner er noe tull, men bare de falske religioner som hedninger har laget og fordreid sannheten. Har du lest og satt deg inn i betydningen av bibelen?? Tydeligvis ikke. Vet du feks at alle profetiene til Jehova Gud har gått i opfyllelse?? Er du så smart, som tror at du er smartere enn skaperen?? Du skulle bare visst hvor mye kunnskap han har. Du nevnte på slutten at menneskene fant ut at jurden var rund. Du tar nok feil , I bibelen som er laget for mange tusen år siden, har det alltid stått at jorden er rund. Bibelen er en bok som forteller oss hva vi må gjøre for å unngå lidelser og få et Lykkelig liv. Kan du fortelle meg hvilken fremtid du ser for deg med den utviklingen vi har i verden?? Hvordan har vi egentlig utviklet oss??? Det går jo bare nedover med alt jo.. Og hvem gjør dette, jo vi mennesker, regjeringene og forskerne. Og de stoler du på? hm.. Hvordan kan du være så skråsikker på at det du tenker og har oppfatten er riktig???? Vet du at det er synden som gjør at vi dør?? Nei, begynn på et bibelstudie hos Jehovas vitner(Guds vitner) og du vil få aha opplevelser. (vel og merke- visst du er av sannhet) Du kan jo lese litt i Ordspråkene, salmene og apostgj. Tider vi lever i nå-2Timoteus3 og 2Timoteus22-26. Vil du vokse og bli alt som fint er ,så les Bibelen og ta til deg kunnskap- du kan kanskje få den hellige ånd og bli en guds venn. Vil deg bare det beste. Hei

Even
03.07.2006 09:58

Bra!
2
anbefalinger
Dere som tror at bibelen er noe tull, har ikke forstått noe, for dere har ikke kunnskap, og dere er kanskje likegyldige, men dere går glipp av livet.
Dere har ikke den rette kunnskap, og dere vil kanskje heller ikke ha den, for dere er kanskje ikke av sannhet. Dere er uvitende og forstår ikke betydningen av Bibelen og dens opprettende og virksom kraft den har. Dere er ikke av sannhet men av kjærlighet til denne verdens ting og tar ikke ansvar. Dere er formet etter de begjær dere har her på jorden og dere forstår ikke det som er godt for dere selv, men ler av det..

Alt for mange er som det er beskrevet i Rom7:19.. 2Tim3:2-8 og 2Tim3:13

Dere tror kanskje det er bibelen som kompliserer ting, men det er i rette forstand Vi, vi mennesker som gjør det. Bibelen bygger på kjærlighet(Som ikke mange religioner gjør) Bibelen viser deg porten til det virkelige liv i all fremtid.

-Visste du at menneskene er skapt for å anvende sannheten..? Og at bibelen vil frigjøre deg?

Hensikten var at vi bare skulle ha det godt her på jorden -Uten krig, hungersnød og synd.

Men den verden Gud(skaperen) ville vi skulle ha her, vil bli gjennomført, like sikkert som regnet og solen kommer.

Mye(alt) har kommet i ubalanse i verden, forde vi synder:

Det er mange falske religioner, som prøver å forvirre oss, for at vi skal miste fokus. Men en står igjen og skinner, og det er Livets bok -Bibelen-

Mye er falskt og forvrengt:
Jeg vet at kirkene, religiøse ledere og mange menigheter driver med vranglære som ikke er overens med bibelen..
-Grunnlaget som den Norske kirke bygger på er ikke bibelen, men Kirkens beskjennelses skrifter.
-Kirkene og mange andre menigheter tror på en treenighet og at sjelen kommer til himmelen, dette stemmer ikke
-Kirken og mange religiøse ledere velsigner folk inn i krig. Dette er i konflikt med Bibelens budskap og det Gud vil.

Da kan du begynne å lure, hvorfor følger de ikke det som står i Bibelen, når det er det budskapet de står for..???

Jo, forde det er makter i verden som vil villede folk mest mulig. Du forstår, mange liker råttenskap.

Gud er mot oss, som en god far er mot sine barn..
-Vi kan ikke fatte(i vår ufullkommenhet) hvor godt gud egentlig vil at vi skal ha det, men vi gjør så alt kommer i ubalanse.


Eskild
04.07.2006 12:00

Bra!
2
anbefalinger
Anita. Grunnen til at noen blinde plutselig kan se kan ha mange forklaringer. Det er forskjell på ulike typer blindhet (hva som forårsaker den). For noen kan en liten reaksjon i øyet være nok til at de kan se (ved for eksempel en forandring på linsen slik at lyset treffer netthinna der det skal----disse personene med tidligere forklart "blindhet" har i utgangspunktet kunnet "sett" lys men kun i form av "tåke" altså de ser kun en haug med lys og farger blandet sammen) den andre formen for blindhet er total blindhet (de ser ingenting) dette kan skyldes at de for eksempel er født uten staver og tapper (sanseceller/synsceller) eller disse ikke virker, det kan også være at hjernen ikke klarer å tolke synsintrykket (det er faktisk hjernen som danner bildet, øyet oppfatter kun lys og ikke lys/mørke) det er rett og slett en koblingsfeil som gjør at de elekriske nervesignalene ikke kommer fram der de skal (kan også skyldes at kritiske deler av hjernen som har med synet å gjøre ikke er fult utviklet eller rett og slett mangler). Dem du sier har fått synet tilbake har mest sannsynlig hatt blindhet forårsaket av at nervesignalene ikke blir tolket av syns-senteret i hjernen dette kan skyldes at nervesignalet ikke kommer fram eller at senteret ikke klarer og oppfatte signalet. En reaksjon lignende epeleksi kan forårsake at dette fungerer igjen, epeleksi forårsakes av at de elektriske impulsene i hjernen går i "hytt og pine" og skaper rot.

The missing link er egentlig ikke så viktig. Som du sier forskerne har ikke funnet dette leddet enda i utviklingen. Det kommer av at mennesket faktisk ikke utviklet seg fra apene , men at vi kun har felles stamfar som dem. Skulle forskerne ikke klare å finne et ledd i utviklingen fra stamfar til menneske betyr ikke det all verden når de klarer å finne mange nok til å kunne forstå at det var slik det skjedde. Finner du en del ledd i en hvilken som helst utviklingskjede og greier å sette dem sammen men mangler et ledd eller to. Så vil logikken tilsi at det var et ledd der men du har ikke klart å finne det enda. Det at en ikke finner et ledd betyr ikke at det ikke har eksistert.

Som tidligere sagt (forige kommentar) så kan ingen ting bo i hjertet, heller ikke tanker som kjærlighet osv.

Det jeg tror skjer "etter" døden er så enkelt som at man opphører å eksistere. Kroppen blir brutt opp og tatt opp igjen i næringskjeden. "Sjelen"/tankene som gjør oss til den vi er forsvinner når hjernen slutter å virke og dermed opphører å eksistere.04.07.2006 12:29

Bra!
2
anbefalinger
sykt lange kometarår,, årke che lesa dei ejn gang  Confused :-\?

Anita
04.07.2006 23:36

Bra!
2
anbefalinger
Eskild: Seriøst??? tror du at livet på jorda er det eneste du har. At du må leve livet fult ut, mens du enda lever? Du er altså et ubetydlig individ som ingen vil huske. Det du gjør vil altså ha ingen konsekvenser for deg annet enn det som skjer her og nå.

Stakkars deg. Du må ha det travelt med å få gjøre mest mulig mens du enda lever. Kan jeg få spørre deg på hva du vil få ut av livet på jorda? Siden det er det eneste du får....

Er bare nysgjerrig Wink ;-\)

-Darkangle-
06.07.2006 22:41

Bra!
2
anbefalinger
Er det egentlig noe poeng i livet? Sorry at jeg bryter inn her. Men må man ha et poeng for livet? Er enig med deg i at det skulle vere litt rart om du bare forsvant etter livet på jorda lixom. Og ikke har noe liv etter det. Om det var det du mente. Men en trenger vel egentlig ikke noe poeng for og leve... ? Du trenger vel ikke ha noe du vil få ut av livet på jorda. Noen lever lixom bare her og nå. Tror ikke en trenger en mening med det.

Anita
07.07.2006 08:44

Bra!
2
anbefalinger
Vel... Det kommer an på... Men alle har vel drømmer for framtiden. Mål de vil oppnå eller steder de vil dra til. Ting vi mener vil gjøre oss lykkelig..... Selv om du lever her og nå har vel du mål for framtiden darkangel? Feks få en bra jobb der du tjener bra. Stifte famile osv... Eller hur?

-Darkangle-
07.07.2006 15:46

Bra!
2
anbefalinger
Trenger ikke ha det...


08.07.2006 19:14

Bra!
2
anbefalinger
-Darkangel-
Mange lever bare her og nå, som om det ikke fantes noen dag imorgen, og det er trist. De tenker ikke på konsekvensene det kan være av å bare være likegyldig til om det er en mening til livet. Då blir livet som om det allerede var dødt.. Man vandrer i mørket ikke i lyset.. Det er ikke sånn vi er lagd for å leve! Hensikten var en helt annen forstår du..

Det er jo ingen som egentlig har lyst å dø? er det ? kanskje når man er gammel og syk, men ikke ellers.. Man vil jo helst bare bli frisk og leve, og fortsette å leve. Mennersker har alltid lett etter en mening med livet. Det er veldig naturlig og sunt for oss mennesker å finne meningen med livet. Og den finnes! Begynn på et bibelstudie-ta til deg kunnskap og sunt sinns ord. Du vil få svar på alt du lurer på..

Du vil få aha-opplevelser, spire, vokse og bli glad- bli forandret, for der vil du se og få bevis på at det er liv etter døden...

Det har jeg gjort, og jeg har endelig fått deg godt !  Smile :-\)

Tuller ikke!

-Darkangle-
08.07.2006 23:25

Bra!
2
anbefalinger
Skjønner en del av det du vil ha fremm... Men du tar feil i en ting. Det er mange som faktisk ønsker og dø. Tro meg. Og de trenger ikke vere gamle eller syke. Det kan vere mange grunner til at en ikke orker leve lenger. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro om meningen med livet og det der. De fleste finner vel en slaks mening... men en trenger vel ikke gjøre det. og jeg tror ikke det er så farlig med det. Noen ganger er det bedre og ta dag for dag bare. Om en ikke orker noe anet. En trenger ikke finne en mening med livet.

Eskild
09.07.2006 11:36

Bra!
2
anbefalinger
ops 70 år var kanskje litt mye. retter dette til 60 år (altså 16 år pluss 60år) det vil si at jeg blir i hvertfall 76år og det er gjennomsnittlig levealder etter dagens standard

Anita
09.07.2006 13:50

Bra!
2
anbefalinger
Du får bare leve livet fult ut da! Smile :-\)

Den dagen du opplever at alt går imot deg og alle du trodde på svikter deg så husk det jeg har sagt..... Jesus vil bestandig elske deg Smile :-\)

PS: Grunnen til at jeg tror på Gud er ikke fordi jeg er redd for døden men fordi jeg vet at han eksisterer. Det er som vinden.... Jeg ser den ikke, men jeg vet at den eksisterer fordi jeg kjenner den....

-Darkangle-
10.07.2006 23:56

Bra!
2
anbefalinger
Jeg ser ikke helt hva som er mere logiskt i og forsvinne en og bli gjenfødt/komme et anet sted osv... Isåfall. Føler du ikke at det er noe spessielt med det og vere meneske? Noe som ikke dyrene har? Menesker har mer en bare inteligens som fordel. Vi har sjel også. Hvordan ellers kunne en føle seg såra, trist, glad, fornermet osv. Hvordan kan en ha drømmer når en sover og sånn? Jeg har ihvertfall en følelse av at vi er noe mer en bare kjøtt og blod... Nå er ikke jeg den flinkeste til og forklare det jeg mener men jeg prøver ihvertfall og si at jeg ikke skjønner hvordan alt det der bare kan fordufte... At en ikke er noe mere. Mister evnen til og føle, tenke.... Hvordan kan alt det der bli borte? Jeg tror ihvertfall at en er noe mer en bare det ytre. At en har en sjel som ikke kan dø. Og det kan kansje forklare noe om gjenferd/spøkelser/enersier, synske osv. Hvordan tenker du på det og dø om du ikke skal være mere etter det? Det lurer jeg litt på. Skal du bare forsvinne da? Bli til ingenting? Ikke tenke mere, ikke drømme mere... i det hele tatt. Alt det som har med sjel og gjøre. Som sakt er jeg ikke noe god på og forklare hva jeg mener. Men jeg håper jeg fikk frem meningen min alikevell da...

Even
13.07.2006 09:54

Bra!
2
anbefalinger
-Darkangel- Du er flink til å uttrykke deg. Det du lurer på, vil du få svar på i bibelen. Bibelen sier om døden at det er som en søvn , og at sjelen dør. Sjelen er kroppen din, den råtner og dør står det..

-De som bare fortsetter å gjøre det som er i mot bibelens prinsipper når de vet det er galt, vil ikke få et evig liv.

-Å regelmessig ta til seg kunnskap fra Bibelen, dette betyr Evig liv står det i Bibelen..

Så nå vet du/dere hvordan dere kan få evig liv..


13.07.2006 10:06

Bra!
2
anbefalinger
Gjennom bibelen forteller Gud- Jehova hvordan vi kan få leve mye lenger enn dem som ignorerer det han sier. (Joh. 17: 3; Ordsp. 12: 2 Cool 8-\) Navnet til Gud som er -Jehova- er tatt vekk fra mange bibler, men han heter Jehova utifra de gamle hebraiske opprinnelses-skriftene.

Even
13.07.2006 10:08

Bra!
2
anbefalinger
Rettelse- Ordsp. 12 : 28 var det det skulle stå.. Lykke til..

Jonnern
14.07.2006 20:47

Bra!
2
anbefalinger
Jeg tror ikke på noen Gud, og følger vitenskapen, men det betyr jo ikke at vi forsvinner når vi dør... Kan jo hende at tankene våres ikke kan slettes, og at de går inn i et annet fostet etter vi dør Smile :-\) Ikke vet jeg, men de store religionene har alltid blitt brukt til å manipulere folk. Behold etikken, kast verdensreligionene, og la deg heller en egen.

Even
18.07.2006 08:18

Bra!
2
anbefalinger
2+2=4 Det er en sannhet..

-Darkangle-
20.07.2006 00:31

Bra!
2
anbefalinger
Fordi det antagelig da er de samme som dør som blir født igjenn. Og det lever ikke like mange menesker i dag som før... Befolkningsveksten stiger med... (husker ikke antall %) hvert år. Tror ikke noe serlig på gjenfødelse jeg altså. Bare oppsumerte fakta og teori^^

-Darkangle-
20.07.2006 00:33

Bra!
2
anbefalinger
Eh... glem det jeg sa over. leste ikke komentaren din godt nok... Kan fødes inn nye og da^^ hehe. Som sakt tror jeg ikke noe serlig på det der.

marion
20.07.2006 19:26

Bra!
2
anbefalinger
Religion...
Dette er gammelt "nytt". En variasjon på et gammelt tema. Mye har vært skrevet og sagt i tråd med denne artikklene. Hadde dette vært levert til eksamen, ville det vært stryk. Mye er uholdbart, og en sammenblanding av tanker/ideer og brokker fra forskjellige hold. Hvis det er skrevet for å provosere, bør det ikke hisse opp noen. Men noen av dem som sier seg enig, har også et stykke å gå. Noen bør kanskje lese litt filosofi og vitenskapsteori/samfunnsvitenskap, og noen bør tenke noen tanker til. Kanskje også psykologi, og bli kjent med oss mennesker. Skjønnlitterært forslag: les Dostojevskijs oppgjør med nihilismen. Begynn med De besatte.
Hva er alternativet ? Og hvilket kjennskap har du til menneskene ? Sørg for at du ikke havner i naiviteten. At det har skjedd mye! i religionens navn, er sikkert. det trenger vi ikke diskutere, men ikke alt som man tror skyldes religionen, kan tillegges religionen. Spør statsviterne om det!! Så får du høre.
Men en slik debatt som dette, kan jo føre til at noen får ut sin frustrasjon og aggressivitet, og det er bra..............


21.07.2006 08:56

Bra!
2
anbefalinger
Bibelen inneholder alt. - Også mye psykologi som man lærer og som gjør at du og alle får det godt.

Jeg leste faktisk i en artikket om en psykolog som hadde fått mye lærdom av å lese bibelen. Han var forbauset over hvor bra den var. Den artikkelen har jeg et sted..

Bibelen er sunt sinns bok - en bok du kan stole på er rett, for den er lagd i kjerlighet til oss. .
Befalingene som står der, er i rette forstand kjærlighet, og til det gode og glede for oss.. Men folk vil gjøre som de vil.

De fleste vet ikke å skjelne mellom ont og godt.

Denne verdens gud blinder deres sinn...

Når den gode ånd ikke lenger er i oss, vandrer vi i mørket..

Er det da så rart at det blir problemer på jorden ???

Alt kommer i ubalanse

Anita
26.07.2006 17:30

Bra!
2
anbefalinger
Hehe......

Det siste innlegget ditt er passe useriøst... Ganske morsomt faktisk.

Bibelen er faktisk den eldste oldtidskriften som eksisterer og ingen har klart å motbevise at noe av det som står der er ukorekt. I gamle egyptiske skrifter (for eksempel) har man faktisk funnet beretningen om Moses og israelfolkets utgang av egypt.

Jesus står skrevet opp i manntallet, og det er like sikkert at han har levd som at napoleon var en stor hersker.

Det er ulike meninger om hvem Jesus var. Var han Guds sønn? En mann som gjorde mange tegn og under? En god mann som hjalp de som var fatige, utstøtte ect? Eller var han bare en vanlig mann?

Hva tror du Eskild????


Er jeg foresten en fortapt person eller finnes det håp for meg?? Wink ;-\)

Even
30.07.2006 12:07

Bra!
2
anbefalinger
Eskil :

Du kan si at Bibelen kun er en bok, men det er en livgivende bok.
For Gud er ikke lenger i denne verden..

Det er helt sant at religioner driver med jernevasking, men ikke det ekte Guds folk.. Jehovas vitner - Guds vitner. Men de er hatet på grunn av Guds navn. Og dette er profetert i bibelen som så mye annet..Matteus24:9

De prøver å være lojale mot Guds ord som jesus var.

Det var de religiøse ledere som tok livet av Jesus Eskild..

Den Norske Kirke, katolismen og mange andre menigheter driver med feilinformasjon og er ikke ledet av sannheten -av gud..

Hvor har du hentet dine meninger fra Eskild? og din kunnskap ? kan du stole på at deter korekte? og det du mener ?

Jeg forstår hvordan du kan si det du sier utifra hvilke fattning du er i, og utifra hva du forstår, og hva du kan.

For du kan ikke bedre..

Nei du med resten av verden tar så grundig feil.

Hvorfor tror du jesus var lojal mot Gud helt mot slutten Eskild?

Han kom for å gi oss liv, men det forstår du ikke noe av ,og du gidder ikke undersøke hva det betyr, for du er som det står skrevet i Timoteus3:2-8. Men det gidder du nok ikke slå opp å lese heller, for du er for opptatt av verdens ting. -Ikke av din ånd..

Jesus er den personen som gjennom hele historien lyser opp som det mest kjærlige og den mest betydningsfulle personen som har levd på vår jord.

Jeg er ikke jernevasket eller besatt. Jeg har begynt å skjelne mellom rett og galt, ont og godt. Og det er det som skjer, når du er opptatt av sannheten og forstår budskapet i bibelen. Det er reelle krefter i verden som drar oss hit og dit og vi er ikke fri, for vi er bundet av synden. Det gode som du vil, det gjør du ikke, men det onde som du ikke vil, det gjør du 7:19-ut25 Romerne

Bibelen viser oss grunnleggende behov og sannheter om hva mennesker må gjøre for å få det godt - Få liv..

Du vet ikke ditt eget beste, og du vet ikke hva du går glipp av. Du er bare opptatt av verdens ting, ikke av ånd.. Mange er døde selv om de lever Eskild

Alt er skrap og tomhet utenom guds ord - hvorfor forstår ikke folk dette? Jo forde det ikke er mange som er av sannhet.


Darkangel
02.08.2006 01:52

Bra!
2
anbefalinger
Eskild: Du burde kansje lese litt mere før du utrykker deg sånn? For da ville du ihvertfall skjønt at bibelen ikke ble skrevet på den måten. xp Skjønner egentlig ikke hvor du har det der ifra... les litt i krl boka på skolen eller i andre lærebøker. Og hvordan kan du egentlig være så sikker på at relgion hjernevasker folk? Åssen kan du vite at det ikke er sånne som deg som gjør det i stedet? En kan ikke finne bevis på al ting. Og det er vel derfor mange som deg synes det er så rart med relgion. Fordi en vil ha bevis på alt mulig. Se det med egne øyne. Men fakta er at ingen har sett hvordan verden ble skapt og sånn med egne øyne. Det kan like gjerne vere humanetikkerne som "hjærnevasker" folk. Og hjærnevasking er kansje litt vel sterkt ord og bruke her og. For man velger selv hva en vil tro på. Andre forteller deg hva de selv tror på. Men vanligvis blir en ikke tvunget til og tro på det samme som dem. og fortelle hva en selv tror på til andre kaller ihvertfall ikke jeg for hjærnevasking...

Even
03.08.2006 14:09

Bra!
2
anbefalinger
Å , er jeg jernevasket..? Jaja- godt er det, for da har jeg hvertfall en ren og fin hjerne

...
12.08.2006 15:02

Bra!
2
anbefalinger
....og passe tom

Eskild
12.08.2006 15:15

Bra!
2
anbefalinger
Ok... denne hjernevasken er ikke "direkte" hjernevask slik dere tolker den. Men "tradisjon" altså "historisk hjernevask", folk gjør det samme som folk gjorde før dem. kansje av tvang, eller at de skal viderføre tradisjonen osv. Det jeg prøver å si er at tradisjon er en form for hjernevask*.

Og ja Anita forrige innlegg er ment litt humoristisk, men noe sant er det i det og. Det er faktisk fullt mulig at et par dophuer fant på alt sammen (en hvis fluesopp skal ha vært godt utbredt rundt middelhavet på dette tidspunkt).

* i denne sammenheng.

Anita
18.08.2006 18:00

Bra!
2
anbefalinger
At et par dophuer skrev bibelen er umulig. Bibelen er en sammling av rekke skrifter som IKKE ble skrevet samtidig! Det er flere hundre/tusen års forskjell fra da de forskjellige tekstene ble skrevet. det er vitenskaplig bevist ved å sjekke hvor gammelt de forskjellige papirrullene er.

Hvis man ser på bibelens skrifter ser man at de inneholder ting som passer så perfekt sammen at hvis noen hadde skrevet den, og andre senere har fortsatt å skrevet videre måtte hver enkelt ha vært utrolig klok.

I det gamle testamentet (før Jesus ble født) finnes det mange hundre profetier om Messias. Jesus oppfyller alle disse profetiene og derfor må den som skrev om Jesus liv enten fortalt sannheten eller ha hatt en enorm kunnskap om det gamle testamentet. Disse profetiene står ikke på en bestemt plass men ligger i forskjellige bøker som ble skrevet på forskjellige tidspunkt gjennom hele det gamle testamentet. For en vanlig mann på gata vil det ha vært umulig å se at dette var en messiasprofeti. De som skrev evangeliene (historiene) om Jesus var vanlige mennesker. Ingen av dem var farisere (jødiske prester) som hadde større kunskap om bibelen.

Som du ser er det umulig at et par dophuer fant på bibelen. Eller hur?

Eskild
19.08.2006 11:28

Bra!
2
anbefalinger
Sett at et par dophuer fant på denne høyst usannsynlige historien, historien kan ha utbredt seg blant de overtroiske, forandret seg og blitt skrevet ned på ulikt tidspunkt. Med denne teksten har jeg motbevist alt du sa i forrige innlegg, historien kan ha versert som sagn eller fabel, da vil de fleste kjenne til denne og noen mentalt tilbakestående vil begynne å tro på denne.

Even
26.08.2006 12:53

Bra!
2
anbefalinger
Odin er ingen. Du kommer ingen vei med han. Når har hedninger gjort noe som helst bra?

Kan du si meg hva som er bra med denne guden din da?

Nei, du er lurt til å tro ting som ikke stemmer.

Du får bare tommhet av å jage etter Hedensk falskhet...

Even
26.08.2006 13:31

Bra!
2
anbefalinger
For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn. 19 Og dette er dommen: Lyset er kommet til verden, men menneskene elsket mørket høyere enn lyset, fordi deres gjerninger var onde. 20 For den som gjør det onde, hater lyset og kommer ikke til lyset, for at hans gjerninger ikke skal bli avslørt. 21 Men den som følger sannheten, kommer til lyset, så det skal bli klart at hans gjerninger er gjort i Gud.»

....
27.08.2006 13:57

Bra!
2
anbefalinger
Even vennligst hold kjeft...
Du kunne trenge et opphold på psykiatrisk avdeling.

E
01.09.2006 15:46

Bra!
2
anbefalinger
Du kan nok ikke stoppe den hellige ånd i å fortelle sannheten.

Ditt sinne er ikke noe nytt for meg og helt forståelig.. Prestene blir også sinte når man prøver de med sannheten. De er ikke av gud.

Religiøse ledere, mange menigheter og den Norske kirke driver med villeding og gir ut uriktig/falsk informasjon. Det er i virkeligheten de som driver med falsk religion. Akkurat som på jesus tid.

-Treenigheten, helvete og at sjelen kommer til himmelen er ikke riktig(står ikke noe om det i bibelen)

Helvete er satt inn i bibelen for å skremme folk inn i kristendommen, men Gud prøver ingen med noe ondt. Her har kirken sendt folk inn i helvete, men de sannhetene som J.v viser er bare noen \"rare greier\" Nå vet jeg virkelig hvordan verden er ! Falsk

Man skal ikke tolke en sannhet. 2+2=4 ikke 5 som de fleste vil ha det til.

-Kirken og religiøse ledere velsigner folk inn i krig og mye annet piss! Helt i motsetning til det Gud vil..

Gud er kjærlighet

http://www.getinspirednow.com/home.html

E
02.09.2006 11:49

Bra!
2
anbefalinger
Hei Anita.
Jeg synes du har mange bra innlegg her. Det er sant som du sier at det viktigste er å ha et godt forhold til Gud, og det må jeg huske på..

Men å tolke en sannhet er ikke logisk for meg. Da blir det bare falskt og uten mening, og forholdet til gud kan da heller ikke bli bra

De fleste menigheter forkynner falskt og det synes jeg er viktig å få frem.

Å døpe små barn er heller ikke riktig . Vi må ha jesus som eksempel. Det står i Matteus28:20 At vi skal lære dem å holde alt som Jesus har befalt oss etter at de er døpt. Det går ikke ann å lære et spebarn noe, og de skal bestemme seg for dette selv, av fri vilje. jesus døpte seg jo når han var over 30..

Men det er mye bra i det du skriver, og jeg skal huske på det du har sagt. Takk

Gud velsigne deg også..

Anita
10.09.2006 16:07

Bra!
2
anbefalinger
Har aldri sagt at jeg mener barndåp er riktig.... Har heller ikke sagt at det ikke er riktig

...
14.09.2006 20:16

Bra!
2
anbefalinger
dåp er hjernevasking på det verste. "jeg døper ditt barn.....oppdra det i guds tro...."= oppfordring til hjernevask

darkangel
16.09.2006 21:33

Bra!
2
anbefalinger
Å si at dåp er hjernevasking er vel og ta i litt? Jeg synes egentlig ikke det er så mye galt i og døpe barn. Det er vel i dag blitt mere som en navnsettingsermoni en sånn veldig relgiøs greie. Men jeg er enig i at prinsippet blir feil og døpe dem når de ikke kan velge selv. Men nå er det jo ikke tvang og være kristen i norge og om man er døpt og man velger og ikke være kristen senere tror jeg egentlig man bare vil se på det som en navnsettningsgreie^^ er ikke noe hjærnevasking i det.

E
17.09.2006 23:08

Bra!
2
anbefalinger
Sannheten er tøff og ikke mange takler den.
Kirken og mange trossamfunn gjør kristendommen om til noe uoppnåelig og ulogisk. De forstår ikke bibelen, og de leser den heller ikke. Det er sannheten, og det er mange sannheter som Bibelen viser meg.

Den Norske kirke driver bare med ritualer og opphøyer seg selv. Går rundt i kapper med gullbånd og forkynner falskt, akkurat som de som tok liv av Jesus. Satan er slu, og kler seg i lysets kappe. Han vet alles svake sider.

Religiøse ledere tok liv av jesus og de fikk folk til å tro på ting som ikke var sant. Er det ikke utrolig, alle vet at jesus har levd, alle profetiene har gått i oppfyllelse. Vi har fått nok av bevis at bibelen er sanneten, men mange nekter alikevel å tro. Også på Jesus tid fikk mange tydelige bevis, men de ville ikke. Sånn er det idag også.
Velkommen til tingenes verden. De fleste har villfarelses ånd, ikke guds ånd. Og de fleste er bundet av synden og vil følge verden og holde på med umoral. Se hva kjødets gjerninger er, kontra Åndens frukt Galaterne5:19-26 .

Livet i Ånden
16 Jeg sier dere: Lev et liv i Ånden! Da følger dere ikke begjæret i menneskets kjøtt og blod. 17 For det kjøttet vil, står imot Ånden, og det Ånden vil, står imot det kjøttet vil. Disse ligger i strid med hverandre, så dere ikke er i stand til å gjøre det dere vil. 18 Men blir dere drevet av Ånden, er dere ikke under loven. 19 Det er klart hva som kommer fra vårt kjøtt og blod: hor, umoral, utskeielser, 20 avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, strid, sjalusi, sinne, selvhevdelse, stridigheter, splittelser, 21 misunnelse, fyll, festing og mer av samme slag. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: De som driver med slikt, skal ikke arve Guds rike. 22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 ydmykhet og selvbeherskelse. Slike ting rammes ikke av loven! 24 De som hører Kristus til, har korsfestet sitt kjøtt og blod sammen med lidenskapene og lystene. 25 Lever vi ved Ånden, så la oss også vandre i Ånden. 26 La oss ikke være drevet av tom ærgjerrighet, så vi utfordrer og misunner hverandre.

For den lønn synden betaler, er døden, men den gave Gud gir, er evig liv ved Kristus Jesus, vår Herre.. Romerne6:23

Darkangel
30.09.2006 10:56

Bra!
2
anbefalinger
Oy... masse bibelsitat. Litt vanskelig og følge med... hehe. du vet i alle fal helt klart hva du tror på^^

E
06.10.2006 01:02

Bra!
2
anbefalinger
Ja det kan du si Darkangel. Er det vanskelig å følge med? Bibelen er bare lagd for kjærlighet til oss, som en bruksanvisning for å få ting i riktig skikk og få et evig godt liv.. Synd er ting som ikke er bra for oss. Ting som forfeiler målet..

Jeg vil ikke dømme noen, for jeg forstår alle utifra hva de tror, har opplevd og hva de kan . Jeg tror heller ikke mange vet sitt eget beste.

Alt jeg har opplevd og lært tilsier at bibelen er sann og oppbyggende for alle..

Du og alle kan overvinne døden og få et evig godt liv.. Vi er skapt til å leve evig. Vi ønsker det i våres hjerter..

Darkangel
06.10.2006 12:15

Bra!
2
anbefalinger
Vel... noen steder i bibelen er det veldig vanskelig å følge med. for alt er skrevet sån at en skal tenke over det. å så er det en del vanskelige ord. men er ikke sikkert at alt i bibelen er riktig. der er jeg kansje litt uenig med deg. For den har blit skrevet ned av menesker å omskrevet veldig mye av nye menesker. Jeg tror heller ikke at en må leve feilfritt å nødvendigvis følge bibelen for å leve evig... jeg er heller ikke med på det med at alle andre havner i helvete. For ingen fortjener sånn. De som tror på en anen relgion har vel ikke fortjent å komme i helvete? kansje de ikke viste om kristendomen en gang. Det gir bare ikke mening for meg... Du har sikkert mange venner å noen i familien som ikke er kristne. Påstår du da at de ikke vil leve evig eller havne i helvete? Om gud da er så god ville han aldri latt det skje. Jo da. de fleste vil forklare alt det med satan. men det gir altså ingen mening for meg. Jeg tror kansje på en gud. En som elsker meg. men jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å klare tro på alt i bibelen. Men det er nå meg da...

E
07.10.2006 19:05

Bra!
2
anbefalinger
Jo alt i bibelen stemmer, det har gud sørget for.
Helvete finnes ikke. Det har bare blitt satt til i bibelen for å skremme folk til å bli kristne. Gud prøver ingen med noe ondt..
Helvete som er oversatt fra Gehenna, var en plass sør for Jerusalem der de brant dyrekadavre og døde forbrytere.
Den Norske Kirken/ katolske kirken driver med vranglære. Falsk religion. Men de vil bli avslørt, som det står i bibelen.

Den eneste bibelen som har ord til ord oversettelsen av opprinnelses skriftene til bibelen, er Johovas Vitne sin .

Det står at de rettferdige og urettferdige kommer til Guds rike, men de onde ikke. De bare dør. Som om du blåser ut er lys. Gud vil ikke pine noen. Han vil ha med seg alle, men de må ville det av egen fri vilje.
De urettferdige er de som ikke har fått høre guds ord, og gjort seg opp en mening eller valg til å tro.
Få deg først kunnskap, så kan du gjøre deg opp en mening etterpå.. Hei

E
09.10.2006 14:56

Bra!
2
anbefalinger
De rettferdige(de som har prøvd å følge guds ord) og de urettferdige(de godhjertede som ikke har hørt guds ord, og som ikke har fått gjort seg opp en mening) kommer i minnegravene-i minne til Gud.
Disse menneskene vil Gud gi et nytt legeme som vil leve under det nye rike der Gud og Jesus kristus skal være konger. All urettferdighet, skrik og smerte vil ikke finnes mer. Alle vil ha det de trenger. I denne nye verden vil det bare være en regjering som skal styres fra himmelen over den nye verden, den vil består av jesus og de 144000 utvalgte som selv har levd her på jorden. Det står skrevet at vi i vår ufullkommenhet ikke kan fatte hvor bra det vil bli i den nye verden. Vi vil lære, gjøre og få oppleve helt utrolige ting.

Jorden skal bli oppgradert til tusen og det skal bli et paradis der de med den rette hjertetilstanden skal få leve evig uten det onde i evig tid. Det vil bli utrolig bra her, slik som det var meningen helt fra starten av. Guds hensikt med jorden vil en dag bli virkelig like sikkert som regnet en dag kommer..

Anita
13.10.2006 13:35

Bra!
2
anbefalinger
E, jeg må si jeg er totalt uenig med deg. Det er rett som du sier at "Helvete som er oversatt fra Gehenna, var en plass sør for Jerusalem der de brant dyrekadavre og døde forbrytere. " Men der stopper også sannheten.

Vi har kalt stedet til Satan helvete. Bibelen bruker helvete og mange andre forskjellige ord som beskriver dette stedet. Du sier at du tror bibelen er 100% korrekt, derfor vil jeg vise deg noen av bibelsteder som omtaler helvete..... jeg går ut ifra at du har en bibel selv, derfor skriver jeg ikke opp alle bibelversene.

1. Luk.16:19-31 Her forteller Jesus en historie om Lasarus og den rike mann. Fordi Lasarus fulgte Moses og profetene kom han til Abrahams fang(himmelen). den rike mann brydde seg ikke om Guds ord og kom til "dødsrike hvor det var pine" (helvete). den rike mannen ville advare sine 5 brødre, fordi han ville ikke at de skulle komme til samme pine som han. Denne rike mannen viste at brødrene hans heller ikke fulgte Guds ord og han ville ikke at de skullle få kjenne den samme pinen som han kjente, nå som det var for sent.

2. Mark.9:43-48 Her snakker Jesus om helvete. Det han mener er at hvis du blir lokket til fristelse, er det bedre å fjerne det som frister deg fra ditt liv enn å havne i helvete. Fristelsen gir deg en kort nytelse, men synden det fører til skiller deg også fra Gud.

3. Matt.22:2-14 Her forteller Jesus en lignelse om himmel og helvete. Jesus forteller at de som vil kan komme til himmelen. Jesus døde for alt det gale du har gjort derfor kan du ta imot frelsen gratis. Men de fleste takker neg til frelsen. Da blir man kastet i mørket utenfor, der en gråter og skjærer tenner. (matt.22:13)

4. matt.25:45-46. Her snakker Jesus om at det er bare de rettferdige som får komme til himmlen, og resten får "evig straff." I rom.3.28 står det at vi mennesker blir rettferdige ved tro og iikke ved lovgjerninger... Dvs: DET HJELPER IKKE HVOR SNILL DU ER!!! tror du ikke på Jesus Kristus, Guds sønn, vil du havne i helvete.

Derfor står det i johannes.3:16 "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn, den enbårne, for at hver dem som tror på ham, ikke skal går fortapt men ha evig liv. Gud sendte ikke sin sønn for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. Den som tror på ham blir ikke dømt. den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne navn.

5. I Åp.20:10 blir helvete beskrevet. Det er ikke akkurat paradis....

Jeg skjønner ikke hvordan du skal bortforklare disse bibelversene..... Du sier at det står forskjellige ting i bibelen i inlegget ditt, og jeg vil i så fall vite hvor det står. Bibelen har blitt oversatt i mange forskjellige versoner. At bare en av dem er korrekt er feil. Mange har blitt oversatt direkte fra orginalen bla. king james.

Bibelen sier ingenting om at det bare er 144 000 som havner i himmelen eller den nye verden som du omtaler.... Gi meg bibelvers som beviser det du sier! Jesus ga jo denne befalingen før han dro opp til Gud:

Mark.16:15-16. Og han sa til dem. "Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle mennesker! den som tror og blir døpt, skal bli frelst; men den som ikke tror, skal bli fordømt."

Darkangel
15.10.2006 16:57

Bra!
2
anbefalinger
Hvordan kan du si at alt i bibelen stemmer når du sier at helvete ikke finnes...?
Det står masse i bibelen om helvete...
Mye i bibelen sier dessuten mot seg selv.

E
15.10.2006 17:19

Bra!
2
anbefalinger
Jeg bryr meg ikke om hva du sier men hva Bibelen sier, og nei her er det ikke snakk om helvete men om å bli evig tilintetgjort.
Den bibelen du har står det sikkert helvete i men det er feil oversatt! Den bibelen du bruker er falsk og det er den de fleste bruker. Jeg sier det igjen, helvete er satt til for å skremme folk inn i kristendommen. Gud vil ikke pine noen. Og det må du og alle forstå.

Den eneste bibelen som er ord til ord oversatt fra de gamle hebraiske opprinnelses-skriftene er Jehovas vitne sin og det vil bli bevist. De har også den eneste bibelen og er den eneste menigheten som bruker Guds personlige navn - Jehova
144000 er de spesiellt utvalgte og som kommer til himmelen. De 144000 i himmelen er den regjeringen som skal herske som regjering sammen med jesus i himmelen over den nye jord. Men hvor mange mennesker som blir på den nye jord etter at alt det onde er fjernet ,det vet ingen
Darkangel
15.10.2006 22:13

Bra!
2
anbefalinger
Finnes det flere bibeler???
*forvirra*

E
17.10.2006 21:40

Bra!
2
anbefalinger
Nei det finnes bare en bibel som alle bibler stammer fra, men den kirken og mange bruker er det lagt til ting i, så man får et feil bilde av Gud og sannheten. Les bakerst i bibelen hva som skjer med dem som gjør dette-Åenbaringen 22:18-19 Kirken og mange menigheter er hyklere og har fått mange folk til å tro på et helvet . Dette helvete eksisterer ikke. Andre ting de forkynner om er også feil. Tenk mange som har lidd av dette. Dette er i bunn og grunn ondskap

Anita
21.10.2006 11:09

Bra!
2
anbefalinger
Darkangel: Det finnes mange bibeloversettelser. Det er en grunntekst på hebraisk. Vi har mange bibler, og det kommer stadig nye. Grunnen til det er at språket vårt forandres. Hvis du feks ser på en bibel fra 1930 er den veldig vansklig å lese fordi den bruker ord som "I" og "eder". Jeg finner det lite sannsynlig at av de sikkert 40 forskjellige oversettelsene av mange forskjellige personer skal alle ifølge utenom 1 være falsk. jeg vet av mange bibler som er oversett direkte fra grunnteksten.

Men uansett hvor mye du oversetter fra hebraisk vil det aldri bli 100% likt på norsk. Jeg kan gi deg et eksepel på norsk-engelsk. hvis jeg forteller om en gutt som kastet en stein på et vindu slik at "vinduet eksploderte i tusen biter" vil det være umulig å oversette det på engelsk. "explode," betyr at det eksploderer ved hjelp av feks dynamitt. Skjønner du problemstillingen?
Men jeg tror likevel at en forfatter får fram at vinduet ble knust. På samme måte får vi likevel fram poenget når vi oversetter fra et annet språk til vårt eget.

Det er over 1000 sider i bibelen og tror du at alle disse har blitt oversatt galt av mennesker som ønsker at flere skal lære Guds ord å kjenne?

Anita
21.10.2006 11:16

Bra!
2
anbefalinger
Til E: i forrige innlegg ba jeg deg bruke bibelvers som bevis for det du sier.... i følge deg har jeg og du forskjellige bibler. derfor lurte jeg på om du kunne skrive av lignelsen om talentene som står i matt. 25:14-30... jeg vet det er mye arbeid, men da kunne jeg kanskje forstå deg bedre? Hva tror Jesus vil si med den lignelsen?? Jeg er bare nysgjerrig.....

Darkangel
21.10.2006 22:44

Bra!
2
anbefalinger
Det blir ikke bare språket som er problemet da...
For når bibelen har blit oversatt såppas mange ganger er det garantert folk som har forskjellige syn på hva som har skjedd å sånn som oversetter etter deres syn på det. Da tenker jeg ikke på de folka som bare oversetter til forskjellige språk men de som faktisk skrev mye av det som står der. Alle de har tolket ting de har sett på sin måte og forklart det så godt de kan. men de neste som skriver de skriftene i en samlet bok skriver lite trolig direkte av...
man vil gjerne prøve å "forenkle det litt" ihvertfal de som skal samle alt i en bok...

Anita
22.10.2006 12:25

Bra!
2
anbefalinger
Språket har blitt forenklet. men poenget har ikke blitt forandret. I dag er det fremdeles mange type oversettelser som er oversatt direkte fra grunnteksten, ikke bare jehovas vitner sin bibel... Men jeg tror ikke du skal bry deg om hvilken bibel som er rett eller gal.... Tenk heller på hvilket forhold du har til Jesus.... Hvis du har et personlig forhold til Jesus, Guds sønn, vil han fortelle deg hva som er rett. "Søk først Guds rike og hans rettferdighet så skal du få alt det andre i tilegg."

Darkangel
22.10.2006 12:55

Bra!
2
anbefalinger
Når man skal oversette språket blir også poenget forenklet eller forandret...
For når man skal oversette til et anet språk er man nødt til å faktisk forstå teksten.
Og der kan man forstå teksten forskjellig...

Anita
23.10.2006 22:52

Bra!
2
anbefalinger
Jeg tror de som har oversatt bibelen er personer som tror på Jesus, og at det var Gud som ledet dem gjennm oversettelsen. Derfor tror jeg bibeln er Gud ord.

Jeg er ikke noen ekspert på omerådet, men for meg handler ikke dette om religion. Det handler om tro.

Darkangel
27.10.2006 22:30

Bra!
2
anbefalinger
Hehe^^
Vell... du har ihvertfal en sterk tro!!!
Det er bra da.


13.11.2006 15:20

Bra!
2
anbefalinger
Anita, du har missforstått, eller bedre sagt: du tror på noe som ikke er sant men som er falsk lære, du og så mange andre i div menighetet blir lurt til å tro noe som ikke er sant, som aldri har stått i de hebraiske opprinnelses-skriftene/bibelen. Ting som ikke er sant : Helvete, at sjelen går videre, en treenig Gud, og forståelsen av Gus ord( Guds rike mm)

Ting skal hele tiden bli fordreid av mennesker som er oppslukt/ drevet av div begjær. Ondt

Jesus snakket ikke om et pinested og han mente ikke at du skal fjerne det lemmet du synder med, men man skal slutte med å gjøre det som ikke er bra/ slutte å synde, og da føles det som om du skulle ha kuttet av deg det lemmet , for man har så lyst til det, for man vet jo at man ikke kan fortsette med synd visst man skal arve Guds rike.

Jeg kan nevne begjæret som vil gjennomsyre alt i et menneske når det blir fruktbart og stort nok. Man tenker ikke på annet og da er smerten like stor som å slutte med den synden, som det er å kutte av seg det lemmet man syndet med.

Bibelen er mer logisk enn de fleste tror, men falsk lære er det værste som Gud og jeg vet, for det er noe som djevelen alltid har jobbet hardt med å få til ! Satan jobber hardt med å få det til å bli ulogisk så ikke så mange finner Gud, og det mange av dine folk driver med er å villede stakkars mennesker og gjøre det uforståelig og ulogisk! Tenk deg egentlig hva du/ dere driver med ! lenge har kirken og mange menigheter forkynnt om et helvete som ikke eksisterer, bare for å skremme voksne og stakkars barn til å bli kristne. Og for at skremte mennesker skal betale avlat så ikke familiemedlemmer kommer til et brennende helvete ! Dette er ondskap! Men Gud finnes

Til slutt vil jeg bare si til deg : slutt med å lære der du går å lærer, skaff deg en ekte bibel, og finn det riktige Guds folk som har den riktige sannhets ånd/ hellige ånd. Ta kontakt med Jehovas vitne. Du kan gjerne spørre ut hvilke som helst prest om det jeg har skrevet om. Det anbefaler jeg deg virkelig å gjøre, for det du tror er bare oppspinn - Det er faktisk ikke fra Gud i det hele tatt ! .

Visst du VIRKELIG bryr deg om sannheten, Gud og hva Jesus gjorde for oss/ deg så slutter du med den falske forkynnelsen, for det er ikke av Gud Jehova. navnet hans Jehova(JHVH) som forøvrig også har blitt fjernet, men som er hans virkelige navn.

Nå har du fått vite den virkelige sannheten, så nå er det opp til deg hva du vil gjøre

Send meg gjerne en mail


14.11.2006 11:29

Bra!
2
anbefalinger
Jeg må bare forklare bedre :

Jesus snakket aldri om et helvete i Bibelen, det er satt inn, byttet ut med ordet Gehenna.

Når han nevnte Gehenna snakket han om at dette var et bilde på evig tilintetgjørelse, ikke et sted der man ble pint i evig tid. Det er stor forkjell på et helvete der man blir evig pint i forhold til at man bare blir tilintetgjor. Man bare dør. Det er dette det er snakk om her. Gud vil ikke pine noen Anita ! Så det blir stor forskjell på å ha satt til dette helvete! Det er ikke her snakk om å tolke men det er rett å slett falsk religion dere driver med ! Gud hater det ! Han hater det onde! Slutt med å tro på det, for det er ikke sant ! De som går rundt å sier dette jobber jo imot Gud..

Kirken driver bare med falsk religion ! Sannheten er at de jobber for djevelen! Satan kler seg ofte i lysets kappe og han legger seg så tett intill sannheten som mulig for å villede ! Men de kommer til å bli avslørt for sitt hykkleri. Det er helt sikkert - Det står i bibelen og det gleder meg !

Anita
18.11.2006 18:03

Bra!
2
anbefalinger
Jesus elsker oss uansett. Da han døde for oss renset han oss for all synd. Derfor blir vi frelst pga vi tror. Fordi jeg elsker Jesus vil jeg slutte å synde. Det er en følge av at jeg elsker Jesus. For å komme inn i himmelen må du tro. Det å tro koster ingenting. Frelsen er gratis. Men når mennesket ikke vil ta imot Jesus som deres frelser, er ikke deres synder tilgitt, og da vil de komme til helvete.

Ta imot Jesus i dag! Si: "Jesus, jeg tror på deg. rens meg for all synd. Frels meg. Amen!" Hvis du tror av hele ditt hjerte at Jesus har gjenoppstått, og du bekjenner det med din munn, skal du bli frelst.

Gud elsker deg.

E: Det er nesten dumt at vi diskuterer, fordi vi vil aldri bli enig uansett..... Skal be for deg.... Gud velsigne deg. Han elsker deg

Even
22.11.2006 23:37

Bra!
2
anbefalinger
Det er ikke mine sannheter men bibelens. Nesten alt i bibelen din stemmer med opprinnelses-bibelen men helvete er lagt til og bibelen din bruker ikke Guds personlige navn Jehova.. Ta og kjekk det ut da vel . Jeg juger ikke

Daniel
27.11.2006 15:18

Bra!
2
anbefalinger
Med en høyt utdannet vitenskapsmann, mener du da Charles Darwin? Charles Darwin var faktisk kristen, og sa at alt det han hadde "bevist", kun var en teori, og at det aldri var meninga at det skulle bli noe stort ut av den teorien. Vitenskapen tror jeg ikke noe på, det er en korrupt bransje. Og flere og flere vitenskapsmenn begynner faktisk å bli religiøse, fordi de skjønner at det er umulig for verden å bli skapt tilfeldig, av en eksplosjon eller noe annet. Bare se rundt deg, alle må jo forstå at denne verden umulig kan ha blitt skapt ved en eksplosjon eller noe lignende, det sier seg selv at det må ha blitt skapt av noen. Etter min mening da.

Anita
01.12.2006 09:50

Bra!
2
anbefalinger
Siste innelgget fra E var det jeg som skrev!! Jeg skrev antaglivis feil navn da jeg skulle svare på innlegget hans Wink ;-\)

Abdi
08.03.2008 22:11

Bra!
2
anbefalinger
det er finnes ein gud oppe i himmelen og flyr gjennom skyene, han overvåker deg 24 7. det er 10 ting han kje vil du skal gjøre, og om du gjør det vil du brenne i helvette for evig og alti, BUT HE LOVES YOU HE LOVES YOU AND HE LOVES MONEY!! you talk about a holy story ha HOoooLY SHITT!

Even
22.07.2007 23:59

Bra!
0
anbefalinger
Ja nå blir de mongo på grunn av synden som degenererer mennesket, og det er synden som gjør at vi må dø. På den tiden da Adam og Eva levde var ting helt anderledes. Gud tillot søsken å få barn den gangen men det var bare en kort stund, og de så helt anderledes på det da. Det er en grunn for at Gud Jehova har laget gamle og nye testamentet også, det er forde mange av de ting som står i GT får vi beskjed om å gå vekk ifra i NT. Når Gud har en hensikt vil den bli gjennomført. Jorden vil en dag bli et paradis der bare fredselskende mennesker skal leve.

Det onde vil en dag bli fjernet fra jorden og fredselskende mennesker som har vendt seg vekk fra sin onde levemåte skal få leve i en fredfyllt verden under Gud jehovas styre . Dette vil skje like sikkert som det en dag kommer regn.

Dennis
05.06.2008 18:21

Bra!
0
anbefalinger
den var helt ok liksom... kanskje du burde kalt den argumenterende artikkel  Very Happy :-D


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.623 sec - 1 pageviews