Søk i stiler
 

Den "gode" ungdommen


Et syn på ungdommen.
Sjanger:KåseriLastet opp:13.10.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Du har vel sikkert sett at ungdommen no fortiden er opptatt av å ha det mest mulig gøy med sitt eget liv. De mener det er kult når tjæren renner som slimklyser ned fra munnen, akkurat som om du ser en slevende kamel ansatt i Akerkvernet båtbyggeri. Vi har også de som røyker, de tror de er tøffere enn damptoget og at lungene trenger bunnsmørning hvert tiende minutt.

 

Ungdommen no til dags greier ikke mye, heller ikke håret. De sitter foran høystrålingsskjermer og svir av ”langsynet”,”sidesynet” og ser dermed ikke at gulvet hjemme er skittent og at foreldrene trenger hjelp. Derimot forsterker de ”nærsynet” og ser bare sine egne behov og det kan gjøres for at de kan begjære mest mulig. . Konklusjonen er da at de fleste ungdommer er som dyr som må bli stelt av andre og som ikke kan stå på to bein for å rekke opp til skolepulten. Ikke rart at de blir kalt ungdom, ung og ”dom”(dum).

 

Tenk hvis vi kunne tatt kamelen opp av tjæren og fått en elektrisk motor i damptogene. Da hadde verden vært mye bedre enn den som er i dag. Båtene til Akerkverner hadde fått tjæren der den skulle være. Taket i trappoppgangene på skolen hadde da sluttet å få besøk av ”julepynten” (snusklysene). Miljøvernministeren ville sluttet å bruke heisekran for å nå opp til grafens øverste punkt for CO2-utslippene.

 

Ikke alle er slik. De finnes unntak, slike som velger skole og friske lunger der de kan puste fritt ut og inn uten å ha noen innbilninger om sjølivets harde sider hver gang de puster. De velger å hjelpe foreldrene med ting hjemme og får sin fortjente lønn. De jobber også utenom og tjener penger til sitt eget forbruk. Det er slik ungdommen skal være. Slike som ikke tenker på seg selv og sine problemer.

 

Det er nesten bedre med tyggisser…

 

 

Skrevet av Olav 59+ år.(vaktmester på Vgs)


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Hmm
03.04.2008 13:31

Bra!
1
anbefalinger
Dette var ikke et kåseri.. Det va FJÅSERI!

ingrid
02.03.2006 23:02

Bra!
0
anbefalinger
get a life!!!!!

heihei
03.05.2006 20:22

Bra!
0
anbefalinger
dette va bra Wink ;-\) te å vr nesten 60 år gammale  Smile :-\)

Linn
24.10.2006 13:18

Bra!
0
anbefalinger
hei hei.. dette her va jo kjempe bra! for å være 60 år e jo dette bedre enn mange andre sine stiler.. fikk litt bedre fantasi av å lese ann.. og dt va ganske mye humor i ann! Smile :-\)

Ina D.
18.04.2007 14:07

Bra!
0
anbefalinger
haehae! ler så jeg detter av stolen! yes, indaid

Pia
07.02.2008 22:01

Bra!
0
anbefalinger
denne bloggen har ett poeng , men blant ungdommen nå , er det UT å røyke blant de fleste. Jeg er vel litt imot denne bloggen fordi jeg selv er en ungdom.

gfhf
25.03.2008 16:51

Bra!
0
anbefalinger
dette er ikke et kåseri

Pfft
28.02.2010 15:15

Bra!
0
anbefalinger
Voksne er da like ille som ungdommer. Når en ungdom er arbeidsløs går det i hvert fall ikke utover statens økonomi, siden de bor hjemme hos foreldrene. Hva med alle disse voksne som ender opp på sosialen, eller som uteliggere for de vet ikke engang hvordan de kommer seg til sosialen? At en ungdom ikke kan ta vare på seg selv, er i hvert fall mer forståelig.

Julie Wilhelmina
19.11.2010 23:44

Bra!
0
anbefalinger
Godt skrevet, liker ikke tjærekameler og damptog jeg heller. Er en av dem som jobber både hjemme og ute, og bryr meg om skolen. Men jeg er enig med personen over meg, voksne er like ille. Røyker gjør de, og snuser, og noen gjør særdeles lite hjemme de og.

Maria
24.10.2012 22:26

Bra!
0
anbefalinger
Hvofor kan jeg ikke se kåserie? hva må jeg trykke inn på? Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews