Søk i stiler
 

Kristendommen


En del faktaopplysninger om kristendommen.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:04.01.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristendom
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.1.

Det er den andre store religionen med utgangspunkt i Midtøsten, den finnes i alle verdensdeler. Den oppstod for ca. 2000 år siden. Kristendommen blir kalt verdensreligionen fordi du finner den over hele verden og alle har lov og bli en del av den. På 1500 tallet fantes kristendommen bare i Europa, mens den nå på litt over 500 år finnes over hele verden.

 

2.

Hovedretningene innefor kristendommen er: Romersk katolsk kristendom, Protestantisk kristendom og Ortodoks kristendom.

 

3.

Kristendommen forteller at alle som tror på Jesu Kristus vil motta Guds frelse og et evig liv. De vil komme til himmelrike og leve i paradis. Kristendommen forteller også at dommedagen vil komme og dømme levende og døde, bestemme om et menneske skal komme til himmelen eller ”brenne” i helvete.

 

4.

Det er bare bibelen som blir sett på som en hellig bok i kristendommen. Den er delt inn i 2 deler- GT(gamle testamentet) og NT(nye testamentet). De kristne ser på jødenes gud som sin gud, og det gamle testamentet er også for de kristne en åpenbaring av Guds ord, men denne åpenbaringen er en forberedelse til den endelige åpenbaringen som er Jesu Kristus.

GT er de samme bøkene som jødenes Tanach. Den er en åpenbaring av Guds ord den endelige åpenbaringen er Jesu Kristus.

NT forteller om Jesu liv og lære, historien til den første kristne kirke. Det nye testamentet ser på Jesus som den Messias jødene venter på.

 

5.

Han er en personlig gud du kan ha kontakt med gjennom bønn og tilbedelse og han kan tilgi dine synder. Gud er evig og allmektig og alle tings skaper. I Kristendommen finnes det bare en Gud, og han blir sett på som skaperen av alt og er allmektig.

Ifølge Kristendommen er gud en og udelelig, men han har visst seg på flere måter. Det som faderen, sønnens og Den Hellige Ånd. De kristne mener også man kan se på alt det gode og fine på jorda og da se ett bilde av hvordan Gud var. Han beskrives som rettferdig og trofast, men en som straffer de som ikke holder sin del av avtalen med han.

 

6.

Det onde i verden mener vi kommer av det menneskene gjør, og ikke burde ha gjort. De mener at mennesket er født med synd, en vilje til og handle mot gud. Men Gud står mot med kjærlighet, og det gode mennesket gjør, er et resultat av at mennesket er skapt i guds bilde.

 

7.

Kristendommen mener at mennesket er skapt i Guds bilde, og at alle og enhver er noen fantastiske skapninger. Mennesket er skapt i fellesskap med gud, og at mennesket har rett og kan synde, men får tilgivelse og frelse bare han/hun tror på Jesus Kristus og hans tro.

Kristendommen blir sett på som kvinne undertrykkende, den mener kvinnene ikke betyr så mye som mannen. Ifølge bibelen har ikke kvinnene rett til og åpne munnen i kristne forsamlinger og heller ikke få jobb i religiøse omgivelser, men i den Norske kirke er kvinner i dag likestilt. Kvinner har lov til og bli prester og har lov til og tale i kristelige forsamlinger.

 

8.

Har man vært snill, og tror på Jesus når man dør, kommer man til himmelrike. Det vil si: Løvene biter ikke og er snille som lam, og alt er bare vidunderlig og fantastisk. Og hvis man ikke tror på Gud når døden kommer, havner man i helvete, og det sies at man skal brenne evig i en grusom flamme. Altså, det frister ikke noe særlig.

 

9.

Nåde: Til givende kjærlighet fra Gud.

Åpenbaring: Tror/religiøs erfaring at du står ansikt til ansikt med gud, og mottar budskap direkte fra han.

Synd: Kristent moralgrep. Når du har syndet har du gjort noe ulovelig som gud ikke  tillater.

Frelse: Når du får frelse har du gjort opp og eventuelt bedt til gud om frelse/tilgi deg fra dine synder, og du tror på Jesus som Guds sønn den enbårne.

Jesus: ”Guds frelser” og ”Messias”, de mener han skal komme tilbake og dømme levende og døde.

 

Det fins sikkert flere hellige ord innenfor kristendommen, men disse er de mest sentrale og er viktigst for de kristne og deres tro.

 

10.

Det meste er lov i kristendommen den dag i dag, men det som ikke er lov er avgudsdyrkelse. Dette fordi det peker i helt motsatt retning av det kristendommen representerer. I senere tid da kristendommen kom ble det også forbudt og drive trellehold (ha slaver), og en mann fikk bare lov å ha en kone. I kristendommen finner du ikke noe som er påbudt, men de har spesielle regler og lover som de vil at du skal leve etter. Som og tro på Jesus Kristus som Guds enbårne sønn og våre herre.

 

11.

Betlehem blir sett på som Jesus fødested. En kristen by med mange kirker og templer. Den ble i gamle testamentet kalt Efrata, som betyr fruktbar. Den ble sett på som Davids by for familien hans ble født der.

 

I de fleste kristne kirker er det bilder som viser historiske hendelser i fra det nye og det gamle testamentet, og dette er nesten den eneste typen kunst du finner i kristendommen. Bildene er malt av forskjellige maler, og fargene har en helt egen symbolikk. Ett veldig kjent bilde er ”Dommens Dag” av Michelangelo som i dag finnes i det sixtinske kapell i Roma. Men rundt om i hele verden finner du statuer som har kristne kjennetegn. Det kan være statuer av engler og andre kristne personer som representerer en del av det kristne i hverdagen.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

stine
01.05.2006 16:08

Bra!
13
anbefalinger
bra skriva  Smile :-\)

bully
06.06.2006 11:39

Bra!
9
anbefalinger
grabsters.tk har masse av komentarer til din stil

marit
14.12.2006 22:18

Bra!
9
anbefalinger
kjempe bra ..
kom til god nytte dette ..Takk

tuthagirl
13.03.2007 18:02

Bra!
9
anbefalinger
heihei Smile :-\)
kjempebra det her.. kom t nytte Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D
kopierte hele driten...
kongebra  Very Happy :-D

Ellen Marite
19.12.2008 10:21

Bra!
8
anbefalinger
Barnslig språk, rotete og uoversiktlig.

meg
13.12.2006 17:06

Bra!
5
anbefalinger
bra bilder!

noen
07.05.2008 00:46

Bra!
4
anbefalinger
Kanskje du burde hatt overskriter sånn at det hadde vært mer oversiktlig.

A-M: D
14.05.2008 00:09

Bra!
4
anbefalinger
Utroli mye bra stoff,, bra skrevet : D kom utrolig godt med, øver til "selvskrevend" prøve,, å har Kristendommen: D fant mye bra: D Stå på: D
Tusen takk : D

srakade
10.06.2008 09:50

Bra!
4
anbefalinger
veldig bra, takk for det, jeg skriver nemlig til muntlig eksamen om kristendommen og det kom godt med

Andreas
16.01.2008 12:20

Bra!
3
anbefalinger
dette var sykt bra : D kom godt til nytte

tomas
20.01.2008 16:16

Bra!
3
anbefalinger
dette kom virkelig til god nytte, skal skrive særoppgave om kristendommen.. fant mye bra stoff  Wink ;-\)


05.10.2008 13:54

Bra!
3
anbefalinger
hmm bra stoff  Wink ;-\)kopierte hele dritten sikkert.lol eller hva?

Zazazaaanza
04.03.2009 20:33

Bra!
3
anbefalinger
(Y)

Beast No matter what &#9829;
05.02.2014 16:55

Bra!
3
anbefalinger
Jeg er best, lik om du er enig ♥

Goggy
28.10.2008 14:28

Bra!
2
anbefalinger
Grela bra at denne siden er her! den hjelper meg synsykt mye!!

Monika
31.01.2009 17:06

Bra!
2
anbefalinger
Bra oppgave! dette var en bra side  Smile :-\) men husk å se gjennom skrivefeil som d kanskje er noen plasser og lag små overskrifter sånn at vi vet hva som er hva  Very Happy :-D

Bolla
17.03.2009 15:38

Bra!
2
anbefalinger
Bra oppgave! Bare at du har kopiert hele fra Robin Eldnes sin, bare at du har byttet om på rekkefølgen og tatt bort overskriftene.. Det gjorde den jo bare uoversiktlig, men men..

noen
07.06.2010 09:06

Bra!
2
anbefalinger
OVERSKRIFT HVOR ER DET????????????

Ane
13.01.2010 22:37

Bra!
0
anbefalinger
Synes den var bra, hjelper meg mye med skoleoppgaven min  Smile :-\)


14.04.2010 18:52

Bra!
0
anbefalinger
greit nok

Beertaa
15.01.2014 21:17

Bra!
0
anbefalinger
SJYYKT BRAA:: MEN MANGLET OVERSKRIFTER!!  Very Happy :-D  Wink ;-\)

Arne k.
11.03.2014 20:10

Bra!
0
anbefalinger
Dette var delvis bra, men jeg synes du er for påståelig. Teksten er litt snever fordi du skriver ofte om en side av et tema, som har to eller flere sider, og som ofte er en diskutrbart og ikke fastslått. Dette vises f.eks. der du skriver at man havner i helvette, hvis man synder og ikke tror på gud, og vil brenne i en flamme. Dette er bare spekulasjoner, fordi det ikke står fastslått noen plass. Helvette er en menneskeskapt illusjon, for å skremme ateister gjennom historien.

Arnfinn
13.01.2016 19:45

Bra!
0
anbefalinger
Je synes dæ var forferdelig dårlig, men hva ska jeg si har itte lest den en gang. PS har burdag om 4 dager 2 timer 30 min og sek sekund

Sofie
15.03.2016 13:03

Bra!
0
anbefalinger
Hei! Takk for hjelpen. Fikk en 2'er på innleveringa mi på grunn av deg. Det var helt forferdelig


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.023 sec - 1 pageviews