Søk i stiler
 

Skolen


Essay om skolen.
Sjanger:EssayLastet opp:28.02.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Læring og pedagogikk
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Skolen er noe som trengs for alle mennesker i verden. De som går der, synes det er kjedelig, mens de som ikke får tilbudet om skolegang, bare drømmer om å få lov til å bli undervist.

 

Skolen i Norge er obligatorisk, i hvert fall de 10 første årene. Etter de 10 første obligatoriske årene blir vi tilbudt en videregående skoleplass, hvor vi går i 3 år.

 

”Alle barn har gnist i seg. Alt vi trenger er å tenne den.” sier Roald Dahl. En viktig del av undervisningen er å få barn/ungdom til å forstå at skolen er en stor del av livet, og at den er med på å bestemme mye av fremtiden til hver enkelt person. En annen viktig del av undervisningen er å få oss til å synes at innholdet er interessant. Dette har lærerne veldig mye av ansvaret for, synes jeg. Uten arbeidsvilje fra elevene blir dette en vanskelig jobb for lærerne, men jeg synes en god lærer burde kunne klare å motivere elevene til å jobbe bra på skolen, enten uten eller med den gode ”gnisten” fra før. Et annet tema innen skolen; er lekser. Lekser er på en måte en annen form for undervisning som vi gjør mye individuelt og uten lærere. Vi gjør de i fritiden, hvor mange mener at fritiden kan bli brukt til noe mer fornuftig enn lekser. Jeg personlig mener at lekser er nødvendig, men til en viss grad…

 

”Jeg elsker å lære, men hater å bli undervist”, Winston Churchill, er et sitat jeg finner meg helt enig i. Alle elsker å lære noe de finner interessant, og i hvert fall hvis de kan finne ut av stoffet på sin egen måte, men hater å bli undervist i noe de overhodet ikke interesserer seg i.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews