Søk i stiler
 

Vold


Om vold.
Sjanger:ResonnerendeLastet opp:12.06.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Vold
Verktøy:Utskrift


Vold er ett problem som ser ut til å bli verre og verre. Det skjer overalt, det skjer stadig hyppigere og den blir mer og mer brutal. Barn helt ned i 13 års alderen har med seg våpen på skolen. Den volden det har vært mest blest om nå er ungdomsvolden i storbyene. Denne volden blir for det meste utøvd av gjenger. De aller fleste som blir utsatt for denne volden er med i en av disse gjengene og de blir "banket" opp av rivaliserende gjenger. Noen ganger går det også utover uskyldige, såkalt blind vold, og dette er ekstra alvorlig.

 

Folk i Oslo og andre storbyer er redd for å gå ut om kvelden p.g.a. all volden som er der. Hver eneste uke kan en lese om vold i Oslo. I de fleste tilfeller har det sammenheng med alkohol. Langt over 50% av alle gjerningsmennene og ofrene er påvirker av alkohol.

 

Vold blant innvandrere er noe som det har vært utrolig mye av i media den siste tiden. Det viser seg at innvandrere står for 80% av voldskriminaliteten i Norge. Dette kan ha årsak i at utlendinger har vanskelig for å tilpasse seg og det offentlige ikke klarer å integrere dem i hverdagslivet. Dette medførerer at de føler seg utstøtt av samfunnet, og at de danner gjenger. Disse har ikke noe å ta seg til og derfor blir vold den eneste måten å hevde seg på.

 

Det politiske partiet Frp baserte veldig mye av valgkampen sin på vold og utlendinger og de fikk veldig høy oppslutning på dette. Dette viser at vi er opptatt av innvandring og kriminalitet, og samtidig at det er fremmedfrykt blant nordmenn.

 

Noe vi kan gjøre for å bekjempe vold er å slå hardere ned på førstegangs forbrytere som blir tiltalt for vold. Vi kan drive mer forebyggende arbeid mot vold i skoler og miljøer blant de unge, og "tvinge" foreldrene til å bli mer engasjert. Jeg bruker ordet tvinge fordi foreldrene til de som utøver vold som regel ikke har barna sine som førsteprioritet (det finnes selvsagt mange unntak ). Siden utlendinger står for mye av gjengmentaliteten burde vi kanskje plassere disse mer spredt. I dag bor nesten alle på samme sted, på Grønland i Oslo og på Fjell i Drammen, og jeg tror dette er uheldig. En annen ting er at alle som føler seg som en del av samfunnet må akseptere våre nye landsmenn til en større grad, og ikke dømme dem før de har fått en sjanse.

 

En effektiv måte å hindre kriminalitet på kan være å få flere politi i gatene. Dette koster selvsagt penger, men det burde være mulig for ett rikt land som Norge. En annen mulighet kan være å stramme inn på alkoholloven når det gjelder utesteder, som for eksempel å stenge alkoholserveringen på puber eller barer en time før stengetid. Dette vil føre til at de fleste er mer edru når de drar hjemover og vil kanskje hindre en del av volden i drosje køer og andre steder. Det aller viktigste er å endre holdningene blant de unge og prøve å legge vekt på gode verdier. Jeg tror vi må sette inn flere ressurser for å rette opp dette nå før det tar utvikler seg videre.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews