Søk i stiler
 

En annerledes jul


Julen året etter flodbølgen traff Sørøst-Asia.
Sjanger:NovelleLastet opp:28.12.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Naturkatastrofer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Duften av nystekte kaker fylte rommet. Det sprakte så godt i peisen. Dørklokken ringte. Stacie løp ned og åpnet døren og ble motatt med julesang. Tre barn sang av sin fulle hals og smilte fornøyd da de fikk to kaker hver. Så sprang de over plenen, smågrådige, for å komme før de andre til neste hus. Snøen la seg tett og utenfor stod snømenn med en gulrotnese og hatt. Naboens gamle juletre stod og lyst opp hele gata. Det var de harry lysene! I alle forskjellige fargene som blinket hver for seg.

 

Huff, tenkte Stacie og fnyste mot treet. Det ødela julestemningen. For jula var ikke i alle farger, her handlet det om lilla, rød, grønn og hvit. Ikke rosa og turkis og en mengde andre farger. Men stemningen i huset til Stacie var koselig. Hun hadde brukt to hele uker på å pynte hjemme. Og fornøyd var hun. Det eneste som manglet... var familien hennes. Hennes mann, Are, og to barn, Miranda og Lasse. Håpet om at de skulle dukke opp, lå i rommet, der det hadde ligget i anøyaktig ett år. Hun senket hodet og så opp igjen på familiebildet de hadde tatt 5 dager før familien reiste til Thailand. Bølgen, som viste seg å være gedigen, la seg over de mange hundre tusner av menneskene fra 48 forskjelige land, Drømmen om at de fortsatt savnede skulle dykke opp levende igjen lå i alle de berørtes hjerter.

 

Et år var det siden det hendte, dette med bølgen. Stacie hadde mistet familien sin der, også sin mor og onkel. Nå var hun alene, ensom og forskjølet. Julen ville aldri bli det samme. Uansett hvor mye pynt det fantes, uansett hvor mange fine gaver hun fikk, og uansett hvor mange venner hun hadde. Julen var ødelagt. Det var ikke bare julen, men de andre dagene i året framover. Resten av livet hennes. Hele livet var som mistet. Hun hadde mistet seg selv i en bølge som dro videre bort fra henne. Hun klarte aldri å ta den igjen, hvis hun ikke gjorde det nå. Hjertet til Stacie hamret. Med tanke på familien... Hun skulle finne dem igjen. Nå. Hun ville ta første fly. Og beholde den vanlige, koselige julen. Med familien.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

silje
13.05.2007 15:51

Bra!
2
anbefalinger
utrolig braa Smile :-\)...

Thomas_Jensen
16.10.2008 19:58

Bra!
2
anbefalinger
hva fikk du i karakter?  Smile :-\) vis dt var en still du skulle levre  Smile :-\)


07.01.2016 10:45

Bra!
1
anbefalinger
Kjempebra (Y)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews