Søk i stiler
 

"Autopilot" av Martin Nygaard


Anmeldelse av boka "Autopilot" av Martin Nygaard.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:01.12.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Autopilot
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Sex, sæd, røyk og festing alt går på autopilot er det første du ser når du ser bak på boka, da begynner jo selvfølgelig jeg og undre om hva slags bok det er jeg har funnet. En erotisk fatal sex roman av en bok?
eller en pornografisk forvrengt tenåring?

 

Nei, langt ifra. Slik er den ikke. Når jeg begynte å lese litt mer så forsto jeg meningen med det som sto bak, det var tankegangen til en ungdom. nesten alle ungdommer tenker slik nå til dags har vel sikkert forfatteren tenkt. Hovedpersonen heter Laurits og er en ukontrollert ungdom. Han tenker som gutter flest og gjør som gutter flest. Han går siste året på ungdomskolen. Han forelsker seg og får sin første dame. Laurits har alltid vært den alle ser opp til han er ”den modige” Røyker og fester i ett sett..

 

Han tenker utrolig mye på sex, men det gjør vel de fleste gutter i 15 års alderen. Eneste han tenker på er å få bort jomfrudommen. Selve boka er på en måte basert på en ungdoms tankesinn. Krangling med foreldre, venner, uvenner og det store, kjærlighet!

 

Man får et innblikk på hvordan det virkelig er å være ungdom nå til dags. Den er ikke sånn som de andre bøkene som skriver om kjærlighet og ungdommer, her får man den harde, virkelige fakta. Er nesten som om man kjenner seg selv igjen i boken. Men drøy på noen punkter er den, tviler på det sterkeste at alle 15 år gamle folk løper rundt å tenner på kjæledyra sine på en scene pga kjærlighetsorg, eller bruker pengene fra klassekassa til å kjøpe seg en enveis billett til Australia.. og heller ikke skaller seg, og går inn i budismen. Men hele poenget med de drøye sakene har faktisk ganske mye å si at han tente på marsvinet sitt har med å gjøre at han gikk lei av å se eksen sin med en annen, han tok marsvinet sitt som han visste hun elsket, han ville vise henne! Og billetten til Australia har vel med at han ville ut, nesten alle ungdommer nå til dags har sine stunder hvor de er ”lei livet” eller lei skolen. Han ville vise seg frem! Vise at han turte. Og det at han gikk inn i budismen har vel med å gjøre at i ungdoms tiden er tiden du skal bestemme hvem du er, hva tror du på, hva vil du? Han testet vel ut budismen og kristendommen. Men ingen falt vel helt i smak.

 

Boka er humoristisk, og samtidig alvorlig. Det er en kjærlighetsbok, mye kjærlighet, mye følelser. Men også mye dramatikk. Den er skrevet for ungdommer, og jeg som er ungdom elsket boka no helt hensynsløst! Noe av det beste jeg har lest på lenge. Den er så morsom at man bare får lyst til å legge fra seg boken å le i en halvtime, men samtidig kommer triste deler smygene inn.

 

Sexscenene er humoristiske, og han opplever alle gutters skrekk ”den vil ikke opp” Midt i selve stunden! Jenta ler, kler på seg og drar. Trist, men humoristisk.

 

Jeg elsket boka no helt sykt, akkurat etter min smak. Jeg som liker å lese kjærlighets romaner, og egentlig ikke faller så veldig for sånne morsomme bøker (hvorfor jeg ikke gjør det har jeg ingen aning om), men denne hadde humor OG kjærlighet, og humoren her var akkurat etter min smak. Den slutter ganske brått, men grei nok. Jeg overlever nok liksom.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

sønn av forfatteren
28.02.2006 16:10

Bra!
18
anbefalinger
det er bra at dere likte boka, er sønn av forfatteren bak den... og synes selv også at den er en kongebok... om dere er greie å anbefaler boken til familie og venner blir jeg og pappa veldig glade!!! den har nemlig mildt sagt ikke solgt så bra som den fortjener!!!!

stå på

Espen H
26.01.2006 13:52

Bra!
10
anbefalinger
Altså, kunne ikke gjort det bedre selv.
Jeg er heelt enig i alt du har skrevet her, helt fenomenalt!
Tusen Takk  Smile :-\)

Alex I
19.01.2006 15:30

Bra!
9
anbefalinger
Dette kaller jeg bokanmeldelse! Rett fra hjertet og tastaturet. Uten retting og ordsammenbinding. Kult! Forsett og les - og skriv anmeldelser uten filter.
Alex I

Jonas
17.10.2008 19:08

Bra!
7
anbefalinger
Den slutta litt brått og teit...men en veldig bra bok  Very Happy :-D Blei akkurat ferdig med den

Overkåt gutt
28.01.2014 13:30

Bra!
6
anbefalinger
Jeg ble kåt av boka

Frederik L
30.01.2008 13:01

Bra!
5
anbefalinger
Det er en bra anmeldelse, men den første setningen er alt for lang og gjør at jeg mister lysten på å lese videre

black yed peas
11.06.2008 11:55

Bra!
4
anbefalinger
de er en jevli bra bok. men du kunne tatt litt mer om slåssing og gjenger å sånn


18.02.2009 14:18

Bra!
4
anbefalinger
Jeg syntes den var meget kort og kjedelig, du forteller bare om det overflatiske ved boken.

caroline
12.05.2009 10:40

Bra!
3
anbefalinger
det var en bra bok ass du må bare lese dem

JB
17.02.2010 22:07

Bra!
3
anbefalinger
Dette er en knallbra bok, jeg kunne rett og slett ikke løsrive meg fra den.
det begynnte jo med at vi skulle lese en roman på skolen og eg så no bare bilde "selvfølgelig" men, jeg ser meg ganske ofte igjen i denne boken.
Anbefales på det sterkeste å lese den!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews