Søk i stiler
 

Spilleautomater


En artikkel om spilleautomater.

Karakter: 5

Sjanger:ArtikkelLastet opp:14.12.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Pengespill
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Turen går til Oslos bowling/spillehall som ligger åpent og godt synlig midt på Majorstua. Jeg kjøper noe å spise og setter meg ned og slapper av etter en hektisk dag på jobben. Når maten er fordøyd, trekker jeg innover i spillehallen for å se om lykkefuglene har sin dag.

 

Jeg ser en større folkemengde som henger over et hundretalls spilleautomater. Det er flest mennesker i ung alder. De spiller så det synger i hele hallen. Med en tro på at den store gevinsten kommer ved neste trykk på ”spillknappen” blir mange stående lenge, veldig lenge. Men nå som politikerne har diskutert å sette opp advarsler lik dem som står på sigarettpakkene, nemlig: Spilleavhengighet dreper, på samtlige automater, så skulle en tro at det vekket en tanke hos de ivrige unge talentene.

 

Kompiser, familie og masse andre ukjente mennesker samles til en stund der den store ”jackpotten” skal inndras. Det ser veldig sosialt ut der de står og trykker og pøser inn mynter så det klinger i hele bygningen.

 

Å sette opp en lapp på alle spilleautomater med advarselen ”spille avhengighet dreper” på tror jeg ikke er den rette måten å få ned avhengigheten blant unge og eldre. Spilling er gøy, spennende og sosialt for alle som spiller. Mange ser på spillehallen som en hobby, slik som andre ser på fotball som sin hobby. Det er klart at enkelte blir dagens heldigste når de  har fått topp gevinsten på 4000 kr pøst ut rett i lomma.

 

Problemet med spilleautomater er stort. Det er en farlig måte å ha det gøy på, og spenningen man venter på i positiv retning går som regel nesten aldri den veien man ønsker. Det sosiale samværet er helt klart en ting, men det er vel like sosialt å gå på en håndball eller en fotballkamp. Alle i spillehallen er konsentrert om hvordan utfallet blir av den neste hundrelappen de sender inn i maskinen. Naboen er det samme, og dermed blir det sosiale mindre viktig.

 

Som nevnt tidligere er jeg overbevist om at spillehallen hadde vært like populær selv om advarselen ”spilleavhengighet dreper” hadde blitt satt opp. Det er 18 års grense på denne ”sporten” og det er på sin plass. Mange taper så mye penger at de opparbeider en stor spillegjeld som de må streve med resten av livet. Og de unge er spesielt utsatt for dette. Fordi de ikke har så stor inntekt, låner de av venner, familie og faktisk av mennesker de ikke har sett før.

 

Automater er derfor farlige for veldig mange. De kan sette en i en ekkel pengeknipe. Det burde være ”vakter” som sjekker alder på de som vil spille. Er man ikke gammel nok, blir det straks vanskelig å få spille.

 

Min konklusjon er at klistermerker med teksten ”spillehavhengighet dreper” ikke endrer noen ting. Enten så bør alder sjekkes eller så bør man få en bot om man spiller uten lov.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

gaga
10.09.2008 21:00

Bra!
1
anbefalinger
det er ikke artikkel


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.023 sec - 1 pageviews