Søk i stiler
 

VIdeobruk innen fotball


Hvorfor man skal/ikke skal bruke film som dømming i fotball.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:13.12.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift


Jeg synes fotball er et kjempeflott spill. Jeg spiller selv på et fotballag og titter ofte på fotballkamper på TV. Man blir veldig opptatt av at dømmingen på kamper skal være rettferdig og derfor kanskje det er lurt å bruke videodømming. Debatten om bruk av videobilder skjøt fart etter 0–0-oppgjørdet mellom Manchester United og Tottenham på Old Trafford den 4. januar. TV-bilder viste at Tottenham hadde en ball inne i målet, uten at dommeren og linjemannen dømte mål. Dette viser at man trenger digital måldømming, synes jeg.

 

I det siste ordinære minuttet fumlet United-keeper Roy Carroll med en ball, skutt fra Tottenhams Pedro Mendes, nærmere en meter over målstreken. Hjemmelagets tilhengere deppet og gjestene jublet, men linjemann Ray Lewis viste ingen tegn til scoring. Dermed unnlot dommer Mark Clattenburg nærmest helt ufattelig å blåse.

 

Det er den største dommertabben innen engelsk fotball, mente ekspert­panelet hos TV-kanalen Sky Line. Mendes foretrakk å le av den bisarre episoden da han ble intervjuet.

”Det var et veldig fint skudd. Jeg kan jo ikke annet enn å glise av det som skjedde”, sa han.

 

I det 90. minutt skjøt Mendes et tilsynelatende ufarlig skudd fra midt­banen. Carroll skulle ”bare” plukke opp ballen og kaste den tilbake i angrep, men keeperen glapp ballen og den gikk ca. 1 meter innenfor målstreken. Carroll greide å feie den ut uten at dommerne viste noe som helst tegn til avblåsning.

 

Dette er et veldig sterkt argument for å få bruke videobilder i fotballen. Denne kampen har ført til at flere har tatt til orde for videodømming. Digital måldømming skal også testes, for første gang i ligacupfinalen 27. februar etter forslag fra Fifa-president Sepp Blatter. Da skal det plasseres en mikrochip inne i en fotball. Da går det an å måle om ballen er inne eller ute.

 

Jeg er positiv til den nye teknologien om den kan hjelpe oss framover, men jeg liker ikke ideen om å ta i bruk videobilder. Fotball er et raskt spill som ikke tåler stadige forstyrrelser og stopp i spillet, sier Volker Roth, UEFAs dommersjef, på hjemmesiden til det tyske fotballforbundet.

 

Dette er jeg enig i. Jeg synes at vi skal ta i bruk digital måldømming fordi det er viktig for fansen og på grunn av store feil som denne. Det er viktig at ”sannheten” kommer frem, men jeg synes også at fotball er et spill som ikke bør avbrytes. Om man kan finne en teknologi som gir dommeren den korrekte avgjørelsen umiddelbart, så synes jeg dette bør bli tatt i bruk.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


06.01.2006 10:14

Bra!
1
anbefalinger
fantastisk tekst! nesten så jeg hadde skrevet den selv. du er et topp talent!


06.01.2006 10:15

Bra!
0
anbefalinger
En bestemt og sensjasjonel artikkel, aldri satt meg inn i videodømming før nå..Men endelig har jeg blitt interesert i det...En sensjansonell og flink forfatter...klemz


06.01.2006 10:18

Bra!
0
anbefalinger
Dette er en de beste tekstene jeg har lest i år. Jeg jobber gyldendahl, jeg lurte på om du er intrresert i en bok kontrakt? hva sier du til å bli min partner?


09.01.2006 09:43

Bra!
0
anbefalinger
En veldi forstårli text for en invandrer som meg,aldri forståt så mykje norsk før...flott tekst Wink ;-\)


09.01.2006 09:43

Bra!
0
anbefalinger
heey, bra skrevet! JEG gleder meg til å se flere tekster av deg i fremtiden. intill videre ønsker jeeg deg en god ferie

Magne
16.02.2006 14:47

Bra!
0
anbefalinger
Halla drit bra tekst azz digger deg Very Happy :-D

aMAksd
16.02.2006 14:48

Bra!
0
anbefalinger
hALL SDFWEF
 Wink ;-\):\'(

DW
25.03.2006 19:15

Bra!
0
anbefalinger
Den var ikke så bra som dere vil ha det til!!!!!


26.09.2006 21:06

Bra!
0
anbefalinger
enig der! så den kampen selv! blir så sinna på dommeren!!

Btw: tottenham ruuuler!^^


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews