Søk i stiler
 

Sladrehank


Handler om en gutt som blir mobbet. En som finner ut av det forteller det til sin lærer og ordner opp.
Sjanger:FortellingLastet opp:13.10.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Verktøy:Utskrift


Han lå der bare, helt i ro.. Han hadde et oppsvulmet, blått øye og blod i nesen. Han lå der helt stille, hadde han ikke stønnet, kunne du tro at han var død.

 

Jeg så rundt meg, det var ingen å se. Bare meg og den stakkars gutten.. Gutten begynte å røre på seg. Jeg hjalp han med å reise seg. Han så på meg, med store blå øyne, Det var tårer i dem.. Det var liksom en skygge over denne gutten..

"Hva har skjedd?", spurte jeg.. Han så ned i bakken og gikk bortover med lange, raske skritt. Jeg sprang etter han, jeg måtte finne ut hvem han var.

 

Gutten gikk inn på toalettet, så jeg fikk sjansen til å gjemme meg bak noen jakker. Da han kom ut av toalettet, hang han jakken sin på en knagg, og gikk inn i et klasserom. Jeg fortet meg til knaggen hans og kikket på jakken. Navnet hans var Johannes, og han gikk i niende.

 

Jeg gikk nedover korridoren, skolen vår var ganske kjedelig.. Det var ikke ofte det var mobbing. Jeg gikk inn i klasserommet mitt, alle satt i "gjenger".. Jeg gikk dit jeg hørte hjemme, og satte meg. De snakket veldig ivrig sammen, men jeg hørte ikke etter. Jeg tenkte på Johannes.. Lurte på hvordan det gikk med han nå. Ble han mobbet akkurat nå..?

 

Plutselig kom navnet Johannes inn i samtalen, jeg åpnet ørene og hørte etter..

"Hehehe, det var moro å banke livskiten uta` den pingla, gutter!" De lo.. "Han var så ynkelig og patetisk", svarte en annen.. De lo enda mer. At noen kunne være så stygge inni seg. Det forstod jeg ikke. Jeg kunne bare ikke tro at mine egne venner kunne være med på noe sånt. "Hva er det med deg, Jonas..?" spurte en av kameratene mine. Jeg så stygt på han og gikk ut av klasserommet.

 

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre.. Læreren hadde sagt flere ganger at hvis vi visste om noen som ble mobbet, måtte vi si ifra. Men jeg kunne da ikke sladre på mine egne kamerater?

 

Jeg gikk inn på toalettet for å drikke litt.. Jeg så meg rundt å begynte å drikke. Det kom lyder fra det ene avlukket.. "Hvem er der..?" spurte jeg.. Døra låste seg opp, og ut kom en gutt. Det var Johannes, han svarte; "Åhh.. det er bare meg.. ingen andre.. ikke gjør meg noe.. vær så snill"? Han hadde røde øyne. Han hadde grått. Han så ned i bakken igjen, det var som om han ikke ville møte blikket mitt.. "Nei, jeg skal ikke gjøre deg noe, men.. hva er galt, Johannes..? Hvorfor mobber de deg?"

Han kikket opp på meg. "Jeg.. Jeg.. Jeg vet ikke.. Kanskje det er noe galt med meg?.. Jeg vet ikke.."

 

Han gikk ut av toalettet, og gikk sin vei med hodet ned mot bakken. De hadde virkelig ødelagt denne gutten.

 

Jeg så ikke hva som hva galt med Johannes. Han var helt normal. Akkurat som meg.. Så det gikk opp for meg, at det var mobberene, det var noe galt med. De var i ferd med å ødelegge en helt uskyldig gutt sitt liv. Jeg visste hva jeg måtte gjøre..

 

Jeg gikk tilbake til klasserommet mitt, og satt meg på plassen min. Kameratene mine kom bort til meg. De begynte å skryte skikkelig. Så kom det opp.. "Du skulle sett`n, etter vi banka`n.. Han der Johannes!”

 

Jeg gav han de styggeste øynene jeg klarte og svarte: "Jeg gjorde det!" Jeg var så sint, det var rett før jeg kasta meg over ham. Jeg gikk ut, og opp til lærerværelset.

 

"Donk donk!" Ut av den store døra kom klasseforstanderen vår, Tore..

Vi snakket sammen veldig lenge, og etter den samtalen har ikke de gamle kompisene mine snakket til meg. Men det gjorde meg ingenting.. Jeg fikk meg en ny, ekte venn, Johannes. Han er skikkelig grei! Jeg har forstått at sladring kan lett bli sett på som negativt, men i noen sammenhenger er det viktig, og nødvendig og si ifra..


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

ola
01.02.2007 18:16

Bra!
0
anbefalinger
genial stil

....
14.03.2008 18:07

Bra!
0
anbefalinger
niiice. der lærer man at d hjelper å si ifra  Very Happy :-D

Børree
06.05.2008 16:55

Bra!
0
anbefalinger
Nice  Smile :-\) hvilken karakter fikk du?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews