Søk i stiler
 

Intervju med Nora


Et oppdiktet intervju med Nora i Henrik Ibsens "Et dukkehjem".
Sjanger:AnnetLastet opp:02.11.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Et dukkehjem
Verktøy:Utskrift


Oppgave 11 h, side 75 i norsk b-bok.

 

Nora var gift med den vellstående advokat Helmer som snart skulle sjef for aksjebanken gikk for tre uker siden fra både mann og barn, og vakte stor oppsikt i nærområdet. Etter hun var ferdig fra sin nye jobb som vaskehjelp, møtte vi henne i parken for en interviu. Hennes klær var ikke så pene som de en gang var, og hun kom bærende på en plastikkopp med kakao for å holde varmen. Hun setter seg roligt ned og vi begynner.

 

Heisann Nora, hvordan går det for tiden?

Joda, jeg klarer meg. Jeg har ikke så mye luksuss som jeg en gang hadde, men jeg føler meg mer fornøyd for jeg tjener pengene selv.

 

Angrer du på ditt valg om å dra?

Tja.. På mange måter gjør jeg vell det. Jeg savner barna og mitt gamle liv. Jeg savner også Helmer. Jeg har da ikke sett barna siden jeg dro. Men alt er ikke bare negativt for tiden, ikke missforstå. Jeg liker å klare meg selv å ha ansvar og ikke få alt servert på ett sølvft.

Nora smiler, tar seg en slurk kakao og ser tomt ut i lufta.

 

Hva var grunnet til at du gikk fra barn og mann?

Jeg trengte vel å finne meg selv. Vell, grunnen der å da var vell at jeg oppdaget at Helmer ikke var den jeg trodde han var. Jeg trodde han ville støtte meg og kanskje også bli litt rørt over mine handlinger. Jeg reddet jo livet hans på mange måter så egentli burde han være takknemmelig. Men det ble han d adeles ikke. Jeg vet at det muligens bare var en måte å reagere på. Men da gikk det opp for meg at jeg kanskje ikke har vært så veldi lykkelig i alle disse år. I hele mitt liv har jeg vært lille Nora og jeg har alltid hatt noen til å passe på meg. jeg har aldri gjort no selv. Jeg vill passe på meg selv,klare meg å bli en voksen. Først og fremst for å bevise til meg selv men også andre at jeg kan noe å ikke bare er en nikkedukke.

 

Å hvordan går dette?

Vel, det går tregt. Men jeg har definitift blitt mer bevisst. Jeg sløser ikke med penger, jeg tjener penger selv og dette føler godt.

 

Hvordan antar du at forholdet mellom deg og Helmer blir?

Ja, si det. Han har jo barna som jeg gjerne vil treffe. Jeg savner em så inderlig. Jeg tenkte å kontakte Helmer i løpet av uka, så kanskje får jeg treffe barna. Det kommer aldri til å bli slik at jeg fløytter tilbake. Jeg er en for stor skam nå når jeg har hatt denne jobb og har båret disse klær.

Hun ser oppgitt ned på seg selv og sukker før hun fortsetter.

 

Ting er kanskje ikke så gode for tiden, men de ville definnitivt vært verre om jeg ikke hadde tatt opp et lån.

 

Hvorfo tok du opp lånet da?

Min mann var forferdelig syk og lå for døden. Jeg gjorde slik en kone burde gjøre- alt for å reddde sin mann. Jeg elsket han jo. Uansett, da jeg fikk vite at den turen kunne redde han nølte jeg ikke ett sekund.

 

Hvilke tanker sto i hode da du tok opp lånet?

Alt jeg tenkte på i øyeblkket da var at jeg håpet at han kom til å bli frisk. I det øyeblikket hadde jeg ingen skam eller frykt for å bli oppdaget. De følelsene og flere negative føølelser fikk jeg i etterkant.

Helmer har i ettertid sakt at han elsker Nora og at han håper at hun vil komme tilbake til han. Han angrer på sin reakjon og er veldi takknemmelig for at Nora reddet hans liv. Om det dukker opp et kjent ansikt i Helmer's bolig i de nærmeste dager gjenstår bare å se.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Homie
17.03.2011 13:02

Bra!
9
anbefalinger
Helvete jævla drit!

Linda
11.02.2010 16:26

Bra!
4
anbefalinger
Ser du bort ifra de unødvendige skrivefeilene, var dette et ganske bra intervju. Det er jo ikke akkurat så veldig lett å gjøre et intervju med en oppdiktet person, men jeg syns du klarte det bra. Skrivefeilene var som sagt unødvendig, og hvis du hadde sett igjennom det et par ganger, kunne de fleste vært ordnet opp i. Men uansett, godt gjort. (:

Anonym :)
17.03.2011 13:02

Bra!
4
anbefalinger
Fy f*** Hilde, er du dum ? Dette intervjuet var genialt !

Anonym
27.01.2015 13:43

Bra!
3
anbefalinger
Tenker du ikke på at jeg har dysleksi? Sad :-\(

ingvild
14.12.2009 17:35

Bra!
2
anbefalinger
hvordan kan du dikte opp et intervju? Dette var dårlig.

gunnar
21.09.2010 15:31

Bra!
2
anbefalinger
det var jævla dårlig du kan ikke bare finne på et intervju sånn uten videre det verste i hele daria

hilde
17.03.2011 12:44

Bra!
2
anbefalinger
det var ikke noe serlig bra. mange skrivefeil og noen ting som ikke hengte sammen. dette var bare for dårlig...


01.03.2014 14:23

Bra!
2
anbefalinger
http://codes4free.net/?ref=ee8CZG5ab


24.09.2014 12:20

Bra!
2
anbefalinger
www.cookieclicker.com

Ren Copi
27.01.2015 13:44

Bra!
1
anbefalinger
DRIT BRA har oppgave om å skrive intervju kan bare endre det som var dritt, har ihvertfall noe å levere i morgen  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews