Søk i stiler
 

Jostein Gaarder


Et kort forfatterportrett av Jostein Gaarder.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:11.01.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Jostein Gaarder
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


I 1952 ble Jostein Gaarder født. I mange år jobbet han som lærer i den videregående skole, samt ved Fana Folkehøgskole. Forfatteren er kjent for sine bøker med et filosofisk tilsnitt for barn, ungdom og voksne. Med stor fortellerglede utfordrer forfatteren vante tanker og tankemønstre. Han er søkende i sin behandling av vestens kulturarv, og leter stadig etter sammenhenger. Med smittende begeistring og forførende engasjement stimulerer forfatteren til økt interesse for filosofi idet han stiller sentrale spørsmål om oss selv og vår plass i verden.

 

Før den skjønnlitterære debuten med Diagnosen og andre noveller i 1986 hadde Gaarder allerede skrevet en rekke lærebøker i religion og livssyn.

 

Flere av forfatterens bøker er oversatt til andre språk, og det store internasjonale gjennombrudd kom i 1991 med boken Sofies verden. Den er nå oversatt til nesten 50 språk. Gaarder har mottatt en rekke priser, norske som internasjonale, for sine bøker.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mia
13.12.2006 14:25

Bra!
2
anbefalinger
Tja... Det var et veldig kort forfatterportrett av Gaarder ja.. Sorry, men vet ikke om det kan regnes som et forfatterportrett.. Hvis dette er noe du har levert inn, så tipper jeg på at du ikke fikk så god karakter..  Shocked 8\|


22.04.2008 19:56

Bra!
0
anbefalinger
Jostein gårder er en veldig god forfatter. Jeg har lest appelsinpiken-en nydelig bok, og sofies verden-mye fakta om filosofi- kjempespennende!!!

Kaari
18.02.2011 21:20

Bra!
0
anbefalinger
Dette var ganske kort, ja..  Smile :-\)
Men flott fakta det som står det  Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews