Søk i stiler
 

Willy Ustad (1946-)


Kort om forfatteren Willy Ustads liv.
Sjanger:BiografiLastet opp:16.02.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Willy Ustad
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Willy Ustad ble født den 16. mai 1946 i Trondheim. Willy bodde på landsbygda i Nord–Trøndelag og vokste opp der som fosterbarn.

 

Når han var 17 år gikk han inn i militæret, der han var i 13 år, først tok han militær førskole, så befalskole og til slutt var han løytenant og gikk ut av hæren i 1975. Etter dette jobbet han i Securitas i 3 år før han jobbet flere år ved Offshore bedriften Aker Verdal, først som stillasbygger, så stålskjærer, tillitsmann og hovedverneombud. Nå bor han på Inderøy i Nord-Trøndelag og han sier selv at alt arbeidet med og finne fakta og stoff om forskjellige temaer pluss skrivingen tar det meste av tiden hans.

 

I de 20 årene han arbeidet i militæret, aker og securitas gikk han hele tiden med lysten til og skrive. Og i 1989 debuterte han med Ulva fra Huldretjernet som er en blanding av science fiction, sagn og eventyr.

 

Ustad er veldig interessert i ufoer og rommet. Han har skrevet noen bøker om det tredje rom der han blander sammen aliens, urgamle historier og store mektige hemmeligheter. I disse bøkene har han også undersøkt masse for og få alt til og stemme.

 

Det største verket hans til nå er serien ”Fire Søsken”, denne handler om en voksen søskenflokk med 2 søstre og to brødre som vi følger gjennom krigen og fram til våre dager.

 

Alle var ikke like glad for avsløringene i boka og to ganger truet folk med og drepe han pga ting som han hadde skrevet i boka. Ustad tar det som et kompliment når noen vil skjære hodet av han for noe han har skrevet, det betyr at han har truffet et ømt punkt hos noen. Første gangen blir du redd men alle de andre gangene bare blåser du i det.

 

De kontaktene han fikk når han jobbet med fire søsken er mennesker som bor i hele landet og til og med i Sverige. Mange av de menneskene han møter når han driver og undersøker sånn som han gjør er mennesker som er preget av et langt og innholdsrikt liv, og mange av dem har begynt og få et paranoid syn på myndigheter og makter.

 

Ustad peiler seg ikke inn på en spesiell lesergruppe men mener at de som vil lese bøkene hans kan gjøre det. Det han skriver om er livets mangfold og om livets faenskap som han selv sier.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


15.02.2007 11:19

Bra!
2
anbefalinger
hei.. bra side, men har du e-mailen til Willy Ustad?


07.01.2014 08:01

Bra!
0
anbefalinger
Kjære Willy Ustad.Jeg har stor glede av hva du skriver,ta gjerne kontakt-Vennlig hilsen Lars Reiermark


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews