Søk i stiler
 

Havet


Havet handler om en dame som mistet mannen sin i militæret.
Sjanger:FortellingLastet opp:06.12.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Sorg og savn
Verktøy:Utskrift


Hun sitter der hver dag. En gammel dame, rundt 60 årene. Hun har på seg en lang, lyseblå kjole, med filler i armene, slitt og møllspist nede i enden. Den går opp til knærne når hun sitter, hun har på seg solbrune strømper og sorte sandaler. De er slitte og ferdige.

 

Hun sitter og venter på sin avdøde mann som ble drept i krigen for 40 år siden. Hun sitter på en stor stein som er delt i to. Den ene delen sitter hun på, og den andre delen ligger ved siden av, og der har hun et bilde av sin døde elsker. På bilde var han høy, mørk og slank, med en slags Hitler bart. Han hadde på seg en grønn dress med 10 forskjellige medaljer på, han hadde tydeligvis vunnet noe, men hva? Han verken smilte eller ga et tegn på vennlighet, han var helt alvorlig, han så streng ut.

 

En tåre triller nedover skinnet hennes, hun puster inn og sukker et tungt sukk føre hun tar og reiser seg opp. Da sklir den lyseblåe kjolen hennes nedover beina og ned til leggene, hun bøyer seg med den skrøpelige ryggen sin og plukker opp bilde og holder det inn mot brystet sitt og sier. ”Jeg vil alltid elske deg Rolf, jeg sitter og venter her på denne steinen som vi ble enige om. Du må komme snart, barnet vårt trenger deg.” Men innerst inne vet hun at den eneste sønnen hennes er død. Han døde av en slåsskamp om penger og narkotika.

 

Hun bøyer seg enda en gang og tar opp en liten stein og kaster den på det store, blå havet, snur seg og går. Hun snur seg ikke tilbake etter en siste sjekk, nei da. Bare går videre, hun tørker tårene sine vekk med en liten sår finger som har vert igjennom masse sorg. Sønn og mann. Hun tusler av gårde inn i en mørkelagt sti, og forvinner bak en stor busk.

”Hun kommer tilbake i morgen”


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

jenta
29.02.2008 23:02

Bra!
2
anbefalinger
eg elsker historien. den er kjempe bra!!!!
eg ble litt rørt når eg leste den!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews