Søk i stiler
 

Forventninger/krysspress


Ofte er det vanskelig å leve opp til forventningene som stilles til deg.

Sjanger:AnnetLastet opp:13.10.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Selvfølelse
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Hele samfunnet stiller ulike krav til oss, for eksempel sier foreldrene dine du må komme tidlig hjem om kvelden, og vennene dine vil ha deg lenge ute.

 

Lærerne på skolen forventer at du gjør ditt beste, og sportstreneren vil ha deg med på alle treningene flere ganger i uken. Alle forventer ulike ting av deg, og de forventer at du gjør ditt beste i å oppfølge forventningene.

 

Det er forskjellig på forventninger til oss før og nå, før var du nødt å bli det foreldrene og forfedrene dine var. Hvis faren din var skomaker var det ikke snakk om at du kunne bli noe bedre. Det er et gammelt uttrykk som sier: " skomaker, bli ved din lest." Dette betyr at du ikke skal prøve å bli noe bedre enn det familien din er. Da var det med andre ord familien som du kommer fra, som bestemte hva du skulle bruke livet ditt til.

 

Samfunnet i dag er mye mer åpent, hvis du har en far som er søppelmann så kan du likevel bli doktor. Ungdommene i dag har egentlig stor inviduell frihet, de er ikke avhengig av hvor de kommer fra når de velger yrke...


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews