Søk i stiler
 

Det siste brev


En jente som blir mobbet.
Sjanger:FortellingLastet opp:06.01.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Verktøy:Utskrift


Kjære mor far og min elskede lillesøster Sanne. Jeg håper dere har det bra. Men jeg har det vanskelig. I skolen blir jeg ertet av elever hver dag. De kaller meg: ”stygga”. I dag ble jeg dynket av hele klassen. De sparket meg og kastet snøballer på meg da jeg lå der nedgravd av snø og holdt hendene foran hodet som beskytning mot alle snøballer som elevene kastet på meg. Jeg har ikke sagt noe om dette til dere. Jeg turte ikke rett og slett. Hvis jeg skulle sagt det til dere, så måtte dere prate med rektor og da skulle jeg blitt mobbet av hele klassen fordi jeg sa det til dere.

 

En gang slo dem et tykt og brunt balltre i magen min. Da måtte dere ta med meg til legen, husker dere? Jeg hadde lydd til dere og sagt at det var et uhell. Og en gang tok en elev et limstift og limte inn et ark på ryggen min. På arket sto det: ”Slå meg i ræva”. Alle slo og sparket meg på rumpa. Jeg sa ikke et eneste ord. En gang ble jeg dekket av papir fra doruller. Når jeg kom inn i klasserommet fikk jeg kjeft av læreren på grunn av at jeg var kledd som en ”mumie” som hun kalte meg da. Hun sendte meg til rektorens kontor. Jeg måtte sitte på den blå stolen og høre på rektorens frekke ting om hvordan jeg var kledd. Det var nære på at jeg skulle få brev med hjem. Og i julekalenderen på skolen fikk jeg to svarte fingervotter i gave som en elev kastet i friminuttet i en søppelcontainer. Jeg sa ikke et eneste ord. Jeg sa at jeg hadde fått et viskelær i gave fordi at jeg vil ikke si at vottene mine ble kastet.

 

I dag på veien hjem ble jeg gjennombløt av en svær sortfarget trailer som kjørte forbi. Jeg vil ikke engang tenke på hvordan det blir i morgen. Husker dere da jeg spurte om å bytte skole? Da dere spurte hvorfor, kunne jeg ikke fortelle det ordentlige svaret, men jeg svarte at jeg bare hadde lyst. Dere syntes det var latterlig. Det kunne jeg kjøne ganske godt. Det var ingen god grunn til å bytte skole. Dessuten var jo dette den beste skolen i hele byen. Svaret ble klart nei. Jeg kjente at tårene holdt på å trille nedover kinnet mitt, så jeg løp lynraskt opp til rommet og gråt ut alle tårer.

 

Men nå orker jeg ikke mer. Takk mor og far for de fine opplevelsene dere har gitt meg, takk for alt. Takk min elskede lillesøster som har vært der for meg og hjelpte meg med allting! Ta vare på deg selv og på mor og far. Takk alle mobbere da dere mobbet meg når jeg sang sanger fra barnesangoka. Takk for at dere kastet snøballer på meg hele juleperioden.

 

Gud, tilgi dem som mobbet meg. Dem mente sikkert ikke noe vondt! Men nå vil jeg ikke leve mer! Farvel!!

 

 

Hun viser ikke hva hun kjenner

Jenta med sorg i sitt hjerte.

Hun vil ikke vise seg svak innfør andre

Hun går alene med sin smerte.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
20.09.2006 18:18

Bra!
4
anbefalinger
Jeg synes ikke denne fortellingen var så veldig fin, nei. men greit nok  Smile :-\) Stå på videre, øvelse gjør mester!  Smile :-\) Grunnene til at jeg synes fortellingen var litt dårlig:
- Det heter ikke erting, men mobbing! det kan hende du mente erting, men det er mest riktig å skrive mobbing når det går over lengre tid. Jeg har selv blitt mobbet før og har blitt veldig forståelsesfull ovenfor folk som blir mobbet, og jeg tror det gjør vondt for mobbeoffere å lese historien din, ikke fordi det var så bra og rørende (ikke ta dette personlig, takk.), men fordi fortellingen rett og slett virket litt useriøs..
- Den andre grunnen er at det var veldig merkelig av deg å skrive Takk til mobberene  Confused :-\? Det kan virke sårenes =(
- den siste grunnen er at fortellingen rett og slett var litt for kort, og vi ble ikke kjent med hovedpersonen, så det ble derfor ikke så trist... jeg følte i hvert fall ikke så mye med denne personen. jeg satt ikke med tårer i øynene og tenkte "håper det går bra med henne." Lykke til videre da  Smile :-\) Smile :-\)


12.02.2007 17:28

Bra!
3
anbefalinger
masse stave feil...


12.02.2007 17:41

Bra!
2
anbefalinger
øhh..masse skrive feil og veldig kort tekst...

Laila
20.03.2006 15:48

Bra!
1
anbefalinger
Grei nok, men kanskje litt kort...?


10.05.2006 21:53

Bra!
1
anbefalinger
Veldig fiin=D

jente
22.05.2006 15:54

Bra!
1
anbefalinger
kjempebra! fikk tårer i øyene!


13.06.2006 11:05

Bra!
1
anbefalinger
Hei! Je synas d var veldigt dålig gjort å skreve om noko slikt. Eg føler meg 100% truffet! Eg lurer faktisk på om det er meg du skriver om. Er det deg Katrine som har skrevet stilen?

Anonym
01.10.2006 15:37

Bra!
1
anbefalinger
Syns denne historia var veldig fin. stå på! satt med tårer i øynene. Klem, PS: Litt kort kanskje...

boo
25.06.2009 16:21

Bra!
1
anbefalinger
Nei .. hvorfor skal folk skrive dritt- ting... jeg synes den var utrolig rørende og kjempe bra skrevet. men er det en virkelig histore  Confused :-\?. ..


22.07.2011 05:26

Bra!
0
anbefalinger
Jævlig bra skrevet!
Jeg skal gi dere svarene for dere folk som har kommentert!
Teksten er kort fordi livet er kort, og for den som syntes fortellingen var dårlig er det kanskje fordi du er en av de mobberene der ute.!

L:K:L
30.11.2011 21:08

Bra!
0
anbefalinger
det var en trist tekst men jeg synes den var bra skrevet


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews