Søk i stiler
 

Filtrering


Rapport fra labøvelse i kjemi GK.
Sjanger:RapportLastet opp:23.11.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Naturfagsrapporter
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

1. Grunnlag/Prinsipp:

Skille væske fra fast stoff ved filtrering i vanlig trakt og Buchnertrakt, og observere om det er forskjell på filtratet. Lære å filtrere en blanding av fast stoff og væske.

 

2. Utstyr:

Sortbåndsfilter

Vann blandet med sand jord og stein

Trakt

Erlenmeierkolbe

begerglass

glasstav

sugekolbe og vakumslange

 

3. Utførelse:

Vi blandet vann, jord, sand og stein i et begerglass. Ved første filtrering filtrerte vi blandingen gjennom en trakt med et sortbåndfilter i. Ved andre filtrering filtrerte vi blandingen gjennom et filter i en Buchnertrakt. Trakten koblet vi med en vakumslange til vasken. Vi brukte en glasstav til å røre rundt i begerglasset mens vi helte blandingen ned i trakten. Mot slutten av begge filtreringene brukte vi en spyle flaske til å spyle begerglasset slik at alt i begerglasset ble filtrert.

 

4. Målinger:

Ved første filtrering fikk vi helt blankt vann i begerglasset, filtreringen gikk relativt tregt. Ved andre måling fikk vi litt gul\brunt vann i erlenmeierkolben, filtreringen gikk veldig raskt.

 

5. Konklusjon:

Filtrering med vakum gir økt hastighet på filtreringen men blandingen blir ikke like godt filtrert som ved vanlig filtrering. Vanlig filtrering tar lengre tid men gir et mye bedre resultat.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.025 sec - 1 pageviews