Søk i stiler
 

Rasisme


Om rasisme, hvorfor det oppstår.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:12.10.2005
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rasisme
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Hva er rasisme?

 

Rasisme er når noen grupper eller personer mener at de er mer verdt enn andre. De ser ned på dem og føler seg overlegne. Dette er en beskrivelse av rasisme, men jeg føler at rasisme er noe mer. Det er et samfunnsproblem, det handler ikke bare om en rase. En rasist er for meg en som mangler toleranse og evnen til å sette seg inn i andres situasjon. Rasistene mangler kunnskap og hater derfor alle som ikke er som han selv (altså perfekt). Han liker ikke mennesker som snakker et språk han ikke forstår, han ler av mennesker som han andre religioner enn han, men verst er hans vemmelse når han ser noen med ”feil” hudfarge.

 

Det er mange eksempler på at erting, mobbing, overgrep, mord og krig har skjedd pga hudfarge, tro, språk, religion, politikk osv.

 

Som vi vet har det vært masse drap i historien pga rasisme. Ta for eks 2. verdenskrig der 6. mill. jøder ble drept, men enda er det rasisme i verden og Norge. Som veldig mange husker ble Benjamin, kun 16, år drept pga hudfarge.

 

På de fleste skoler er det noen barn med utenlands opprinnelse. Mange av de blir mobba bare fordi de er utenlands. Også mange innvandrere får ikke jobb. Det er veldig vanskelig for dem.

 

Noen norske personer vil helst ikke bo ved siden av et asylmottak. Folk er usikre og fordi de er annerledes og media har gitt dem et inntrykk av at meste parten av kriminaliteten i Norge begås av innvandrere. Men det er ikke sant. For i følge nyheter på radio er det bare 1% av kriminaliteten i Norge begås av innvandrere.

 

Alle som sier at de er i mot rasisme er jo selvfølgelig det, men man er kan være veldig skeptiske til folk med annen hudfarge. Uten at man tenker over det. Hvis for eks. en hvit jente begynner i en klasse. Da vil nesten alle jentene bli kjent med henne og sånt, men hvis en svart jente hadde begynt hadde kanskje ikke så mange ville blitt kjent med henne. Det er jo ikke i alle klasser det er sånn, men noen ganger er det sånn. Man er litt skeptiske. Det er jo naturlig å være skeptiske til mennesker som er annerledes. Folk ville jo vært skeptiske på deg hvis du bare kom inn i India.

 

Jeg mener at årsaken til rasisme er at vi mennesker har veldig lett for å ta avstand fra folk som vi ikke kjenner og som er annerledes. Men alle er jo litt forskjellig er vi ikke? Det som er viktig i et samfunn er å ha toleranse. Å kunne tåle at andre er annerledes. Annen hudfarge, religion og kultur. Vi må respektere dem. For eks. i Norge er det viktig at vi nordmenn får kunnskap som innvandreres hverdag. Vi må prøve å forstå hva disse menneskene har vært igjennom. Kanskje de har sett noen nære i familien blitt skutt i filler og drept. Slik setter jo selvfølgelig spor. Er det noen ganger rart at innvandrere reagerer som de gjør? Selvfølgelig skal de følge norske lover, men det vi må være forsiktige med er å dømme folk og si du har gjort det og det, bare fordi han var homofil, sigøyner eller fra Iran.

 

Men innvandrere må også få kunnskap om norsk språk, norsk kultur og det norske samfunnet, slik at de ikke blir utenfor minoritetsgrupper, men en naturlig del av det norske samfunnet.

 

I praksis vil det si at mennesker fra forskjellige folkegrupper må omgås mer til daglig. Da kan skepsisen forsvinne. Vi lærer å kjenne personen under hudfargen og da finner vi ut at vi kanskje ikke er så forskjellig allikevel?

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

:-O
18.05.2006 13:34

Bra!
13
anbefalinger
[quote 9"Men det er ikke sant. For i følge nyheter på radio er det bare 1% av kriminaliteten i Norge begås av innvandrere."[/quote]

Det er bare fordi det bor flere norsker i Norge enn, innvandrere. Du må bruke statistikken på rett måte!

Nick
26.02.2007 12:20

Bra!
9
anbefalinger
Jeg synes atikkelen var bra skrevet jeg...

Mr. Kritiker
13.12.2006 18:33

Bra!
5
anbefalinger
Altså..Skrivefeil, skrivefeil og skrivefeil...men ellers greit.. Smile :-\)


20.02.2007 06:22

Bra!
5
anbefalinger
allt som du har skrivet det er helt rett jeg er enig .hehe jeg viste ikke et i norge ska det være så flink folk oxo som det skrive om raistisk  Razz :-P du er kjempe flink .

jeje
15.05.2006 18:21

Bra!
4
anbefalinger
Hei=D Artikkelen var kjempe bra Very Happy :-D

(-=-)
26.05.2008 15:33

Bra!
2
anbefalinger
Dritbra!
Redda stilen min  Smile :-\)

må le
13.06.2009 14:27

Bra!
2
anbefalinger
Amalie, du klager over skrivefeilene i artikkelen når du selv klarer å prestere flere skrivefeil i kommentaren din.

XD
12.03.2007 16:32

Bra!
1
anbefalinger
Jeg synes at det var flott skrevet og at alt burde jo være sonn!

Amalie
29.05.2007 20:16

Bra!
1
anbefalinger
jeg syns det var bra skrevet, non skrive feil å sånn men rasisme trenger ikke bare være fordi de har en annen hudfarge lixom.. svenske vitser er rasisme.. men til å være så lite skrevet så var det bra det  Smile :-\)

(-+-)
15.04.2010 16:27

Bra!
1
anbefalinger
Denne artikkelen var, til å begynne med delvis bra, noen små feil der og noen småfeil her. Deretter kom det mange store "blemmer" som gjorde at leseren ikke så alt fine det du har skrevet. Her er noen av feilene:
1. Aldri rams opp ting i en artikkel, 1 ting per artikkel er bra
2. Aldri bruk forkortelser som osv,etc(bare for å nevne noen)
Forsett med skrivinga, ikke noe grunn til panikk heller, det jeg prøver å si er at hvis du klarer å rette alle disse feilene, hadde det vært helt topp!


19.05.2010 16:22

Bra!
0
anbefalinger
braaaaaaa Smile :-\)

taknemmelig jente
05.09.2016 19:49

Bra!
0
anbefalinger
døøøds bra skrevet! du reddet innleveringen min

kul jente
05.09.2016 19:51

Bra!
0
anbefalinger
sick bra skrevet, du reddet stilen min  Smile :-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews