Søk i stiler
 

Brann


Reportasje om en brann.

Karakter: 4

Sjanger:FortellingLastet opp:08.02.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Samfunn


Mennesker hyler. Jeg hører sirener i det fjerne. Atter en gang kommer jeg over en storbrann.

 

Jeg kommer kjørende nedover veiene i Rissa-sentrum, i sånn 9-tiden, da jeg ser svart røyk og hissige flammer fra Cuben kjøpesenter. Andre gangen denne uken er jeg vitne til en stor brann. Det står fullt av mennesker utenfor som blir dyttet til siden av politiet, så brannmennene skulle få komme frem. Jeg går bort til en av politimennene og spør hva som har skjedd.

 

- Juletrelysene sprakk og tente på juletreet. 5 mennesker er stengt inne i andre etasje. 3 er omkommet, 1 barn og 2 voksne, sa han. Jeg skal til å spørre om mer, men han må løpe, fordi det kommer noen ut. Jeg følger etter ham og får se at det er en kvinne som kommer ut av bygningen med ett barn i hendene. Det ser ut til at barnet var dødt.

 

Enda en er omkommet, tenker jeg og tørker tårene.

 

Jeg løper bort til bilen og tar frem kameraet og begynner å ta noen bilder av menneskene, brannen, brannbilene og politiet. Plutselig hører jeg noen som hyler. Det store skiltet holder på å falle ned, jeg kjapper meg å ta noen bilder og løper så lengre bak sammen med resten av menneskene. Ett lite barn løper ikke fort nok og får skiltet over seg. Død! Jeg ser en person, som ser ut til å være moren, løpe bort og prøve å løfte skiltet.

 

Nå skjer det noe bort ved inngangen igjen. Det kommer 3 mennesker løpende ut. Endelig! Nå er det i hvertfall ikke noen igjen i bygningen. Og det er bra, for foran øynene våre raser resten av bygningen ned.

 

Neste dag leverer jeg reppotasjen og bildene til avisen og får samtidig vite hvem som omkom. Jeg kjenner dem alle sammen, de er gode venner av meg. Nygifte med barn. Så skjer dette. Bare død og fordervelse, tenker jeg før jeg går hjem igjen.

 

 

Respons:

 

Overskrift: Den er kort, og dekker hovedinnholdet ganske godt.

Innledning: Litt kort, presenterer ikke hovedpersonen så bra, men er interessevekkende. In medias res.

 

Sjanger: Har skrevet den slik jeg har lært å skrive denne sjangeren.

 

Innhold:

- stilen er logisk

- mye om få ting

- innholdet er fornuftig

- innholdsdelen er lang nok

Språk:

- lett og flytende

- ganske lett å forstå hva som menes

- ikke blanding av tider

- god variasjon

- er litt tankereferat

- dialog er brukt litt

 

Avslutning: bra og ikke for brå.Teksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no