Søk i stiler
 

"Harry Potter og De vises stein" av J.K. Rowling


Bokanmeldelse av den første Harry Potter-boka, som får en sterk anbefaling.

Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:06.01.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Harry Potter
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Originaltittel: Harry Potter and the philosofers stone

Forfatter: J.K. Rowling

Utgitt: 1998

Forlag: DAMM & SØN AS

 

Denne boken tar deg med på en spennende og fantastisk reise til en magisk verden, der du får møte den ti år gamle gutten Harry Potter. Harry har briller og er forholdsvis lang og slank, han har et sikksakk formet arr på pannen som han ikke vet er fra. Han bor hos sin onkel og tante Dumling , og deres bortskjemte og ondskapsfulle sønn Dudleif. Dumlingene er ikke særlig snille mot Harry. De behandler ham som et dyr, han får lov til å gå på skolen, komme hjem, spise og legge seg til å sove i bøttekottet under trappa, der det er edderkopper og andre insekter. Han får aldri lov til å bestemme noen ting, men dette endrer seg da det plutselig kommer en ugle med et mystisk brev til Harry.

 

Det hele 11år lange livet til Harry forandrer seg. Han får vite at hans døde foreldre var trollmenn og at han selv er en. Han får begynne på Galtvort trolldoms skole som ligger på et ukjent sted. Han må ta et magisk tog for å komme dit. På toget møter ham Ronny og Hermine som blir hans første venner. Harry blir speider for laget sitt i rumpeldunk, som er trolldomsverdens mest populære sport .Skolen er full av hemmelige ganger og mystiske rom. Den blir beskyttet av rektor Humlesnurr og de andre lærerne på skolen. Harry, Ronny og Hermine skjønner raskt at det er noe underligt som skjer på skolen. De blir nysgjerrige, så sammen går de igjennom masse spenning får å få vite noe om De vises stein, som ligger skjult og beskyttet på Skolen et sted.

 

Dette er en glimrende og briljant bok. Forfatteren skriver så levende, morsomt og underholdende. Hun har en fin balanse mellom virkelighet og fantasieventyr, og får frem budskapet om at de gode seirer til slutt. Den får vel fantasien i gang hos alle. Boken passer for alle aldere. Den er spennende hele veien og blir aldri kjedelig å lese. Faktisk så får man ikke til å stoppe lesingen. Derfor får den en 6 av meg.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

<bilde>

Logg inn for å se bildetTeksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no