Søk i stiler
 

Ungdom og Internett


Kanskje flere foreldre vil bry seg..
Sjanger:ArtikkelLastet opp:05.03.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Internett
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Internett har blitt en hobby for mange ungdommer, overalt i verden i dag. Noen bruker det for å spille spill, finne stoff om forskjellige ting, laste ned musikk osv..

 

De fleste bruker det på en positiv måte, men det er også mange ungdommer som bruker det på den verste måten. På starten brukte flere voksne Internett, mest på jobb eller hvis de måtte gjøre noe viktig. Men nå har jo bruken av Internett blitt så vanlig at de fleste ungdommer har det hjemme, på rommene sine!

 

Foreldre kjøper datamaskin til ungene sine i håp om at de skal bli glade og bruker det på en positiv måte. Selvfølgelig blir de glade! Men er det bare det? Må ikke foreldre som har datamaskin og Internett hjemme passe litt mer på hva ungene egentlig driver med? Det er jo en grunn til at ungdom ikke får lov til å drikke, røyke eller få billappen før dem bli 18 år. Er det ikke fordi de fortsatt er for unge, og ikke klarer å tenke helt klart? Da må noen passe på her også!

 

Mange tenåringer(spesielt jenter) pleier å chatte eller ha profiler på forskjellige Internettt-sider. Mange av disse sidene er selvfølgelig trygge, men det er ikke alltid man kan holde styr på hvem som er medlem der. Selv om det kan være sider laget bare for ungdom, så er det noen eldre som blir medlem der, og prøver faktisk å lure de mindreårige til å gjøre forskjellige, forferdelige ting som foreldre ikke tenker på engang. Å ta nakenbilder og stille naken foran webkamera er noen av de tingene ungdom blir lurt til å gjøre.

 

Ja, Vi prater om de tenåringene som ikke får lappen før de er 18 år fordi de fortsatt ikke tenker klart! 13-åringene som ikke får lov til å dra på fest eller drikke alkohol fordi de ennå ikke er ferdig utviklet og ikke tenker helt klart!

 

Men hvorfor bryr vi oss lite om det da? Internett kan være minst like farlig som alkohol! Ja, mange blir avhengige av det! Mange blir lurt til å gjøre ting mens de bruker det! Hvordan? Det er mange eldre som faktisk kan virke så søte, snille, og unge, og be datteren eller sønnen din om å sende noen nakenbilder! ”Det er jo bare noen få bilder, jeg lover å ikke si eller vise det til noen ”, var noen av de svarene jeg fikk tilbake mens jeg chattet på sol.no. Når de sender bildene, så blir de nødt til å sende enda flere bilder for da blir de truet om at de forrige bildene kommer til å bli spredt rundt på Internett.

 

Det er også mange som har problem i familien, blir mobbet eller har rett og slett vanskelig for å finne seg venner. Det er da de ikke har noe valg og blir venner med en person de ikke vet så mye om, men som virker snill og til å stole på. Det er dessverre mange mindreårige som velger å møte sine ” chatte - venner ” i virkeligheten uten å snakke med noen voksne. Det skaper flere voldtekt og ungdomsdrap, noe de voksne kanskje kan forhindre hvis de snakker med sine barn om alt det som faktisk skjer hverdag, på grunn av Internett. Om hvor farlig det kan være, og hvor viktig det er å dele det med noen voksne hvis de blir truet eller mobbet på Internett.

 

Å stole på folk er en bra ting, men det er ikke noe man alltid kan gjøre. Spesielt ikke på Internett!  -


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Admin
05.02.2009 14:54

Bra!
30
anbefalinger
Viss noen skal slutte å legge ut stilen sin på Daria så må dere slutte å si stilen er dårlig.. Denne personen la den ut her antagligt fordi han/hun ville dele det han/hun vet om dette og kansje få en tilbakemelding.. Det dere holder på med her er direkte mobbing.. Noe vi ikke tilater her på Daria.. Dere kan spare dere for alt dere har å si med mindre det er konstruktiv kritikk, noe dette ikke er..

:)
18.10.2010 10:47

Bra!
10
anbefalinger
Jeg synes det var bra Smile :-\) Takk for tipsene til ungdom og internett oppgaven min  Smile :-\)

hmm..
30.01.2008 11:51

Bra!
7
anbefalinger
Dette var en usedvanlig dårlig stil.. Du motsier deg selv hele tiden, og man kaster virkelig bort tiden sin når man leser dette!


07.03.2008 18:44

Bra!
7
anbefalinger
dårlige greier ja..
ufatteli dårlig, jeg som trengte litt hjelp til min stil, og så kommer dette våset.


24.02.2009 16:39

Bra!
5
anbefalinger
Jeg må bare tilføye én ting til, uansett hvor dårlig stilen din måtte være: Før du legger stilen din ut på nettet, slik at alle kan se den, er det lurt å fjerne skrivefeil, tegnsettingsfeil o.l.
For meg, gjør slike feil at stilen blir litt useriøs å lese... Lykke til videre.

Benedikte
10.12.2012 10:32

Bra!
5
anbefalinger
Det er en grei oppgaven, den har noen små feil men det som regel de fleste stilene og jeg personlig mener den er grei, du skriver dine meninger om emne, ja noen plasser så kan det vær du gjentar deg selv men i noen av mine stiler så gjentar jeg meg selv så kjenner meg igjen i det. det er en flott hjelp til dem som selv skal skrive en stil og ikke helt vet hva de skal skrive, så jeg sier takk for hjelpen, jeg trengte den.
mvh en vg 3 elev som er stuck.

Karen
08.01.2009 21:08

Bra!
4
anbefalinger
Sinnsykt dårlig stil! Hvis jeg hadde vurdert den hadde du fått 2er. Du gjentar deg selv gjennom hele teksten, og du på virkelig lære deg skikkelig tegnesetting. Lykke til.  Wink ;-\)

ZAZINATOR
18.05.2017 11:34

Bra!
4
anbefalinger
Ikke brae greier!

Gregor Scheafer
18.05.2017 11:36

Bra!
3
anbefalinger
Dette her det værste jeg har sett i mitt liv! fikk traumer i hodebunnen min. Dette her bør bli lagt ned med en eneste gang!

øøh
17.09.2008 13:12

Bra!
2
anbefalinger
den søkka!!! definnitivt ein av de dårligste stilene eg har lest. det går ikkje ann å skrive sånne påstander i en artikkel når du helt klart ikkje har peiling.

Defilezzzz
23.09.2009 18:12

Bra!
2
anbefalinger
Litt mye skrive feil her. Eg ser og at du ikkje gjort deg kjend med stoffet før du starta. Bruke du ordretting?
Lykke til med neste stil

Oztep0pp
23.08.2013 08:57

Bra!
2
anbefalinger
Synes den var bra jeg


29.10.2013 12:08

Bra!
2
anbefalinger
bra nokk


16.02.2016 10:05

Bra!
2
anbefalinger
lol


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.031 sec - 1 pageviews