Søk i stiler
 

Alle mann for USA!


En ironisk fremstilling av USA, i form av et kåseri.

Karakter: 5 (videregående grunnkurs)

Sjanger:KåseriLastet opp:05.01.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:USA
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Amerikansk politikk har alltid blitt diskutert, i alle kriker og kroker i hele verden. Alt fra Watergate-skandalen til George W. Bush sin krigføring i Irak og Afghanistan. Og alle vet jo at vår gode venn på den andre siden av havet helt sikkert har gode intensjoner når han angriper absolutt alle land som har noe som helst mulighet til å kunne stå imot USA. Afghanistan-krigen var sikkert bare en måte for USA å vise hvor glad de er i muslimer, akkurat som Irak-krigen. De må jo elske muslimer, for det kan da ikke være noen tilfeldighet at de bomber alt og alle. De er jo den eneste supermakten i verden, som alle vet, og dette utnytter de hvert fall ikke til det ytterste! Mange tror jo at USA kun bombet Irak på grunn av oljen, men det er vel heller lite sannsynlig at dette er hovedgrunnen, med tanke på det er veldig mye som står på spill. Men hva med Bush, da? Hva er det som får han til å gå så langt? Det er det nok ikke mange andre enn han selv som vet. Men jeg har en teori:

 

Jeg tror Bush er den minst paranoide, og minst maktsyke mannen i verden. Nei, han er jo en fredens mann, og han snakker jo om Gud i hver eneste setning, så religiøs er han jo uten tvil.  Han var jo kompis med Osama Bin Laden før, så han kan jo ikke ha noe i mot muslimer.

 

Bush er et prakteksempel på en ærlig, smart, hyggelig og imøtekommende amerikaner, og akkurat som hele resten av USA, er han absolutt ikke paranoid. Ingen går rundt med våpen i USA for ”å beskytte seg”. Og når alt kommer til alt så elsker vel alle amerikanere? Vi vil jo gjøre alt som dem! Vi lever som dem, vi spiser som dem (vi ser hvert fall like feite ut som dem), vi snakker til og med som dem. Og jeg har enda ikke møtt en nordmann som ikke forguder George W. Bush! Det er jo fullt forståelig, så fredfull som han er. Så et lite spørsmål har jeg. Vil vi bli amerikanere? Vi elsker dem jo. Både levesettet, og ikke minst politikken. Jeg vil hvert fall bli en amerikaner!

 

Men politikken til USA har ikke så veldig mye å si på vår livsstil og vår egen politikk. Det er ikke noen grad påvirking fra USA i vår egen politikk.

 

Vi misunner dem. Vi misunner deres elskverdige nasjonalisme, deres drapsstatistikk, deres åpne og velkommende væremåte, deres intellektuelle nivå, deres ”individuelle frihet”, deres kjærlighet for andre nasjoner, og da især muslimske land.

 

Vi misunner deres skyhøye fattigdomsprosent og deres kapitalistiske styreform, hvor alle som ikke kan jobbe er tapere.

 

Vi misunner deres rasisme mot egne innbyggere, som har vart i over 300 år, og enda ikke er over, og takk Gud for det! Jeg skjønner virkelig ikke hvordan de klarer det! Hvordan de er så flinke til å stenge de negerne ute for alt, og få de til å leve i gettoer!?! Jeg skulle ønske hele verden var slik, jeg, at alt hadde vært atskilt. Da hadde alt vært så mye bedre. Hadde Ku Klux Clan regjert i hele verden, da ville verden vært et fint sted å bo, da! Raseatskillelse. Jeg liker det ordet. Det høres så fint ut. Så hvitt, liksom!

 

Vi vil jo bli som dem! Vi vil ha det som dem! Og på grunn av alt det gode med USA, alle fordelene ved dette gigantiske landet, så vil alle i hele verden flytte dit. De har én million innvandrere hvert år, fra alle land i hele verden! Alle vil bli amerikanere! Og hvem vet, kanskje verden en gang i fremtiden består av kun ett land, og jeg har en følelse av at det landet kommer til å hete USA. Vi kommer til å få amerikanske navn, og alle kommer sikkert til å hete Mr. & Mrs. Smith. Og én ting er sikkert; Når vi blir amerikanere, når hele verden er ett stort land har vi alle noe til felles: Vi kommer alle sammen til å være snille, hyggelige, fredsmennesker, akkurat som våre kjære venner i USA.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

George Bush
18.09.2013 11:02

Bra!
33
anbefalinger
Bullshit

aristo
19.03.2006 01:56

Bra!
29
anbefalinger
Ironien var grei. Men jeg tror det hadde gjort seg enda bedre hvis du hadde skrevet mer med glimt i øyet (vært lun). Og du kunne tillatt deg større overdrivelser. Ellers har du fått frem mange fine poenger. Så stå på! JEg tror du har potensiale til å bli ENDA BEDRE !  Smile :-\)) hilsen aristo - journalist

John
23.03.2006 23:44

Bra!
13
anbefalinger
Dere er for dømmende! Skulle likt å sett dere skrive en sånn oppgave selv.
Dette var en meget godt gjennomført oppgave Wink ;-\)


25.03.2007 05:57

Bra!
6
anbefalinger
Jeg har naa altsaa bodd her i 7 maaneder. Jeg synes det er interessant hvordan jeg har forandret synspunktene mine. Jeg er fortsatt HELT imot Bush, og den generelt offensive amerikanske utenrikspolitikken. Allikevel maa jeg si at jeg har leart mye. De forste 2 maanedene jeg hadde veart her var nok ikke synet mitt annerledes, simpelthen fordi jeg hadde mye fordommer. Men jeg har leart amerikanere aa kjenne. Det tok bare litt tid. Og, som alle andre steder, er det mange teite, men ogsaa mange hyggelige mennesker her. Ungdommer paa min alder er jo ofte uvitende om hva som skjer rundt dem, men samtidig er det jo saa mye mer i verden enn politikk. Og jeg har moett mange oppvakte mennesker. Jeg tror det har seg mer slik at mediene i USA har tendenser til aa vinkle USAs handlinger til USAs fordel, selvom det ofte ikke er like tydelig. Derfor blir amerikanerne ofte uvitende paavirket av at mediene hele tiden gir USAs vinkling av f.eks. krigen i Irak, noe som er forstaaelig, i og med at det er USA som faktisk er i krig der. Vi nordmenn faar jo en noksaa objektiv synsvinkel, i og med at vi ikke kjenner noen direkte effekt av politikken. Men for aa oppsummere er jeg blitt veldig glad i USA. Og selvom det er mye som er galt her, er det ogsaa mye som er fint. Det samme er det jo med Norge. Men naar sant skal sies fokuserer jo mediene i Norge i stor grad paa de dumme amerikanerne mye mer enn de smarte. Hvorfor? Fordi det er det som selger. Saa jeg tror at jeg har leart mye her borte. Paa godt og vondt. Det er mange ignorante mennesker her, men det samme gjelder jo Norge. USA er et godt land, og det blir trist aa dra herfra om noen maaneder. Det er bare trist at George W. Bush odelegger ryktet til USA fullstendig. Foer han kom paa banen var det jo mye mindre aa klage paa, og jeg haaper at om en 10-20 aars tid er USA igjen et land verden setter sin lit til. Saa lenge demokratene begynner aa vinne valgene...  Smile :-\)

meg_89
31.01.2006 18:19

Bra!
5
anbefalinger
åhh...he...he...den var dritt bra as....en av de beste jeg har lest .....masse ironi og overdrivelse.....skikkelig bra .....

=)
16.03.2006 18:36

Bra!
4
anbefalinger
nkallbra kåseri..!! Masse ironi å overdrivelse, ja.. Wink ;-\) Å sinnsykt morsomt..! Very Happy :-D


25.04.2006 19:09

Bra!
4
anbefalinger
Dette var helt javelig...............jevelig bra!!

Sofie Alver, 15
03.11.2007 00:57

Bra!
4
anbefalinger
Jeg synes utgangspunkt i det du har skrevet og vil fram til er relativt greit. Men et godt kåseri var det ikke. Ja, et kåseri skal være humoristisk, og bære ironi, noe du virkelig har gått inn for, men bare å vrenge ting tvert om blir kjedelig, og det føles falskt og useriøst ut, her savner jeg en snedig bri, som det skal være på et kåseri. Et kåseri skal også være noe som man kan kjenne seg igjen i, man kjenner temaet du har valgt, men alle ”for” som egentlig skal vøre mot Bush, krigen, rasisme, Amerika og Amerikanere blir for tynt. Hvis du foreksempel hadde valgt å ”bare” skrive om Bush, kunne du gravd dypere, å da ville også kåseriet ditt blitt mer inntresant og seriøst, samtidig som du ville hatt større utgangspunkt for å lage det humoristisk.

Jeg vil ikke si noe om hva du kunne gjort til neste gang hvis du skulle skrivet et kåseri, siden det er en stund siden du skrev dette, å har sikkert skrevet flere i mellom tiden. Hvis du har det legg de også ut, det er modig, flott og hjelper mange tror jeg. Men er det andre som lurer på hva jeg mener han kunne gjort får å skrive et bedre kåseri til neste gang bare spør.

helene.....
01.02.2006 20:57

Bra!
3
anbefalinger
hehe Very Happy :-D


22.04.2006 20:45

Bra!
2
anbefalinger
dette var elendig, altfor dårlig ironi. En 5 er ja, men den var ikke morsom...


30.10.2006 22:48

Bra!
2
anbefalinger
Takk for alle kommentarer. Denne er skrevet foerste termin, grunnkurs, paa en videregaaende skole i Oslo. Jeg var kun 16 aar da jeg skrev den, dog jeg enda ikke er mer enn 17. Ironisk nok bor jeg i USA som utvekslingsstudent naa. Og hvorfor? Jeg vil leare amerikanere aa kjenne. Hvordan de tenker. Hvordan de lever. Og min oppfatning saa langt, etter aa ha bodd her paa dagen 2 maaneder, er at den gjennomsnittlige amerianeren ikke vet stort om politikk, og rett og slett stemmer paa den som vinner debatter om ting de ikke engang vet noe som helst om. Hvis dere har noen spoeramaal er jeg mer enn villig til aa svare paa dem per e-mail.

Mvh Martin Eidissen

hmm
28.11.2006 22:52

Bra!
2
anbefalinger
Jeg syns ikke du fikk til ironien helt. Det ble for mye av det samme.

Marihøna
13.01.2007 17:58

Bra!
2
anbefalinger
Denne syns eg var svært bra! Eg likte vinklinga di, og den var morsom. Eg har same oppfatninga av amerikanarar.

Tim
23.05.2006 17:14

Bra!
1
anbefalinger
bra men hva mener du med farge folk

anti-bush
29.03.2007 13:20

Bra!
1
anbefalinger
haha.. jeg digger det! Fikk mye inspirasjon nå!

hei
18.05.2007 00:40

Bra!
1
anbefalinger
denne var rå.....digga dn...morsom ironi, mn kunne vært bittelitt morsommere...mn supert gjort...og jg sku bare si en ting at man skal jo ikke kamme alle over en kam...at alle i USA er visst ik like, mn ser ut som u fant d ut på egenhånd....  Wink ;-\)....

mari
02.02.2006 21:20

Bra!
0
anbefalinger
ganske bra, men jeg syns egentlig at det var litt for mye ironi jeg.. bedre med litt ironi og overdrivelse her og der, ikke gjennomført i hele teksten.. men ganske morsom!!


07.11.2008 17:37

Bra!
0
anbefalinger
Noe så sjukt genialt! =D
Får å si det sånn så har je aller vørre noe stor fan av bush  Wink ;-\) Drit bra srevven! 6'er tå meg  Wink ;-\)

Donya
25.03.2010 21:42

Bra!
0
anbefalinger
Jeg syns den var driiit bra!! for alle som synes den var grei eller dårlig så har dere problemer! Jeg lo mye underveis og du fortjener abselutt den femern!

Julie Wilhelmina
18.11.2010 17:44

Bra!
0
anbefalinger
Jeg synes helt definitivt at denne fortjente en femmer, jeg likte det veldig godt, selv om jeg er stor USA-fan. Stå på!

Simmers
19.09.2011 12:42

Bra!
0
anbefalinger
Ahahah xD Kjenner meg igjen mange steder i tekster,så dette var riktig morsomt ;D

Per Arne
15.05.2017 13:39

Bra!
0
anbefalinger
Kjøttkaker er godt! kan kjøpes hos Coop extra for 10 kroner stykket

En Gutt
21.11.2017 10:07

Bra!
0
anbefalinger
Mr. og Mrs. Smith er først og fremst brukt i England, ikke i USA. Utenom denne lille tingen var kåseriet ditt veldig bra  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.037 sec - 1 pageviews