Søk i stiler
 

Peer Gynt - "Å være seg selv"


Oppgaven lød: Hva er forskjellen på ”å være seg selv i grunnen” og ”å være seg selv nok”?

Sjanger:ArtikkelLastet opp:02.01.2006
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Peer Gynt
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Peer lærer i Dovregubbens hall at den eneste forskjellen på troll og mann er at menneskene sier ”vær deg selv” og trollene sier ”vær deg selv nok”. Trollenes egoisme er noe Peer har mye av, og det kan være derfor han trives i deres selskap.

 

Egoisme er et av Peers mest fremtredende egenskaper, han er ”seg selv nok”, og kunne sikkert vært det litt til. Han forlater Solveig i den tro at han får det bedre andre steder, og hun uten ham. Han svikter og løper unna store avgjørelser, akkurat som Bøygen, som er en gjenspeiling av han.

 

å være seg selv i grunnen” tror jeg betyr at man skal ha egne verdier og normer for hvordan man lever og oppfører seg mot andre og som medmenneske i samfunnet. Man bruker dette som en basis, og pga dette kan man begrunne og avgjøre noen av valgene man tar i livet, noe Peer ikke klarer.

 

å være seg selv nok” tror jeg er å være seg selv, og dytte egne meninger på andre, og overkjøre de som sier deg imot. Slike mennesker kommer fremover i samfunnet, men blir ikke godt likt. Peer flykter unna når store avgjørelser kommer, og slipper derfor å ta et valg. Han er seg selv nok.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews