Søk i stiler
 

Den interne krig


Dette er et kåseri om tenåringenes forhold til sine foreldre.

Karakter: 5+ (10. klasse)

Sjanger:KåseriLastet opp:16.01.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Tenåringsåra, akk og ve for en tid. Fylt med hormoner og sånne derre saker. Det virker faktisk som om vi ungdommer har en slags bjelle i hodet som ringer når moren din sier "gå ut med søppla Kjetil". "RRRING!! RRRING!!" sier det "IKKE GJØR DET!". Men da hvis du ikke gjør det så får du dårlig samvittighet og moren din blir sur og gretten(som alle andre middeleldrene personer). Egentlig eier ungdommer 0 stemmerett for samma hva du vil så ender det med at du gjør det moren din sier.

 

Store deler av ungdomstiden går med på å følge reglene mamma og pappa lager ("Du skal være hjemme DA!" f.eks). Mange ungdommer trosser da dette for å følge sin egen lyst på alkohol og andre former for rusmidler på fester. Og når du da går imot disse reglene ender det med en viss form for straff, som da selfølgelig foreldrene dine finner på. Straffen varierer fra forelder til forelder, noen får husarrest, andre får datanekt og må pugge lekser istedet. Men til syvende og sist så vil jo bare foreldrene dine deg best, så kan man egentlig klandre dem?

 

Egentlig ikke, men vi ungdommer blir jo bare så sure når vi ikke får det som vi vil. jeg kan tenke meg at alle, absolutt alle barn har tenkt "æsj..usj.. Jeg vil ha nye foreldre". Så forholdet mellom voksen og barn er relativt simpelt: Voksen sier, barn følger. Med andre ord driver vi barn å skjemmer bort de voksne, fysj. Dette finner kroppen ut av på egenhånd og etter en viss periode begynner det å boble med demonstrasjonshormoner i oss, dette kalles puberteten.

 

Men dette kan vel ikke fungere, kan det vel? For vi er jo som tenåringer veslevoksne, eller? Det er i den tiden vi blir til rebelske små jævler som bare vil plage alt og alle(Noe som lærere finner ut av). Spesiellt jentene blir grinete i denne tiden. Mensen er IKKE noe å spøke med, tro meg. Bare du går bort til hu søte jenta og sier "hei" så biter hu hodet av deg og sier "PELL DEG VEKK DIN IDIOT, JEG HAR VONDT I HODET". Akk...Puberteten er en vanskelig tid for både forelder og barn. Hormoner som kommer i form av hår, større tiss, kroppsendringer og andre ting jeg ikke går inn på.

 

Senere i puberteten støter man på noe som kalles rusmidler, dette vil da si røyk, snus, narkotika og alkohol. Og ALT må jo prøves for ellers er man pingle(etter paragraf 4.1 i tenåringenes bud: Gruppepress må eksistere. Til noens fortvilelse). Og dette er da noe selvfølgelig ingen forelder liker, de har jo prøvd alt selv og vet alt så det nytter ikke å si imot. Dette ender da med kjeft, bråk og straff. Noe som da gjør oss enda mer rebelske og jævelske.

 

Men i brunn og grunn er kanskje ikke foreldre så ille, eller hva? De viser seg ytterst brukbare i enkelte situasjoner, mest småtteri som å mate oss, gi oss klær og oppdra oss. Men pytt hva skal man med det? Jeg kunne utmerket klart meg godt aleine, bare fått nummeret til peppes og ringt Red Barna og sagt at jeg er en fattig neger-gutt som trenger klær. Sånn ordner man det. Nei, så lett er det ikke. Uten foreldre ville livet vært uholdbart, vi klarer oss rett og slett ikke uten dem og det er fordi vi er BARN, ja nettopp...BARN. Selv om reglene dems er langt uttpå jordet så må vi ha dem for å overleve.

 

Så. Selv om foreldre kan være en "real pain in the ass" så liker vi dem innerst inne. Foreldrene våre opptar nemmelig et helt spesielt rom i hjertet vårt.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anna
30.03.2006 21:56

Bra!
3
anbefalinger
hei=D
syns denne teksen var veldig bra jeg=D Jeg er ening med argumentene og morsom var den og=D
Det er munntlig og humoristisk, og det er akkuratt den som kjennetegner et kåseri.. Fortsett sånn Wink ;-\)

hawkar
02.05.2006 16:53

Bra!
2
anbefalinger
ja, det bra.

Kjeti Akø
03.01.2009 16:02

Bra!
2
anbefalinger
Sitter her nå, et par år sener og innser at jeg har falt langt fra det jeg skrev før  Smile :-\)
Freeze, dette var en tekst jeg slang sammen på ungdomsskolen, men ikke kall den tragisk fordi den ikke samsvarer med dine tanker. Teksten er et prog-kåseri - den har altså retten til å dra alle over en kam, fordi den skal være provoserende morsom. Hva som er sant eller ikke kan du uansett argumentere og kaste alle tekster for, poenget mitt er at for en person er det umulig å avgjøre hva sannheten er uten grundig gransking. Til alle dere andre som har komplimentert teksten min - tusen takk, føler en nyfødt motivasjon til å skrive igjen  Smile :-\)

Karl enig
13.04.2006 01:24

Bra!
1
anbefalinger
Brrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaara

andreas
19.04.2006 17:41

Bra!
1
anbefalinger
veldig BRA!!! Helt enig med deg Smile :-\) humoristisk og gode argumenter..

christina
24.04.2006 14:47

Bra!
1
anbefalinger
syyyykt bra  Smile :-\) bra argumenter og morsom  Smile :-\)

hawkar
02.05.2006 16:53

Bra!
1
anbefalinger
ja, det bra.

meee
06.06.2006 16:54

Bra!
1
anbefalinger
Kan du vær så snill å slette innlegget for en liten stund? For min skyld!!! På forhånd takk  Smile :-\)

andypandy
28.10.2006 13:58

Bra!
1
anbefalinger
hvordan klarer du det, jeg kan sitte i flere timer bare på et avsnitt

ida
27.02.2008 22:54

Bra!
1
anbefalinger
Freeze: bruk av ordene "vi", "oss" og "du" er et av virkemidlene i et kåseri.

Dette kåseriet var ganske bra. Litt surrete her og der, men artig allikevel.

ivar
08.03.2017 13:58

Bra!
1
anbefalinger
Dette var nu eit ganske artig kåseri da  Wink ;-\)

hawkar
02.05.2006 16:54

Bra!
0
anbefalinger
(a)

risa
23.11.2006 16:54

Bra!
0
anbefalinger
et knallbra kåseri! fortsett slik!  Very Happy :-D

mee2
05.12.2006 22:46

Bra!
0
anbefalinger
såg læreren du joksa?

Freeze
07.02.2007 10:19

Bra!
0
anbefalinger
nei denne her var egentlig bare tragisk.....mye feil.....kjenner meg nesten ikke igjen......det var bra skrevet....godt språk og sånne greier....men innholdet var jo bare feil.....det virker som om du drar alle over en kam.....du bruker veldig mye "du"og "vi" omdu kjenner til hva alle andre synes om forskjellige saker og hvordan andre kommer til å føle og reagere om ting......og om hvordan andre har opplevd og opplever ungdomstiden......vær forsiktig med å bruke "du" "vi" og spesielt "alle"....når du starter en setning.....du vet ikke alt om alle her i verden.....

Freeze
07.02.2007 10:20

Bra!
0
anbefalinger
som om*

Nothing Else Matters
18.03.2007 18:39

Bra!
0
anbefalinger
jaja, d går ann å sei d på dein her måten å , men nå toppkarakter på d herre kåserie, itj heilt bra.

Mari
21.05.2007 17:55

Bra!
0
anbefalinger
Tøft, du må være min personlige tankeleser. Utrolig bra tekst.
Freeze: Tror ikke du vet sammenhengen mellom tragisk og usannhet. Denne teksten var absolutt ikke tragisk. Den var så sann som at fluene sliter når de møter en frontrute.

Julie Wilhelmina
19.11.2010 23:50

Bra!
0
anbefalinger
Hmm... kjenner en foreldredemonstrant... Jeg kjente meg virkelig igjen her, og jeg likte dette. Det at du tar alle over en kam, det synes jeg kjennetegner et kåseri, det er en personlig tekst, om dine meninger. Godt skrevet, virkelig.

nina
18.05.2011 13:44

Bra!
0
anbefalinger
kort og fine argumenter jeg likte den

TOBIAS
25.10.2017 13:36

Bra!
0
anbefalinger
VELDIG BRA. AKKURATT SÅNN ET KÅSERI SKAL SKRIVES. VELDIG SANT PÅ MANGE MÅTER!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews