Søk i stiler
 

"Normal"


Et dikt om selvskading. Kom gjerne med kommentarer!

Sjanger:DiktLastet opp:02.03.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Verdier
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookDere ser ned på meg,
Jeg blir mindre.
Dere står rundt,
sparker og slår.
Dere sier stygge ord,
fniser og ler.
Bare fordi jeg ikke er som dere,
Har dere rett?!
Jeg går gråtende hjem,
låser meg inne.
For smerten den er stor,
Den må ut.
Ett minutt til,
og jeg sprekker.
Jeg finner kniven,
trykker den ned, og drar den sakte over armen.
Ett nytt sted denne gangen.
Alt sinne går ut,
ut med blodet.
Jeg føler meg ny,
Glemmer alt.
Utrolig at ett kutt kan få deg "normal" igjen.


Dikt om...

 
2. verdenskrig   Afghanistans historie   Alder   Aldring   Alkohol   Bil   Drap   Energi   Ensomhet   Familie   Fordommer   Fotball   Frihetsfølelse   Henrik Ibsen   Homofili   Hukommelse   Humor   Identitet   Industri   Inger Hagerup   Irakisk historie   Jeg ser   Kjærlighet   Kjærlighetsproblemer   Kjønnsforskjeller   Klassekamp   Konsentrasjonsleire og jøder i 2.verdenskrig   Krig og fred   Kriminalitet   Kristendom   Mat og drikke   Mobbing   Musikk   Natur   Norsk kultur   Petter Dass   Planter og trær   Rasisme   Selvfølelse   Selvmord   Sjekking   Skole   Sorg og savn   Spill   Sykdommer   Terrorangrepet i Oslo og på Utøya   Vennskap   Voldtekt og incest   Vær og vind   Årstider  

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

hei
08.09.2006 01:59

Bra!
30
anbefalinger
poisson_girl..... Det du skriver er helt på jordet og slikt irriterer meg.... det er slike som deg som gjør at selvskading blir betraktet som ett oppmerksomhetsproblem. Jeg selv er helt enig med sassy. og om du mener at jeg "ikke forstår" eller ikke kan sette meg inn i konteksten så tar du feil... jeg har drevet med selvskading på ett litt mer alvorlig nivå enn smårisping i overhudsfettet nederst på armen hvor alle kan se.... Jeg orker ikke å fortelle min historie så folk som har samme tanker som jeg hadde finner på noe dumt. Men for å si det sånn, så holdt jeg på å dø, lå i respirayor i 2 uker og på sykehus ett halvt år. sånne fjortis selvskadere som deg IRRITERER meg. psykiske lidelser er ingen hobby eller opmeksomhetslek. sånne som deg skaper feil fokus for de som virkeli har ett dødelig problem!

jee
31.08.2006 20:58

Bra!
7
anbefalinger
1. dere som har problemer med selvskading ikke les et dikt hvor det står stort ''et dikt om selvskading''
2. å de som komenterer hvorfor det er kalt normal, det finnes ikke defenisjon på hva normal er.
3. dikt skal egentlig rime, litt trist at folk ikke prøver lenger.

Hei igjen
22.07.2008 02:22

Bra!
6
anbefalinger
Helene, lille venn:
1: mitt poeng var ikke at MINE problemer var/er større enn andres, men at selvskading som hobby/oppmerksomhetslek tar fokuset fra mennesker med alvorlige problemer, noe som igjen fører til at alvorlige psykiske problemer ikke får nettopp den opmerksomheten de fortjener og behøver. Vanskelig og lese og forstå samtidig eller?

2 Dersom man skal føre en diskusjon på udelt positivt grunnlag, er det da en diskusjon?


Marit
20.04.2006 19:22

Bra!
3
anbefalinger
Vel.. Det er så mange dikt om selvkading så jeg blir litt lei av det...  Razz :-P det var veldig bra helt til det med selvskadinga kom.. det ble litt dumt bare..  Razz :-P syns ikke det hjelper i det hele tatt skjønner du.. Razz :-P  Wink ;-\)

sassy
30.04.2006 19:25

Bra!
3
anbefalinger
må si dette diktet var ganske så klisje. Det selvskadere ikke skjønner, er at man ser på selvskading som en oppmerksomhetssak. Hvis jeg skulle kutte meg ville jeg gjort det et sted ingen kunne se. Og siden armene er det man så og si gjør alt med, synes jeg det er idiotisk at så mange "bretter det ut". Ikke rop etter hjelp ved å kutte deg. Lytt til dem, snakk med dem, får dem til å forstå. Men for all del, hva vet vel jeg...
Joda, jeg har hatt mine perioder, men ikke akkurat selvskading. Det er vel kanskje fordi jeg er et menneske som hater oppmerksomhet. Ikke syns synd på deg selv, da kommer du ingen vei.

Nine;)
29.03.2006 19:23

Bra!
2
anbefalinger
Ikke det beste diktet jeg har hørt.. men ikke så verst heller da! Stå på!

Marit
20.04.2006 19:22

Bra!
2
anbefalinger
Men det var veldig bra da.. Smile :-\)

Bergliot
24.04.2006 19:30

Bra!
2
anbefalinger
Sinnsykt bra Smile :-\)
Har også lest mange dikt om selvskading, men ingen som dette! ingen som faktiskt "forklarer" hvordan det er Smile :-\)

lille my
26.04.2006 20:24

Bra!
2
anbefalinger
du har rett, sjølskading gir psykist smerte realitet, gir en grunn til og synest synd på seg sjølv. det e ALLTID en grunn til sjølv skading....ein eller annan!
kjempe fint dikt, kan omskrivast litt då.....meire adjektiv om følelsar??? kanskje?

Tina viktoria
27.04.2006 00:14

Bra!
2
anbefalinger
Så fint dikt,jeg har holdt på med selvskading i fire år nå og det er deilig og se at andre har forståelse om hva det omhandler! du hadde fått 6 av meg!=D

vegs
11.05.2006 12:54

Bra!
2
anbefalinger
Syns diktet var bra, jeg. Møter litt slikt i jobben min så jeg vet en del om fenomenet selvskading. Vet at det er mange med slik vansker som kan få utløp for de vonde følelsene sine gjennom det å skrive. For noen kan det til og med kompensere for kuttingen. Det syns jeg er kjempe flott! Å skrive er for mange det første steget mot å få hjelp og til å bli friske. Så fortsett å skriv og ikke bry deg om sure kommentarer fra folk som ikke vet hva de snakker om. Take care!05.07.2006 13:39

Bra!
2
anbefalinger
hvis det er normalt å være unormal er da unormalt å være normal ????

Lille Meg =P
11.08.2006 10:41

Bra!
2
anbefalinger
Fiiint dikt vennen min


Sandra
11.08.2006 10:42

Bra!
2
anbefalinger
Takk Martee =D

hmm
04.09.2006 13:54

Bra!
2
anbefalinger
heei.. syntes det var veldig trist og fint! det er noen som sier det ikke er bra, men det er nok fordi de ikke helt forstår meningen bak det. du skriver et dikt ut av følelsene til en selvskader.. bra gjort !! stå på!


22.09.2006 21:54

Bra!
2
anbefalinger
Jeg synes diktet var veldig bra.. når jeg leste det skjønte jeg hvor vondt denne personen har det, og så det for meg inne i hodet... veldig bra jobba!!!!!


Graps
15.11.2006 18:04

Bra!
2
anbefalinger
Veldig pent dikt.

anonym
21.11.2006 14:50

Bra!
2
anbefalinger
Jeg syntes at diktet var utrolig bra skrevet.. har lest alle komentarene å det er mye negativt.. det er en grunn til at folk driver med selvskading, sellom noen kan tro at folk gjør det for oppmerksomhet så er det feil, man skader ikke kroppen sin med noe som altid vil være der for litt oppmerksomhet, det viser at folk trenger hjelp for det har begynt å skje mye med persjonen når den gjør slike ting.. Jeg vet hvordan det er å jeg snakker mye med folk om det så jeg vet mye.. å bare for å nevne det, det er mange fler som kutter seg enn man skulle tro, det er sykt mange... mvh jente15.. Stå på!!  Smile :-\)05.03.2007 15:11

Bra!
2
anbefalinger
Diktet i seg selv var på sett og vis bra.
Men selvskading er en oppmerksomhets greie.
ta f.eks veninnen min, vi var ute og festet, så ble hu skikkelig drita.
så begynte hu å grine og noe sånn, av grunner jeg ikke nevner her.
så begynte hun å kutte seg og gikk rundt og viste til alle at hun hadde kuttet seg.
Det er ett rop om hjelp, det er bare en del som ikke forstår det.
Det er selfølgleig synd på de som lider av dette, men
de kan fint få oppmerksomhet på andre måter enn akkurat dette.
Kanskje du sliter litt med dette selv?
Da er du og en som søker oppmerksomhet når du legger det diktet ut her.
Det var ganske Klisje. Men Keep it up !
det blir nok bedre og bedre. Øvelse gjør mester vettu  Wink ;-\)05.03.2007 15:16

Bra!
2
anbefalinger
Til M:
Selvskading er et rop om hjelp, det vil si, oppmerksomhet. Som du sier, så er det mange som kutter seg for å "få bort" smerten de bærer på, Men hvor lenge varer det? Jo, kanskje en time - to timer, ikke det en gang. De vil Liksom heller ha fysisk smerte enn psykisk. Og når de da kutter seg kjenner de bare den fysiske smerten. Og etter en stund møter de venner/veninner pog det første de sier er : jeg kutta meg i dag. You get the point ?  Wink ;-\)

ling
18.05.2006 21:06

Bra!
1
anbefalinger
ingen kommer noen gang til å forstå oss som skader oss, vi gjør det i en slags tåke, tenker som regel ikke over om det kommer til å vise eller ikke. Det kan for noen vere et rop om hjelp, mest for andre er det enten det eller det neste steg! ikke vurder måten diktet er skrevet på, men les det med medfølelse, kjenn angsten og sorgen. et dikt handler som regel om en følese... ikke rettskrivning

KIKINE
18.05.2006 22:18

Bra!
1
anbefalinger
SUPERT *Applausere*

Elsk

kine
23.05.2006 18:53

Bra!
1
anbefalinger
bra dikt, som æ skulla ha sakt det sjøl, det e sånn det e. stå på...

Håvard
04.07.2006 23:26

Bra!
1
anbefalinger
Jeg syns det er veldig bra at ting som selvskading vises frem til andre i form av dikt. Spesielt viktig er det for mennesker som sliter med det samme problemene. Jeg kan tenke meg at grunnen til til selvskading, uten at jeg har satt meg helt inn i det ,er ønsket om å ha kontroll. En kontroll over livet mange får igjennom å ha gode venner, gode foreldre, hobbyer, jobb etc.
Mister en for mange av disse elementene, mister en tryggheten en er nødt til å føle for å ha et godt liv. Jeg tror alle kan havne i en sånn situasjon.
Hvis en ikke har kontroll( mulighet for å påvirke) , jevnaldrene, foreldre osv. , blir ens virkelighet jævlig, og det kan hende oss alle.

meeaa
25.11.2006 10:52

Bra!
1
anbefalinger
Litta rar slutt  Confused :-\? mEN oKEY

M
28.11.2006 21:24

Bra!
1
anbefalinger
ÅÅÅH, så irriterende at folk sier at selvskading er så latterlig ! jeg er enig i at folk som går rundt sånn " åååh, se på meg aaaa, jeg har kutta meg opp her, her, her og her. det er så syyynd på meg", er skikkelig idioter. men det er faktisk ikke alle som kutter seg for oppmerksomheten. det er faktisk som i dette diktet for noen; at når man kutter seg "glemmer" man alt det vonde, får ut sinnet. Det er faktisk mange som har probler som vi ikke skjønner oss på, det må vi respektere. vi er nødt til å begynne å respektere andre assa, folkens...

Bra dikt : )

E
06.01.2007 23:08

Bra!
1
anbefalinger
Greit nok med det selvskading osv. "poisson_girl": Du virker stolt av det. Det blir feil. Du nevner ikke at du har selvskadingsproblemer i et "forum". Det gjør du bare ikke.. Har du så store problemer, finn deg en å snakke med - ferdig med det!..
Liker diktet, hater forhåndsdømming av de som har samme stil som meg, "Emo-stil" og hater forhåndsdømming av andre..

Finn dere respekt, folk!

malin
11.01.2007 14:09

Bra!
1
anbefalinger
Syns diktet var litt for lett. Har du selv erfaring med selvskading, eller er dette en oppgave fra skolen? jeg har selv mye erfaring med temaet, både personlig og gjennom skole, og føler at dette var litt for klisjee og litt for barnslig. Hvis du har problemer med dette, så er det bra du skriver om det, men kan også oppfattes som et behov for oppmerksomhet hvis du poster veldig mye av det her.

helene
22.11.2007 10:31

Bra!
1
anbefalinger
wow, du har låge på sykehus? smårisping å fjortiss kutting? kem faen du tror du e. LOL, alle ha sine egne problemer, å sjøl åm du meine at dine va mar alvorlige trenge du sje kritisera andres probleme. L A M E! viss du sje har någe positivt å sei så kan du holda fint kjeft! thank you very much Smile :-\)

Tonje
09.04.2008 18:31

Bra!
1
anbefalinger
Hjeelp. selvskading er teit, dumt og for folk som virkelig har problemer.
nå er det blitt en fjortiss klisje for folk som ikke er psykisk styerk nok til å få litt selvkritikk, som går hjemme og kutter seg, og som sitter alene og surmuler hele skoledagen, og blir helt "sjokka" over at man mister venner.. ja, har vært borti det. og er så dritt lei av at det er blitt en vanlig ting å kutte seg, for det finns folk som har PROBLEMER, som gjør det, og ikke folk som får ett par ting slengt etter seg på skolen.

to tips; - gå hjem og se deg i speilet, har du sminket deg så svart rundt øynene at det blir litt vanskelig å se seg. så gå å vask det bort, og kle på deg normale klær, sett på ett smil, og snakk for deg. men om du ikke vil det, fordi du har din "egen" stil. så greit. men om man fortsatt har problemer så oppsøk en psykolog.


og èn siste ting. : jeg er dritt lei av folk (emoer o.l) som forteller at alle som ikke går i svart og synes såå syd på seg selv er sosser og bærter, og at de selv har en helt unik stil...! please. om man ønsker å bli godtatt for å kle seg spessielt, ikke legg alle de "pene og populære" under en kniv!! (pussig ordvalg xD) alle er ikke dumme og blonde..

Hallo
20.03.2007 19:02

Bra!
0
anbefalinger
Okey. Kanskje det er bare jeg som surrer, men er det noen som VET at han/hun kutter seg. følkens det er bare et dikt. Stakkar føles ut som alle angriper personen . Men flott dikt (Y) Noe jeg ville ha med i stilen min ?


21.03.2007 12:16

Bra!
0
anbefalinger
Utrolig bra dikt!! Du beskriver følelsen så jævelig bra... Man kjenner seg igjen så jævelig godt i det diktet.

aner ikke
08.05.2007 20:57

Bra!
0
anbefalinger
jeg ble kvalm av og lese denne dikten!!
oh gard!!

=)
10.05.2007 18:01

Bra!
0
anbefalinger
Uansett hva de andre synes, så syntes jeg at det var et bra dikt Smile :-\) Og jeg leste helt på starten at dikt skal rime...øøhh, det er mange, mye mer kjente dikt som ikke rimer i det hele tatt! Dikt skal uttrykke følelser, de skal ikke være regelrette. Så jeg sier stå på^^ Selvom det ikke rimte eller hadde noe spesielt oppsett var det veldig bra Smile :-\)


23.05.2007 00:58

Bra!
0
anbefalinger
Fiine diktet

Monika
23.06.2007 09:41

Bra!
0
anbefalinger
jeg syns du har en mining med det du sier, jeg er helt enig i dette..selvskading hjelper, men ikke ghjør det..et kjempe bra dikt  Smile :-\)

Anni
15.07.2007 21:48

Bra!
0
anbefalinger
utroli bra dikt!

Halais
19.08.2007 04:04

Bra!
0
anbefalinger
Heey^^ Bra dikt dette her asså...
Sjønner isje koff alle ska slenge dritt om at folk kutter sg for å få oppmerksomhet.. kjenner faktisk mangen som har dette problemet som isje i dt hele tatt viser armene el går i t-shorte en gang.. fordi de e redd for at folk ska begynne å kalle de emo... å sånn at dt e sagt såe e dt heller isje alle emoer som kutter sg.. de er følsom jah, men dt betyr isje dt at de lager stygge sår både histen å pisten.. å dt e faktisk å en stil! å de som gjør ting som dt der for å få oppmerksom het trenger seriøs HJELP for noe sånnt kødder man ikke me.. mener i alle fall eg dåe! kjempe bra dikt.. bra u får ut følelser på denne måten..
klem fra meg^^

Sjef
09.01.2009 10:14

Bra!
0
anbefalinger
Du er faen meg syk i hodet ditt!

Jssecret.blogg.no
06.11.2010 10:18

Bra!
0
anbefalinger
Jeg irriterer meg grenseløst over di fleste kommentarene her! Folk har virkelig ikke peiling på hva de snakker om! Og reagerte sterkt! Kjente sinnet bruste i meg, i det jeg leste flere kommentarer her! Vel, jeg anbefaler dere å kjøpe boken "kors på halsen - tre jenter om selvskading", så kanskje dere forstår mer! Selvskading er et mye større tema enn mange tror, og om en person kutter seg bare for å få oppmerksomhet, er det gjerne en grunn til det. Kanskje personen ikke er vant til å få noe oppmerksomhet, og føler seg usynlig? Det er mange grunner, og jeg gir mer her, for jeg kjenner jeg begynner å bli virkelig sint! Men tenk dere om før dere kommenterer fler, stygge og irriterende kommentarer!
TA DERE SAMMEN!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.114 sec - 1 pageviews