Søk i stiler
 

Argentina: Økonomi og fakta


Oppgave om Argentinas økonomi og fakta om landet.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:01.12.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Amerikanske samfunn
Verktøy:Utskrift


Hvordan er Argentinas økonomi i dag?

Etter den store krisen som sluttet i 2002 har Argentina klart å få i gang jordbruket igjen og tjener store penger på det. I følge en dansk kilde så importerte danskene, for det meste jordbruksvarer, for nesten 2 milliarder danske kroner. Turismen har også kommet i gang, og den er en stor inntekskilde. I 2005 regner man med at Argentina vil ha en økonomisk vekst på 5,5%.

 

Kirchner som vil sitte som president frem til 2007 har også jobber hardt for å kvitte seg med korrupsjonen. Noe han har klart veldig bra.

 

I den store krisen fra 1999- 2002 falt BNP med 20 prosent. I 2003 og 2004 har den økt igjen med 8 prosent hvert år.

 

I de senere årene har også industrien blitt bygget opp igjen, og de har klart å trekke til seg utenlandske investorer. Den offisielle arbeidsløsheten ligger nå på ca. 13%, men man regner med at beskjeftigelsen vil øke i 2005. En annen ting som har hjulpet til å bedre økonomien og levestandarden var en løsning på energikrisen. Alt som skulle til var et statlig organ som styrte det.

 

Siden pesoen slapp dollaren i 2002 har den klart å stabilisere på et jevnt nivå. Argentinas økonomi er ventet å styrkes ytterligere i løpet av de neste par årene.

 

Hvordan er Argentinas politikk?

Argentina har nå et demokrati der man har en president og en visepresident. Grunnloven gir presidenten omfattende makt siden han både er statsleder og regjeringssjef, og han peker blant annet selv ut sine ministre. Presidenten har også mulighet til å utstede nye lover på egen hånd dersom dette er nødvendig, i tillegg har han omfattende vetorett. Presidenten og visepresidenten sitter i perioder på 4 år.

 

I dag er det Nestor Carlos Kirchner som er president. Kirchner kom egentlig til makten ved ren og skjær flaks, da en annen president kandidat trakk seg. Men Kirchner har klart seg veldig bra. Han har ikke et spesielt politisk program som han følger, men han prioriterer en økonomisk og sosial oppbygging av landet. Presidenten reagerer for på oppståtte kriser, noe som gjør det lettere å behandle dem. Særlig har han arbeidet med kriminaliteten som har sunket drastisk de siste årene. Dessuten har han folket i ryggen, og han sees på som en god politisk leder som vil gjøre alt for at Argentina skal reise seg igjen.

 

Har Argetina noen økonomisk støtte og i hvilken form? Og syntes vi det er en riktig måte å hjelpe på?

Argentina har ikke lenger noen økonomisk støtte ved hjelp av penger. De har tidligere fått lån som har hopet seg, men i dag klarer de seg uten nye lån. I dag har de bare et nært samarbeid med det internasjonale pengefondet og verdensbanken for å sikre at de ikke smeller på en ny økonomisk krise.

Vi syntes at noen burde gått inn å hjulpet Argentina mye før, istedenfor å gitt dem nye lån hele tiden. De klarte ikke behandle pengene, og bruke dem på de riktige tingene. Derfor burde man heller satt inn personer som kunne hjelpe til for å få økonomien på rett bane igjen.

 

http://www.um.dk/da/menu/Udenrigspolitik/LandeOgRegioner/
Latinamerika/Landefakta/LandefaktaArgentina.htm

http://no.wikipedia.org/wiki/Argentina


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Nils Hansen
06.02.2006 18:27

Bra!
3
anbefalinger
Dette var en fin og god oversiktlig tekst, som viste at Argentinas økonomi er ustablisert og ustrukturert. Mye fint om økonomien selv om det kanskje var litt tynt til tider. Hadde egentlig forventet den litt lenger. Men ellers godt skrevet jeg vil ha gitt en karakter på rundt 5 talslet. Grunnen til at du ikke er oppe på 6 tallet er fordi det ble litt smått og litt for lite forklart noen få stder i teksten! Men lykke til med flere gode artikler. Bra skrevet!!!!!

Janne
10.04.2007 10:41

Bra!
2
anbefalinger
Rett å slett meste bara avskrift


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews