Søk i stiler
 

Muhammed


Muhammed ibn Abd Allah blei født ca. 570 og døde 8. juni 632 i Medina.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:12.03.2006
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Islam
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Muhammed ibn Abd Allah blei født ca. 570 og døde 8. juni 632 i Medina. Han blei født i Mekka, og var ved sin død statsleder for nesten heile området. Muhammed var ein religiøs leder, profet og grunnlegger av islam. Muslimane lærer at Muhammed ikkje skal dyrkast eller gis ære for å ha grunnlagt islam. Islam lærer også at Guds vilje er openbart til profeten Muhammed og at han skreiv det ned til det som nå er Koranen. Dette skjedde frå ca. år 610. Muhammed er arabisk og betyr den høylovende. I trosbekjennelsen står det: ”Det finnes ingen Gud utanom Gud, og Muhammed er hans profet”.

 

Når Muhammed var ved 40 års alderen, rundt 610, fikk han eit kall som profet. Det seiest også at han fikk ein openbaring i ei grotte ved fjellet Hira, utanfor Mekka. Der møtte han engelen Gabriel og fikk beskjed om at han skulle være Allahs sendebud. Muhammed begynte å fortelje om Allah til stammen sin og til små folkemengder. Han snakket om ein skaper som straffer og belønner menneskene og at dommens dag er nær. Han fikk mye motstand, men også tilhengare blant dei fattige. Sidan han fikk så mykje motstand i Mekka, drog Muhammed til nabobyen Jathrib, der noen av tilhengarane hans hadde gjort han kjent. Denne byen er nå kjent som profetens by, Medina. Dei truande i Medina hamna i konflikt med Mekka og i år 630 angrep Muhammed og hans tilhengare Mekka, som kapitulerte.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


20.04.2006 14:23

Bra!
5
anbefalinger
Drit dårle jo!
alt for mykje usanne ting som ikkj har skjedd! Razz :-P

Lisa
27.10.2008 18:30

Bra!
3
anbefalinger
Jeg synes dette var veldig bra skrivd! Dette har hjulpet meg litt med RLE oppgaven jeg skal levere i morgen om Muhammed. Masse bra stoff. : )
Og til dere som er så useriøse:
Har dere ikke no bra og si så gi faen i å si det!

ll
02.02.2009 20:15

Bra!
2
anbefalinger
greit, men du kunne gjerne skrevet litt mer :- )

jj
12.01.2010 11:51

Bra!
2
anbefalinger
Det skrives ikke blei, men ble!


06.01.2011 18:14

Bra!
1
anbefalinger
jeg er muslim og jeg er gla i muhamed og ala fis dere skal skerve noe dåli om muhamed og alla er det ikke ber dere gan få ulke


18.01.2018 09:49

Bra!
1
anbefalinger
dårlig side det kommer ingenting når eg søker noe......


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews