Søk i stiler
 

Intet nytt fra vestfronten


Sammendrag av filmen "Intet nytt fra vestfronten".
Sjanger:ReferatLastet opp:06.02.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Filmer
Verktøy:Utskrift


Den amerikanske filmen, er basert på romanen ved samme navn av tyskeren Erich Maria Remarque i 1930. Han var selv soldat i krigen, filmen er basert på hans opplevelser, følelser og tanker.

 

Filmen begynner med at hovedpersonen Paul Baumer sitter med sine klassekamerater og venner i et klasserom. De er avgangselever og planene deres er å studere videre eller for noen å gå rett til å jobbe. På dette tidspunktet er Tyskland i krig, og unge menn oppfordres til å verve seg. Siste skoledag holdes de igjen av rektoren Kantorek. Han forteller dem om fedrelandet og stolthet og guttene blir ikke langt ifra tvunget til å verve seg.

 

Ikke lenge etter sitter de på toget til treningsleiren som skal gjøre de til sterke soldater og de blir satt til å trene under korporal Himmelstoss’. Han trener de i en lang periode med nærmest tortur og velger seg ut Paul som ekstra ”terroroffer”.

 

De kommer til krigen skrekkslagne og forviddede ettersom de ikke skjønner hva dette er. I Tyskland var krigen fremstilt som noe vakkert, men de skjønner fort at de har kommet til helvete på jord. De møtes av Stanislaus Katczinzky som har fått i oppgave å passe på og trene opp guttene.

 

Guttene begynner å splittes og etter en lang stund i krigen får Pal beskjed om at han får to ukers ”fri” for å dra hjem å besøke familie og venner. Men besøket blir ikke som forventet. Han komemr hjem og finner en syk mor, få venner. Han finner også ut at han ikke vil bli hjemme. Han hører hjemme i krigen.

 

Etter en lang stund med kriging, og flere venners tap bli Paul selv skadet og sendes på sykehus. Han ender opp sammen med vennen sin Albert. Albert mister høyrebenet sitt og prøver desperat å ta sitt eget liv. Albert overlever og sendes hjem. Det gjør også Paul, men han sendes tilbake i krigen.

 

Han kommer tilbake, og som vinteren kommer ser han alle vennene sine dø. En og en. Katczinzky dør også, noe som er spesielt trist for Paul ettersom at de ble nære venner og fordi Paul bar han fler kilometer da han var skadet, for å komme til et sykehus. September 1918 sto Paul igjen som den eneste av et kull på 19.

 

Oktober 1918 dør Paul også av et skudd i bakhodet mens han sitter å tegner en kvitrende fugl. En måned etter hans død var krigen over.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

sunva
11.03.2006 17:32

Bra!
7
anbefalinger
græla bra!  Smile :-\)... perfect! akkurat det me har om nå! *tihi*.. men jo! takk!!! det va græli bra!!!

En som trenger hjelp til lekser.
05.11.2008 19:50

Bra!
4
anbefalinger
Bra resyme, men BTW så har du en skrivefeil femte avsnitt... det står pal, istedet for paul..., men det har ikke noe å si

Daria
13.04.2015 10:13

Bra!
1
anbefalinger
BRA

u mad ?
05.02.2020 10:28

Bra!
1
anbefalinger
satans forpulte hore jævla fitte høl kuk oppi rævva svartskalle


18.10.2012 21:34

Bra!
0
anbefalinger
hvor finner dere teksten ??

hjelp
02.01.2018 15:49

Bra!
0
anbefalinger
hvem var mest skyldig av tyskerne og briterne og hvorfor???

some1
16.01.2018 21:23

Bra!
0
anbefalinger
Til «Hjelp» dette er kanskje sent, men svarer alikevell. Det var Tyskerne som hadde større skyld enn britene ettersom de startet krigen mot franskmennene (hvor britene måtte bli med franskmenne ettersom tyskerne gikk gjennom Belgia for å komme til Frankrike og Storbritannia hadde lovet å beskytte Belgia).

Jasså
24.02.2020 17:21

Bra!
0
anbefalinger
Hva handler filmen om


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews