Søk i stiler
 

Skolen min


Dette er eit kåseri om skolen min på sidemålet mitt (bokmål). Blei ikkkje so veldig morsom, men det var verdt eit forsøk =)
Sjanger:KåseriLastet opp:24.11.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Skole
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookSkolen kan være en fin plass det, dårlig luft, rare stoler, deprimerende klasserom og gørr kjedelig undervisning. Dette er noe av det elevene møter hver skoledag. De tingene som ikke er nevnt her er helt okay (dersom det er noe jeg ikke har nevnt da)

 

En ting som faktisk ER positivt med skolen, er at en lærer ting
(det er i alle fall det som er meningen)

Du lærer vanskelige ord og matteformler som vi kan ”breefe” med. (for eksempel nynorske ord og setninger. For eksempel ”ofseleg” og ”pirøygd” og V=G*h=
noe-som-jeg-ikke-husker-akkurat-nå-men-jeg-har-lært-det)

Jeg kan og nevne en god del negativt med skole, men jeg har ikke så mye tid, men jeg kan jo si en liten del av det.
Jeg har nemlig så mye lekser!! Eg får alt for lite tid til overs av fritida vår som ein kan bruke på hobbyene våre! For meg (sikkert for deg også…) virker det som at lærerne tror at vi har allverdens tid til lekser, men det har vi ikke!

 

Klasserommet vårt er sikkert et av de 5 ”beste” klasserommene på skolen vår.

Veggene er malt i en deprimerende, gyselig, spyblåfarge. (kunst og håndverkslæreren sier det er en farge vi ”lærer bra i”) men det er vel helst det motsatte.

Golvet er grå-spygult med en god del slitte steder på,
(grunnet vipping på rare stoler på)og i dag har jeg med meg en
bamse som er formet som et kuhode, som jeg bruker som ”pute” i ryggen min….ikke dumt…

Døra… den er malt i den merkeligste fargen som fins, nemlig rosa. Vinduene trekker og ovnene virker heller ikke som de skal. I tillegg bråker lufteanlegget forferdelig (ikke bytter de ut det heller). En av de tingene i klasserommet som faktisk er helt ok er en grønn og rød hylle langs den ene veggen, men den har vi ikke lov til å bruke, fordi da faller den ned…Den tar opp mye plass som vi kunne ha brukt til de rare og dårlige pultene våre…Pultene i klasserommet er nemlig helt merkelig plassert akkurat nå…

 

Det er nesten umulig å flytte seg rundt i klasserommet uten å velte en stol, tryne i en skøteledning, eller rive ned bøkene som ligger på pulten ved siden av… (bare tenk deg hvordan det er, når 10 elever ska boltre seg i det lille klasserommet, en hel dag!)

 

Lærerne har vel sikkert dannet en hel del sammensverginger mot oss elever, tenker jeg, for eksempel, LEF (=La Elevene Fryse),
ILEBHIKDKFN (Ikke La Elevene Bruke Hyllene i Klaserommet,
De Kan Falle Ned)

IOL, GELF (=ikke Ordne lufteanlegget, Gi Elevene Lenger Friminutt…)
og IGEMU (=Ikke Gi Elevene Morsom Undervisning)

 

En annen negativ ting med skolen, er at lærerne ikke snakker sammen når det gjelder prøver… De bombarderer oss med mange prøver i en uke, og så gir dei ingen i de neste ukene
(helt til de finner ut at de skal gi oss en hel haug med nye prøver da)

Lærerne har helt sikkert dannet en sammensvergelse der også tenker jeg. . .hm,. for eksempel…BEMPISU
(=Bombarder Elevene Med Prøver i Samme Uke!)

 

Siden lærerne nå har så mange ulike sammensverginger å holde styr på, hadde det vel vert fint med et samlenavn for alt sammen….skal vi se….hm…kanskje VEME (=Ver Ekle Mot Elevene)

 

Men det ville jo egentlig blitt ganske kjedelig å være hjemme nesten HVER dag og da…..Så her er den positive delen med skolen. Man får venner og har noe å gjøre på om dagene.

Det er jo greit, men så hva med leksene. De ødelegger ALT! Har du for eksempel planer om å gå ut, så ser du lekseplanen: ”Dette kommer til å ta hele dagen”, tenker du. Så må du avlyse den planen. Enda verre er det hvis du skal på trening. Huff, det går nok ikke så bra. Har du mye lekser og trening, må du velge. De fleste velger nok trening, men trening er ingen god unnskyldning for ikke å ha gjort leksene.


”Du må planlegge bedre”, sier de bare. Det er egentlig ikke noe mening med lekser. Det er bare repetisjon av noe vi allerede har lært, og i tillegg gjort på skolen for en stund siden.

Lekser kan vi også klare oss fint uten. Og når vi snakker om lekser eller hjemmearbeid, som noen kaller det, så kan vi jo nevne ordet som mange ikke liker:

Prøve. Du sitter hjemme og leser det eviglange kapittelet du skal ha om på prøven neste dag, husker forhåpentligvis det meste, men det er selvfølgelig glemt dagen etter prøven.

 

Men alt i alt så er vel ikke skolen den verste plassen du oppholder deg i løpet av livet….eller….? Dersom vi ser bort fra alle de negative tingene, (om det egentlig er noen da…)

Så er vel ikke skolen så ille…? Til dømes blyantene og viskelæra vi får utdelt….skolen er har så stramt budsjett at de deler viskelerne i to før de deler dem ut….neida, er ikke så galt, enda…men bare vent, det kommer,…

Vennene dine…Dersom skolen jeg går på/skal gå på inneholder vennene mine, en skolegård og viskelær og blyant….så vil jeg vel overleve…tror jeg…

 

SLUTT


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

hii
04.11.2009 19:51

Bra!
16
anbefalinger
bra skreve Very Happy :-D men kan du slette den så jeg kan ta litt frå den?

kult
10.01.2014 09:00

Bra!
13
anbefalinger
Savner litt av ironien som er en stor del av sjangeren kåseri! Du kunne skrevet positivt om det som var negativt ironisk, da hadde kåseriet ditt blitt litt bedre.

meg
17.02.2010 19:21

Bra!
8
anbefalinger
det her er mer en artikkel.........

bra!
13.11.2012 08:16

Bra!
5
anbefalinger
likte kåseriet, takk for inspirasjon
MVH en gutt på 9 trinn.

martha
09.11.2015 09:44

Bra!
3
anbefalinger
denne kommentaren er ikke relevant

MAn
07.03.2017 11:26

Bra!
3
anbefalinger
detter er ikke noen bra kåseri


21.03.2019 10:03

Bra!
1
anbefalinger
bra skrevet  Smile :-\) likte det


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews