Søk i stiler
 

Charles Robert Darwin (1809-1882)


Kort om livet til Charles Darwin.
Sjanger:BiografiLastet opp:03.11.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Historiske personer
Vitenskapsmenn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Født 12.februar 1809

 

Darwin var en britisk naturforsker. Han var sønnesønn av naturforskaren Eramus Darwin. Charles Darwin har både studert teologi og studerte til å bli lege. I Edinburgh, og særlig i Cambrigde, studerte han naturfag. Mens han studerte, ble han venner med en rekke kjente naturforskere.

 

I desember 1831 seglet krigsskipet ”Beagle” fra kysten av England. Darwin hadde fått tilbud om å være med som naturforsker og han takket ja. På reisen studerte han plante- og dyrelivet, fossiler og steinarter. Vitenskapsmenn på 1800-tallet trodde at hver art var skapt av Gud, og nye arter kunne bare oppstå viss Gud skapte på nytt. Dette trodde og Darwin. I løpet av reisen studerte han fossiler. Han fant da ut, at de ikke såg like ut etter at de hadde ligget i jorden i 50 år. Han ble da forundret over at fossilene hadde forandret seg. Han ble og stadig forundret over at dyr og planter hadde den evnen til å endre seg og tilpasse seg til omgivelsene de var i. Da begynte Darwin og lure på om de ulike formene innenfor en art hadde en og samme ”stamfar”, som de siden hadde utviklet seg fra. Når Darwin fant ut alt dette begynte han og å tenke på om en art dermed kunne endre seg til en annen art.

 

I boken ”Artens opprinnelse” fra 1859, forklarte Darwin om utviklingen hos de ulike dyreartene.

 

Noen år senere i boken ”Menneskets avstamming”, stilte Darwin spørsmålet om menneskene kunne ha utviklet seg fra en annen art. Dette var kirken sterkt i mot. De mente at Gud skapte jorden på 6 dager. Mange kristne mislikte og at vi kunne stamme fra apene og dermed være i slekt med de.

 

Med Darwin kom en annen måte å forstå naturen og artene på. Dette fikk selvsagt mye å si for mange menneske. Teorien hans ble senere kalt for ”darwinismen”.

 

Charles Robert Darwin døde 19.april 1882.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Amalie
16.10.2009 08:45

Bra!
3
anbefalinger
Takk, kopierte hele dritten og leverte inn Smile :-\)
vgs elev Smile :-\)


15.04.2009 15:32

Bra!
0
anbefalinger
bra  Very Happy :-D d u hjalp meg med oppgaven


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.039 sec - 1 pageviews