Søk i stiler
 

Om sex


Arbeidsoppgaver om pubertet, følelser og sex skrevet i Natur & Miljø.

Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:23.02.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Identitet
Seksualitet
Verktøy:Utskrift

Pubertet:

 • Fortell litt om hva som skjer med kroppen til gutter og når de kommer i puberteten.
  Når gutter kommer i puberteten vokser strupehodet, stemmebåndet blir lengre og stemmen blir dypere. Begynner å få skjegg og hår rundt kjønnsorganet og under armene. + at de kan få kraftig hår vekst ellers på kroppen.
 • Fortell litt om hva som skjer med kroppen til jenter og når de kommer i puberteten.
  Når jenter kommer i puberteten begynner de å få mensen og puppene begynner å vokse. De får også hår rundt kjønnsorganet og under armene.
 • Hvorfor er viktig med god hygiene når man kommer i puberteten.
  Det er viktig med god hygiene når man kommer i puberteten fordi man får sterkere kroppslukt, det er også viktig å vaske kjønnsorganet for at det ikke skal lukte vondt.
 • Hva er menstruasjon, og hvorfor får jenter menstruasjon.
  Menstruasjon er blod som kommer ut fra skjeden. Inne i jentas livmor er det en slimete livmor som samler blod for å støte ut et egg hvis det ikke blir befruktet.

Prevensjonsmiddel:

 • Skriv kort om prevensjonsmiddelet kondom, hvilke andre prevensjonsmiddel finnes?
  Kondom er en tynn gummihylse som tas på penisen etter at den er blitt stiv, dette gjøres før samleie. Når samleiet er over må man ikke vente for lenge med å ta ut penisen fra skjeden, når man tar den ut må man holde i kondomet for at den ikke skal gli av inne i skjeden.
  Prevensjonsmiddel: p-piller, pessar, spiral, angre piller.

Forelskelse:

 • Hvordan er det å være forelsket? ( i følge samliv.net )
  Når man er forelsket kjennes det ut som at noe skjer i kroppen, det kiler og kribler litt over alt. Man klarer ikke å tenke på noe annet enn den du er forelsket i, man kan dagdrømme og fantasere om denne personen og du blir fort ukonsentrert.
 • Hvordan er det å ha kjærlighetssorg?
  Kjærlighetssorg er noe av det vondeste man kan oppleve, de fleste opplever det. Det går over men det hjelper ikke å tenke på det da, det er lov og gråte å vise følelsene sine. Det hjelper ikke å gjemme dem.
 • Hva vil det si å være sjalu?
  Sjalusi kan føles som en klump i magen når en du er glad i gir mye oppmerksomhet til en annen, det er ikke farlig men helt naturlig. Noen blir fort sure og kan havne i slagsmål, hvis du er beruset kan du fort gå for langt å f.eks slå til en person.
 • Hva vil det si å være homofil?
  Både jenter og gutter kan være homofile, men når jenter er det kaller vi de gjerne for lesbiske. Homofile opplever akkurat den samme kjærligheten som oss, men bare til en person av det samme kjønnet.
  Homofili er ikke en sykdom.

Seksuelt overførbare sykdommer:

 • Skriv kort om to seksuelt overførbare sykdommer.
  Klamydia er den mest vanlige kjønnssykdommen blant unge i dag. Det blir gjerne smittet under et samleie. Man kan ha denne sykdommen uten at man er klar over det fordi det er ikke alltid at du merker noen symptomer. 
  Flatlus er en hudparasitt som gir kløe og svie. Man finner det i kjønnshår, smitter via kropskontakt og via klær, håndklær og sengetøy. Det blir behandlet via lusemiddel som gis til hele familien.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


05.11.2008 19:24

Bra!
2
anbefalinger
ÆSJJJJJJJJ DENNE SIDEN HER VAR DÅRLIG AS


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews